Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Autós topik autósoknak

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 10166

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Autó méret összehasonlító oldal. Jól el lehet szórakozni vele, ugyanakkor segítség is lehet! 36_1_11.gif

https://www.carsized.com/en/cars/compar ... hatchback/
6F74871B-62A4-4FF7-9808-CF3BF6CAFC28.jpeg
6F74871B-62A4-4FF7-9808-CF3BF6CAFC28.jpeg (243.57 KiB) Megtekintve 1442 alkalommal
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6538

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Vinkler írta:
2023.01.26., csüt. 16:48
Nektek a céges lízingelt autó első részletét (önerő) is (autó teljes vételárának 20-30%-a) be kell csengetni? Vagy “csak” a havi lízingdíjat számolják a fizetésetekhez? Nem szeretnék senki zsebében turkálni :ohnoohnoohno: , csak a hozzászólásokból ez a rész nem tiszta.
Erre inkább privátban válaszoltam, elnézést a többiektől.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Alex_Aston írta:
2023.01.25., szer. 20:20
Aszpirin írta:
2023.01.25., szer. 20:12
Alex_Aston írta:
2023.01.25., szer. 19:47

Jó barátomnak anno volt választása. Céges autó, vagy 160e Ft fizetés emelés.
Először céges autó volt, majd pár év után váltott, és inkább ebből a havi díjból lizingelt egy Arteont, ami most 5 éves, lejárt a lízing, és 10m körül el tudná adni. De persze nem fogja. Szerintem jól járt, mert a magasabb fizetés továbbra is jár neki, bár gondolom most már jóval több az a 160e, ami 5 éve volt a keret.
Ha neked azt mondta, hogy havi 160- ból Arteont lízingelt, akkor nagy valószínűséggel hszudott, vagy te értettél félre valamit.
Az operstív lízing végén amúgy aktuális piaci értéken adják neked az autót (nem maradványértéken!) és nem szívbajosak, hidd el, van némi tapasztalatom. Ettől még járhatott jól idővel, tekintettel a brutális használtautőpiaci áremelkedésekre, de nekem azert vannak ketelyeim, hogy pont egy Arteonnal járt jól ilyen konstrukcióban.
12 körül volt a vételár 2018-ban, persze kellett hozzá beszálló, meg az üzemanyag zsebre megy, a VW szerviz meg horror ugye, ez nem is kérdés. De 5 év után most nem egy, új céges autót kap, hanem van neki egy saját, amit ha elad, elég sok pénzt kapna érte. Pénzügyön dolgozik, csak kiszámolta rendesen :D
Előtte egy O3 TSI RS volt a cégautó, pont kijött a keretből neki, de aztán amikor újra kellett volna választania öt évvel ezelőtt, utána már a pénzt kérte.
Nagyon durván jól jártak a 2018-2019 körüli vásárlók! Azóta az árak szinte megduplázódtak.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Tctronic írta:
2023.01.25., szer. 20:28
Aszpirin írta:
2023.01.25., szer. 19:49
.....
Nem érzékeny, csak nem szeretem a céges autók körül kialakult téveszméket. Én dönthetek, hogy fizetésben kérem ugyanazt, de nem lenne előnyös a döntés, mert a cégautóhoz jár üzemanyagkártya is használati limit nélkül, és az az “igazi buli”. Amiért Te dolgozol meg, és a cég adózza le, nyugodtan tekintheted úgy, mintha te adóznád. Egy kedvezményesebb adózási formában, de pont ez a win-win szituáció a lényege a juttatási csomagok nem-pénzbeli elemeinek. De ha eldöntheted, ha nem, azért az autóért, ha magánhasználatú, nagyon is megdolgozol, ebben 100% biztos vagyok, nem a két szép szemedért adják.
Engem ezért pontosan olyan érzékenyen érintenek az autóval kapcsolatos f.szságok, mintha nem cégautó lenne. Nincs sok különbség, akkor sem, ha ezt nehezen fogja fel a “másik oldal”. Nem hajtom szét és nem amortizálom le az autót, mert a lízingcégek nagyon háklisok a visszavételnél (ha személyes használatú cégautód van, akkor gondolom ezt Te is tapasztaltad), a biztosítási eseményeknél pedig ugyanúgy nekem kell fizetnem az önrészt, mintha én lennék a tulaj, de pl. egy olaj-utántöltés (ha mondjuk a motor eszi az olajat) sincs benne a lízingdíjban, sem a cég nem állja. Emiatt mellesleg érdekelt vagyok még jobban is vigyázni rá.
Az, hogy így végső soron jobb áron jutok autóhoz a kedvezőbb adókontrukció miatt, az nem jelenti tehát azt, hogy ne érezném a magaménak, és kevésbé bosszantana, ha állandóan szervizbe kell vinni.
Nálunk más konstrukciót preferál a cég jelenleg. Az utolsó autókat (már az enyémet is) pénzügyi okokból nem lízingelték hanem egyben fizették ki, így nincs a macera a lízingcégekkel és fajlagosan még olcsóbbra jött ki a végösszeg. De egyébként én is ugyanúgy kezelem mintha a sajátom lenne, és lehet fura de már régen nem megyek vele többet mint amit tényleg kell, pedig lehetne. Talán az egyik legkevesebb éves futás egyike az enyém. Nálunk is német szgk (BMW,VW Passat, Skoda Octavia, Fabia)és francia furgonok Peugeot-ok vannak preferálva, de eddig csak egy előző szériás VW Passat volt ami nagyon problémás volt, azt nagyon hamar lecserélték, de azt is egy újabb szériásra, ez viszont már jó. Én is Octáviát hajtok, de még az előző szériásat.
Nektek a céges lízingelt autó első részletét (önerő) is (autó teljes vételárának 20-30%-a) be kell csengetni? Vagy “csak” a havi lízingdíjat számolják a fizetésetekhez? Nem szeretnék senki zsebében turkálni :ohnoohnoohno: , csak a hozzászólásokból ez a rész nem tiszta.

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2922

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Aszpirin írta:
2023.01.25., szer. 19:49
.....
Nem érzékeny, csak nem szeretem a céges autók körül kialakult téveszméket. Én dönthetek, hogy fizetésben kérem ugyanazt, de nem lenne előnyös a döntés, mert a cégautóhoz jár üzemanyagkártya is használati limit nélkül, és az az “igazi buli”. Amiért Te dolgozol meg, és a cég adózza le, nyugodtan tekintheted úgy, mintha te adóznád. Egy kedvezményesebb adózási formában, de pont ez a win-win szituáció a lényege a juttatási csomagok nem-pénzbeli elemeinek. De ha eldöntheted, ha nem, azért az autóért, ha magánhasználatú, nagyon is megdolgozol, ebben 100% biztos vagyok, nem a két szép szemedért adják.
Engem ezért pontosan olyan érzékenyen érintenek az autóval kapcsolatos f.szságok, mintha nem cégautó lenne. Nincs sok különbség, akkor sem, ha ezt nehezen fogja fel a “másik oldal”. Nem hajtom szét és nem amortizálom le az autót, mert a lízingcégek nagyon háklisok a visszavételnél (ha személyes használatú cégautód van, akkor gondolom ezt Te is tapasztaltad), a biztosítási eseményeknél pedig ugyanúgy nekem kell fizetnem az önrészt, mintha én lennék a tulaj, de pl. egy olaj-utántöltés (ha mondjuk a motor eszi az olajat) sincs benne a lízingdíjban, sem a cég nem állja. Emiatt mellesleg érdekelt vagyok még jobban is vigyázni rá.
Az, hogy így végső soron jobb áron jutok autóhoz a kedvezőbb adókontrukció miatt, az nem jelenti tehát azt, hogy ne érezném a magaménak, és kevésbé bosszantana, ha állandóan szervizbe kell vinni.
Nálunk más konstrukciót preferál a cég jelenleg. Az utolsó autókat (már az enyémet is) pénzügyi okokból nem lízingelték hanem egyben fizették ki, így nincs a macera a lízingcégekkel és fajlagosan még olcsóbbra jött ki a végösszeg. De egyébként én is ugyanúgy kezelem mintha a sajátom lenne, és lehet fura de már régen nem megyek vele többet mint amit tényleg kell, pedig lehetne. Talán az egyik legkevesebb éves futás egyike az enyém. Nálunk is német szgk (BMW,VW Passat, Skoda Octavia, Fabia)és francia furgonok Peugeot-ok vannak preferálva, de eddig csak egy előző szériás VW Passat volt ami nagyon problémás volt, azt nagyon hamar lecserélték, de azt is egy újabb szériásra, ez viszont már jó. Én is Octáviát hajtok, de még az előző szériásat.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4212

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Aszpirin írta:
2023.01.25., szer. 20:12
Alex_Aston írta:
Tctronic írta:
2023.01.25., szer. 19:22
én nem dönthetek hogy a lízingdíját esetleg megkapjam fizetés gyanánt ahogy gondolom Te sem.
Először céges autó volt, majd pár év után váltott, és inkább ebből a havi díjból lizingelt egy Arteont, ami most 5 éves, lejárt a lízing, és 10m körül el tudná adni. De persze nem fogja. Szerintem jól járt, mert a magasabb fizetés továbbra is jár neki, bár gondolom most már jóval több az a 160e, ami 5 éve volt a keret.
Ha neked azt mondta, hogy havi 160- ból Arteont lízingelt, akkor nagy valószínűséggel hszudott, vagy te értettél félre valamit.
Az operstív lízing végén amúgy aktuális piaci értéken adják neked az autót (nem maradványértéken!) és nem szívbajosak, hidd el, van némi tapasztalatom. Ettől még járhatott jól idővel, tekintettel a brutális használtautőpiaci áremelkedésekre, de nekem azert vannak ketelyeim, hogy pont egy Arteonnal járt jól ilyen konstrukcióban.
12 körül volt a vételár 2018-ban, persze kellett hozzá beszálló, meg az üzemanyag zsebre megy, a VW szerviz meg horror ugye, ez nem is kérdés. De 5 év után most nem egy, új céges autót kap, hanem van neki egy saját, amit ha elad, elég sok pénzt kapna érte. Pénzügyön dolgozik, csak kiszámolta rendesen :D
Előtte egy O3 TSI RS volt a cégautó, pont kijött a keretből neki, de aztán amikor újra kellett volna választania öt évvel ezelőtt, utána már a pénzt kérte.
Csak a Marantz! :-D

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
Tctronic írta:
én nem dönthetek hogy a lízingdíját esetleg megkapjam fizetés gyanánt ahogy gondolom Te sem.
Ha neked azt mondta, hogy havi 160- ból Arteont lízingelt, akkor nagy valószínűséggel hazudott, vagy te értettél félre valamit, és igen komoly indulóbefizetéssel kezdte.
Az operatív lízing végén amúgy aktuális piaci értéken adják neked az autót (nem maradványértéken!) és nem szívbajosak, hidd el, van némi tapasztalatom. Ettől még járhatott jól idővel, tekintettel a brutális használtautőpiaci áremelkedésekre, de nekem azert vannak ketelyeim, hogy pont egy Arteonnal járt jól ilyen konstrukcióban.
Ha pedig pénzügyi lízinggel vette, akkor pont annyira járt jól, mint bárki, aki az elmúlt időben viszonylag nagy értékvesztésű sutót vásárolt hitelre, kamatokkal. Tényleg lehet, hogy pozitív lett a mérleg.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

Tctronic írta:
Bocs, látom érzékenyen érintett a téma. Nálunk is vannak matricázott és jelöletlen cégautók. Én is egy ilyen utóbbit hajtok, kvázi ez is a juttatási csomagom része, de én nem dönthetek hogy a lízingdíját esetleg megkapjam fizetés gyanánt ahogy gondolom Te sem.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Tctronic írta:

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 990

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Először is nagyon sajnállak a sok bosszankodásért az autó miatt pedig mennyire vártad, hogy megkaphasd az új verdát….úgy vártad mint a messiást :D :D
A véleményem a szervizről lesújtóan sumákoltak rendesen és a végén kiderült, hogy tudnak a hibáról csak nem adtak neked felvilágosítást a megoldásról a szerelő nélkül lehet, hogy még hitegetnének egy jó darabig.. :smile51:
Javítsák meg vagy tereld jogi útra a dolgot nem hagynám annyiba a dolgot te vettél valamit ami nem működik megfelelően csinálják meg tőrvény van rá …. :smile30: de ebbe nem akarok beleszólni de te kifizetted a zsetont ezért a rakat plusz extráért ne úgy oldják meg, hogy lemondasz minden jogodról mert nem tudják megoldani a helyzetet…és ha nem sikerül akkor a válasz az, hogy így jártál aláírtad, hogy minden jogról lemondasz és nekik nincs semmi felelősségük….el kell olvasni a kisbetűvel írt részt…. :smile51:
Egyébként a fogyasztó védelem nagyon sokat segít garanciális ügyben, amennyiben nem akarod magad miatt akkor tedd meg a többi károsult miatt , pl a fogyasztó védelem akár megtilthatja az ilyen elektronikával szerelt Skodák árusítását mert balesetveszélyesek és nem tudják javítani a hibát amit el is ismernek …..ne kapcsolják ki a extrát amit kérték bele hanem javítsák meg ha nem x nap után autó jár a javítás alatt és 30 nap után csere.. :smile51:

Az aksi bemérést nem értem , ha lemerült akkor valami okozza ha nincs rajta fogyasztó és lemerült akkor csere….egyébként próbáld ki ha leállsz több napra vedd le a negatív sarút…utána ha indul nem Aksi gond …lehet hogy újra kell programozni az összes beállítást de legalább van eredmény… ezt a gondot is lepasszolták ahogy szokta sok garis szerviz :ohnoohnoohno:
Nem csodálom, hogy nem szereted a wv konszernt mert nem garis barátok semennyire sem gondolkodik.gif
Sok sikert kívánok neked :D
"Az igazi barát szemből támad."

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

Aszpirin írta:
2023.01.25., szer. 18:50
Tctronic írta:
2023.01.25., szer. 18:23
Hát..... Először is sajnállak, nagyon-nagyon kellemetlen egy helyzet, és ha belegondolsz, hogy mondjuk a jármű árát neked kellett volna kifizetni, akkor lenne igazán randa a dolog.
OFF
Ezt az érvet többször megkapom, de tudod, a jármű lízingdíjkerete a fizetési csomagom része (a lízingdíj-keret túlfutása is megengedett, bármennyi el, de azt akkor vissza kell utalnom a cégnek). Azért a járműért én ugyanúgy megdolgozom, mint bárki, aki mondjuk hitelre (bocs: lízingre, mert autóhitel valójában nem létezik) veszi az autót és havonta fizeti a részleteket. Ez egy személyes használatú autó, nem céges célra (sőt, nagyon nem szeretik, ha céges üzleti utakon használom, arra vannak ún. pool-autók, amik a cég színeiben pompáznak), vagyis része a fizetésemnek.
Nehezen tudok mit kezdeni azzal, hogy “mi lenne, ha én gozetném ki az árát” mert végülis én fizetem ki az árát.
És akár rendelhettem volna egy rendes autót is ezzel az erővel (pl. egy hibrid Volvo V60-ast, mert arra - tekintettel az általunk fejlesztett hibridhajtására - igen jelentős árkedvezményt kaptam volna). Sajnos a német gazdasági patriotizmus miatt japán autót nem rendelhetek, de érdekes módon pl. Kiát igen (van valami közük a németeknek a Kiához), ezért volt a némber one preferenciám egy fullextrás Kia Optima - csak lecsúsztam róla, mert kivezették az európai piacról.
De elb.tam nagyon, mert megtetszett ez a Skoda. Még két év négy hónapot kell kibírnom, de egy már biztos: ennek a Skodának és a tatabányai és dél-budai márkaszervizek ek sikerült elérniük, hogy a VW-konszern termékeit messze el fogom kerülni a jövőben. Lehet, hogy irracionális így, de ilyen vagyok.
Bocs, látom érzékenyen érintett a téma. Nálunk is vannak matricázott és jelöletlen cégautók. Én is egy ilyen utóbbit hajtok, kvázi ez is a juttatási csomagom része, de én nem dönthetek hogy a lízingdíját esetleg megkapjam fizetés gyanánt ahogy gondolom Te sem. Tehát nem az adózott jövedelmünkből kell lízingelnünk, vagy megvennünk a vasat. Az más hogy a munkába járáson kívül én is csak magáncélra használom, és ja valahol megdolgozok érte, de az én olvasatomban nem ugyanaz a két kategória. Főleg hogy a cég azért a költségeit elszámolja. De ez már tényleg nagyon részlet kérdés, a lényeg nem is ez volt.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

Tctronic írta:
2023.01.25., szer. 18:23
Hát..... Először is sajnállak, nagyon-nagyon kellemetlen egy helyzet, és ha belegondolsz, hogy mondjuk a jármű árát neked kellett volna kifizetni, akkor lenne igazán randa a dolog.
OFF
Ezt az érvet többször megkapom, de tudod, a jármű lízingdíjkerete a fizetési csomagom része (a lízingdíj-keret túlfutása is megengedett, bármennyi el, de azt akkor vissza kell utalnom a cégnek). Azért a járműért én ugyanúgy megdolgozom, mint bárki, aki mondjuk hitelre (bocs: lízingre, mert autóhitel valójában nem létezik) veszi az autót és havonta fizeti a részleteket. Ez egy személyes használatú autó, nem céges célra (sőt, nagyon nem szeretik, ha céges üzleti utakon használom, arra vannak ún. pool-autók, amik a cég színeiben pompáznak), vagyis része a fizetésemnek.
Nehezen tudok mit kezdeni azzal, hogy “mi lenne, ha én gozetném ki az árát” mert végülis én fizetem ki az árát.
És akár rendelhettem volna egy rendes autót is ezzel az erővel (pl. egy hibrid Volvo V60-ast, mert arra - tekintettel az általunk fejlesztett hibridhajtására - igen jelentős árkedvezményt kaptam volna). Sajnos a német gazdasági patriotizmus miatt japán autót nem rendelhetek, de érdekes módon pl. Kiát igen (van valami közük a németeknek a Kiához), ezért volt a némber one preferenciám egy fullextrás Kia Optima - csak lecsúsztam róla, mert kivezették az európai piacról.
De elb.tam nagyon, mert megtetszett ez a Skoda. Még két év négy hónapot kell kibírnom, de egy már biztos: ennek a Skodának és a tatabányai és dél-budai márkaszervizek ek sikerült elérniük, hogy a VW-konszern termékeit messze el fogom kerülni a jövőben. Lehet, hogy irracionális így, de ilyen vagyok.

feket663
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 310

Hozzászólás Szerző: feket663 »

Végtelenül szomorú dolog, hogy az ember mondjuk kifizet egy jól látható összeget az új autójáért, aztán már az is gáz, hogy elromlik, de az, hogy meg sem tudják csinálni, az már inkább az ultragáz kategóriába tartozik. Az, hogy a szerviz meg csak próbálkozik, maszatol, ne adj Isten, még hülyének is nézi az ügyfelet, akiből elvileg élnie kellene, már csak hab a tortán. Nagyon messze vagyunk Ámerikától meg Európa nyugati felétől. Nem tudom elképzelni, hogy Joe vagy Jürgen is ilyen ellátásban részesül.
Eversolo DMP-A8, Proton AA-2120, Canton CT1000/JBL 250 TI Jubilee

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

Aszpirin írta:
2023.01.25., szer. 17:10
Eszem megáll…
.....
Hát..... Először is sajnállak, nagyon-nagyon kellemetlen egy helyzet, és ha belegondolsz, hogy mondjuk a jármű árát neked kellett volna kifizetni, akkor lenne igazán randa a dolog. Az elmondottak alapján a szerviz is kezd elmenni, hülye irányba. Egy korrekt őszinte kommunikáció szerintem az esetek többségében oldhatná a feszültséget, és sokat segítene. Persze lehet van egy írott vagy íratlan titoktartási kötelezettségük is. Biztos van egy "internal use only" doksijuk a fiókban erről a hibáról :rolleyes: Mert valljuk be a probléma megoldása most már nem az adott szerviz kezében van, sőt ha önhatalmúlag, véletlenszerűen cserélgetnek dolgokat se biztos hogy megjavul. Vagy lehet csak átmenetileg, arról nem is beszélve, ha garanciában nem tudják elszámolni akkor azok a költségek a nyakukon maradnak. Szóval a szerviz keze is meg van kötve elég rendesen garancia ügyileg. Erre mondják "gennyes ügy" :rolleyes:
Nem vagyok híve a túlzott elektronikai eszközökkel kitömött járműveknek, (tudom hogy ebbe az irányba megy el mindenki) mert ami el tud romlani az el is romlik. Én személy szerint meg tudok lenni az ilyen jellegű új hullámos elektronikai hókuszpókuszok nélkül (tudom öregszem :D ), mert csak egy újabb hibaforrást látok, egy újabb felesleges pénzégetési lehetőséggel. Na mindegy kitartást, előbb- (de most már inkább) utóbb ez is meg fog oldódni.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

Eszem megáll…

Miután a munkafelvevő diadalittasan közli, hogy megoldották a vészhívó hibáját (figyelj a szóra, “vészhívó”), átveszem a kulcsot, kimegyek, beülök az autóba, és még a parkolóból kitolatáskor ismét elkezdte a bingbangolást. Oké, visszaparkolok, visszamegyek, és kissé ingerülten közlöm a munkafelvevővel, hogy jöjjön valaki és üljön be velem, mert most azonnyomban megmutatom, mennyire “megoldották”. A munkafelvevő faarccal: rendben, kiküldöm a szerelő kollégát. Kimegyek, jön is a szerelő, mondom, nézze meg, azt mondja, ja ez a hiba,ezt látták, de a munkafelvevő azt mondta, hogy erre nem panaszkodtam, a szerelő pedig azt kapta, hogy hibát jelez a vészhívó, és az tényleg rrosszvolt, cserélték annak a vezérlőjét, és megoldva. Mondom, de ez a vészhelyzeti asszisztens hibajelzése, nem a vészhívóé… és következett egy bájos csevej, hogy ki mit értett és mit mondott (miután még videót is küldtem a hibáról, amit ide is betettem, Ti is láttátok). Aztán kiderült (a szerelő mondta el végül), hogy ez egy ismert hiba, a gyárban is tudnak róla, Superbeket tömegesen hoznak szervizbe vele, Octaviákat keveset, de azt is, és a gyár még nem talált megoldást rá, ezért egyelőre egyetlen lehetőség van: egy többoldalas jogi nyilatkozatban lemondom a hibás funkciókról, és akkor ki tudják azokat kapcsolni programozással. Ő ki is nyomtatta a nyilatkozatot, és része volt a dokumentációcsomagnak, amit a munkafelvevőnek odaadott. A munkafelvevő ezt persze elfelejtette nekem említeni. Pillanatnyi amnézia, megtörténik :)
A papírokat elvileg a tulajdonos kell aláírja, szóval mivel lízingelt az autó, ezért a lízingcéggel kell intéznem (a szerelő szerint úgyis ismerik már a problémát a lízingcégek is, nem kell majd sokat magyarázkodnom).
A travel assist-ot tehát ki fogják kapcsolni addig, amíg a gyár megoldást talál. Hogy meddig is pontosan, az nem ismert. Ezt a funkciót amúgy napi szinten használtam, mert pl. tők jó volt, amikor magától araszolt a dugóban, de az önvezetést sem bántam annyira… Mindegy, megleszek nélkülük, azt viszont megemlítem a lízingcégnek, hogy ezekért a funkciókért egy többszázezres csomagot vettünk meg, szóval nem ajándék volt…

A végére hagyom a csattanót: mi a hiba oka? Na mi? Olvassatok vissza, mert pont az, amire én már az első alkalommal tippeltem. Igen, a kormány kapacitív szenzorának elektronikája hibás. Megoldás még nincs, korábban kormányt cseréltek, de most már letiltotta a gyár, mert kormánycserével is pár hónapig jó volt, majd ismét “ekfáradt” az inkriminált elektronika…

Na itt tartunk.

Ja, az akkumulátornak szerintük semmi baja. Végztek egy akkutesztet, és nincs gond, csak fel kell tölteni. Mondom oké, de akkor nem szívja-e le valami? Nem, mert mértek áramot az autó kikapcsolt helyzetében, és a határérték alatt van. Szóval azt nem hajlandók garanciálisan javítani. Nekem meg 2-3 nap állás után reggel nem indul az autó, bikázni kell.

Vegyetek új skodát, király autó. :smile51:

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

Most megyek érte… be kellett ma mennem az irodába Budapestre, ezért most épp egy Tatabányán is megálló Railjet-en ülök, 20 purc múlva leszállok, majd 15 perc séta a szervizig. Állítólag megoldották. Hiszem ha látom és legalább hazáig nem jön elő a hiba. Az akkumulátor pedig szerintük hibátlan, ezért “nem áll módunkban garancia keretein belül kicserélni”. Egyelőre ennyi, folyt köv.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2023.01.24., kedd 17:46
Skoda-Saga 1. évad 4. ep.:
Valami új hír azóta? Hívtak?

Kitartás, mást nem tudok mondani...

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 990

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Reméljük orvosolják a hibákat és megoldódik ez a sok hiba…azért elég lassan forognak a garis kerekek de erről nem tehetsz …..dühítő ez a lassú ügyintézés, de ez van….úgyhogy Skodára fel…írj mi lett a vége…. :D :D :D
"Az igazi barát szemből támad."

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

Skoda-Saga 1. évad 4. ep.:

reggel be a márkaszervizbe a szokásos problémával (negyedszer), és az akkuproblémával (először). Kora délután felhív a munkafelvevő, hogy jó hír, megvan a hiba oka, vezérlőegységet kell cserélni, és van is nekik készleten, de kell hozzá vagy 6 óra, mára nem készül el, holnap délelőttre viszont kész lesz, ha otthagyom az autót. Mondom, de hát vezérlőegység-csere volt legutóbb, erre kis gondolkodás után "ez egy másik vezérlőegység, gondolom". Oké. Akkumulátor-problémáról tudnak már valamit? Még nem szólt vissza a szerelő kolléga, de amint visszaszól, hívnak, hogy mi a helyzet. Nem hívtak. Nekem meg holnap NAGYON kellett volna az autó, de - reménykedve, hogy tényleg egy MÁSIK vezérlőegységet cserélnek ki - átszervezem a napomat, megoldom autó nélkül.

Szurkolok. A munkalapokon (hármat kaptam) az szerepel: Javítás típusa: Garanciális. Még szép.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

A sok elektromos autó, meg akku gyár létesítési hírek mellett én azért örülök az ilyennek.

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2023/ ... all-block/

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Shimano írta:
2023.01.22., vas. 19:25
Lemmy9.1 írta:
2023.01.22., vas. 17:11
Egy olajcsere 100000 forint?
Nálunk mondjuk az olaj 6000x4=24000, olajszűrő 6000, munkadíj 5 AW=11000. Kb.
50 alatt bőven.
Pontosabban 99106ft.Ez egy évvel ezelötti számla a 2 éves szervizről,és persze nem csak az olajcsere.Nézem a számlát és itt az i-sint tech vk ow-20-as olaj,ez lett beletéve,csak 34267ft bruttó,ez ok,bár nem tudom hogy milyen minőséget képvisel ha itt 10000/L-ről beszéltek.Lehet cseréltessem jobbra?Ha igen most szóljatok.
Ez nem tűnt soknak,és igen cserélték a szűrőket,a csavart,tömítő gyűrű van még1200-ért,ez nem tudom hová ment mert az olajszűrőhöz adnak ha jól tudom,és a kedvencem amitől dobtam is egy hátast, :D az a szag és allergénanyag szűrő volt csupán 20800ft-ért.Munkadíj 35000ft/óra
Ezek szerint ez így együtt még olcsó is volt.?Akkor két szerviz is akiket hívtam kb ugyanezt az árat mondta.
Nem hinném, hogy egy T-roc-nak 35 000 Ft-os óradíja lenne. Az lehet, hogy 1,2-1,5 óra munkadíj volt annyi.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Shimano írta:
Lemmy9.1 írta:
50 alatt bőven.
Pontosabban 99106ft.Ez egy évvel ezelötti számla a 2 éves szervizről,és persze nem csak az olajcsere.Nézem a számlát és itt az i-sint tech vk ow-20-as olaj,ez lett beletéve,csak 34267ft bruttó,ez ok,bár nem tudom hogy milyen minőséget képvisel ha itt 10000/L-ről beszéltek.Lehet cseréltessem jobbra?Ha igen most szóljatok.
Ez nem tűnt soknak,és igen cserélték a szűrőket,a csavart,tömítő gyűrű van még1200-ért,ez nem tudom hová ment mert az olajszűrőhöz adnak ha jól tudom,és a kedvencem amitől dobtam is egy hátast, :D az a szag és allergénanyag szűrő volt csupán 20800ft-ért.Munkadíj 35000ft/óra
Ezek szerint ez így együtt még olcsó is volt.?Akkor két szerviz is akiket hívtam kb ugyanezt az árat mondta.
Az i-sint az jó olaj, azt használjuk mi is, de nem is kell az olajkérdést túltolni. Szabványok vannak.
Allergénanyag szűrő? Jópofa. :)
Szerintem!

mechazseni
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 365

Hozzászólás Szerző: mechazseni »

Shimano írta:
Lemmy9.1 írta:
50 alatt bőven.
A csavar alá a tömítő gyűrű. Ezért cserélik azt is. :D
már..."mind1"
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2285

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Lemmy9.1 írta:
50 alatt bőven.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Lemmy9.1 írta:
2023.01.22., vas. 18:37
Vinkler írta:
2023.01.22., vas. 17:32
Lemmy9.1 írta:
50 alatt bőven.
Nálunk ez 85k kb.
10 000 az olajnak litere. Meg még annyi, hogy mi cserélünk leeresztő csavart is.
De te tudod miért kérdeztem?
Mert sokan azt hiszik, hogy csak egy olajcsere. De közben egy kötelező szerviz, amiben a légszűrő, az utastér légszűrő cseréje, folyadékok ell., futómű ellenőrzés, fékátvizsgálás, teszteres ell, izzók ell/cseréje, álltalános átvizsgálás van. Nagyon nem mindegy.
Igazad van, az olaj lehet hogy több nálunk is. De nem 10.
Persze, hogy tudom. Nálunk 3 oldalas checklista van ilyenkor.

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”