Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Autós topik autósoknak
Re: Autós topik autósoknak
Ha már garancia,akkor egy kérdés.Az igaz hogy a garis autókat szervizelheti nem márkaszerviz is?Persze a garanciális feltételek betartásával.
Régebben volt egy pár gond mert nem cserélték ki a számlán feltüntetett alkatrészt nem is egyszer, hanyag munka karosszéria javitásnál márkaszervizről beszélek…nem vihetsz semmilyen alkatrészt ( még olajat sem) még gyárit sem mert megvonják a gyári garanciát ami nem ellentétes az EU előírásokkal mert tőrvény van róla….szóval gusztustalan amit a márkaszervizek csinálnak ráadásul rettenetesen lehúznak pl a30 ezres km féktolajcserékkel amit megkérdeztem miért szükséges ilyen sűrűn mert régen amikor csak sima dot3 fékolaj volt elég volt 100 ezrenként cserélni ( a futómű állitásról nem beszélek az vicc kategória) …azt ki kell cserélni akkor arra kérdésre, hogy uram bocsánat szarabb lett az autógyártás mert a régit nem kellet ilyen sűrűn cserélni nem volt válasz…
Nekem itt a km nem stimmel valami 27 és 59 között több mint a 30 ezer megadott km és ez több mint intervallum megad és ez miatt sztem nem adják meg a garis cserétVinkler írta: ↑2023.01.20., pén. 20:46Uhhhh. Mi az, hogy lehúzták? Elvégezték a karbantartást, amit kifizetett?nemtomm írta: ↑2023.01.20., pén. 20:32Azért nem semmi gusztustalan a szerviz hozzáállása, hogy már a második olajcserénél bukta a garit a vevő de nem szóltak neki….még a következőre is lehúzták horror áron…és ha nincs ez a difi gond akkor gondolom lehúzták volna a 200 ezres gari lejártáig….szóval a garanciális szervizeknek![]()
![]()
![]()
![]()
Sajna volt hozzá szerencsém bőven az évek során de kevés a pozitív élmény…..![]()
Mihez volt szerencséd bőven, ha megkérdezhetem?
Régebben volt egy pár gond mert nem cserélték ki a számlán feltüntetett alkatrészt nem is egyszer, hanyag munka karosszéria javitásnál márkaszervizről beszélek…nem vihetsz semmilyen alkatrészt ( még olajat sem) még gyárit sem mert megvonják a gyári garanciát ami nem ellentétes az EU előírásokkal mert tőrvény van róla….szóval gusztustalan amit a márkaszervizek csinálnak ráadásul rettenetesen lehúznak pl a30 ezres km féktolajcserékkel amit megkérdeztem miért szükséges ilyen sűrűn mert régen amikor csak sima dot3 fékolaj volt elég volt 100 ezrenként cserélni ( a futómű állitásról nem beszélek az vicc kategória) …azt ki kell cserélni akkor arra kérdésre, hogy uram bocsánat szarabb lett az autógyártás mert a régit nem kellet ilyen sűrűn cserélni nem volt válasz…
"Az igazi barát szemből támad."
Nemtomm:
A szervizköltség az nem ingyenes azért mert garis valami.
A szervizköltség az nem ingyenes azért mert garis valami.
Szerintem!
Jól értelmezem, hogy itt pár ezer kilométeres olajcsereperiódus túlfutási gond volt?
És ez miatt el is pusztult a difi?
És ez miatt el is pusztult a difi?
Szerintem!
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10188
Uhhhh. Mi az, hogy lehúzták? Elvégezték a karbantartást, amit kifizetett?nemtomm írta: ↑2023.01.20., pén. 20:32Azért nem semmi gusztustalan a szerviz hozzáállása, hogy már a második olajcserénél bukta a garit a vevő de nem szóltak neki….még a következőre is lehúzták horror áron…és ha nincs ez a difi gond akkor gondolom lehúzták volna a 200 ezres gari lejártáig….szóval a garanciális szervizeknek![]()
![]()
![]()
![]()
Sajna volt hozzá szerencsém bőven az évek során de kevés a pozitív élmény…..![]()
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Sajna volt hozzá szerencsém bőven az évek során de kevés a pozitív élmény…..
Azért nem semmi gusztustalan a szerviz hozzáállása, hogy már a második olajcserénél bukta a garit a vevő de nem szóltak neki….még a következőre is lehúzták horror áron…és ha nincs ez a difi gond akkor gondolom lehúzták volna a 200 ezres gari lejártáig….szóval a garanciális szervizeknekVinkler írta: ↑2023.01.20., pén. 18:42Az autónak dinamikus szerviz ciklusa van. Lehet, hogy 27 000 km-nél szólt, hogy be kell menni, lehet, hogy az év telt le. Ezek vagylagos feltételek. A következő szervizt nyilván szintén jelezte 60 nappal annak esedékessége előtt, amire nem vitték el, csak azt követően, amiből több ezer km túlfutás keletkezett. A garanciális feltételek egyértelműek. Túlfutás nem engedélyezett, sem időben, sem kilométerben. Most abba teljesen felesleges belemenni, hogy a kolléga miért nem ment el időben a karbantartásra, nem volt ideje ellátogatni időben a szervizbe, vagy nagyon elfoglalt. A feltételek világosan le vannak írva (Mindegyik márkánál).thxfan írta: ↑2023.01.20., pén. 10:39Néhány kiegészítés friss infókkal.
A gépjármű 50e km-el lett használtan vásárolva, előző tulaj 27e km-nél vitte a kötelező szervizbe 30e km helyett. Számomra alapból értelmezhetetlen az új autóknál ez a kinyújtott szervizperiódus, már ez bőven a vicc kategória és a "tartósság" záloga... Kolléga 59e km nél vitte legközelebb, így már akkor és ott bukta a garanciát a túlfutás miatt, de természetesen a szakszerviz nem szólt, hogy innentől kezdve nyugodtan viheti bárhova, azt és a következő 90e km-est is elvégezték horror áron.
Az alapvető problémám a dologgal, hogy még ha vitte is volna időben, a difi ellenőrzése kb. a szemrevételezés és nem röntgen, képtelenség annak műszaki állapotát megállapítani. Egy felextrázott Octavia kb. 20 milla, egy Super B az említett felszereltségi szinttel gondolom 30 környéke, 102e km-nél komolyan rottyan egy ilyen kocsiban a difi?
Szakszerviz 2,2 MFt árajánlatot adott, amikor 600e Ft egy difi rendelve, mi a többi?
Kb. 2 hónapig rágták a gittet teljesen feleslegesen ilyen-olyan dolgokra hivatkozva, kezdődött azzal, hogy nem találták nyomát a kibővített garanciának stb., szóval kőkemény időhúzás volt, semmi más.
Komolyan bízok benne, hogy a feltörekvő kínai autógyártás, ami kb. már most űrhajókat gyárt közútra szépen lassan megreggelizi a nagynevű gyártókat, vagy legalább igen komoly konkurenciát képvisel majd a közeljövőben.
Alapvető probléma, hogy a differenciálmű hiba megállapításának első lépése, hogy mintát vesznek a kenőanyagból.Ez a gyári előírás. Szóval sántít ez egy picit. Egyébként az a gyanúm, hogy a túlfutott karbantartás érintette az ösztómű folyadékcseréjét is. Ilyenkor a gyárral le kell levelezni és engedélyeztetni a cserét, hiszen a szerviznek azt ki kell fizetni. Ezt a számlát a gyár fizeti. Szóval ezért nem értem, hogy miért kell rögtön farkast kiáltani a márkaszervizzel kapcsolatban, hiszen neki érdeke a garanciális javítás is, hiszen az neki bevétel!
Komolyan bízom benne, hogy a feltörekvő kínai autók jó ideig elkerülnek minket!
Sajna volt hozzá szerencsém bőven az évek során de kevés a pozitív élmény…..
Alapvető probléma, hogy a differenciálmű hiba megállapításának első lépése, hogy mintát vesznek a kenőanyagból.
Ez a gyári előírás. Szóval sántít ez egy picit. Egyébként az a gyanúm, hogy a túlfutott karbantartás érintette az ösztómű folyadékcseréjét is. Ilyenkor a gyárral le kell levelezni és engedélyeztetni a cserét, hiszen a szerviznek azt ki kell fizetni. Ezt a számlát a gyár fizeti. Szóval ezért nem értem, hogy miért kell rögtön farkast kiáltani a márkaszervizzel kapcsolatban, hiszen neki érdeke a garanciális javítás is, hiszen az neki bevétel!
- Vinkler
- Adminisztrátor

Az autónak dinamikus szerviz ciklusa van. Lehet, hogy 27 000 km-nél szólt, hogy be kell menni, lehet, hogy az év telt le. Ezek vagylagos feltételek. A következő szervizt nyilván szintén jelezte 60 nappal annak esedékessége előtt, amire nem vitték el, csak azt követően, amiből több ezer km túlfutás keletkezett. A garanciális feltételek egyértelműek. Túlfutás nem engedélyezett, sem időben, sem kilométerben. Most abba teljesen felesleges belemenni, hogy a kolléga miért nem ment el időben a karbantartásra, nem volt ideje ellátogatni időben a szervizbe, vagy nagyon elfoglalt. A feltételek világosan le vannak írva (Mindegyik márkánál).thxfan írta: ↑2023.01.20., pén. 10:39Néhány kiegészítés friss infókkal.
A gépjármű 50e km-el lett használtan vásárolva, előző tulaj 27e km-nél vitte a kötelező szervizbe 30e km helyett. Számomra alapból értelmezhetetlen az új autóknál ez a kinyújtott szervizperiódus, már ez bőven a vicc kategória és a "tartósság" záloga... Kolléga 59e km nél vitte legközelebb, így már akkor és ott bukta a garanciát a túlfutás miatt, de természetesen a szakszerviz nem szólt, hogy innentől kezdve nyugodtan viheti bárhova, azt és a következő 90e km-est is elvégezték horror áron.
Az alapvető problémám a dologgal, hogy még ha vitte is volna időben, a difi ellenőrzése kb. a szemrevételezés és nem röntgen, képtelenség annak műszaki állapotát megállapítani. Egy felextrázott Octavia kb. 20 milla, egy Super B az említett felszereltségi szinttel gondolom 30 környéke, 102e km-nél komolyan rottyan egy ilyen kocsiban a difi?
Szakszerviz 2,2 MFt árajánlatot adott, amikor 600e Ft egy difi rendelve, mi a többi?
Kb. 2 hónapig rágták a gittet teljesen feleslegesen ilyen-olyan dolgokra hivatkozva, kezdődött azzal, hogy nem találták nyomát a kibővített garanciának stb., szóval kőkemény időhúzás volt, semmi más.
Komolyan bízok benne, hogy a feltörekvő kínai autógyártás, ami kb. már most űrhajókat gyárt közútra szépen lassan megreggelizi a nagynevű gyártókat, vagy legalább igen komoly konkurenciát képvisel majd a közeljövőben.
Alapvető probléma, hogy a differenciálmű hiba megállapításának első lépése, hogy mintát vesznek a kenőanyagból.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Szerintem mindenhol.
"Nos, azt akartam csak kinyögni, hogy kb. azt sem tudjuk, mi a szervíz.."
A szervíz? A tűzoltó szerkocsi folyadéka.
A szerviz pedig javítóműhely.
Amúgy mi vitt rá a HR-V dízelkályha vásárlására?
A szervíz? A tűzoltó szerkocsi folyadéka.
A szerviz pedig javítóműhely.
Amúgy mi vitt rá a HR-V dízelkályha vásárlására?
Szerintem!
Már 93-óta csak japán autóm van némelyikbe sok százezer km beletettem de soha sem volt semmiféle elektromos és másfajta gondom sem, nem hagyott ott egyik sem a szervizeket csak a gari miatt jártam de a kopó alkatrészeken kivűl nem kellet semmi mást sem cserélni...
Irtad a BMW-t az asszonynak az van 3gt és megvan már 3 éve és nics vele gond a szervizen kivül semmi nem kellet hozá pedig már az is 200 felett jár km-ben. Semmi nem fagy le jó az elektronika stb ráadásul imádja..
Biztos vagyok benne, hogy nekem valszeg a következő autóm japán netán koreai lesz mert azok is nagyon jók szervizigény szinte semmi...
Sajnálom amit veled müvel ez a Superb lehet, hogy már a gariba ott hagytam volna csinálják meg és addig adjanak egy csereautót amig meg javitják bármi jó lesz ami megy és nem merül le az aksija..az az aksi valamiért lemerül ezt is kimérhetné valaki aki ért hozzá ,,, szóval sajnállak...
stx írta: ↑2023.01.20., pén. 14:11Megint csak ismételni tudom magam...Aszpirin írta: ↑2023.01.20., pén. 11:15Bocs, de csak egy picit csípi a szemem.
Az nem Super B ("szuperbé"), hanem egyszerűen Superb ("szuperb"). Egy angol szó, aminek a jelentése "nagyszerű", "remek", "kiváló" - már eleve nem kis önbizalom kell így elnevezni egy autótípust, de láthatóan a szóban forgó példány igazolja is a nevét![]()
![]()
Amúgy tök jó ez az elektronikus kézifék, meg elektronikus váltó, mert ha lemerül a szar akku, akkor sem a váltót nem lehet N-be tenni, sem a kéziféket kiengedni, szóval álla az autó egy helyben, mint a cövek, nem lehet arrébb tolni, és ha olyan helyen sikerült megállni, ahová nem tud odaférni egy másik autó bikakábel-távolságban, illetve áramforrás sikncs a közelben, hogy egy töltőt (ami most felszereléssé vált az autómban) rányomjak, akkor ágyő, és jöhet a darus mentő...
A Civic-et (benzin 1,4) 19,5 éves korábban adtam el, a hűtés/fűtés 3 izzóját kellett cserélni, közben és kb. 10 éves korában kellett cserélni a jobb oldali kutyacsontot. Egyszer volt féktárcsa csere. Meg a szokásos olaj/szűrők évenkénti.
Most a HR-V (dízel 1,6) lassan 7 éves lesz, az 5. ajtó 2 teleszkópját kellett cserélni, mert elment belőle a gáz.
Feleségem Corollája 14 éves (D4D, de nem BMW motoros), az ajtó alatti díszlécet kellett újra felrakni, mert átment egy pocsolyán és a sár letépte. Évenként szokásos olaj/szűrő csere.
A navigácó, audió, sávtartó, automata fényszóró, ablaktörlő mifene soha nem hibázott.
Nos, azt akartam csak kinyögni, hogy kb. azt sem tudjuk, mi a szervíz..
Már 93-óta csak japán autóm van némelyikbe sok százezer km beletettem de soha sem volt semmiféle elektromos és másfajta gondom sem, nem hagyott ott egyik sem a szervizeket csak a gari miatt jártam de a kopó alkatrészeken kivűl nem kellet semmi mást sem cserélni...
Irtad a BMW-t az asszonynak az van 3gt és megvan már 3 éve és nics vele gond a szervizen kivül semmi nem kellet hozá pedig már az is 200 felett jár km-ben. Semmi nem fagy le jó az elektronika stb ráadásul imádja..
Biztos vagyok benne, hogy nekem valszeg a következő autóm japán netán koreai lesz mert azok is nagyon jók szervizigény szinte semmi...
Sajnálom amit veled müvel ez a Superb lehet, hogy már a gariba ott hagytam volna csinálják meg és addig adjanak egy csereautót amig meg javitják bármi jó lesz ami megy és nem merül le az aksija..az az aksi valamiért lemerül ezt is kimérhetné valaki aki ért hozzá ,,, szóval sajnállak...
- stx
- V.I.P.

- Értékelés: 574
- Kapcsolat:
Megint csak ismételni tudom magam...Aszpirin írta: ↑2023.01.20., pén. 11:15Bocs, de csak egy picit csípi a szemem.
Az nem Super B ("szuperbé"), hanem egyszerűen Superb ("szuperb"). Egy angol szó, aminek a jelentése "nagyszerű", "remek", "kiváló" - már eleve nem kis önbizalom kell így elnevezni egy autótípust, de láthatóan a szóban forgó példány igazolja is a nevét![]()
![]()
Az én autómat inkáb Skoda Terrible -nek kellett volna nevezzék Octavia IV helyett, amennyit kínzott már ezzel a hibávaL. De azért az a "ne menjek vele forgalomba" egy kicsit meredek lenne (nekem, of course).
Mindenesetre lehet, hogy megpengetem, hogy adjanak egy csereautót, amíg meg tudják oldani a hibát. Vagy kapcsolják ki a vacakoló extrákat (mindkét, az életemet megkeserítő asszisztens fizetős extra, és a "Travel Assist" nevű csomag része, amit szándékosan rendeltem meg, mert őszintén hittem, hogy biztonságosabb lesz tőlük az autó - hát most már azon vagyok, hogy inkább ne legyenek egyáltalán, csak hagyjanak békén - és a Skodáról meg a márkaszervizeikről természetesen megvan a véleményem, amit kész vagyok világgá kürtölni, ha a keddi szervizlátogatás után sem változik semmi - márpedig nem fog).
Ja, nem tudom, említettem-e már, hogy az akkumulátor is szar már, ha két napig nem járok, nem indul be az autó, és karácsonyfává változik a műszerfal a hibajelzésektől. Már háromszor kellett bebikázni, és mostanában, ha egy napnál tovább kell álljon, harmadnap inkább beülök reggel, és megjáratom... Azt sem tartom egészen természetesnek, hogy egy alig több, mint másfél éves gyári akksi már szar legyen. A vadiúj 3-as BMW-kkel soha nem volt ilyen gondom, bármennyire is megy itt a BMW-fika. Volt nyikorgás, meg zörgő ajtó, meg beragadó csomagtérajtó, megvaduló esőszenzor, de ezek mind apró semmiségek voltak ahhoz képest, amit ez a fos Skoda leművel velem).
Amúgy tök jó ez az elektronikus kézifék, meg elektronikus váltó, mert ha lemerül a szar akku, akkor sem a váltót nem lehet N-be tenni, sem a kéziféket kiengedni, szóval álla az autó egy helyben, mint a cövek, nem lehet arrébb tolni, és ha olyan helyen sikerült megállni, ahová nem tud odaférni egy másik autó bikakábel-távolságban, illetve áramforrás sikncs a közelben, hogy egy töltőt (ami most felszereléssé vált az autómban) rányomjak, akkor ágyő, és jöhet a darus mentő...
A Civic-et (benzin 1,4) 19,5 éves korábban adtam el, a hűtés/fűtés 3 izzóját kellett cserélni, közben és kb. 10 éves korában kellett cserélni a jobb oldali kutyacsontot. Egyszer volt féktárcsa csere. Meg a szokásos olaj/szűrők évenkénti.
Most a HR-V (dízel 1,6) lassan 7 éves lesz, az 5. ajtó 2 teleszkópját kellett cserélni, mert elment belőle a gáz.
Feleségem Corollája 14 éves (D4D, de nem BMW motoros), az ajtó alatti díszlécet kellett újra felrakni, mert átment egy pocsolyán és a sár letépte. Évenként szokásos olaj/szűrő csere.
A navigácó, audió, sávtartó, automata fényszóró, ablaktörlő mifene soha nem hibázott.
Nos, azt akartam csak kinyögni, hogy kb. azt sem tudjuk, mi a szervíz..
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6557
Bocs, de csak egy picit csípi a szemem.
Az nem Super B ("szuperbé"), hanem egyszerűen Superb ("szuperb"). Egy angol szó, aminek a jelentése "nagyszerű", "remek", "kiváló" - már eleve nem kis önbizalom kell így elnevezni egy autótípust, de láthatóan a szóban forgó példány igazolja is a nevét

Az én autómat inkáb Skoda Terrible -nek kellett volna nevezzék Octavia IV helyett, amennyit kínzott már ezzel a hibávaL. De azért az a "ne menjek vele forgalomba" egy kicsit meredek lenne (nekem, of course).
Mindenesetre lehet, hogy megpengetem, hogy adjanak egy csereautót, amíg meg tudják oldani a hibát. Vagy kapcsolják ki a vacakoló extrákat (mindkét, az életemet megkeserítő asszisztens fizetős extra, és a "Travel Assist" nevű csomag része, amit szándékosan rendeltem meg, mert őszintén hittem, hogy biztonságosabb lesz tőlük az autó - hát most már azon vagyok, hogy inkább ne legyenek egyáltalán, csak hagyjanak békén - és a Skodáról meg a márkaszervizeikről természetesen megvan a véleményem, amit kész vagyok világgá kürtölni, ha a keddi szervizlátogatás után sem változik semmi - márpedig nem fog).
Ja, nem tudom, említettem-e már, hogy az akkumulátor is szar már, ha két napig nem járok, nem indul be az autó, és karácsonyfává változik a műszerfal a hibajelzésektől. Már háromszor kellett bebikázni, és mostanában, ha egy napnál tovább kell álljon, harmadnap inkább beülök reggel, és megjáratom... Azt sem tartom egészen természetesnek, hogy egy alig több, mint másfél éves gyári akksi már szar legyen. A vadiúj 3-as BMW-kkel soha nem volt ilyen gondom, bármennyire is megy itt a BMW-fika. Volt nyikorgás, meg zörgő ajtó, meg beragadó csomagtérajtó, megvaduló esőszenzor, de ezek mind apró semmiségek voltak ahhoz képest, amit ez a fos Skoda leművel velem).
Az nem Super B ("szuperbé"), hanem egyszerűen Superb ("szuperb"). Egy angol szó, aminek a jelentése "nagyszerű", "remek", "kiváló" - már eleve nem kis önbizalom kell így elnevezni egy autótípust, de láthatóan a szóban forgó példány igazolja is a nevét
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- thxfan
- Beköltözött

- Értékelés: 1213
Néhány kiegészítés friss infókkal.
Számomra a konklúzió ebből, illetve más esetekből, de akár Aszpirin példáját is lehet említeni, hogy a mai autógyártás és a szervizháttér, tapasztalat kb. a híg f.s és sz.r között ingadozik, a VW csoportnál főleg.
Aszpirin eseténél is pl. egy vezetést támogató rendszerek hibájától hemzsegő autó, aminek a megbolondulása akár a kormány indokolatlan elrántását, vészfékezést okozhat, ne menjen közúti forgalomba, mert ön és közveszélyes. Kötelezném a gyártót, hogy a hiba végleges javításáig biztosítsanak egy kb. hasonló felszereltségű csereautót, ha kell hónapokig, vagy ennyi sikertelen javítási próbálkozás után, kuka és új kocsi gariba.
Számomra a konklúzió ebből, illetve más esetekből, de akár Aszpirin példáját is lehet említeni, hogy a mai autógyártás és a szervizháttér, tapasztalat kb. a híg f.s és sz.r között ingadozik, a VW csoportnál főleg.
Aszpirin eseténél is pl. egy vezetést támogató rendszerek hibájától hemzsegő autó, aminek a megbolondulása akár a kormány indokolatlan elrántását, vészfékezést okozhat, ne menjen közúti forgalomba, mert ön és közveszélyes. Kötelezném a gyártót, hogy a hiba végleges javításáig biztosítsanak egy kb. hasonló felszereltségű csereautót, ha kell hónapokig, vagy ennyi sikertelen javítási próbálkozás után, kuka és új kocsi gariba.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Nálunk ha a gari lejárta elött mondjuk 1 nappal jelzik a hibát, az addig marad megoldandó feladat gariban, amíg meg nem oldódik. Csak legyen nyoma.
Pl. a telefonon jelzett hiba elszáll a szélben örökre.
Pl. a telefonon jelzett hiba elszáll a szélben örökre.
Szerintem!
Na miért ?
Vinkler írta: ↑2023.01.19., csüt. 20:21Ez a történet így első blikkre több sebből is vérzik.thxfan írta: ↑2023.01.19., csüt. 17:28Skodáéknál alapból nem egyszerű a helyzet gari terén, kollégám Super B, 4X4 Laurin & Klement személygépjárművében 102e km-nél elszállt a hátsó difi, bedarált, csak kompletten cserélhető, mert nem lehet bontani. Jegyzett szervizpartnerhez hordta előírás szerint, természetesen külön megvásárolható 200e km-ig kiterjesztett garancia is van. Most azon megy a cirkusz, hogy a szervizben ellenőrizték-e a megbonthatatlan difiben az olajat. Lassan két hónapja megy a levelezés a Porsche Hungáriával. Önerőből 2,5 MFt körül lenne a javítás + alapból egy fődarab ennyit bír, vicc...
Alapesetben ennek úgy kellene zajlani, hogy hozzad kicseréljük, csak ne mondd, hogy ennyire szar a Skoda.
Na miért ?
- Vinkler
- Adminisztrátor

Ez a történet így első blikkre több sebből is vérzik.thxfan írta: ↑2023.01.19., csüt. 17:28Skodáéknál alapból nem egyszerű a helyzet gari terén, kollégám Super B, 4X4 Laurin & Klement személygépjárművében 102e km-nél elszállt a hátsó difi, bedarált, csak kompletten cserélhető, mert nem lehet bontani. Jegyzett szervizpartnerhez hordta előírás szerint, természetesen külön megvásárolható 200e km-ig kiterjesztett garancia is van. Most azon megy a cirkusz, hogy a szervizben ellenőrizték-e a megbonthatatlan difiben az olajat. Lassan két hónapja megy a levelezés a Porsche Hungáriával. Önerőből 2,5 MFt körül lenne a javítás + alapból egy fődarab ennyit bír, vicc...
Alapesetben ennek úgy kellene zajlani, hogy hozzad kicseréljük, csak ne mondd, hogy ennyire szar a Skoda.
- thxfan
- Beköltözött

- Értékelés: 1213
Skodáéknál alapból nem egyszerű a helyzet gari terén, kollégám Super B, 4X4 Laurin & Klement személygépjárművében 102e km-nél elszállt a hátsó difi, bedarált, csak kompletten cserélhető, mert nem lehet bontani. Jegyzett szervizpartnerhez hordta előírás szerint, természetesen külön megvásárolható 200e km-ig kiterjesztett garancia is van. Most azon megy a cirkusz, hogy a szervizben ellenőrizték-e a megbonthatatlan difiben az olajat
. Lassan két hónapja megy a levelezés a Porsche Hungáriával. Önerőből 2,5 MFt körül lenne a javítás + alapból egy fődarab ennyit bír, vicc...
10.1 Auro3D
Amennyiben korrekt a hozzáállása szerviznek akkor a meg nem oldott feledatot a gari időn túl is meg kéne neki oldania

nekem volt ilyen gondom és szó nélkül orvosolták a problémákat mondjuk az Alkatresz csere volt….igaz jó pár éve volt….
Aszpirin írta: ↑2023.01.19., csüt. 14:52Ezt már rég meg akartam válaszolni, de valahogy most eszembe jutott (mert megint szervizzel beszéltem telefonon).avl2 írta: ↑2022.11.28., hétf. 16:10javul vagy fokozodik a helyzet ?Aszpirin írta: ↑2022.11.20., vas. 21:28
Semmi. Ígéretet kaptam már, de tettet még nem. A f.. kivan, én tuti mégegyszer sem ezzel a dilettáns cégcsoporttal, sem az autóikkal sem nem akarok semmiféle viszonyba kerülni. Ennyit már elértek. Csak valahogy bírjam ki a hátralévő 2,5 évet ezzel a fossal......
tartassz-e mar ott, hogy egy müszaki termék / auto: a lenyeget tudja nagyon jol es ne legyen benne nem kiérlelt, hosszú távon bizonyított, megbízható technika (senzorok, SW-ek, szervizismeretek) ?
tovabbra is azt gondolom: "ezek az uj feautre"-ök elsöre kívánatosak (lehetnek), de igen könnyü velük szopóágra kerülni: a gyártó oldaláról sincs meg az elegendö "Reifegrad", "maturity level", de azért piacra kerül, a szervizek sem ....nem csuklóból, rutinosan és jól oldanak meg velük való problémát, hanem ....
[...]
A gondom nem itt van: a gondom azzal van, hogy ezen rendszerek meghibásodásával nem tud mit kezdeni ma a szerviz, szerintem ezért - és lehet, hogy tévedek - mert arra már nem áldoz elég erőforrást a gyártó, hogy a lehetséges meghibásodásokat és az általuk okozott jelenségeket leszimulálják, és olyan részletes checklisteket adjanak ki a szervizeknek, amelyek alapján diagnosztizálható a hiba. Így történhet meg, hogy egy hiba, ami![]()
szerintem (szoftverfejlesztő mérnök fejjel) egyértelműen szenzorhiba, a szervizes szerint már két szoftverfrissítés és ezérlőegység-csere után is - szóval szerinte szoftverhiba - jövő héten negyedszer megyek a szervizbe és harmadszor raknak fel szoftverfrissítést abban reménykedve, hogy ez megoldja. Én pedig 99%-ban biztos vagyok, hogy nem fogja, de ugye megint húztuk kicsit az időt, májusig garanciális az autó, szóval múlik az...
Amennyiben korrekt a hozzáállása szerviznek akkor a meg nem oldott feledatot a gari időn túl is meg kéne neki oldania
Egyébként én úgy tudom, hogyha a garanciális idő alatt jelentkező hibát nem tudják elhárítani időben, akkor garancia lejártát követően a hibát továbbra is úgy kell kezelniük.
Persze a Porsche Hungáriát ismerve, majd jól kibújnak valahogy ez alól, vagy legalább is megpróbálnak...
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 4222
Mivel megfizethetetlenek az autók ezen "fejlesztések" miatt, én nem látom örömmel.
Egyébként én úgy tudom, hogyha a garanciális idő alatt jelentkező hibát nem tudják elhárítani időben, akkor garancia lejártát követően a hibát továbbra is úgy kell kezelniük.
Persze a Porsche Hungáriát ismerve, majd jól kibújnak valahogy ez alól, vagy legalább is megpróbálnak...
Csak a Marantz! :-D
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6557
Ezt már rég meg akartam válaszolni, de valahogy most eszembe jutott (mert megint szervizzel beszéltem telefonon).avl2 írta: ↑2022.11.28., hétf. 16:10javul vagy fokozodik a helyzet ?Aszpirin írta: ↑2022.11.20., vas. 21:28Semmi. Ígéretet kaptam már, de tettet még nem. A f.. kivan, én tuti mégegyszer sem ezzel a dilettáns cégcsoporttal, sem az autóikkal sem nem akarok semmiféle viszonyba kerülni. Ennyit már elértek. Csak valahogy bírjam ki a hátralévő 2,5 évet ezzel a fossal......
tartassz-e mar ott, hogy egy müszaki termék / auto: a lenyeget tudja nagyon jol es ne legyen benne nem kiérlelt, hosszú távon bizonyított, megbízható technika (senzorok, SW-ek, szervizismeretek) ?
tovabbra is azt gondolom: "ezek az uj feautre"-ök elsöre kívánatosak (lehetnek), de igen könnyü velük szopóágra kerülni: a gyártó oldaláról sincs meg az elegendö "Reifegrad", "maturity level", de azért piacra kerül, a szervizek sem ....nem csuklóból, rutinosan és jól oldanak meg velük való problémát, hanem ....
[...]
Szóval a kérdést nem értem. Nem "tartok ott", mert soha nem voltam máshol, mint hogy hibátlan termékeket áruljanak. De őszintén: hogy legyen valami hosszú távon bizonyított, kiérlelt, ha soha nem teszik bele egy műszaki termékbe? Nem látsz ebben egy csöpp ellentmondást sem?
Ami a "kívánatos új ficsöröket" illeti: ami nálam vacakol, azok - akárhogy is nézem - új biztonsági fejlesztések. A vészhelyzeti asszisztens arról szól, hogy ha rosszul leszel az autóban (mondjuk szívroham miatt eszméletedet veszted), akkor még lehetőleg ne okozd akár több tíz ember halálát is, iletve a rosszullétedet se súlyosbítsa egy autóbaleset is: ennek érdekében kirakja a vészvilogot, lassan (nem hirtelen) lefékezi az autót, és lekormányozza a jobboldali sáv szélére, ahol leáll. Egyfajta vészhelyzeti minimalista önvezető funkció. Ha jól működik életet-életeket menthet.
A sávtartó asszisztens pedig az, ami a neve: figyelmeztet, ha elhagynád a sávot, és ha kell, ellenkormányoz.
Mindkét dolgot felülbírálhatod, és ehhez nem kell nagy erőkifejtés, dehatározottnak kell lenni.
Én ezeket bizony biztonsági fejlesztéseknek látom, és mint olyan, teljes mellszélességgel támogatom. A repülőgépek már évtizedek óta tele vannak ilyen, szenzorokra és szoftveres döntéshozásra épükő - de a pilóták által felülbírálható - biztonsági megoldásokkal, amiket folyamatosan fejlesztenek - és minden túlzás nélkül állítom, hogy a repülés ma negyedannyira sem lenne biztonságos nélkülük, mint amilyen velük. Akkor miért ne látnám a biztonsági fejlesztéseket örömmel?
A gondom nem itt van: a gondom azzal van, hogy ezen rendszerek meghibásodásával nem tud mit kezdeni ma a szerviz, szerintem ezért - és lehet, hogy tévedek - mert arra már nem áldoz elég erőforrást a gyártó, hogy a lehetséges meghibásodásokat és az általuk okozott jelenségeket leszimulálják, és olyan részletes checklisteket adjanak ki a szervizeknek, amelyek alapján diagnosztizálható a hiba. Így történhet meg, hogy egy hiba, ami szerintem (szoftverfejlesztő mérnök fejjel) egyértelműen szenzorhiba, a szervizes szerint már két szoftverfrissítés és ezérlőegység-csere után is - szóval szerinte szoftverhiba - jövő héten negyedszer megyek a szervizbe és harmadszor raknak fel szoftverfrissítést abban reménykedve, hogy ez megoldja. Én pedig 99%-ban biztos vagyok, hogy nem fogja, de ugye megint húztuk kicsit az időt, májusig garanciális az autó, szóval múlik az...
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Nézegetjük anyával a lakókocsikat. Erre bedobja ezt
mondjuk nem jutnánk túl messzire vele
- Vinkler
- Adminisztrátor

Nem kell kockáztatni. Egyértelműen többet ér.Alex_Aston írta: ↑2023.01.15., vas. 17:46Már egy 2.0 is kívánatos, főleg ilyen állapotban.
De egy VR6, főleg, ha OT lesz, az mindent visz.![]()
Meg merem kockáztatni, hogy akár egy mai GTI-nél is többet érhet majd.
De egy VR6, főleg, ha OT lesz, az mindent visz.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Már egy 2.0 is kívánatos, főleg ilyen állapotban.Vinkler írta: ↑2023.01.15., vas. 17:22Igen, OT a cél. 2.8 VR6.![]()
De egy VR6, főleg, ha OT lesz, az mindent visz.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Igen, OT a cél. 2.8 VR6.
Milyen típus?
- Alex_Aston
- V.I.P.

Szép állapotú a Vento is. OT esetleg a cél?
Milyen típus?