Aszpirin írta: ↑2023.01.19., csüt. 14:52Ezt már rég meg akartam válaszolni, de valahogy most eszembe jutott (mert megint szervizzel beszéltem telefonon).avl2 írta: ↑2022.11.28., hétf. 16:10javul vagy fokozodik a helyzet ?Aszpirin írta: ↑2022.11.20., vas. 21:28
Semmi. Ígéretet kaptam már, de tettet még nem. A f.. kivan, én tuti mégegyszer sem ezzel a dilettáns cégcsoporttal, sem az autóikkal sem nem akarok semmiféle viszonyba kerülni. Ennyit már elértek. Csak valahogy bírjam ki a hátralévő 2,5 évet ezzel a fossal......
tartassz-e mar ott, hogy egy müszaki termék / auto: a lenyeget tudja nagyon jol es ne legyen benne nem kiérlelt, hosszú távon bizonyított, megbízható technika (senzorok, SW-ek, szervizismeretek) ?
tovabbra is azt gondolom: "ezek az uj feautre"-ök elsöre kívánatosak (lehetnek), de igen könnyü velük szopóágra kerülni: a gyártó oldaláról sincs meg az elegendö "Reifegrad", "maturity level", de azért piacra kerül, a szervizek sem ....nem csuklóból, rutinosan és jól oldanak meg velük való problémát, hanem ....
[...]
A gondom nem itt van: a gondom azzal van, hogy ezen rendszerek meghibásodásával nem tud mit kezdeni ma a szerviz, szerintem ezért - és lehet, hogy tévedek - mert arra már nem áldoz elég erőforrást a gyártó, hogy a lehetséges meghibásodásokat és az általuk okozott jelenségeket leszimulálják, és olyan részletes checklisteket adjanak ki a szervizeknek, amelyek alapján diagnosztizálható a hiba. Így történhet meg, hogy egy hiba, ami![]()
szerintem (szoftverfejlesztő mérnök fejjel) egyértelműen szenzorhiba, a szervizes szerint már két szoftverfrissítés és ezérlőegység-csere után is - szóval szerinte szoftverhiba - jövő héten negyedszer megyek a szervizbe és harmadszor raknak fel szoftverfrissítést abban reménykedve, hogy ez megoldja. Én pedig 99%-ban biztos vagyok, hogy nem fogja, de ugye megint húztuk kicsit az időt, májusig garanciális az autó, szóval múlik az...
Amennyiben korrekt a hozzáállása szerviznek akkor a meg nem oldott feledatot a gari időn túl is meg kéne neki oldania