Bocs, de csak egy picit csípi a szemem.
Az nem Super B ("szuperbé"), hanem egyszerűen Superb ("szuperb"). Egy angol szó, aminek a jelentése "nagyszerű", "remek", "kiváló" - már eleve nem kis önbizalom kell így elnevezni egy autótípust, de láthatóan a szóban forgó példány igazolja is a nevét
Az én autómat inkáb Skoda Terrible -nek kellett volna nevezzék Octavia IV helyett, amennyit kínzott már ezzel a hibávaL. De azért az a "ne menjek vele forgalomba" egy kicsit meredek lenne (nekem, of course).
Mindenesetre lehet, hogy megpengetem, hogy adjanak egy csereautót, amíg meg tudják oldani a hibát. Vagy kapcsolják ki a vacakoló extrákat (mindkét, az életemet megkeserítő asszisztens fizetős extra, és a "Travel Assist" nevű csomag része, amit szándékosan rendeltem meg, mert őszintén hittem, hogy biztonságosabb lesz tőlük az autó - hát most már azon vagyok, hogy inkább ne legyenek egyáltalán, csak hagyjanak békén - és a Skodáról meg a márkaszervizeikről természetesen megvan a véleményem, amit kész vagyok világgá kürtölni, ha a keddi szervizlátogatás után sem változik semmi - márpedig nem fog).
Ja, nem tudom, említettem-e már, hogy az akkumulátor is szar már, ha két napig nem járok, nem indul be az autó, és karácsonyfává változik a műszerfal a hibajelzésektől. Már háromszor kellett bebikázni, és mostanában, ha egy napnál tovább kell álljon, harmadnap inkább beülök reggel, és megjáratom... Azt sem tartom egészen természetesnek, hogy egy alig több, mint másfél éves gyári akksi már szar legyen. A vadiúj 3-as BMW-kkel soha nem volt ilyen gondom, bármennyire is megy itt a BMW-fika. Volt nyikorgás, meg zörgő ajtó, meg beragadó csomagtérajtó, megvaduló esőszenzor, de ezek mind apró semmiségek voltak ahhoz képest, amit ez a fos Skoda leművel velem).
Amúgy tök jó ez az elektronikus kézifék, meg elektronikus váltó, mert ha lemerül a szar akku, akkor sem a váltót nem lehet N-be tenni, sem a kéziféket kiengedni, szóval álla az autó egy helyben, mint a cövek, nem lehet arrébb tolni, és ha olyan helyen sikerült megállni, ahová nem tud odaférni egy másik autó bikakábel-távolságban, illetve áramforrás sikncs a közelben, hogy egy töltőt (ami most felszereléssé vált az autómban) rányomjak, akkor ágyő, és jöhet a darus mentő...