Szakértők mérnek, elmondják mit kellene változtani,…aztán a feleség dönt.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Moziszoba építés
- heineken
- Fórumlakó

- Értékelés: 156
Re: Moziszoba építés
Az egy jó kis Revel szett, ha jól látom, cc 3,5 milla..valószínü, hogy a tulaj soha nem tudja meg, mire kèpes.
Az LCR-ek nagysága kb. a vászon méretéhez igazodik. Amúgy szép nagy szoba! A surroundok is az LCR-ekhez van igazítva. Nagy karosszéria/kis motor párhuzam.
- Den
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 119
Ez a nagy helyiség nem moziszobánal épült. Elvettek több, mint 1-1 métert balról- jobbról is, ami miatt ellehetetlenülnek az elhelyezések. A jobb oldali ajtót megszüntetném, a bal oldali tömböt is, ha lehet, levenném a vászon felett lévő égőket és diszítést. Ekkor lenne egy oda illő nagyobb vászonnak, valamint frontoknak- centernek, 2 subnak hely.
Az összes hangfal nevetségesen amatőr, nem oda illő stb.
Az összes hangfal nevetségesen amatőr, nem oda illő stb.
Frontok: SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center: SVS Ultra
Subok: SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back: SVS Ultra Tower,
8 atmos + 2 surround: Polk Signature ES20 Elite
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
3 végfok: 2xEmotiva XPA GEN3 7ch, Audiolab 8300MB 1ch
400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
- thxfan
- Beköltözött

- Értékelés: 1205
Megindult benyomkodni a kicsi centerek dóm magasait
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
- Den
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 119
Nekem 10/10- es befejezett Ultra High- End moziszobám van körítés nélkül.
A képen látható 2 bejárat- kijárat miatt, az alacsony magasság és másért sem alkalmas moziszobának a helyiség. Nem férne el sehol normálisan a 2 front és a center, aránytalanul kicsi a vászon, a hangfalak stb, stb.
Kinlódás az egész, nem jó semmire.
A képen látható 2 bejárat- kijárat miatt, az alacsony magasság és másért sem alkalmas moziszobának a helyiség. Nem férne el sehol normálisan a 2 front és a center, aránytalanul kicsi a vászon, a hangfalak stb, stb.
Kinlódás az egész, nem jó semmire.
Frontok: SVS Ultra Evolution Pinnacle
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
- thxfan
- Beköltözött

- Értékelés: 1205
Vagy akár az is elképzelhető, hogy nem fejlövött fanatikus mozista és így használják, gondolom, ha egy ház méretű moziszobája van, akkor a ház sem lehet kicsi, sejthető, hogy nem az anyagiak a korlátok...-KP- írta: ↑2023.01.16., hétf. 09:17Az tény, a munkát megcsinálták helyette, csak a frontoldalt kell rendberakni és lehet egy 10/10-es mozi.
Itt aztán nem kell tartani attól, hogy lefejeled a surrot, vagy az atmost mozizás közben és a térhangzást sem kell kergetni a végtelenségig upgradekkel
10.1 Auro3D
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1715
Dehogy, ilyen biztosan nincs, lehet valami régről maradt sugárzók azt betették míg nem telepítik a rendes rendszert.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1715
"komoly".
Megcsinálnak egy ilyen szobát és letesznek lcr-nek kvázi a földre 3 darab pici centersugárzót?
Megcsinálnak egy ilyen szobát és letesznek lcr-nek kvázi a földre 3 darab pici centersugárzót?
Sziasztok. A moziszobába milyen vastagságú vagy sűrűségű szőnyeg az amit célszerű betenni véleményetek szerint? Illetve alá tegyek valamit? Gumilapokat vagy bármi mást? Köszönöm
Akkor remélem nem kell egér és macska, meg mágnes, mérőszalag, kamera, mobil, hasított urán...stb. 
Szerintem!
Surlófénnyel nem látszik a gipszkarton glettelése és a csavarhelyek?
Szokott, hacsak nem szuper hibátlan munkát végeztek a szakik.
Szokott, hacsak nem szuper hibátlan munkát végeztek a szakik.
Szerintem!
Fém profilokat mágnessel megtaláljátok a falecet simán ki lehet kopogtatni. Mennyezeten 40cm-ként kellene rakni, ha 1 meg van a többit kitudod számolni, 40cm a léc vagy a profil közép az indulási ponttól.
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Ez a mérőszalagos módszer nem is rossz, van 5m-es szalagom. Csak attól félek, hogy rossz helyen vágnám ki a lyukat a hangszórónak, ezért lenne jó tudni, hol van a tartó. Egyébként itt lenne a helyük a lámpa 2 szélén:

Bal oldalon vannak spot lámpák, de nem tudom, az hogy van megoldva!? Ha kiveszek egyet, akkor vajon a gipszkarton fölé jutok?

Bal oldalon vannak spot lámpák, de nem tudom, az hogy van megoldva!? Ha kiveszek egyet, akkor vajon a gipszkarton fölé jutok?
- Csatolmányok
-
- hangszórók helye
- 20230108_082206.jpg (2.61 MiB) Megtekintve 1671 alkalommal
Nekem fa léceken van a gipszkarton és egy 5m-es mérőszalagot toltam el a gipszkarton fölött. 3m volt a táv, azt gond nélkül megoldottam segítség nélkül. A hangszóróknak a lyukakat kivágtam, így viszonylag könnyen megtaláltam a mérőszalag végét.
A hosszú dolgokat nem tudod betolni szerintem a mennyezet meg a gipszkarton között egy hangszóró nyíláson.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3726
Egy mérőszalag is jó lehet, 5m-es is van belőle.
Előnye, hogy vékony, de elég merev, miközben hajlékony, és ugye elég hosszú is lehet, a végére meg könnyű rákötni bármit.
Előnye, hogy vékony, de elég merev, miközben hajlékony, és ugye elég hosszú is lehet, a végére meg könnyű rákötni bármit.
Csak a Marantz! :-D
Szia!
Leírom én hogyan csinálnám. Ütögetéssel egész jól behatárolható hol van a profil. Kivágnám a hangszóró helyét. A nyíláson villanyszerelő mü3-as védőcsövet tolnék a szerelőnyílás irányába. 2,5 m-es szálakban kapható. Ha rövid, feltolnék még egyet a karton fölé és ott összetoldanám, majd folytatnám a tologatást, rázogatva a csövet, hogy átugorja a profilokat. Ha odaért a vége akkor behúzószál bele és kész. De ez csak akkor járható út, ha függesztett a gipszkarton szerkezet.
Hosszanti irányba erős mágnessel is vonszolható egy vékony madzag aminek az elejére kis darab vasat kötsz.
Leírom én hogyan csinálnám. Ütögetéssel egész jól behatárolható hol van a profil. Kivágnám a hangszóró helyét. A nyíláson villanyszerelő mü3-as védőcsövet tolnék a szerelőnyílás irányába. 2,5 m-es szálakban kapható. Ha rövid, feltolnék még egyet a karton fölé és ott összetoldanám, majd folytatnám a tologatást, rázogatva a csövet, hogy átugorja a profilokat. Ha odaért a vége akkor behúzószál bele és kész. De ez csak akkor járható út, ha függesztett a gipszkarton szerkezet.
Hosszanti irányba erős mágnessel is vonszolható egy vékony madzag aminek az elejére kis darab vasat kötsz.
Főleg akkor ha utána küldesz egy macskát….DeLorean írta: ↑2023.01.06., pén. 22:32Szerintem egy kis lyukat kell vágni és fogni egy kisegeret (szg egér nem jó!), majd a farkához kell kötni a hangfalkábel végét.
Ezután az egeret a lyukon be kell dugni orrával előre.
Fúrni kell egy ugyanakkora lyukat a másik oldalon is.
Ezután csak várni kell - előbb utóbb ki fog jönni a második lyukon az egér a kábellel együtt.
![]()
![]()
"Az igazi barát szemből támad."
Szerintem a hőkamera nem mutatja ki, mert kb. Ugyan olyan meleg a szerkezet is. A fémkereső jobb lehet. Gondolom nincs spot vagy ledpanel, stb. amit ki lehet szedni a bekukkantás miatt…
Kevésbé asszonybarát megoldás, egy vékony kereszhornyú csavarhúzóval feltárást csinálsz, majd a következő festésnél bejavítod!
- ZolaBA
- Törzsvendég

- Értékelés: 1754
Esetleg próbáld meg kitalálni hogyan rakták a gipszkartont... egy tábla elvileg 1250x2000mm és vélhetően teli táblával kezdtek valamelyik sarokban és a túlsó vége a vágott. Tehát ha 1,25m -re illetve 2m-re keresed a műszerrel a szerkezetet akkor hátha van kivehető jelzése.
Én múltkor úgy csináltam gipszkartonnál, hogy fúrtam egy 16-os lyukat ahol ideális volt (ez volt a legnagyobb kéznél lévő fúrószár) aztán dróttal körbekutattam a lyukon át, hogy merre lehet a szerkezet. Annak esélye, hogy egy 16-os lyuk szerkezetre jön ki jóval kisebb, mint egy 20 centis kivágásé...
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!