Az alábbi képen mindkettő serpenyő Tefal márkájú, és mindkettő made in France. A különbség, hogy egyik egy alap kivitelű, legolcsobb, vékony lemez, persze teflon ugyanúgy, mint a kb. 2x akkora tömegű, masszívabb vas. Az alap ráadásul vadi új, míg a jobbik már vagy 3 éves, mégis ez a különbség a kettő produktuma között.
A sütési idő teljesen egyforma volt mindkét esetben, viszont a vastagabb alatt teljes gőzzel, 9-es fokozaton ment a sütőlap, míg az egyszerűbb kivitel alatt csak 7-esen, mert 9-esen még ennyire sem volt vállalható a végeredmény, 6-oson pedig nem akart egyszerűen sülni... Jól látszik, hogy egyiken egyenletes a barnulás, nincsenek benne jelentős kilengések, míg a másik messze nem ilyen szép ugye.
Talán hasonló lehet sz analógia a hifi esetében is egy olcsóbb belépő modell, és egy komolyabb megépítettségű, emiatt persze jóval drágább modell között.
Megint bebizonyosodott, hogy olcsó húsnak híg a leve (de akkor mit tudhat, egy ennél a belépő Tefalnal is olcsóbb valami...?). Meg persze, amikor közvetlen egymás mellett a kettő, akkor jön ki igazán a különbség, mert amúgy lehet teljesen jónak gondolja az ember azt, amihez szokott, és ettől persze lehet az is élvezetes. Mert megettem mindkettőt

Ha túl hülye példát hoztam fel nyugodtan töröljék, vagy rakjátok off témához, de nekem ez ugrott be, amikor sütés közben ránézéztem ezekre...