Ez a történet így első blikkre több sebből is vérzik.thxfan írta: ↑2023.01.19., csüt. 17:28Skodáéknál alapból nem egyszerű a helyzet gari terén, kollégám Super B, 4X4 Laurin & Klement személygépjárművében 102e km-nél elszállt a hátsó difi, bedarált, csak kompletten cserélhető, mert nem lehet bontani. Jegyzett szervizpartnerhez hordta előírás szerint, természetesen külön megvásárolható 200e km-ig kiterjesztett garancia is van. Most azon megy a cirkusz, hogy a szervizben ellenőrizték-e a megbonthatatlan difiben az olajat. Lassan két hónapja megy a levelezés a Porsche Hungáriával. Önerőből 2,5 MFt körül lenne a javítás + alapból egy fődarab ennyit bír, vicc...
Alapesetben ennek úgy kellene zajlani, hogy hozzad kicseréljük, csak ne mondd, hogy ennyire szar a Skoda.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Autós topik autósoknak
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10151
Re: Autós topik autósoknak
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- thxfan
- Beköltözött

- Értékelés: 1211
Skodáéknál alapból nem egyszerű a helyzet gari terén, kollégám Super B, 4X4 Laurin & Klement személygépjárművében 102e km-nél elszállt a hátsó difi, bedarált, csak kompletten cserélhető, mert nem lehet bontani. Jegyzett szervizpartnerhez hordta előírás szerint, természetesen külön megvásárolható 200e km-ig kiterjesztett garancia is van. Most azon megy a cirkusz, hogy a szervizben ellenőrizték-e a megbonthatatlan difiben az olajat
. Lassan két hónapja megy a levelezés a Porsche Hungáriával. Önerőből 2,5 MFt körül lenne a javítás + alapból egy fődarab ennyit bír, vicc...
Alapesetben ennek úgy kellene zajlani, hogy hozzad kicseréljük, csak ne mondd, hogy ennyire szar a Skoda.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Aszpirin írta: ↑2023.01.19., csüt. 14:52Ezt már rég meg akartam válaszolni, de valahogy most eszembe jutott (mert megint szervizzel beszéltem telefonon).avl2 írta: ↑2022.11.28., hétf. 16:10javul vagy fokozodik a helyzet ?Aszpirin írta: ↑2022.11.20., vas. 21:28
Semmi. Ígéretet kaptam már, de tettet még nem. A f.. kivan, én tuti mégegyszer sem ezzel a dilettáns cégcsoporttal, sem az autóikkal sem nem akarok semmiféle viszonyba kerülni. Ennyit már elértek. Csak valahogy bírjam ki a hátralévő 2,5 évet ezzel a fossal......
tartassz-e mar ott, hogy egy müszaki termék / auto: a lenyeget tudja nagyon jol es ne legyen benne nem kiérlelt, hosszú távon bizonyított, megbízható technika (senzorok, SW-ek, szervizismeretek) ?
tovabbra is azt gondolom: "ezek az uj feautre"-ök elsöre kívánatosak (lehetnek), de igen könnyü velük szopóágra kerülni: a gyártó oldaláról sincs meg az elegendö "Reifegrad", "maturity level", de azért piacra kerül, a szervizek sem ....nem csuklóból, rutinosan és jól oldanak meg velük való problémát, hanem ....
[...]
A gondom nem itt van: a gondom azzal van, hogy ezen rendszerek meghibásodásával nem tud mit kezdeni ma a szerviz, szerintem ezért - és lehet, hogy tévedek - mert arra már nem áldoz elég erőforrást a gyártó, hogy a lehetséges meghibásodásokat és az általuk okozott jelenségeket leszimulálják, és olyan részletes checklisteket adjanak ki a szervizeknek, amelyek alapján diagnosztizálható a hiba. Így történhet meg, hogy egy hiba, ami![]()
szerintem (szoftverfejlesztő mérnök fejjel) egyértelműen szenzorhiba, a szervizes szerint már két szoftverfrissítés és ezérlőegység-csere után is - szóval szerinte szoftverhiba - jövő héten negyedszer megyek a szervizbe és harmadszor raknak fel szoftverfrissítést abban reménykedve, hogy ez megoldja. Én pedig 99%-ban biztos vagyok, hogy nem fogja, de ugye megint húztuk kicsit az időt, májusig garanciális az autó, szóval múlik az...
Amennyiben korrekt a hozzáállása szerviznek akkor a meg nem oldott feledatot a gari időn túl is meg kéne neki oldania
"Az igazi barát szemből támad."
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 4208
Mivel megfizethetetlenek az autók ezen "fejlesztések" miatt, én nem látom örömmel.
Egyébként én úgy tudom, hogyha a garanciális idő alatt jelentkező hibát nem tudják elhárítani időben, akkor garancia lejártát követően a hibát továbbra is úgy kell kezelniük.
Persze a Porsche Hungáriát ismerve, majd jól kibújnak valahogy ez alól, vagy legalább is megpróbálnak...
Csak a Marantz! :-D
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6533
Ezt már rég meg akartam válaszolni, de valahogy most eszembe jutott (mert megint szervizzel beszéltem telefonon).avl2 írta: ↑2022.11.28., hétf. 16:10javul vagy fokozodik a helyzet ?Aszpirin írta: ↑2022.11.20., vas. 21:28Semmi. Ígéretet kaptam már, de tettet még nem. A f.. kivan, én tuti mégegyszer sem ezzel a dilettáns cégcsoporttal, sem az autóikkal sem nem akarok semmiféle viszonyba kerülni. Ennyit már elértek. Csak valahogy bírjam ki a hátralévő 2,5 évet ezzel a fossal......
tartassz-e mar ott, hogy egy müszaki termék / auto: a lenyeget tudja nagyon jol es ne legyen benne nem kiérlelt, hosszú távon bizonyított, megbízható technika (senzorok, SW-ek, szervizismeretek) ?
tovabbra is azt gondolom: "ezek az uj feautre"-ök elsöre kívánatosak (lehetnek), de igen könnyü velük szopóágra kerülni: a gyártó oldaláról sincs meg az elegendö "Reifegrad", "maturity level", de azért piacra kerül, a szervizek sem ....nem csuklóból, rutinosan és jól oldanak meg velük való problémát, hanem ....
[...]
Szóval a kérdést nem értem. Nem "tartok ott", mert soha nem voltam máshol, mint hogy hibátlan termékeket áruljanak. De őszintén: hogy legyen valami hosszú távon bizonyított, kiérlelt, ha soha nem teszik bele egy műszaki termékbe? Nem látsz ebben egy csöpp ellentmondást sem?
Ami a "kívánatos új ficsöröket" illeti: ami nálam vacakol, azok - akárhogy is nézem - új biztonsági fejlesztések. A vészhelyzeti asszisztens arról szól, hogy ha rosszul leszel az autóban (mondjuk szívroham miatt eszméletedet veszted), akkor még lehetőleg ne okozd akár több tíz ember halálát is, iletve a rosszullétedet se súlyosbítsa egy autóbaleset is: ennek érdekében kirakja a vészvilogot, lassan (nem hirtelen) lefékezi az autót, és lekormányozza a jobboldali sáv szélére, ahol leáll. Egyfajta vészhelyzeti minimalista önvezető funkció. Ha jól működik életet-életeket menthet.
A sávtartó asszisztens pedig az, ami a neve: figyelmeztet, ha elhagynád a sávot, és ha kell, ellenkormányoz.
Mindkét dolgot felülbírálhatod, és ehhez nem kell nagy erőkifejtés, dehatározottnak kell lenni.
Én ezeket bizony biztonsági fejlesztéseknek látom, és mint olyan, teljes mellszélességgel támogatom. A repülőgépek már évtizedek óta tele vannak ilyen, szenzorokra és szoftveres döntéshozásra épükő - de a pilóták által felülbírálható - biztonsági megoldásokkal, amiket folyamatosan fejlesztenek - és minden túlzás nélkül állítom, hogy a repülés ma negyedannyira sem lenne biztonságos nélkülük, mint amilyen velük. Akkor miért ne látnám a biztonsági fejlesztéseket örömmel?
A gondom nem itt van: a gondom azzal van, hogy ezen rendszerek meghibásodásával nem tud mit kezdeni ma a szerviz, szerintem ezért - és lehet, hogy tévedek - mert arra már nem áldoz elég erőforrást a gyártó, hogy a lehetséges meghibásodásokat és az általuk okozott jelenségeket leszimulálják, és olyan részletes checklisteket adjanak ki a szervizeknek, amelyek alapján diagnosztizálható a hiba. Így történhet meg, hogy egy hiba, ami szerintem (szoftverfejlesztő mérnök fejjel) egyértelműen szenzorhiba, a szervizes szerint már két szoftverfrissítés és ezérlőegység-csere után is - szóval szerinte szoftverhiba - jövő héten negyedszer megyek a szervizbe és harmadszor raknak fel szoftverfrissítést abban reménykedve, hogy ez megoldja. Én pedig 99%-ban biztos vagyok, hogy nem fogja, de ugye megint húztuk kicsit az időt, májusig garanciális az autó, szóval múlik az...
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Nézegetjük anyával a lakókocsikat. Erre bedobja ezt
mondjuk nem jutnánk túl messzire vele
- Vinkler
- Adminisztrátor

Nem kell kockáztatni. Egyértelműen többet ér.Alex_Aston írta: ↑2023.01.15., vas. 17:46Már egy 2.0 is kívánatos, főleg ilyen állapotban.
De egy VR6, főleg, ha OT lesz, az mindent visz.![]()
Meg merem kockáztatni, hogy akár egy mai GTI-nél is többet érhet majd.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Már egy 2.0 is kívánatos, főleg ilyen állapotban.Vinkler írta: ↑2023.01.15., vas. 17:22Igen, OT a cél. 2.8 VR6.![]()
De egy VR6, főleg, ha OT lesz, az mindent visz.
Meg merem kockáztatni, hogy akár egy mai GTI-nél is többet érhet majd.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Igen, OT a cél. 2.8 VR6.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Szép állapotú a Vento is. OT esetleg a cél?
Milyen típus?
- Vinkler
- Adminisztrátor

Viktor barátom is átnézett a Ventoval.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Jah, szólok is Árpinak, hogy ez így nem járja…
- Vinkler
- Adminisztrátor

A lámpát már eladtam, meg pár dolgot, amint kiszerelem. Megy vissza a gyári. Holnap kezdődik a projekt, ezért még hazahoztam a hétvégére megjáratni.
Elromlott a garázsajtód...? Nagy gázzal kiférsz...
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Szép vasárnapot!
A mai napra egy saját képet lőttem.
A mai napra egy saját képet lőttem.
- peterson
- V.I.P.

- Értékelés: 844
Ha már Lambo, akkor Miura!!!tonee73 írta: ↑2023.01.13., pén. 05:30![]()
https://robbreport.com/motors/cars/most ... 234661550/
neum7gw9pxNYI4xfQPoq9KD7jK2F1NTCUcfg02AQ.jpeg
Viszont a sirály szárny az valóban Merci, a Lambo az más...
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6684
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Ízlésen nem vitatkozunk
Nekem is jobban tetszik a Diablo, vagy az Aventador.
Viszont mint IKON, szerintem mindig is a Countach lesz az. Ő teremtette meg a sirályszárnyas stílust, és azt a formát, ami bő 40 év után is is visszaköszön a mai modelleken.
- stx
- V.I.P.

- Értékelés: 559
- Kapcsolat:
A
- Vinkler
- Adminisztrátor

Lehet, hogy most nem leszek népszerű, de nekem ez már túlságosan eklektikus forma. Nekem jobban bejön a Diablo formaterve, de valójában a későbbi modellek egyre jobban értelmezik az alapgondolatot formailag.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Sosem lehet megunni. Örök klasszikus marad szerintem.
- Csatolmányok
-
- 1984-Lamborghini-Countach-5000-S-By-Bertone1319413_.jpg (865.23 KiB) Megtekintve 1453 alkalommal
- Vinkler
- Adminisztrátor

Legyen ez a vasárnap Ken Blocknak dedikálva.
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2915
Egy kis rallye így ünnepek között a Hungaroringen és környékén. Jó szokott lenni.
https://www.szilveszterrallye.hu/
https://www.szilveszterrallye.hu/
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- Alex_Aston
- V.I.P.

Hehe. Egyik legjobb barátom, ezt jól elhallgatta... 
https://totalcar.hu/magazin/kozelet/202 ... rformance/
https://totalcar.hu/magazin/kozelet/202 ... rformance/