Én sem értem, pedig sokat agyaltam rajta. Főleg, hogy nemcsak nem támogatják a keleteurópai streamelést, hanem láthatóan aktívan megtesznek ellene minden technológiailag lehetőt - pénzt is költve rá. Nem tudom, mi van a háttérben, lehet csak a francia lélek, de az is lehet, hogy valamiféle jogi akadály. De az is lehet, hogy egyszerűen nem lenne gazdaságos nekik a Tidal áraival versenyezni.pali923 írta: ↑2023.01.24., kedd 07:27Meg lehet magyarázni ezt az üzletpolitikát, de én akkor sem fogom megérteni. Lehet, hogy nem lenne annyi ügyfél, mint Németországban, de azért lenne, Tidal meg Deezer ellenére is. Mit tudnának ezzel veszteni? Nagy beruházás kéne hozzá, vagy mi? Ezt én nehezen tudnám elképzelni, a bevétel meg mégis csak nőne.
Befektetéssel biztosan járna, ha hivatalossá tennék pl. a magyarországi támogatást - mert akkor a magyar előfizetőknek /is/ garantálni kellene a rendelkezésre állást, szerveroldali sávszélességet, stb, amit most - mindazok mellett, hogy tapasztalat szerint rendelkezésre áll - nem garantálnak, valószínűleg okkal. két-háom éve, egy-egy éves "kihagyással" kétszer is volt egy-két kónapos "nekifutásom" a Qobuzzal, amiről itt a fórumon be is számoltam - visszakereshető - és mindkét alkalommal tapasztaltam akadozásokat. Ha akkor támogatott ország lettünk volna, joggal kérhettem volna vissza a pénzemet (ami nem kevés volt még akkor, havi 25€). Szóval a garantált akadozásmentességhez nagy valószínűséggel kellene nekik szerverinfrastruktúra-bővítés - ami akár saját szerverparkot jelent, akár kiskálázható felhőszolgáltatásra - pl AWS-re - épülne, bizosan pénzbe kerülne. Az is lehet, hogy a felméréseik szerint ennek kétséges vagy túl rizikós a megtérülése.