Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

papmacska
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 3

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: papmacska »

Sziasztok!

Remélem, a megfelelő topicba írok, de majd átirányítotok, ha mégsem. :rolleyes:
Amatőrként kérek segítséget.

Jelenleg NAD T754 házimozi erősítőről nézek filmeket és hallgatok zenét. Dali hangfalaim vannak: Concept 6 (front), Concept 2 (surround), center és aktív sub. Elhatároztam, hogy feljebb lépek zenehallgatásban és beszerzek egy integrált sztereo erősítőt e nemes célra.
A fő kérdés: Miképpen lehet megoldani, hogy a frontokat és a subot mindkét erősítővel tudjam használni, természetesen a kábelek átdugdosása nélkül?
2. kérdés: A napokban kicsit már kapargattam a dolgot, és ha jól értem: Ha van „main in” bemenet a sztereo erősítőn, akkor a HM erősítő frontokhoz dedikált pre out kimeneteit ezzel összekötve az AV erősítő front végfokaként fog üzemelni a sztereo amp. Ez a filmnézésnél rendben is van. De én a zenéket nem az AV-n szeretném előerősíteni, hanem az egész mutatványt a sztereo cuccra bíznám direktbe kötve rá a forrást. Az a nem világos, hogy tud-e a sztereo „egyszerre” integrált és szeparált bekötéssel is menni, úgy hogy nincs rajta választó kapcsoló a 2 funkció között?
(Az egyik lehetséges sztereo erősítő egyébként NAD C356BEE, amin van „main in” bemenet, de nincs választókapcsoló. Ha jól láttam.)
3. kérdés: A sub jelenleg az AV erősítő dedikált sub kimenetére van kötve. Mivel a zenéhez is szeretném használni, a fenti konfigurációban természetesen a sztereo NAD-ra kötném. (Van külön dedikált sub kimenete.) De ez esetben a mozizásnál a sub csatornája hogy jut el a subig? Nem áll össze a dolog.
4. kérdés: Van-e értelmezhető egyéb megoldás a front hangfalak és a sub 2 külön erősítővel történő meghajtására, teszem azt, hangfalkábel egyesítő Y kütyü (bocsánat az amatőr megközelítésért), vagy bármi egyéb módszer? (Ennek komoly előnye lenne, hogy a sztereo kiválasztását nem korlátozná a main in bemenetre vonatkozó elvárás.)

Köszi!

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8965

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Légyszi a felhős lejátszást a helyén beszéljétek meg!
leborulok.gif
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2539

Hozzászólás Szerző: mishow »

Aszpirin írta:
2023.01.23., hétf. 13:21
ZolaBA írta:
2023.01.23., hétf. 08:53
Ugyanakkor van egy csomó berendezés, kiemelném mondjuk a mobiltelefonokat amik hangja olyan szinten torz és bántó, hogy alkalmatlan arra, hogy az ember a zenét is meghallja, csak a fájdalom és a menekülési/kikapcsolási ösztön jön
... a repüléseim alatt sima mobiltelefonról (iPhone) hallgattam a zenét vezetékes (AKG K370 majd RHA T10) vagy bluetooth (1. gen. AirPods) fülesekkel. Egyáltalán nem volt menekülhetnékem, sőt, meglehetősen élveztem így is.
Úgy érzem félreértetted, szerintem ZolaBA simán az asztalra tett és kihangosított, vagy az utcán kézbe fogott és lazán lengetett, közben ordító hangerőre csavart mobilok "saját" hangjára utalt a kommentjében.
Na azt tényleg hagyjuk - pedig milyen sokan csinálják! :smile51:
Rendes BT fülessel rendes hangot lehet kinyerni egy jó mobilból, ez nem kérdés!

Amúgy meg van nekünk egy HK ONyx Mini BT hangszórónk, akkora, mint egy félbevágott kézilabda.
Azt visszük magunkkal utazáshoz, vagy a kerti kisházba a grillezéshez is. Még Spotifyról "etetve" is olyan hangot produkál, hogy le a kalappal.
Ha meg hangerő is kell, akkor rokonok áthozzák a nagyobb Onyx Studio 6-ost (azt a vicces, retikül alakút) és indulhat a buli! :smile52:

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5993

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

ZolaBA írta:
2023.01.23., hétf. 08:53
Ugyanakkor van egy csomó berendezés, kiemelném mondjuk a mobiltelefonokat amik hangja olyan szinten torz és bántó, hogy alkalmatlan arra, hogy az ember a zenét is meghallja, csak a fájdalom és a menekülési/kikapcsolási ösztön jön. Persze, a mobil szar, nem meglepő... az viszont már igen, hogy rengeteg manapság divatos bluetooth speaker és soundbar is van, ami hiába szép, márkás netán még drága is, ahogy szól az konkrét fájdalom... ahol szó se lehet zene élvezetről, csak az elmenekülés a cél.
Éveken át /korábban, még a Covid előtti időszakban/ munkám okán rengeteget röpködtem a világban, és a repüléseim alatt sima mobiltelefonról (iPhone) hallgattam a zenét vezetékes (AKG K370 majd RHA T10) vagy bluetooth (1. gen. AirPods) fülesekkel. Egyáltalán nem volt menekülhetnékem, sőt, meglehetősen élveztem így is. Ezt a szokásomat a mai napig megtartottam, de manapság sokkal kevesebbet repülök, így kevesebb a telefonról hallgatott zene is. Persze AVX-es mérrcével nem nevezhető hifinek, de én egy sima iPhone és AirPods kombináción is tudom élvezni a zenét a mai napig.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3292

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

fapaci írta:
2023.01.23., hétf. 12:18
cables írta:
2023.01.23., hétf. 08:31
Ilyen fent van a Tidalon?
A Tidal kínálatát már nem látom, a Qobuz-on fent van az album, de gyanítom, ide is egy speciális irritáló verzióban töltötték fel.
Deezeren is fent van.
Csak a Marantz! :-D

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2539

Hozzászólás Szerző: mishow »

fapaci írta:
2023.01.23., hétf. 12:18
cables írta:
A Tidal kínálatát már nem látom, a Qobuz-on fent van az album
Megnéztem, a TIDAL-en is fenn van, hifi verzióban azaz CD minőségben ;)

Ps: Youtube feltöltés, ment referencia? :fekverohog:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11000
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

cables írta:
A Tidal kínálatát már nem látom, a Qobuz-on fent van az album, de gyanítom, ide is egy speciális irritáló verzióban töltötték fel.

Ecchite maje.jpg
Ecchite maje.jpg (76.57 KiB) Megtekintve 2592 alkalommal

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3191

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

cables írta:
Elhiszem, hogy extrém helyzetekben jól esik bármilyen kedvelt zene, de itt azért ne az extrém legyen a mérvadó, hanem amikor otthon hallgatunk zenét.

Tegnap délelőtt kezembe került egy régebben sokat hallgatott CDm és meghallgattam a jelenlegi rendszeremmel. Fantasztikus élmény volt az olasz folk hihetetlen hangszer és ének hangokkal. Ilyen fent van a Tidalon?

Radici Music RMR-127 Ecchite maje

Aztán megkerestem a netten: https://www.youtube.com/watch?v=fnerPGTQgQs

Pont a szépség veszik el a zenéből és az énekből! Nem hat rám, sőt kicsit irritáló.
A zene szeretete szerintem nem hangminőség függő. Az alább leírt történet, érzés már megtörtént velem autóban ülve, minözben rádiót hallgattam, a saját rendszeremen, de még egy show-n is. Itt elsősorban a zene adja ezt a borzongató érzést, nem a kiemelkedő hangminőség. Persze, olyan is előfordult már velem többször is, mikor az volt hátborzongató, hogy egy kedvelt zenét, kiemelkedő minőségben hallottam, olyanban amit az előtt még soha. De ez a két érzés más, élesen elkülönűl.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Reggel arról mesélt a lányom, hogy minap olyan jó zene ment a fejében, hogy nem tudott az órára figyelni. Akkor ott milyen hangminőségre kell gondolni? :D

A zene élvezetéhez szerintem sem kell csúcs berendezés, jelentsen az bármit is.

Nálam viszont kell egy valamiféle minőségi szint. Semmi felvágás, mert olcsó, egyszerű, párezres berendezések is tudnak megfelelően szólni, pl. egy tv hangszóró, kisrádió vagy pc speaker is. Megfelelően szólni, mert bár minden szempontból korátolt a hangzás, sávszélek, tér, felbontás, akármi, mégis, a megszólalás összképe normális, hiányos de nem torz.

Ugyanakkor van egy csomó berendezés, kiemelném mondjuk a mobiltelefonokat amik hangja olyan szinten torz és bántó, hogy alkalmatlan arra, hogy az ember a zenét is meghallja, csak a fájdalom és a menekülési/kikapcsolási ösztön jön. Persze, a mobil szar, nem meglepő... az viszont már igen, hogy rengeteg manapság divatos bluetooth speaker és soundbar is van, ami hiába szép, márkás netán még drága is, ahogy szól az konkrét fájdalom... ahol szó se lehet zene élvezetről, csak az elmenekülés a cél. A téma szépsége, hogy már hifi show-n is volt ilyen menekülhetnék érzésem :D
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2287

Hozzászólás Szerző: cables »

Elhiszem, hogy extrém helyzetekben jól esik bármilyen kedvelt zene, de itt azért ne az extrém legyen a mérvadó, hanem amikor otthon hallgatunk zenét.

Tegnap délelőtt kezembe került egy régebben sokat hallgatott CDm és meghallgattam a jelenlegi rendszeremmel. Fantasztikus élmény volt az olasz folk hihetetlen hangszer és ének hangokkal. Ilyen fent van a Tidalon?

Radici Music RMR-127 Ecchite maje

Aztán megkerestem a netten: https://www.youtube.com/watch?v=fnerPGTQgQs

Pont a szépség veszik el a zenéből és az énekből! Nem hat rám, sőt kicsit irritáló.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3191

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

cables írta:
2023.01.22., vas. 20:46
jott/ment írta:
2023.01.22., vas. 20:19

Azt jelenti, hogy alkalmasint gyengébb minőségű eszközökkel is élmény lehet zenét hallgatni. Nem azért, mert soha nem számít a minőség, hanem adott pillanatban a zenei élménynek nem elengedhetetlen része a megszólaltató lánc minősége.
Itt van a nagy tévedés. Mert hallgatni lehet táskarádión is zenét, de a hatása az nagyon is függ a hangminőségtől. Másként hat a lelkünkre a természetes és nagyon jó minőségű hang.

De némi ellentmondást vélek felfedezni az alábbi vélemények (bárhogy szól a zene csak szóljon) és a minél jobb streaming hang keresés/youtube mp3 cikizése között :).
Ahogy azt már többször leírtam, az elmúlt 2 hetet kórházban töltöttem. A kórteremben ahol feküdtem, minden ágyhoz volt egy tv, ami egy konzolon lógott az ágy fölé. Tv adók mellett rengedeg rádióadó is hallgatható volt rajta. Találtam egy német Jazz adót, amit nap közben előszeretettel halgattam, gondolni való, hogy egy ilyen számítógép monitor méretű tv hangszórói milyen hangminőséget képviselnek.
Egyik délelőtt megszólalt belőle egy régi nagy kedvencem, amit otthon vagy 1,5 éve már nem hallgattam.
Na az ott, akkor a tv apró hangszóróiból annyira tetszett, annyira jól esett, hogy a szőr is felállt a karomon!
Ez az érzés a zene hatása, ez a hangminőségtől teljesen független! Legalábbis nekem.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

vkz
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 253

Hozzászólás Szerző: vkz »

Épp netrádió szól a maga 192 kbps minőségével, de nem rossz cuccon. Mivel jó a zene, ezért jár a lábam a zenére :D
Azé’ mondjuk a wi-fi demag hiánya észrevehető, de ilyenkor legalább a napszél nem fújja el a jelet, hogy késsenek a magas hangok.

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 303

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

cables írta:
2023.01.22., vas. 20:46
jott/ment írta:

Azt jelenti, hogy alkalmasint gyengébb minőségű eszközökkel is élmény lehet zenét hallgatni. Nem azért, mert soha nem számít a minőség, hanem adott pillanatban a zenei élménynek nem elengedhetetlen része a megszólaltató lánc minősége.
Itt van a nagy tévedés. Mert hallgatni lehet (...)
Egy nyaraláson egy nagyon forró országban a közepesen szakadt bérelt kocsi rádióján felfedeztem egy usb bemenetet. A hátizsákomból előszedtem egy pendrive-ot a 70-es évek 100 legjobb albumával*.
https://pitchfork.com/features/lists-an ... the-1970s/

Kikerestem az egyik kedvencemet. Elindítottam a zenét, ráadtam a gyújtást. Nem volt nálam boldogabb ember.

youtu.be/jQvUBf5l7Vw

*Lehet vele vitatkozni, én nem teszem.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hozzászólás Szerző: audioline »

Nem értitek a lényeget. Először a netbölcsek tanácsának a véleményét kellene kikérnetek. "Teljes mértékben le van mágnesezve?" Amíg ez nem történik meg, nem élvezhetitek a streaminget. :D :smile53:

youtu.be/HVlN2CxHrPg
.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

cables írta:
2023.01.22., vas. 19:58
Amit itt leírtál az azt jelenti, hogy neked tök mindegy a zene minősége a kazettás magnó hangot is beleértve... hát te tudod. De itt az AVX-en általában a minél jobb hangzást keressük.
Számodra ezt jelenti és talán nem is érted a különbséget, de én a zenehallgatás élményéről írtam, ami bizony kevésbé függ a hangminőségtől és ha bármin nem is, egy átlagosnál kicsit jobb autó hangrendszeren is összejön nálam, ahogy összejött 4 évtizede egy komolyabb kazettás magnóval, meg a jelenlegi rendszeremmel is. Ez nyilván nem azt jelenti, hogy ezek a technikák ugyanúgy szólaltak meg, a jelenlegi cuccom bizonyára sokkal jobb hangzást ad a korábbiaknál, de az egy másik téma. Az általad gyakran emlegetett "zene minősége" számomra nehezen értelmezhető paraméter, definíciójába szakértők hadának tört már bele a bicskája.

Hangminőségről már hallottam, de az nagyon nem ugyanaz, ahogy egy film értéke, szórakoztató ereje és képminősége sem ugyanaz. Ezerszer lerágott csont, de újra: ahogy zenehallgatás közben is van a zene és vannak a hangok, úgy mozizás közben is van a film és van a kép. Bármelyikre figyelhetsz, egyik sem rosszabb szórakozás a másiknál, de nagyon másról szólnak, nem keverendők, ennek ellenére szerintem sokunknál jól megférnek egymás mellett. Ám biztosra veszem, hogy sokan vannak olyanok, akiknél csak az egyik játszik, a másikat nem is értik. A legtöbb zenehallgatónak hiába magyaráznál hangminőségről, csak pislognának és bizonyára sok olyan hobbitárs is van, akiknek a zene csupán tesztanyag a hangok világában.

Az AVX közönségének nevében szerintem nem igazán kellene nyilatkoznod.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2023.01.22., vas. 20:57-kor.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

jott/ment írta:

Itt van a nagy tévedés. Mert hallgatni lehet táskarádión is zenét, de a hatása az nagyon is függ a hangminőségtől. Másként hat a lelkünkre a természetes és nagyon jó minőségű hang.

De némi ellentmondást vélek felfedezni az alábbi vélemények (bárhogy szól a zene csak szóljon) és a minél jobb streaming hang keresés/youtube mp3 cikizése között :).

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Hozzászólás Szerző: csövi »

asebestyen írta:
2023.01.22., vas. 20:22
Én csak demagolt streamet vagyok hajlandó hallgatni. 1 dologra oda kell figyelni, és ez nagyon fontos, hogy amivel demagolsz véletlenül se demagnetizáljon. Ezzel a valóság eltörpül a megszólaló zene mellett. A jelenlétérzet belép a negyedik dimenzióba, a mulatós sztárok is Bartókot játszanak, Bunyós P. hirtelen a Carnegie Hall atmoszféráját idézi meg a holografikus térben.
Huu mit szedtèl be.. van még belőle...😄😄😄
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7571

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Én csak demagolt streamet vagyok hajlandó hallgatni. 1 dologra oda kell figyelni, és ez nagyon fontos, hogy amivel demagolsz véletlenül se demagnetizáljon. Ezzel a valóság eltörpül a megszólaló zene mellett. A jelenlétérzet belép a negyedik dimenzióba, a mulatós sztárok is Bartókot játszanak, Bunyós P. hirtelen a Carnegie Hall atmoszféráját idézi meg a holografikus térben.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 303

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

cables írta:
" Fapaci: Az én zenehallgatási élményem nem sokat változott, a 80-as években kazettás magnóval és analóg lemezjátszóval, a 90-es években a CD-vel, a 2000-es évek elején a PC-s file lejátszással, mostanában pedig streaming szolgáltatásokkal ugyanazt élem át...)"

Amit itt leírtál az azt jelenti, hogy neked tök mindegy a zene minősége a kazettás magnó hangot is beleértve... hát te tudod.
----
Nem azt jelenti.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jott/ment 2023.01.22., vas. 20:22-kor.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8965

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Én is kazettával kezdtem. Csak a szüleimnek volt pár LP-je.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3292

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

cables írta:
----

Amit itt leírtál az azt jelenti, hogy neked tök mindegy a zene minősége a kazettás magnó hangot is beleértve... hát te tudod. De itt az AVX-en általában a minél jobb hangzást keressük.
----
Szerintem nem azt jelenti.

Egyébként melyik a jobb? Egy életen át keresni azt, amit sosem találsz meg, és ezen pörögni, vagy leülni, és élvezni a zenehallgatást?
Csak a Marantz! :-D

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6194

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

cables írta:

----
Az fel sem merült benned, hogy az adott korszakokban az említett formátumok / módozatok elérhető jobb minőségű eszközeit használva hallgatott zenét? Mert ugye kazettás is van / volt több a BRG-től a Nakamichi-ig...
Egyébként ha a zene jó és igazán szereted akkor egy Sokolon is lehet élvezni, nem attól lesz valami jó és nem attól kell szeretni, hogy x millás kimaxolt rendszeren hallgatod.
szerk.:
Egyébként pedig mit kell azon szégyellni, hogy valaki kazettákkal kezdte? Én is azzal (sőt először csak zsebrádióval), de az akkoriban hallgatott, megszeretett zenék most itt figyelnek a polcon...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

----
"Fapaci: ...A streaming ellen is lehet tiltakozni, de minek? Pár év múlva megkerülhetetlen lesz a zenehallgató tömegek számára..."

Senki sem tiltakozik a streaming ellen. Az meg, hogy a tömegek milyen formában és milyen minőségben hallgatnak zenét itt az AVX-en, ami a minél jobb zenei hangzás keresésének fóruma, kevésbé szempont.

" Fapaci: Az én zenehallgatási élményem nem sokat változott, a 80-as években kazettás magnóval és analóg lemezjátszóval, a 90-es években a CD-vel, a 2000-es évek elején a PC-s file lejátszással, mostanában pedig streaming szolgáltatásokkal ugyanazt élem át...)"

----

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

a.gabriel írta:
2023.01.22., vas. 14:22
Minden esetben sokan azt gondolják, hogy előrébb jutottak, de a valóságban csak oldalra léptek. Egy szét tuningolt eszközből soha nem lesz referencia, csak a referencia készülék marad referencia!
Ez így van fél évszázada és nem változtat rajta az, hogy éppen CD lejátszót, hangszedőt, kábelt, vagy szoftvert cserélünk. Sőt a szoftvereknél kevésbé jellemző, hogy az új verziók rosszabb eredményt adnak, ami a készülékeknél ugye egyáltalán nem ritka.

Mindig is voltak, akik mereven ragaszkodtak a megszokott módszerekhez és homlokukat ráncolva tekintettek az új megoldásokra, mások pedig lelkesen próbálják ki és használják az új kütyüket, amik idővel széles körben elterjednek, akár akarjuk, akár nem. Lásd rockzene, internet, mobiltelefon, autózás, stb., ezeknél ugyanúgy megvolt a kezdeti morgolódás, aztán szépen mindenki rájuk szokott. A streaming ellen is lehet tiltakozni, de minek? Pár év múlva megkerülhetetlen lesz a zenehallgató tömegek számára.
a.gabriel írta:
2023.01.22., vas. 14:22
De, ki hallgatt ilyenkor zenét?
Szerintem mindazok, akiknél inkább az élmény és nem a lejátszó eszköz a lényeges, akármelyik múlt évszázadi, vagy valamelyik modern technikát használják. Az én zenehallgatási élményem nem sokat változott, a 80-as években kazettás magnóval és analóg lemezjátszóval, a 90-es években a CD-vel, a 2000-es évek elején a PC-s file lejátszással, mostanában pedig streaming szolgáltatásokkal ugyanazt élem át, csak a folyamat kényelme és mobilitása változott, számomra előnyére.

a.gabriel
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 98

Hozzászólás Szerző: a.gabriel »

Általában nem szoktam egyet érteni Cables írásaival, de el kell ismerni mindenkinek, hogy bizonyos mértékben igaza van.

A világ felgyorsult, és ehhez hozzá jött a streaming világa is.
Egy újabb nemzedék is ebben a hobbiban találta meg magának amit keresett.
A szoftver csere, frissítés, stb mind tud hozni a kapott hangon, de többnyire elviszi a tulajdonosát egy éppen adott pillanatba.
Ha, nem válik be, akkor jön a másik, majd a következő, és így tovább.

A hardver meg marad. Ez a fontos. Jóformán senki sem hallgatta meg x-dik előző szoftverét, a mostanival szemben. Egy felgyorsult világban erre már nem fordítanak energiát.

Ahogy Audioline írja marad a kütyüzés, amit lehet olcsón és drágán űzni, de azzal készülék-kábel csere nélkül lehet előre haladni. És vagy beválik vagy nem.
De, ki hallgatt ilyenkor zenét?

Minden esetben sokan azt gondolják, hogy előrébb jutottak, de a valóságban csak oldalra léptek. Egy szét tuningolt eszközből soha nem lesz referencia, csak a referencia készülék marad referencia!

Cables erre akart rávilágítani szerintem, és igazat kell adni neki ebben.

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”