Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
- Balage84
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 66
Re: DAC-olás
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy elméletileg lehetséges-e a Musical Fidelity Tri-Vista 21 DAC-ra I2S digit bemenetet építeni?
A DAC IC BB dsd1792a - mely tud I2S-t és DSD-t is - lsd. csatolt kép
Gyárilag max. 96kHz 24bit-et tud SPDIF-el.
És a CS8420-es Digital Audio Sample Rate Converter sem tesz jót a hangnak, azzal csinál 192kHz 24bit-et.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy elméletileg lehetséges-e a Musical Fidelity Tri-Vista 21 DAC-ra I2S digit bemenetet építeni?
A DAC IC BB dsd1792a - mely tud I2S-t és DSD-t is - lsd. csatolt kép
Gyárilag max. 96kHz 24bit-et tud SPDIF-el.
És a CS8420-es Digital Audio Sample Rate Converter sem tesz jót a hangnak, azzal csinál 192kHz 24bit-et.
- Csatolmányok
-
- dsd1792a.png (93.13 KiB) Megtekintve 1869 alkalommal
-
- open5.png (1.78 MiB) Megtekintve 1869 alkalommal
Sziasztok!
DOGE 7 dac-ja van valakinek itt?
M.
DOGE 7 dac-ja van valakinek itt?
M.
- tomrider
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 110
Közben találtam egyet: Simaudio, 10 év garancia (csak az első tulajnak). Ezek szerint, azért van aki hisz ebben...alto írta: ↑2023.01.13., pén. 10:43Azért érdemes leszögezni, hogy bár az Auralic ma már prémium gyártónak számít, de az Aries idejében egy friss márkának számított, max. középkategóriás termékekkel. Ettől persze még illene megoldaniuk a javítást, ezzel nem vitatkozom.tomrider írta: ↑2023.01.12., csüt. 19:09
Ez teljesen érthető.
DE, egy prémium gyártótól elvárható lenne, hogy adjon garanciaidőn túli javításokra kedvezményes lehetőséget, ne adj isten "élettartam" garanciát (erre van több példa is, igaz nem hifiben). Ha megnézzük a meghibásodási arányokat, akkor valószínűleg valami egészen alacsony szám jön ki, és egy alaplap csere (akár úgy is, hogy a vevő csak a munkadíjat fizeti), a prémium ár miatt bele kellene hogy férjen.
Alto te biztosan tudod, hogy Lumin készülékeknél mekkora a meghibásodási arány, és ez mekkora terhet jelentene a gyártónak...és így tulajdonképpen mindenki jól járna. A vevő, a kereskedő, és a gyártó is, nem is beszélve a kialakuló márkahűségről..Lehet, hogy ha az én régi, hibásan működő Ariesemet is ingyen megjavították volna kínában, de ki meri ezt bevállalni (posta oda, és ki tudja visszakapom-e valaha) magánszemélyként, egy szerviz támogatása nélkül?
Én is szívesen kifizettem volna 30-40 ezer forintot, csak munkadíjra...
Nagyon sokat dobna egy márka megítélésén, ha valamelyik márka ezt bevállalná.
Tudom, sokan azt fogják mondani, hogy ez álom, de vannak termékek, ahol ez működik
(Élettartam=10...20év, nem örökké)
Ez az "élettartam garancia" felvet egy pár olyan kérdést - például mi van akkor ha gyártó az élettartam garancia ideje alatt jogutód nélkül megszűnik, ilyenkor az itthoni forgalmazóra hárulna a felelősség, ami vállalhatatlanul magas és hosszútávú pénzügyi kockázatot jelent, amit egy felelős cégvezető nem fogadhat el - ami miatt szerintem ez sosem fog elterjedni.
Auralic Aries LE - Beresford TC7510 - Nuforce IA7 V3 - Magneplanar MG12
Ez az "élettartam garancia" felvet egy pár olyan kérdést - például mi van akkor ha gyártó az élettartam garancia ideje alatt jogutód nélkül megszűnik, ilyenkor az itthoni forgalmazóra hárulna a felelősség, ami vállalhatatlanul magas és hosszútávú pénzügyi kockázatot jelent, amit egy felelős cégvezető nem fogadhat el - ami miatt szerintem ez sosem fog elterjedni.
Azért érdemes leszögezni, hogy bár az Auralic ma már prémium gyártónak számít, de az Aries idejében egy friss márkának számított, max. középkategóriás termékekkel. Ettől persze még illene megoldaniuk a javítást, ezzel nem vitatkozom.tomrider írta: ↑2023.01.12., csüt. 19:09
Ez teljesen érthető.
DE, egy prémium gyártótól elvárható lenne, hogy adjon garanciaidőn túli javításokra kedvezményes lehetőséget, ne adj isten "élettartam" garanciát (erre van több példa is, igaz nem hifiben). Ha megnézzük a meghibásodási arányokat, akkor valószínűleg valami egészen alacsony szám jön ki, és egy alaplap csere (akár úgy is, hogy a vevő csak a munkadíjat fizeti), a prémium ár miatt bele kellene hogy férjen.
Alto te biztosan tudod, hogy Lumin készülékeknél mekkora a meghibásodási arány, és ez mekkora terhet jelentene a gyártónak...és így tulajdonképpen mindenki jól járna. A vevő, a kereskedő, és a gyártó is, nem is beszélve a kialakuló márkahűségről..Lehet, hogy ha az én régi, hibásan működő Ariesemet is ingyen megjavították volna kínában, de ki meri ezt bevállalni (posta oda, és ki tudja visszakapom-e valaha) magánszemélyként, egy szerviz támogatása nélkül?
Tudom, sokan azt fogják mondani, hogy ez álom, de vannak termékek, ahol ez működik
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- tomrider
- Kezdő Fórumlakó
Ez teljesen érthető.alto írta: ↑2023.01.12., csüt. 17:03Rock60 írta: ↑2023.01.12., csüt. 10:34Alto utolsó bekezdésével nagyon egyetértek.
De nyilván nem csak dacoknál, hanem minden műszaki terméknél adott ez a probléma, amiben elektronika van. Kondenzációs kazán, vagy autó, tök mindegy. Már annak is örül a szerelő, ha arra rájön melyik panelt kell kicserélni.
Aztán, ha kiderül, hogy mégsem az volt a ludas, jövő héten kicseréli a másikat, újabb százezerért.
" De azért a másik is rossz volt "- mondja , és elhúz. Katasztrófa...![]()
---
Így talán egy laikus megértheti, hogy például 100.000 Ft alatti fogyasztói árú készülék esetén a javítás lényégében gazdaságtalan, illetve azt is, hogy egy bonyolult készülék esetén a 2-3 napos hibakeresés helyett sokszor gazdaságosabb egy teljes panelcsere, főleg úgy, hogy ehhez elég a kevésbé képzett munkaerő is.
Még a 2000-es évek közepén dolgoztam egy nagykereskedő cégnél, Vestel gépeket hoztunk be nagy tételben. Volt egy tv-széria, amik elég hamar rendre meghibásodtak a kedves vevőknél. Kiderült, hogy akkori áron 1,40 Ft-ba(!) kerülő alkatrészt kellett cserélni bennük, a szerelők járták sorra a vevőket. Aztán megkezdődött a huzavona a törökökkel, akik mondták, hogy semmi gond, az 1,40 Ft/db költséget szívesen kifizetik.

Bocsánat, off vége.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
A vevők laikusként a javítási költségeket általában a készülék beszerzési árához viszonyítják - ami az ő szempontjukból valahol érthető is - ugyanakkor ez egy teljesen megalapozatlan elvárás, hiszen a javítás költséget elsősorban a munkaerő ára, másodsorban a pótalkatrész költsége határozza meg.
Az alkatrész árak is őrült módom megemelkedtek az utóbbi időben, de nézzük egy hozzávetőleges számpéldán a munkaerő költségeit.
Egy szervíztechnikust manapság 350ezer nettó alatt nemigen lehet találni. Ennek a fizetésnek nagyjából 600.000 Ft a teljes bérköltsége, rendes, bejelentett jogviszony esetén. A minimálbéres trükközést most hagyjuk, bár nyilván tisztában vagyok a magyar viszonyokkal.
Létezik egy olyan fogalom, hogy chargeability, ami azt mondja meg, hogy egy alkalmazott munkaidejének hány százalékát lehet ténylegesen kiszámlázni. Az emberek nem robotok, vannak üresjáratok, kávészünet, stb. Egy 70% körüli chargeability már igencsak jónak számít, de számoljunk most ezzel.
40 órás munkahéttel számolva, így 600.000 / (160x0,7) = kb. 5.400 Ft-os rezsióradíj jön ki. Mivel egy cégnek vannak egyéb költségei is, amit erre rá kell vetíteni, továbbá egy vállalkozásnak urambocsá némi profitot is kell termelnie, ezt a rezsióradíjat minimum 50%-al kell felszorozni, továbbá erre még rájön a 27% Áfa, ami így mindösszesen kb. 10.000 Ft kiszámlázandó szervízóradíjat jelent.
Az nagyon változó tud lenni, hogy egy adott készülék javítása (szétszerelés, hibakeresés, hibás alkatrész cseréje, összeszerelés, tesztelés, +adminisztráció) ténylegesen hány munkaórát igényel, de átlagosan 3 órával nyugodtan lehet számolni, így egy átlagos javítás 30.000 Ft + a pótalkatrész költsége, ami lehet néhányszor száz forintos tételtől akár több százeres is.
Így talán egy laikus megértheti, hogy például 100.000 Ft alatti fogyasztói árú készülék esetén a javítás lényégében gazdaságtalan, illetve azt is, hogy egy bonyolult készülék esetén a 2-3 napos hibakeresés helyett sokszor gazdaságosabb egy teljes panelcsere, főleg úgy, hogy ehhez elég a kevésbé képzett munkaerő is.
Ez most kicsit off lesz, de érdemes talán körbejárni a témát szervíz oldalról is. Én mérnökként és közgazdászként nem szeretem az üres süketelést, a számokban hiszek, azok sose hazudnak.Rock60 írta: ↑2023.01.12., csüt. 10:34Alto utolsó bekezdésével nagyon egyetértek.
De nyilván nem csak dacoknál, hanem minden műszaki terméknél adott ez a probléma, amiben elektronika van. Kondenzációs kazán, vagy autó, tök mindegy. Már annak is örül a szerelő, ha arra rájön melyik panelt kell kicserélni.
Aztán, ha kiderül, hogy mégsem az volt a ludas, jövő héten kicseréli a másikat, újabb százezerért.
" De azért a másik is rossz volt "- mondja , és elhúz. Katasztrófa...![]()
A vevők laikusként a javítási költségeket általában a készülék beszerzési árához viszonyítják - ami az ő szempontjukból valahol érthető is - ugyanakkor ez egy teljesen megalapozatlan elvárás, hiszen a javítás költséget elsősorban a munkaerő ára, másodsorban a pótalkatrész költsége határozza meg.
Az alkatrész árak is őrült módom megemelkedtek az utóbbi időben, de nézzük egy hozzávetőleges számpéldán a munkaerő költségeit.
Egy szervíztechnikust manapság 350ezer nettó alatt nemigen lehet találni. Ennek a fizetésnek nagyjából 600.000 Ft a teljes bérköltsége, rendes, bejelentett jogviszony esetén. A minimálbéres trükközést most hagyjuk, bár nyilván tisztában vagyok a magyar viszonyokkal.
Létezik egy olyan fogalom, hogy chargeability, ami azt mondja meg, hogy egy alkalmazott munkaidejének hány százalékát lehet ténylegesen kiszámlázni. Az emberek nem robotok, vannak üresjáratok, kávészünet, stb. Egy 70% körüli chargeability már igencsak jónak számít, de számoljunk most ezzel.
40 órás munkahéttel számolva, így 600.000 / (160x0,7) = kb. 5.400 Ft-os rezsióradíj jön ki. Mivel egy cégnek vannak egyéb költségei is, amit erre rá kell vetíteni, továbbá egy vállalkozásnak urambocsá némi profitot is kell termelnie, ezt a rezsióradíjat minimum 50%-al kell felszorozni, továbbá erre még rájön a 27% Áfa, ami így mindösszesen kb. 10.000 Ft kiszámlázandó szervízóradíjat jelent.
Az nagyon változó tud lenni, hogy egy adott készülék javítása (szétszerelés, hibakeresés, hibás alkatrész cseréje, összeszerelés, tesztelés, +adminisztráció) ténylegesen hány munkaórát igényel, de átlagosan 3 órával nyugodtan lehet számolni, így egy átlagos javítás 30.000 Ft + a pótalkatrész költsége, ami lehet néhányszor száz forintos tételtől akár több százeres is.
BARTIMEX AUDIO Honlap
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 85
tomrider írta: ↑2022.12.28., szer. 17:47
“ white-tiger írta: ↑28 dec. 2022 15:27
Ez így van.
Nálam jelentős "selling point" lesz a cserénél a szervizelhetőség. Addig amíg "csak" tanácsot kell adni, addig az Auralic support is nagyon segítőkész. Ha hardveres hiba van, magadra maradsz...”
Ezt nem én írtam, csak valaki tévesen másolta bele és azóta is így terjed…
Aláírás: white-tiger
Alto utolsó bekezdésével nagyon egyetértek.
" De azért a másik is rossz volt "- mondja , és elhúz. Katasztrófa...
" De azért a másik is rossz volt "- mondja , és elhúz. Katasztrófa...

- tomrider
- Kezdő Fórumlakó
alto írta: ↑2022.12.28., szer. 17:39Természetesen őket hívtam először.tomrider írta: ↑2022.12.28., szer. 15:52Az Audio Centrumot kerested az ügyben? Ők a szakszervíz.white-tiger írta: ↑2022.12.28., szer. 15:27
Ez így van.
Nálam jelentős "selling point" lesz a cserénél a szervizelhetőség. Addig amíg "csak" tanácsot kell adni, addig az Auralic support is nagyon segítőkész. Ha hardveres hiba van, magadra maradsz...
Azóta megoldódott a probléma, egy nagyon segítőkész fórumtársunk (robi20064) segítségével, örök hála neki...javítva nem lett, lecseréltem egy másikra.
tomrider írta: ↑2022.12.28., szer. 15:52Az Audio Centrumot kerested az ügyben? Ők a szakszervíz.white-tiger írta: ↑2022.12.28., szer. 15:27Ez így van.alto írta: ↑2022.12.28., szer. 15:06
"Kínai és kínai között óriási különbségek vannak. Vannak prémium kínai márkák, akik ugyanazt a szintű a gyártói supportot adják mint a nyugati gyártók, és van rengeteg más kínai gyártó (inkább nem mondanék példákat), akik ezt hírből sem ismerik."
Pedig ezt ismerve sok segítséget kapnának a j(l)úzerek, hogy melyik gyártótól mire lehet számítani... Tudom, kényes kérdés nagyon...
Nálam jelentős "selling point" lesz a cserénél a szervizelhetőség. Addig amíg "csak" tanácsot kell adni, addig az Auralic support is nagyon segítőkész. Ha hardveres hiba van, magadra maradsz...
BARTIMEX AUDIO Honlap
- tomrider
- Kezdő Fórumlakó
white-tiger írta: ↑2022.12.28., szer. 15:27Ez így van.alto írta: ↑2022.12.28., szer. 15:06"Kínai és kínai között óriási különbségek vannak. Vannak prémium kínai márkák, akik ugyanazt a szintű a gyártói supportot adják mint a nyugati gyártók, és van rengeteg más kínai gyártó (inkább nem mondanék példákat), akik ezt hírből sem ismerik."
Pedig ezt ismerve sok segítséget kapnának a j(l)úzerek, hogy melyik gyártótól mire lehet számítani... Tudom, kényes kérdés nagyon...
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
alto írta: ↑2022.12.28., szer. 15:06"Kínai és kínai között óriási különbségek vannak. Vannak prémium kínai márkák, akik ugyanazt a szintű a gyártói supportot adják mint a nyugati gyártók, és van rengeteg más kínai gyártó (inkább nem mondanék példákat), akik ezt hírből sem ismerik."tomrider írta: ↑2022.12.28., szer. 14:22Na ez nem kérdés. Ha kínai, és komoly hiba van, akkor felejtős a javítás. Még prémiumnak mondott (Auralic) termék esetén is. Sajnos ez keserű tapasztalat.white-tiger írta: ↑2022.12.28., szer. 14:11
... A kérdés az, hogy ha bármi probléma felmerülne, akkor milyen a support, javítás, csere, garancia, ilyesmi.
Na, itt már fordulhatnak el problémák, de erre is van pro és kontra…
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10970
- Kapcsolat:
Igen szerencsés ember vagy, ha csak "gyakorta" olvasol ilyeneket. Én szinte csak ilyeneket látok.
Garancia időn belül normális gyártónál nincs gond a szervízzel, legfeljebb kicserélik a készüléket ha minden kötél szakad.
Garancia időn túl a javíthatóságot alapvetően nem a származási ország, hanem az alkalmazott technológia befolyásolja ( a magas integráltsági fokú, többrétegű nyákok, kismillió smd alkatrésszel gyakorlatilag alig vagy sehogysem javíthatók, legfeljebb teljes panel cserével), és az a tény, hogy alig néhány olyan technikus maradt már csak, aki képes egy hibás alkatrészt kimérni, beazonosítani és kicserélni, a nagy többség felkészültsége csak a panel cseréhez elegendő.
Kínai és kínai között óriási különbségek vannak. Vannak prémium kínai márkák, akik ugyanazt a szintű a gyártói supportot adják mint a nyugati gyártók, és van rengeteg más kínai gyártó (inkább nem mondanék példákat), akik ezt hírből sem ismerik.tomrider írta: ↑2022.12.28., szer. 14:22Na ez nem kérdés. Ha kínai, és komoly hiba van, akkor felejtős a javítás. Még prémiumnak mondott (Auralic) termék esetén is. Sajnos ez keserű tapasztalat.white-tiger írta: ↑2022.12.28., szer. 14:11... A kérdés az, hogy ha bármi probléma felmerülne, akkor milyen a support, javítás, csere, garancia, ilyesmi.audioline írta: ↑2022.12.28., szer. 13:29Dobnék egy megosztó követ a "tóba". Markáns és eltérő véleményeket olvasni a Dac-okról (is). A fórumon főleg, de a szaksajtó/kereskedelem is idomulgat adott érdeke szerint. Úgy vettem észre, két fő csapásirány osztja meg a nagyérdeműt. AKM vs ESS chip, ill. Kínai a márka/termék vagy sem. Szóval mit gondoltok? Létezik jó kínai Dac? Létezik jó ESS chip-el szerelt készülék? Csípőből lehet véleményt tüzelni? Hogy látjátok? (A félreértések elkerülése érdekében leírom, hogy RME adi-2 fs Dac-om van. Elégedett vagyok vele. De nem a Made in... felirat miatt.)
Garancia időn belül normális gyártónál nincs gond a szervízzel, legfeljebb kicserélik a készüléket ha minden kötél szakad.
Garancia időn túl a javíthatóságot alapvetően nem a származási ország, hanem az alkalmazott technológia befolyásolja ( a magas integráltsági fokú, többrétegű nyákok, kismillió smd alkatrésszel gyakorlatilag alig vagy sehogysem javíthatók, legfeljebb teljes panel cserével), és az a tény, hogy alig néhány olyan technikus maradt már csak, aki képes egy hibás alkatrészt kimérni, beazonosítani és kicserélni, a nagy többség felkészültsége csak a panel cseréhez elegendő.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Az jelent valamit…fapaci írta: ↑2022.12.28., szer. 14:37Ezek a kérdések szerintem már nem aktuálisak, a világ meghaladta őket. Kínában - ahogy minden High Tech iparral rendelkező országban - bármit le tudnak gyártani, ha látnak benne üzletet és ma már nem csak másolnak, hanem terveznek is. Saját termékeik megjelentek a magasabb kategóriákban, az alapszintű HiFi után már a High-End-ben, sőt még az én rendszeremben is…audioline írta: ↑2022.12.28., szer. 13:29Dobnék egy megosztó követ a "tóba". Markáns és eltérő véleményeket olvasni a Dac-okról (is). A fórumon főleg, de a szaksajtó/kereskedelem is idomulgat adott érdeke szerint. Úgy vettem észre, két fő csapásirány osztja meg a nagyérdeműt. AKM vs ESS chip, ill. Kínai a márka/termék vagy sem. Szóval mit gondoltok? Létezik jó kínai Dac? Létezik jó ESS chip-el szerelt készülék? Csípőből lehet véleményt tüzelni? Hogy látjátok?

Komolyra fordítva szerintem sem szabad általánosítani. Még is gyakorta olvasok előítéletes kommenteket… Az autós fórumok olvasása kapcsán nem ritkán eszembe jutnak a HiFis párhuzamok. Mondjuk én leragadtam a Hondánál…

.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10970
- Kapcsolat:
Ezek a kérdések szerintem már nem aktuálisak, a világ meghaladta őket. Kínában - ahogy minden High Tech iparral rendelkező országban - bármit le tudnak gyártani, ha látnak benne üzletet és ma már nem csak másolnak, hanem terveznek is. Saját termékeik megjelentek a magasabb kategóriákban, az alapszintű HiFi után már a High-End-ben, sőt még az én rendszeremben is. A közvélemény és az előítéletek ennél jóval lassabban változnak, még sok évig velünk marad a "gagyi kínai" vélekedés. Az Alfa Romeo a 2000-es évek elején átállt ugyanarra a technológiára, amit az összes európai autógyár alkalmazott a karosszériák készítésénél, ennek dacára még ma is lehet találkozni olyan - a 80-90-es évekből eredő - véleményekkel, hogy az Alfák rohadnak.audioline írta: ↑2022.12.28., szer. 13:29Dobnék egy megosztó követ a "tóba". Markáns és eltérő véleményeket olvasni a Dac-okról (is). A fórumon főleg, de a szaksajtó/kereskedelem is idomulgat adott érdeke szerint. Úgy vettem észre, két fő csapásirány osztja meg a nagyérdeműt. AKM vs ESS chip, ill. Kínai a márka/termék vagy sem. Szóval mit gondoltok? Létezik jó kínai Dac? Létezik jó ESS chip-el szerelt készülék? Csípőből lehet véleményt tüzelni? Hogy látjátok?
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2871
- Kapcsolat:
Szerintem ennyiből nem lehet csípőből. Max konkrét készülékekről.audioline írta: ↑2022.12.28., szer. 13:29Dobnék egy megosztó követ a "tóba". Markáns és eltérő véleményeket olvasni a Dac-okról (is). A fórumon főleg, de a szaksajtó/kereskedelem is idomulgat adott érdeke szerint. Úgy vettem észre, két fő csapásirány osztja meg a nagyérdeműt. AKM vs ESS chip, ill. Kínai a márka/termék vagy sem. Szóval mit gondoltok? Létezik jó kínai Dac? Létezik jó ESS chip-el szerelt készülék? Csípőből lehet véleményt tüzelni? Hogy látjátok? (A félreértések elkerülése érdekében leírom, hogy RME adi-2 fs Dac-om van. Elégedett vagyok vele. De nem a Made in... felirat miatt.)
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
- tomrider
- Kezdő Fórumlakó
Na ez nem kérdés. Ha kínai, és komoly hiba van, akkor felejtős a javítás. Még prémiumnak mondott (Auralic) termék esetén is. Sajnos ez keserű tapasztalat.white-tiger írta: ↑2022.12.28., szer. 14:11... A kérdés az, hogy ha bármi probléma felmerülne, akkor milyen a support, javítás, csere, garancia, ilyesmi.audioline írta: ↑2022.12.28., szer. 13:29Dobnék egy megosztó követ a "tóba". Markáns és eltérő véleményeket olvasni a Dac-okról (is). A fórumon főleg, de a szaksajtó/kereskedelem is idomulgat adott érdeke szerint. Úgy vettem észre, két fő csapásirány osztja meg a nagyérdeműt. AKM vs ESS chip, ill. Kínai a márka/termék vagy sem. Szóval mit gondoltok? Létezik jó kínai Dac? Létezik jó ESS chip-el szerelt készülék? Csípőből lehet véleményt tüzelni? Hogy látjátok? (A félreértések elkerülése érdekében leírom, hogy RME adi-2 fs Dac-om van. Elégedett vagyok vele. De nem a Made in... felirat miatt.)
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
A chip mellett még rengeteg tényező (alkatrész, technológiai megoldások) befolyásolják a hangot, ezért nyilvánvaló, hogy mindkettővel lehet jó minőségű dac-ot gyártani, meg kevésbé jót is.audioline írta: ↑2022.12.28., szer. 13:29Dobnék egy megosztó követ a "tóba". Markáns és eltérő véleményeket olvasni a Dac-okról (is). A fórumon főleg, de a szaksajtó/kereskedelem is idomulgat adott érdeke szerint. Úgy vettem észre, két fő csapásirány osztja meg a nagyérdeműt. AKM vs ESS chip, ill. Kínai a márka/termék vagy sem. Szóval mit gondoltok? Létezik jó kínai Dac? Létezik jó ESS chip-el szerelt készülék? Csípőből lehet véleményt tüzelni? Hogy látjátok? (A félreértések elkerülése érdekében leírom, hogy RME adi-2 fs Dac-om van. Elégedett vagyok vele. De nem a Made in... felirat miatt.)
Kínai vagy sem… Tudnak a kínaiak jó dolgokat is gyártani, miért ne tudnának. A kérdés az, hogy ha bármi probléma felmerülne, akkor milyen a support, javítás, csere, garancia, ilyesmi.
- tomrider
- Kezdő Fórumlakó
Egyszer itt nekem valaki azt írta, hogy a DAC-ok hangjában sokkal kisebb különbség van, mint arra következtetni lehet az egyéb paraméterekből (ár, felbontás, stb...). Azt gondolom így évekkel később, hogy igaza volt/van. Vannak jó hangú, meg nem jó hangú DAC-ok. Nem eslősorban a kínai, nem kínai, vagy olcsó-drága vonatkozásban, hanem úgy általában. Nagyon drága, és modern DAC-al még nem volt dolgom, de hajlok rá, hogy egy bizonyos szint felett, nincsenek egetverő különbségek. Van egy Beresford TC7510 filléres DAC-om, sokáig nem akartam elhinni, hogy a sokszoros árú, sokkal újabb DAC-okat megszégyenítő hanggal bír, pedig de (nem is lesz eladó ebben az életben). És jártam így pont az ellenkezőjeként, egy újkori áron 5000 dolláros, 10 kilós agyon dícsért DAC-al, két hét után eladtam...audioline írta: ↑2022.12.28., szer. 13:29Dobnék egy megosztó követ a "tóba". Markáns és eltérő véleményeket olvasni a Dac-okról (is). A fórumon főleg, de a szaksajtó/kereskedelem is idomulgat adott érdeke szerint. Úgy vettem észre, két fő csapásirány osztja meg a nagyérdeműt. AKM vs ESS chip, ill. Kínai a márka/termék vagy sem. Szóval mit gondoltok? Létezik jó kínai Dac? Létezik jó ESS chip-el szerelt készülék? Csípőből lehet véleményt tüzelni? Hogy látjátok? (A félreértések elkerülése érdekében leírom, hogy RME adi-2 fs Dac-om van. Elégedett vagyok vele. De nem a Made in... felirat miatt.)
A másik, hogy sokszor az egyéni preferenciák, és az ízlés felülír mindent. Ami nekem tetszik, az másnak nem...
Hozzáteszem, hogy olcsó kínait még nem hallottam jól szólni.
Dobnék egy megosztó követ a "tóba". Markáns és eltérő véleményeket olvasni a Dac-okról (is). A fórumon főleg, de a szaksajtó/kereskedelem is idomulgat adott érdeke szerint. Úgy vettem észre, két fő csapásirány osztja meg a nagyérdeműt. AKM vs ESS chip, ill. Kínai a márka/termék vagy sem. Szóval mit gondoltok? Létezik jó kínai Dac? Létezik jó ESS chip-el szerelt készülék? Csípőből lehet véleményt tüzelni? Hogy látjátok? (A félreértések elkerülése érdekében leírom, hogy RME adi-2 fs Dac-om van. Elégedett vagyok vele. De nem a Made in... felirat miatt.)
.
-
- Nincs visszaút
- Értékelés: 19
A helyzet az, hogy 250 ezernél nem igazán akarok költeni többet egy komponensre. Volt egy Shiit Gungnir DAC amit az orrom elől vittek el, nézegetem még a HEGEL dac-okat is, nem tudom mi lenne az ideális. Erősítőhöz passzoló Classé DAC-1 kb. beszerezhetetlen a használt piacon, meg azért jó lenne, ha tudna DSD-t is, de nem alap feltétel. Topping és hasonló társai vonatra meg nem ülnék fel. Málnánál mindenképp ki akarom próbálni egy TMP táppal, sokan azt írták, hogy így 200 ezer körüli lejátszók nem tudják megszorongatni, 400-500 ezret meg biztosan nem költök el egy jobb futóműre. Türelmesen nézegetem a használt lehetőségeket. :)alto írta: ↑2022.11.27., vas. 12:57Hát én ebben a rendszerben a kábelek cseréje helyett biztos, hogy előbb az Asus kiváltásán gondolkodnék el, és a málnás forrás helyett is keresnék valami komolyabbat.nightyka írta: ↑2022.11.27., vas. 11:56Én pont nézegettem ezt a The Cliff-et. Látom fel is rakta eladásra a kolléga. VDH The Orchid rca helyett lenne. Classé CAP-101, AudioPhysic Spark V, Asus Xonar Essence One mk2 Muses Edition (Burson vivid 6 opamp-al), VDH The Mainstream tápkábelek, VDH The Inspiration hangfalkábel, lejátszás meg RPI4 saját zenékkel vagy Tidal (majd kap egy TMP tápot hamarosan és remélhetőleg egy VDH The Ultimate USB-t). Viszont eléggé megfontolandó, elbátorítlanított, hogy hova feljebb vagy esetleg teljes kábelezést váltani Furutech-re vagy Neotech-re. Véleményetekre vagyok kíváncsi. (DAC cserélésén is gondolkozom, de egyszerre nem megy minden)dixie-chicken írta: ↑2022.11.16., szer. 15:38
én itt kezdeném:
vdH 3T The Air, The Cliff...![]()
van egy hangszorómárkád amely szép,finom,bársonyos,simúlékony hangú,nincs bennük igazi "harapás" ,és ezt megfejelted VDH kábelekkel ?...kölcsönkérnék/hazavinnék akár letét ellenében is,kareskedőktöl,nyiltabb/elevenebb hangú kábeleket...én innét kezdeném el kibontani a kupacot...igaz nem ildomos mankót,másik makóval kiváltani,de ez akár kezdésnek,jó lehet...
![]()
Üdv,
Balázs
- gabo01
- V.I.P.
- Értékelés: 435
Egy próba nem kerül semmibe!nightyka írta: ↑2022.11.27., vas. 11:56Én pont nézegettem ezt a The Cliff-et. Látom fel is rakta eladásra a kolléga. VDH The Orchid rca helyett lenne. Classé CAP-101, AudioPhysic Spark V, Asus Xonar Essence One mk2 Muses Edition (Burson vivid 6 opamp-al), VDH The Mainstream tápkábelek, VDH The Inspiration hangfalkábel, lejátszás meg RPI4 saját zenékkel vagy Tidal (majd kap egy TMP tápot hamarosan és remélhetőleg egy VDH The Ultimate USB-t). Viszont eléggé megfontolandó, elbátorítlanított, hogy hova feljebb vagy esetleg teljes kábelezést váltani Furutech-re vagy Neotech-re. Véleményetekre vagyok kíváncsi. (DAC cserélésén is gondolkozom, de egyszerre nem megy minden)dixie-chicken írta: ↑2022.11.16., szer. 15:38én itt kezdeném:
van egy hangszorómárkád amely szép,finom,bársonyos,simúlékony hangú,nincs bennük igazi "harapás" ,és ezt megfejelted VDH kábelekkel ?...kölcsönkérnék/hazavinnék akár letét ellenében is,kareskedőktöl,nyiltabb/elevenebb hangú kábeleket...én innét kezdeném el kibontani a kupacot...igaz nem ildomos mankót,másik makóval kiváltani,de ez akár kezdésnek,jó lehet...
![]()
Üdv,
Balázs

Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Hát én ebben a rendszerben a kábelek cseréje helyett biztos, hogy előbb az Asus kiváltásán gondolkodnék el, és a málnás forrás helyett is keresnék valami komolyabbat.nightyka írta: ↑2022.11.27., vas. 11:56Én pont nézegettem ezt a The Cliff-et. Látom fel is rakta eladásra a kolléga. VDH The Orchid rca helyett lenne. Classé CAP-101, AudioPhysic Spark V, Asus Xonar Essence One mk2 Muses Edition (Burson vivid 6 opamp-al), VDH The Mainstream tápkábelek, VDH The Inspiration hangfalkábel, lejátszás meg RPI4 saját zenékkel vagy Tidal (majd kap egy TMP tápot hamarosan és remélhetőleg egy VDH The Ultimate USB-t). Viszont eléggé megfontolandó, elbátorítlanított, hogy hova feljebb vagy esetleg teljes kábelezést váltani Furutech-re vagy Neotech-re. Véleményetekre vagyok kíváncsi. (DAC cserélésén is gondolkozom, de egyszerre nem megy minden)dixie-chicken írta: ↑2022.11.16., szer. 15:38én itt kezdeném:
![]()
Üdv,
Balázs
BARTIMEX AUDIO Honlap