https://www.carsized.com/en/cars/compar ... hatchback/

Erre inkább privátban válaszoltam, elnézést a többiektől.

Nagyon durván jól jártak a 2018-2019 körüli vásárlók! Azóta az árak szinte megduplázódtak.Alex_Aston írta: ↑2023.01.25., szer. 20:2012 körül volt a vételár 2018-ban, persze kellett hozzá beszálló, meg az üzemanyag zsebre megy, a VW szerviz meg horror ugye, ez nem is kérdés. De 5 év után most nem egy, új céges autót kap, hanem van neki egy saját, amit ha elad, elég sok pénzt kapna érte. Pénzügyön dolgozik, csak kiszámolta rendesenAszpirin írta: ↑2023.01.25., szer. 20:12Ha neked azt mondta, hogy havi 160- ból Arteont lízingelt, akkor nagy valószínűséggel hszudott, vagy te értettél félre valamit.Alex_Aston írta: ↑2023.01.25., szer. 19:47
Jó barátomnak anno volt választása. Céges autó, vagy 160e Ft fizetés emelés.
Először céges autó volt, majd pár év után váltott, és inkább ebből a havi díjból lizingelt egy Arteont, ami most 5 éves, lejárt a lízing, és 10m körül el tudná adni. De persze nem fogja. Szerintem jól járt, mert a magasabb fizetés továbbra is jár neki, bár gondolom most már jóval több az a 160e, ami 5 éve volt a keret.
Az operstív lízing végén amúgy aktuális piaci értéken adják neked az autót (nem maradványértéken!) és nem szívbajosak, hidd el, van némi tapasztalatom. Ettől még járhatott jól idővel, tekintettel a brutális használtautőpiaci áremelkedésekre, de nekem azert vannak ketelyeim, hogy pont egy Arteonnal járt jól ilyen konstrukcióban.![]()
Előtte egy O3 TSI RS volt a cégautó, pont kijött a keretből neki, de aztán amikor újra kellett volna választania öt évvel ezelőtt, utána már a pénzt kérte.

Nektek a céges lízingelt autó első részletét (önerő) is (autó teljes vételárának 20-30%-a) be kell csengetni? Vagy “csak” a havi lízingdíjat számolják a fizetésetekhez? Nem szeretnék senki zsebében turkálniTctronic írta: ↑2023.01.25., szer. 20:28Nálunk más konstrukciót preferál a cég jelenleg. Az utolsó autókat (már az enyémet is) pénzügyi okokból nem lízingelték hanem egyben fizették ki, így nincs a macera a lízingcégekkel és fajlagosan még olcsóbbra jött ki a végösszeg. De egyébként én is ugyanúgy kezelem mintha a sajátom lenne, és lehet fura de már régen nem megyek vele többet mint amit tényleg kell, pedig lehetne. Talán az egyik legkevesebb éves futás egyike az enyém. Nálunk is német szgk (BMW,VW Passat, Skoda Octavia, Fabia)és francia furgonok Peugeot-ok vannak preferálva, de eddig csak egy előző szériás VW Passat volt ami nagyon problémás volt, azt nagyon hamar lecserélték, de azt is egy újabb szériásra, ez viszont már jó. Én is Octáviát hajtok, de még az előző szériásat.Aszpirin írta: ↑2023.01.25., szer. 19:49.....
Nem érzékeny, csak nem szeretem a céges autók körül kialakult téveszméket. Én dönthetek, hogy fizetésben kérem ugyanazt, de nem lenne előnyös a döntés, mert a cégautóhoz jár üzemanyagkártya is használati limit nélkül, és az az “igazi buli”. Amiért Te dolgozol meg, és a cég adózza le, nyugodtan tekintheted úgy, mintha te adóznád. Egy kedvezményesebb adózási formában, de pont ez a win-win szituáció a lényege a juttatási csomagok nem-pénzbeli elemeinek. De ha eldöntheted, ha nem, azért az autóért, ha magánhasználatú, nagyon is megdolgozol, ebben 100% biztos vagyok, nem a két szép szemedért adják.
Engem ezért pontosan olyan érzékenyen érintenek az autóval kapcsolatos f.szságok, mintha nem cégautó lenne. Nincs sok különbség, akkor sem, ha ezt nehezen fogja fel a “másik oldal”. Nem hajtom szét és nem amortizálom le az autót, mert a lízingcégek nagyon háklisok a visszavételnél (ha személyes használatú cégautód van, akkor gondolom ezt Te is tapasztaltad), a biztosítási eseményeknél pedig ugyanúgy nekem kell fizetnem az önrészt, mintha én lennék a tulaj, de pl. egy olaj-utántöltés (ha mondjuk a motor eszi az olajat) sincs benne a lízingdíjban, sem a cég nem állja. Emiatt mellesleg érdekelt vagyok még jobban is vigyázni rá.
Az, hogy így végső soron jobb áron jutok autóhoz a kedvezőbb adókontrukció miatt, az nem jelenti tehát azt, hogy ne érezném a magaménak, és kevésbé bosszantana, ha állandóan szervizbe kell vinni.

Nálunk más konstrukciót preferál a cég jelenleg. Az utolsó autókat (már az enyémet is) pénzügyi okokból nem lízingelték hanem egyben fizették ki, így nincs a macera a lízingcégekkel és fajlagosan még olcsóbbra jött ki a végösszeg. De egyébként én is ugyanúgy kezelem mintha a sajátom lenne, és lehet fura de már régen nem megyek vele többet mint amit tényleg kell, pedig lehetne. Talán az egyik legkevesebb éves futás egyike az enyém. Nálunk is német szgk (BMW,VW Passat, Skoda Octavia, Fabia)és francia furgonok Peugeot-ok vannak preferálva, de eddig csak egy előző szériás VW Passat volt ami nagyon problémás volt, azt nagyon hamar lecserélték, de azt is egy újabb szériásra, ez viszont már jó. Én is Octáviát hajtok, de még az előző szériásat.Aszpirin írta: ↑2023.01.25., szer. 19:49.....
Nem érzékeny, csak nem szeretem a céges autók körül kialakult téveszméket. Én dönthetek, hogy fizetésben kérem ugyanazt, de nem lenne előnyös a döntés, mert a cégautóhoz jár üzemanyagkártya is használati limit nélkül, és az az “igazi buli”. Amiért Te dolgozol meg, és a cég adózza le, nyugodtan tekintheted úgy, mintha te adóznád. Egy kedvezményesebb adózási formában, de pont ez a win-win szituáció a lényege a juttatási csomagok nem-pénzbeli elemeinek. De ha eldöntheted, ha nem, azért az autóért, ha magánhasználatú, nagyon is megdolgozol, ebben 100% biztos vagyok, nem a két szép szemedért adják.
Engem ezért pontosan olyan érzékenyen érintenek az autóval kapcsolatos f.szságok, mintha nem cégautó lenne. Nincs sok különbség, akkor sem, ha ezt nehezen fogja fel a “másik oldal”. Nem hajtom szét és nem amortizálom le az autót, mert a lízingcégek nagyon háklisok a visszavételnél (ha személyes használatú cégautód van, akkor gondolom ezt Te is tapasztaltad), a biztosítási eseményeknél pedig ugyanúgy nekem kell fizetnem az önrészt, mintha én lennék a tulaj, de pl. egy olaj-utántöltés (ha mondjuk a motor eszi az olajat) sincs benne a lízingdíjban, sem a cég nem állja. Emiatt mellesleg érdekelt vagyok még jobban is vigyázni rá.
Az, hogy így végső soron jobb áron jutok autóhoz a kedvezőbb adókontrukció miatt, az nem jelenti tehát azt, hogy ne érezném a magaménak, és kevésbé bosszantana, ha állandóan szervizbe kell vinni.

12 körül volt a vételár 2018-ban, persze kellett hozzá beszálló, meg az üzemanyag zsebre megy, a VW szerviz meg horror ugye, ez nem is kérdés. De 5 év után most nem egy, új céges autót kap, hanem van neki egy saját, amit ha elad, elég sok pénzt kapna érte. Pénzügyön dolgozik, csak kiszámolta rendesenAszpirin írta: ↑2023.01.25., szer. 20:12Ha neked azt mondta, hogy havi 160- ból Arteont lízingelt, akkor nagy valószínűséggel hszudott, vagy te értettél félre valamit.Alex_Aston írta: ↑2023.01.25., szer. 19:47Jó barátomnak anno volt választása. Céges autó, vagy 160e Ft fizetés emelés.
Először céges autó volt, majd pár év után váltott, és inkább ebből a havi díjból lizingelt egy Arteont, ami most 5 éves, lejárt a lízing, és 10m körül el tudná adni. De persze nem fogja. Szerintem jól járt, mert a magasabb fizetés továbbra is jár neki, bár gondolom most már jóval több az a 160e, ami 5 éve volt a keret.
Az operstív lízing végén amúgy aktuális piaci értéken adják neked az autót (nem maradványértéken!) és nem szívbajosak, hidd el, van némi tapasztalatom. Ettől még járhatott jól idővel, tekintettel a brutális használtautőpiaci áremelkedésekre, de nekem azert vannak ketelyeim, hogy pont egy Arteonnal járt jól ilyen konstrukcióban.

Ha neked azt mondta, hogy havi 160- ból Arteont lízingelt, akkor nagy valószínűséggel hazudott, vagy te értettél félre valamit, és igen komoly indulóbefizetéssel kezdte.Alex_Aston írta: ↑2023.01.25., szer. 19:47Jó barátomnak anno volt választása. Céges autó, vagy 160e Ft fizetés emelés.

Nem érzékeny, csak nem szeretem a céges autók körül kialakult téveszméket. Én dönthetek, hogy fizetésben kérem ugyanazt, de nem lenne előnyös a döntés, mert a cégautóhoz jár üzemanyagkártya is használati limit nélkül, és az az “igazi buli”. Amiért Te dolgozol meg, és a cég adózza le, nyugodtan tekintheted úgy, mintha te adóznád. Egy kedvezményesebb adózási formában, de pont ez a win-win szituáció a lényege a juttatási csomagok nem-pénzbeli elemeinek. De ha eldöntheted, ha nem, azért az autóért, ha magánhasználatú, nagyon is megdolgozol, ebben 100% biztos vagyok, nem a két szép szemedért adják.Tctronic írta: ↑2023.01.25., szer. 19:22Bocs, látom érzékenyen érintett a téma. Nálunk is vannak matricázott és jelöletlen cégautók. Én is egy ilyen utóbbit hajtok, kvázi ez is a juttatási csomagom része, de én nem dönthetek hogy a lízingdíját esetleg megkapjam fizetés gyanánt ahogy gondolom Te sem.

Jó barátomnak anno volt választása. Céges autó, vagy 160e Ft fizetés emelés.

Bocs, látom érzékenyen érintett a téma. Nálunk is vannak matricázott és jelöletlen cégautók. Én is egy ilyen utóbbit hajtok, kvázi ez is a juttatási csomagom része, de én nem dönthetek hogy a lízingdíját esetleg megkapjam fizetés gyanánt ahogy gondolom Te sem. Tehát nem az adózott jövedelmünkből kell lízingelnünk, vagy megvennünk a vasat. Az más hogy a munkába járáson kívül én is csak magáncélra használom, és ja valahol megdolgozok érte, de az én olvasatomban nem ugyanaz a két kategória. Főleg hogy a cég azért a költségeit elszámolja. De ez már tényleg nagyon részlet kérdés, a lényeg nem is ez volt.Aszpirin írta: ↑2023.01.25., szer. 18:50OFF
Ezt az érvet többször megkapom, de tudod, a jármű lízingdíjkerete a fizetési csomagom része (a lízingdíj-keret túlfutása is megengedett, bármennyi el, de azt akkor vissza kell utalnom a cégnek). Azért a járműért én ugyanúgy megdolgozom, mint bárki, aki mondjuk hitelre (bocs: lízingre, mert autóhitel valójában nem létezik) veszi az autót és havonta fizeti a részleteket. Ez egy személyes használatú autó, nem céges célra (sőt, nagyon nem szeretik, ha céges üzleti utakon használom, arra vannak ún. pool-autók, amik a cég színeiben pompáznak), vagyis része a fizetésemnek.
Nehezen tudok mit kezdeni azzal, hogy “mi lenne, ha én gozetném ki az árát” mert végülis én fizetem ki az árát.
És akár rendelhettem volna egy rendes autót is ezzel az erővel (pl. egy hibrid Volvo V60-ast, mert arra - tekintettel az általunk fejlesztett hibridhajtására - igen jelentős árkedvezményt kaptam volna). Sajnos a német gazdasági patriotizmus miatt japán autót nem rendelhetek, de érdekes módon pl. Kiát igen (van valami közük a németeknek a Kiához), ezért volt a némber one preferenciám egy fullextrás Kia Optima - csak lecsúsztam róla, mert kivezették az európai piacról.
De elb.tam nagyon, mert megtetszett ez a Skoda. Még két év négy hónapot kell kibírnom, de egy már biztos: ennek a Skodának és a tatabányai és dél-budai márkaszervizek ek sikerült elérniük, hogy a VW-konszern termékeit messze el fogom kerülni a jövőben. Lehet, hogy irracionális így, de ilyen vagyok.

OFF

Hát..... Először is sajnállak, nagyon-nagyon kellemetlen egy helyzet, és ha belegondolsz, hogy mondjuk a jármű árát neked kellett volna kifizetni, akkor lenne igazán randa a dolog. Az elmondottak alapján a szerviz is kezd elmenni, hülye irányba. Egy korrekt őszinte kommunikáció szerintem az esetek többségében oldhatná a feszültséget, és sokat segítene. Persze lehet van egy írott vagy íratlan titoktartási kötelezettségük is. Biztos van egy "internal use only" doksijuk a fiókban erről a hibáról

Valami új hír azóta? Hívtak?

Nem hinném, hogy egy T-roc-nak 35 000 Ft-os óradíja lenne. Az lehet, hogy 1,2-1,5 óra munkadíj volt annyi.Shimano írta: ↑2023.01.22., vas. 19:25Pontosabban 99106ft.Ez egy évvel ezelötti számla a 2 éves szervizről,és persze nem csak az olajcsere.Nézem a számlát és itt az i-sint tech vk ow-20-as olaj,ez lett beletéve,csak 34267ft bruttó,ez ok,bár nem tudom hogy milyen minőséget képvisel ha itt 10000/L-ről beszéltek.Lehet cseréltessem jobbra?Ha igen most szóljatok.
Ez nem tűnt soknak,és igen cserélték a szűrőket,a csavart,tömítő gyűrű van még1200-ért,ez nem tudom hová ment mert az olajszűrőhöz adnak ha jól tudom,és a kedvencem amitől dobtam is egy hátast,az a szag és allergénanyag szűrő volt csupán 20800ft-ért.Munkadíj 35000ft/óra
Ezek szerint ez így együtt még olcsó is volt.?Akkor két szerviz is akiket hívtam kb ugyanezt az árat mondta.
Az i-sint az jó olaj, azt használjuk mi is, de nem is kell az olajkérdést túltolni. Szabványok vannak.Shimano írta: ↑2023.01.22., vas. 19:25Pontosabban 99106ft.Ez egy évvel ezelötti számla a 2 éves szervizről,és persze nem csak az olajcsere.Nézem a számlát és itt az i-sint tech vk ow-20-as olaj,ez lett beletéve,csak 34267ft bruttó,ez ok,bár nem tudom hogy milyen minőséget képvisel ha itt 10000/L-ről beszéltek.Lehet cseréltessem jobbra?Ha igen most szóljatok.
Ez nem tűnt soknak,és igen cserélték a szűrőket,a csavart,tömítő gyűrű van még1200-ért,ez nem tudom hová ment mert az olajszűrőhöz adnak ha jól tudom,és a kedvencem amitől dobtam is egy hátast,az a szag és allergénanyag szűrő volt csupán 20800ft-ért.Munkadíj 35000ft/óra
Ezek szerint ez így együtt még olcsó is volt.?Akkor két szerviz is akiket hívtam kb ugyanezt az árat mondta.

A csavar alá a tömítő gyűrű. Ezért cserélik azt is.Shimano írta: ↑2023.01.22., vas. 19:25Pontosabban 99106ft.Ez egy évvel ezelötti számla a 2 éves szervizről,és persze nem csak az olajcsere.Nézem a számlát és itt az i-sint tech vk ow-20-as olaj,ez lett beletéve,csak 34267ft bruttó,ez ok,bár nem tudom hogy milyen minőséget képvisel ha itt 10000/L-ről beszéltek.Lehet cseréltessem jobbra?Ha igen most szóljatok.
Pontosabban 99106ft.Ez egy évvel ezelötti számla a 2 éves szervizről,és persze nem csak az olajcsere.Nézem a számlát és itt az i-sint tech vk ow-20-as olaj,ez lett beletéve,csak 34267ft bruttó,ez ok,bár nem tudom hogy milyen minőséget képvisel ha itt 10000/L-ről beszéltek.Lehet cseréltessem jobbra?Ha igen most szóljatok.

Persze, hogy tudom. Nálunk 3 oldalas checklista van ilyenkor.Lemmy9.1 írta: ↑2023.01.22., vas. 18:37De te tudod miért kérdeztem?
Mert sokan azt hiszik, hogy csak egy olajcsere. De közben egy kötelező szerviz, amiben a légszűrő, az utastér légszűrő cseréje, folyadékok ell., futómű ellenőrzés, fékátvizsgálás, teszteres ell, izzók ell/cseréje, álltalános átvizsgálás van. Nagyon nem mindegy.
Igazad van, az olaj lehet hogy több nálunk is. De nem 10.