Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 905
Re: Pc alapú audio lejátszás
Hi, egesz delelott kerestem de csak Aliexpresen talaltam olyan kabelt ami 30cm es ATX 24-Pin Male to 24-Pin Male. Tud valaki kozelebbit? Ez a kabel a tapegysegbol az alaplapra menne meg jo lenne ha a processzoros kabel is ilyen lenne. :(
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Köszönöm a válaszod!
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable
A clock komolyabb az újban.
Hangra jelentős előrelépés.
A régi is nagyon szerethető volt.
Mimdkettő volt azért merem ezeket kijelenteni.
Aztán lett egy SoTm...
A többiről nem nyilatkoznék..
Hangra jelentős előrelépés.
A régi is nagyon szerethető volt.
Mimdkettő volt azért merem ezeket kijelenteni.
Aztán lett egy SoTm...
A többiről nem nyilatkoznék..
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Abból most láttam egy használt eladót, Matrix audio X-hi néven. Nem tudom mennyi a különbség az új element h és az között...
Matrix usb kártya.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Üdvözletem!
Tanácsot szeretnék kérni. Pc-m alaplapját, prociját kellett cserélnem, mert elhalálozott a lap. Eddig egy jó kis ESI Julia hangkártyán keresztül hallgattam Jriver-rel illetve Tidallal zenét a fejhallgató erősítőmmel. Az Audio-Gd NFB 29-et koax spdif-en kötöttem össze a hangkártyával. Mivel a mostani alaplapon már nincs PCI csatoló csak PCI-E, ezért valami kell a Julia helyett:-)
Az egyik elgondolásom hogy maradok (belső) hangkártya vonalon (pl. ESI Maya44). A másik, hogy elmozdulok audio USB-kártya irányában (PP, Fink Faun, Core Audio stb.). Az utóbbiról nincs tapasztalatom, hogy mennyire jó minőséget képviselnek, bár az árak elég kemények.
A fejhallgató erősítő/DAC bemenetei: usb, optikai, koax, I2S.
Melyik vonalon lenne érdemes elindulni?
Tanácsot szeretnék kérni. Pc-m alaplapját, prociját kellett cserélnem, mert elhalálozott a lap. Eddig egy jó kis ESI Julia hangkártyán keresztül hallgattam Jriver-rel illetve Tidallal zenét a fejhallgató erősítőmmel. Az Audio-Gd NFB 29-et koax spdif-en kötöttem össze a hangkártyával. Mivel a mostani alaplapon már nincs PCI csatoló csak PCI-E, ezért valami kell a Julia helyett:-)
Az egyik elgondolásom hogy maradok (belső) hangkártya vonalon (pl. ESI Maya44). A másik, hogy elmozdulok audio USB-kártya irányában (PP, Fink Faun, Core Audio stb.). Az utóbbiról nincs tapasztalatom, hogy mennyire jó minőséget képviselnek, bár az árak elég kemények.
A fejhallgató erősítő/DAC bemenetei: usb, optikai, koax, I2S.
Melyik vonalon lenne érdemes elindulni?
Basszus, meg jo, hogy nem tamadott meg!sutemenyx írta: ↑2023.01.05., csüt. 21:32Tegnap még nem volt oké, ugyhogy nem írtam. Mostmár rendben van. 127óra telt el a bekapcsolása óta, egyértelműen előnyös az M10-es Optane. Több a valódiság, csendesebb a csend, ezáltal nagyobb az érzékelt dinamika, de nem úgy, hogy most akkor veretősebben szól, hanem hogy sötétebb háttérből szólalnak meg ugyanazok a hangok, így jobban hallatszik, hogy mi történik. A tér is jobb valahogy, kifinomultabb az egész. Tonálisan is rendben van már.sutemenyx írta: ↑2023.01.02., hétf. 22:29Csendebb lett a csend, valódibb a valóság és kitágult a tér, sokkal jobban le tud válni a hang a hangfalakról. Ez volt az első néhány óra, sokszori, sokféle zenével való meghallgatásának tapasztalata. Aztán másnapra elromlott, eltűnt a mély meg a test. Tekintve, hogy 0perces volt az alkatrész, így betudom a bejáratás közbeni változásnak. Mindig mindennel vannak ilyenek. BG, ezust, opamp, csatlakozo, minden. Miért épp az SSD lenne kivétel?!
Azóta nem is hallgattam, helyette inkább bekötöttem egy Lenco L65-ös lemezjátszót, amit ma vettem. Már csak lemezek kellenének hozzá. :)
Tegnap még nagyon meg akarta mutatni, kiabálgatott, ijesztgetett!
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2911
- Kapcsolat:
Tegnap még nem volt oké, ugyhogy nem írtam. Mostmár rendben van. 127óra telt el a bekapcsolása óta, egyértelműen előnyös az M10-es Optane. Több a valódiság, csendesebb a csend, ezáltal nagyobb az érzékelt dinamika, de nem úgy, hogy most akkor veretősebben szól, hanem hogy sötétebb háttérből szólalnak meg ugyanazok a hangok, így jobban hallatszik, hogy mi történik. A tér is jobb valahogy, kifinomultabb az egész. Tonálisan is rendben van már.sutemenyx írta: ↑2023.01.02., hétf. 22:29Csendebb lett a csend, valódibb a valóság és kitágult a tér, sokkal jobban le tud válni a hang a hangfalakról. Ez volt az első néhány óra, sokszori, sokféle zenével való meghallgatásának tapasztalata. Aztán másnapra elromlott, eltűnt a mély meg a test. Tekintve, hogy 0perces volt az alkatrész, így betudom a bejáratás közbeni változásnak. Mindig mindennel vannak ilyenek. BG, ezust, opamp, csatlakozo, minden. Miért épp az SSD lenne kivétel?!
Azóta nem is hallgattam, helyette inkább bekötöttem egy Lenco L65-ös lemezjátszót, amit ma vettem. Már csak lemezek kellenének hozzá. :)
Tegnap még nagyon meg akarta mutatni, kiabálgatott, ijesztgetett!
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11178
- Kapcsolat:
Kedves Tottyi,tottyi írta: ↑2023.01.04., szer. 19:39Sajnos fogalmam sincs hogyan nez ki beszerelve az FC10-be egy ilyen tapegyseg, egyenlore csak megrendelve van. Nemkaptam semilyen informaciot ezzel kapcsolatban es csak kb honap vegere keszul el. Gondoltam, jo lenne ha minden egy ido tajt jonne meg de ez kicsit bonyolultabb lesz mint ahogy en elkepzeltem.
Ha kértél volna ilyen témájú segítséget, biztosan kaptál is volna, de a honlapunkon is több fotó van a készre szerelt egységről. Az elmúlt 2 napban 12 levelet váltottunk veled, ezekben igyekeztem válaszolni a kérdéseidre. Tájékoztattalak arról is, hogy a tápegység és a transzformátor gyártása kb egy hetet vesz igénybe. Az átvétel és fizetés módjára, időpontjára még nem adtál választ, erre türelmesen várunk, mielőtt elindítjuk a gyártási folyamatot. Továbbra is állunk rendelkezésedre, amennyiben még maradtak kérdéseid, írd meg őket bátran, de ha kérhetem, ne ide az AVX-re, mert itt nem biztos, hogy észreveszem!
Streacom FC10 gépházba szerelve bőséges hely marad a tápegységünk mellett bármilyen microATX, nanoITX és miniITX méretű alaplapnak. Mutatok két fotót az ilyen, illetve nagyon hasonló tápegységgel szerelt gépek belsejéről (mindkettőbe mATX méretű alaplap került), illetve beteszek egy ábrát az alaplapok szabványos méretéről:

- adamthebrave
- V.I.P.

- Értékelés: 551
Nekem az alábbi kártyák vannak a gépben:juliush írta: ↑2023.01.05., csüt. 10:23Egészen pontosan miért is? Ha már elkezdtünk a nyúl üregébe ereszkedni, miért állnánk meg félúton?adamthebrave írta: ↑2023.01.04., szer. 07:52Én úgy tudom, hogy a hardver minél közelebb legyen a feldolgozó egységhez, annál kisebb a lésleltetés, vagyis a jelfeldolgozásba sokkal kevesebb köztes eszköz kerül, ergo jobb a hang.
(Egyébként meg egy AudioPC-be nem túlzás ez egy picit? Ha már "kevesebb köztes eszköz, meg rövidebb jelutak", a felesleges sallangokról nem is beszélve...)
asus.jpg
a 4 db teljes hosszúságú van a CPU-ba bekötve, az vezérli, nem a déli híd:
- OS SSD
- zene SSD
- lan kártya Intel i350 t2
- USB kártya
A Taiko is hasonlóan szervezi a belső felépítését a gépeknek, ők még tovább mennek nagyon sok aspektusban. Pl. 2 db Xeon CPU-val dolgoznak.
A VGA pedig egy Matrox x1-es, amihez driver sem kell.
Minden alaplapi eszköz (usb, ssd vezérlők, wifi, hangkártya, lan) letiltva. A lényeg, hogy az alaplap-cpu kombó 44 lane-et kezel, így direkt a kapcsolat.
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
Egészen pontosan miért is? Ha már elkezdtünk a nyúl üregébe ereszkedni, miért állnánk meg félúton?adamthebrave írta: ↑2023.01.04., szer. 07:52Én úgy tudom, hogy a hardver minél közelebb legyen a feldolgozó egységhez, annál kisebb a lésleltetés, vagyis a jelfeldolgozásba sokkal kevesebb köztes eszköz kerül, ergo jobb a hang.
(Egyébként meg egy AudioPC-be nem túlzás ez egy picit? Ha már "kevesebb köztes eszköz, meg rövidebb jelutak", a felesleges sallangokról nem is beszélve...)
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- tottyi
- Hazajáró lélek

Hi, van itt valakinek mz/x tapegysege audio pc-be ez a fajta?
https://luxoraudio.hu/index.php/aruhaz/ ... -18-detail
https://luxoraudio.hu/index.php/aruhaz/ ... -18-detail
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Biztos, hogy csak az audio PC-kről beszélsz?
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- adamthebrave
- V.I.P.

diagnet írta: ↑2023.01.05., csüt. 01:08Felesleges jobban belemenni, mert nem lesz jó vége...
Alapvetően 2 féle iskola/piac alakult ki:
1.) Évtizedekkel korábban lefektetett alapelvek és a folyamatosan fejlődő technológia ötvözéséből szigorú fejlesztői kontrol mellett, kompromisszumokkal teli, de látványos tempóban haladó, csodáktól és ellentmondásoktól mentes konzumer & cél PC szegmens.
2.) Az ezek már meglévő HW elemeiből önkényesen kiválasztott, netes prekoncepciók, féligazságok és fordított diyerlogikák mentén összerakott pénztemetők, amiket műszaki előképzettség nélküli felhasználók szájhagyomány útján mutálnak az éppen aktuális izgalmi faktoruk függvényében jó, még jobb vagy éppen rossz hangú audioPC-vé.
Miért nem lesz jó vége? Még a végén tapasztalatokat cserélünk?
Az a problémám, hogy semmi konkrétumot nem írsz.
Nálam az alaplapi SSD vezérlőkre kötött SSD-k helyett PCI-E-s kártyákra került az OS (Axagon kártya + Samsung 980Pro 256GB SSD) és az zene (vezérlő kártya + U.2-es 8TB-os szerver SSD). Maga a rendszer is sokkal gyorsabb lett, a hang pedig sokkal dinamikusabb, nagyobb felbontású, vastagabb (aka nekem jobban tetsző). Én ezt 2 dologra tudom visszavezetni:
- a déli híd kiiktatásával direkt olyan PCI-E slotokba tettem a kártyákat, amik a CPU-hoz vannak bekötve, így rövidebb az alaplapon belül a jelút
- e fenti változás miattt a késleltetés a harmadára esett vissza, ami szintén komoly befolyásoló tényező
A tárolók ilyetén cseréjével abszolút elégedett vagyok, javaslom a kipróbálását. A OS SSD + az Axagon kártya nem egy komoly anyagi befektetés.
A végén álljon itt a gép fontosabb alkatrészeinek listája: Asus PRIME X299-DELUXE alaplap, i9-7900X CPU, 32 GB RAM
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
Felesleges jobban belemenni, mert nem lesz jó vége...
Alapvetően 2 féle iskola/piac alakult ki:
1.) Évtizedekkel korábban lefektetett alapelvek és a folyamatosan fejlődő technológia ötvözéséből szigorú fejlesztői kontrol mellett, kompromisszumokkal teli, de látványos tempóban haladó, csodáktól és ellentmondásoktól mentes konzumer & cél PC szegmens.
2.) Az ezek már meglévő HW elemeiből önkényesen kiválasztott, netes prekoncepciók, féligazságok és fordított diyerlogikák mentén összerakott pénztemetők, amiket műszaki előképzettség nélküli felhasználók szájhagyomány útján mutálnak az éppen aktuális izgalmi faktoruk függvényében jó, még jobb vagy éppen rossz hangú audioPC-vé.
- Elmo
- Törzsvendég

- Értékelés: 306
Wasapi kimenete van, amit nem lehet konfigurálni, úgyhogy fátylat rá.sutemenyx írta: ↑2023.01.04., szer. 19:53Kósza ötlet volt, nem ismerem az újat. A régiben még lehetett választani, hogy DirectSound vagy a másik rendszeri kimenet szóljon. Mintha lett volna wav fajl kimenet is. Ilyenek rémlenek 20-22évvel ezelőttről, de aztán lehet, hogy keverem valamivel. Gondoltam az újban biztos van direkt ASIO kimenet vagy valami.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Kósza ötlet volt, nem ismerem az újat. A régiben még lehetett választani, hogy DirectSound vagy a másik rendszeri kimenet szóljon. Mintha lett volna wav fajl kimenet is. Ilyenek rémlenek 20-22évvel ezelőttről, de aztán lehet, hogy keverem valamivel. Gondoltam az újban biztos van direkt ASIO kimenet vagy valami.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- tottyi
- Hazajáró lélek

Sajnos fogalmam sincs hogyan nez ki beszerelve az FC10-be egy ilyen tapegyseg, egyenlore csak megrendelve van. Nemkaptam semilyen informaciot ezzel kapcsolatban es csak kb honap vegere keszul el. Gondoltam, jo lenne ha minden egy ido tajt jonne meg de ez kicsit bonyolultabb lesz mint ahogy en elkepzeltem.wittao írta: ↑2023.01.04., szer. 19:33Legyszi segitsd annyival a segitoket, hogy beteszel egy kepet, amint beszerelted a tapegyseget a helyere!tottyi írta: ↑2023.01.04., szer. 08:23Errol a tapegysegrul amirol meg a multkor beszeltunk. https://luxoraudio.hu/index.php/aruhaz/ ... -18-detail
Pontositani lehetne, hogy melyik konkret tipust?
Ilyenkor latjuk, hogy az FC10-es haz alaplemezen melyik alaplaprogzito furatok maradtak szabadon, es lehetoseg nyilik a segitsegre. Onnan latszik mATX, vagy miniITX-nek maradt-e hely!
Plusz ha meg valamit bele akarsz tenni (SSD mondjuk, ami kivul van rogzitve), annak is kell hely.
Bocs, de hogy talaljuk ki mire gondolt a kolto, ha a verset sem olvashatjuk???
Ilyenkor latjuk, hogy az FC10-es haz alaplemezen melyik alaplaprogzito furatok maradtak szabadon, es lehetoseg nyilik a segitsegre. Onnan latszik mATX, vagy miniITX-nek maradt-e hely!
Plusz ha meg valamit bele akarsz tenni (SSD mondjuk, ami kivul van rogzitve), annak is kell hely.
Legyszi segitsd annyival a segitoket, hogy beteszel egy kepet, amint beszerelted a tapegyseget a helyere!tottyi írta: ↑2023.01.04., szer. 08:23Errol a tapegysegrul amirol meg a multkor beszeltunk. https://luxoraudio.hu/index.php/aruhaz/ ... -18-detail
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
Szerintem ez Sütin kívül senkiben nem merült felElmo írta: ↑2023.01.04., szer. 09:27Én kipróbáltam, hogy nektek már ne kelljen...sutemenyx írta: ↑2023.01.03., kedd 19:48Nem az van, hogy van megint winamp? Ha van, én tuti kipróbálnám a helyedben.Aszpirin írta: ↑2023.01.03., kedd 16:11Ki szoktam vásárolni a munkához használt vindows-os gépeimet, de ezeket eddig mindig egy közeli családtag, vagy keresztgyerek kapta meg... így történt legutóbb az év elején is, az unokahúgoméké lett a gép, aki nagyon örült neki. Most viszont egy közvetlen kollégám nem tartott igényt a "lejárt" munkagépére, és én megkértem, hogy vásárolja ki... nekem. Az ok, hogy nemrég vettem egy Logitech rendszertávot, amit már csak Windows-zal lehet felprogramozni... de a lényeg, hogy hosszú idő óta először van gépem, amin Windows 10 Pro fut, és nincs rajta a céges környezet, így arra használom, amire akarom...
Gondoltam kipróbálom Roon Bridge-dzsel az M1 Macbook Air helyett... de ha van ötletetek, hogy még milyen lejátszót lenne érdemes kipróbálni rajta, azt szívesen olvasnám. Köszi előre is!
- Elmo
- Törzsvendég

Még olyan kimenete sincs, ami megkerüli a Windows-t. Marad a Foobar és a Jriver. Ezekkel érdemes kísérletezni a DSD-re konvertálással, nekem bevált.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Előrevetítetted a véleményed, de azért mesélj…Elmo írta: ↑2023.01.04., szer. 09:27Én kipróbáltam, hogy nektek már ne kelljen...sutemenyx írta: ↑2023.01.03., kedd 19:48Nem az van, hogy van megint winamp? Ha van, én tuti kipróbálnám a helyedben.Aszpirin írta: ↑2023.01.03., kedd 16:11Ki szoktam vásárolni a munkához használt vindows-os gépeimet, de ezeket eddig mindig egy közeli családtag, vagy keresztgyerek kapta meg... így történt legutóbb az év elején is, az unokahúgoméké lett a gép, aki nagyon örült neki. Most viszont egy közvetlen kollégám nem tartott igényt a "lejárt" munkagépére, és én megkértem, hogy vásárolja ki... nekem. Az ok, hogy nemrég vettem egy Logitech rendszertávot, amit már csak Windows-zal lehet felprogramozni... de a lényeg, hogy hosszú idő óta először van gépem, amin Windows 10 Pro fut, és nincs rajta a céges környezet, így arra használom, amire akarom...
Gondoltam kipróbálom Roon Bridge-dzsel az M1 Macbook Air helyett... de ha van ötletetek, hogy még milyen lejátszót lenne érdemes kipróbálni rajta, azt szívesen olvasnám. Köszi előre is!
- Elmo
- Törzsvendég

Én kipróbáltam, hogy nektek már ne kelljen...sutemenyx írta: ↑2023.01.03., kedd 19:48Nem az van, hogy van megint winamp? Ha van, én tuti kipróbálnám a helyedben.Aszpirin írta: ↑2023.01.03., kedd 16:11Ki szoktam vásárolni a munkához használt vindows-os gépeimet, de ezeket eddig mindig egy közeli családtag, vagy keresztgyerek kapta meg... így történt legutóbb az év elején is, az unokahúgoméké lett a gép, aki nagyon örült neki. Most viszont egy közvetlen kollégám nem tartott igényt a "lejárt" munkagépére, és én megkértem, hogy vásárolja ki... nekem. Az ok, hogy nemrég vettem egy Logitech rendszertávot, amit már csak Windows-zal lehet felprogramozni... de a lényeg, hogy hosszú idő óta először van gépem, amin Windows 10 Pro fut, és nincs rajta a céges környezet, így arra használom, amire akarom...
- tottyi
- Hazajáró lélek

Errol a tapegysegrul amirol meg a multkor beszeltunk. https://luxoraudio.hu/index.php/aruhaz/ ... -18-detail
- adamthebrave
- V.I.P.

Ezt szeretném, ha kicsit boncolgatnánk...
Én úgy tudom, hogy a hardver minél közelebb legyen a feldolgozó egységhez, annál kisebb a lésleltetés, vagyis a jelfeldolgozásba sokkal kevesebb köztes eszköz kerül, ergo jobb a hang.
Az biztos, amikor egyszerre átálltam a hagyományos SSD-kről (OS és adat) PCI-E kiegészítő kártyákba tett NVME tárolókra, akkor nagyságrenddel jobb lett a hang.