Remélem, a megfelelő topicba írok, de majd átirányítotok, ha mégsem.

Amatőrként kérek segítséget.
Jelenleg NAD T754 házimozi erősítőről nézek filmeket és hallgatok zenét. Dali hangfalaim vannak: Concept 6 (front), Concept 2 (surround), center és aktív sub. Elhatároztam, hogy feljebb lépek zenehallgatásban és beszerzek egy integrált sztereo erősítőt e nemes célra.
A fő kérdés: Miképpen lehet megoldani, hogy a frontokat és a subot mindkét erősítővel tudjam használni, természetesen a kábelek átdugdosása nélkül?
2. kérdés: A napokban kicsit már kapargattam a dolgot, és ha jól értem: Ha van „main in” bemenet a sztereo erősítőn, akkor a HM erősítő frontokhoz dedikált pre out kimeneteit ezzel összekötve az AV erősítő front végfokaként fog üzemelni a sztereo amp. Ez a filmnézésnél rendben is van. De én a zenéket nem az AV-n szeretném előerősíteni, hanem az egész mutatványt a sztereo cuccra bíznám direktbe kötve rá a forrást. Az a nem világos, hogy tud-e a sztereo „egyszerre” integrált és szeparált bekötéssel is menni, úgy hogy nincs rajta választó kapcsoló a 2 funkció között?
(Az egyik lehetséges sztereo erősítő egyébként NAD C356BEE, amin van „main in” bemenet, de nincs választókapcsoló. Ha jól láttam.)
3. kérdés: A sub jelenleg az AV erősítő dedikált sub kimenetére van kötve. Mivel a zenéhez is szeretném használni, a fenti konfigurációban természetesen a sztereo NAD-ra kötném. (Van külön dedikált sub kimenete.) De ez esetben a mozizásnál a sub csatornája hogy jut el a subig? Nem áll össze a dolog.
4. kérdés: Van-e értelmezhető egyéb megoldás a front hangfalak és a sub 2 külön erősítővel történő meghajtására, teszem azt, hangfalkábel egyesítő Y kütyü (bocsánat az amatőr megközelítésért), vagy bármi egyéb módszer? (Ennek komoly előnye lenne, hogy a sztereo kiválasztását nem korlátozná a main in bemenetre vonatkozó elvárás.)
Köszi!