Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Elektroncső topik {___]=

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1571

Re: Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Az OBI - ban van tonnaszám fogyasztásmérő, 6500 pénz/db.
Nem vettem, minek idegesítsem magam, meg egyetlen mérésre sokallom. Aztán lehet, hogy meggondolom magam. :rolleyes:

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2241

Hozzászólás Szerző: wittao »

Koszi a linket!
Kek feliratosrol nem tustam, soha nem talalkoztam vele. Ellenben pirosbol a nullszeriasbol is van (hianyos felirat), es a teszt csovekbol (teljes piros felirat) is. Nagyon jonak hallottuk oket, amikor kiprobaltuk.
De az Ei feher feliratos is paradesan jo cso ugy gondolom.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2885

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

wittao írta:
2023.01.08., vas. 21:12
kasumi írta:
2023.01.07., szomb. 14:51
Üdvözletem!

Jadis Orchestra Reference - létezik KT90 és KT88 csövekkel szerelt verzió is. Milyen lehetőségek adódnak a csövek cseréjére, ha arra kerülne a sor? Valamiért (egy megérzés) azt gondolom, KT88 esetén nagyobb a mozgástér, de egy ideje már nem követem, mi történik a csövek világában.
Emellett, ha valakainek van egyéb meglátása a két típusra vonatkozóan, ne tartsa magában!
Köszönöm!
Nekem van szerencsem jonehany KT90 csovet birtokolni, eredeti Jadis gyartmanyt is (amit az Ei Yugoslavia Nis-i uzemeben fejlesztettek a Jadisnak).
Az Ei KT90 es a Jadis KT90 alapvetoen nem kulonboztetheto meg szamomra egy-egy erositobe teve, paradesan jo hangjuk van. Muszakilag a ket cso kicsit elter egymastol a meresek alapjan (meredekseguk kicsit mas, mashogy vannak megfeszitve).
Az biztos, hogy akar EH, akar JJ KT90 csovet nezunk, azok nem tudjak az eredetit meg csak megkozeliteni sem.
Az erositod Jadis es ezek a csovek ezekhez lettek kifejlesztve, velhetoen ezekkel fognak ugy szolni, ahogy a Jadis mernokei megalmodtak. Hogy ez bejon-e Neked vagy sem, azt nehez megmondani.

KT88-bol sok ceg csinal uj gyartasut: KR, EAT, Sophia, amik kifejezetten jo csovek, olcsobbakbol nekem egyedul a Gold Lion jott be, utana szakadek es jon a tobbi (PEVane sem jott be nekem).
egy kis olvasnivaló:

https://www.whatsbestforum.com/threads/ ... bes.14811/

több változata (is) volt az eredeti Ei KT90-snek...(lenyitni EveAnna Manley levelét)

:smile49:
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2241

Hozzászólás Szerző: wittao »

kasumi írta:
2023.01.07., szomb. 14:51
Üdvözletem!

Jadis Orchestra Reference - létezik KT90 és KT88 csövekkel szerelt verzió is. Milyen lehetőségek adódnak a csövek cseréjére, ha arra kerülne a sor? Valamiért (egy megérzés) azt gondolom, KT88 esetén nagyobb a mozgástér, de egy ideje már nem követem, mi történik a csövek világában.
Emellett, ha valakainek van egyéb meglátása a két típusra vonatkozóan, ne tartsa magában!
Köszönöm!
Nekem van szerencsem jonehany KT90 csovet birtokolni, eredeti Jadis gyartmanyt is (amit az Ei Yugoslavia Nis-i uzemeben fejlesztettek a Jadisnak).
Az Ei KT90 es a Jadis KT90 alapvetoen nem kulonboztetheto meg szamomra egy-egy erositobe teve, paradesan jo hangjuk van. Muszakilag a ket cso kicsit elter egymastol a meresek alapjan (meredekseguk kicsit mas, mashogy vannak megfeszitve).
Az biztos, hogy akar EH, akar JJ KT90 csovet nezunk, azok nem tudjak az eredetit meg csak megkozeliteni sem.
Az erositod Jadis es ezek a csovek ezekhez lettek kifejlesztve, velhetoen ezekkel fognak ugy szolni, ahogy a Jadis mernokei megalmodtak. Hogy ez bejon-e Neked vagy sem, azt nehez megmondani.

KT88-bol sok ceg csinal uj gyartasut: KR, EAT, Sophia, amik kifejezetten jo csovek, olcsobbakbol nekem egyedul a Gold Lion jott be, utana szakadek es jon a tobbi (PEVane sem jott be nekem).
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Rezgéscsillapító szilikon gyűrűt árulnak valahol személyesen is, vagy csak webáruházban ?

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 492

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Üdvözletem!

Köszönöm!
Újratervezés

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Tényleg 70... sad.gif

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 717

Hozzászólás Szerző: Snipi »

feket663 írta:
2023.01.05., csüt. 11:58
Rock60 írta:
2023.01.05., csüt. 11:54
A 32 Ft/Kwh az az emelt összeg, nem ?
Akkor fizetünk annyit, ha átlépjük a rezsicsökkentet limitet.
Ha rosszul tudom, akkor az gáz. Nem kicsit, nagyon... gondolkodik.gif
Én úgy tudom, hogy a 32 Ft/kWh ár a "rezsicsökkentett" ár, a normál piaci ár 70Ft/kWh.

Egyre jobb alternatíva egy ClassD hehe.gif
:fekverohog:

feket663
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 309

Hozzászólás Szerző: feket663 »

Rock60 írta:
2023.01.05., csüt. 11:54
Én úgy tudom, hogy a 32 Ft/kWh ár a "rezsicsökkentett" ár, a normál piaci ár 70Ft/kWh.

Egyre jobb alternatíva egy ClassD hehe.gif
Eversolo DMP-A8, Proton AA-2120, Canton CT1000/JBL 250 TI Jubilee

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

istvan01 írta:
2023.01.05., csüt. 10:04
Találgatás helyett célszerű egy pofon egyszerű mérőt beszerezni, nem csak hifi fogyasztás-költség méréshez. Ehhez hasonló többféle is kapható. Pontosságuk nem labor minőség, de otthoni használatra bőven elég.
A csöves elektronikák, és főleg végerősítők áramfogyasztása nem csak cső típustól függ, sok minden mástól is. Sőt, mivel a csövek nem atom biztos munkapontokban működnek, időszakonként és élettartam során még változó is. Ehhez jön még a hálózati feszültség ingadozása is.
Szerettem volna ilyet venni egyszer, meg is rendeltem, de miután kb. 2 hetet vártam rá, visszaírták, hogy "sajnos elfogyott". A hátteret nem firtattam, azóta nem próbálkoztam másik beszerzésével.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3730

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Találgatás helyett célszerű egy pofon egyszerű mérőt beszerezni, nem csak hifi fogyasztás-költség méréshez. Ehhez hasonló többféle is kapható. Pontosságuk nem labor minőség, de otthoni használatra bőven elég.
A csöves elektronikák, és főleg végerősítők áramfogyasztása nem csak cső típustól függ, sok minden mástól is. Sőt, mivel a csövek nem atom biztos munkapontokban működnek, időszakonként és élettartam során még változó is. Ehhez jön még a hálózati feszültség ingadozása is.
Csatolmányok
9035_3.jpg
9035_3.jpg (114.3 KiB) Megtekintve 2196 alkalommal

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Rock60 írta:
2023.01.04., szer. 19:46
Úgy látszik, ez a 4-5 - szörös szorzó kb a jellemző.
Nekem is a 2 x 35 Wattos jószág 300 Wattot eszik.

Én is kiszámoltam - feleségem szétrágja a fülem - hogy 32 Ft Kwh - val számolva 10 forintot fogyaszt óránként.
Ez napi 60 Ft, havonta - a hosszabb hétvégi üzemidő miatt felkerekítve - 2000 Ft.
Azért ez kibírható - ha jól számoltam... :D

A csövek árával nem kalkulálok, azt magam előtt is titkolom. :kapdelm:
Hát, nagyban függ a csövektől is. Pl. ez a 6p14p nem egy nagy fogyasztású cső, ami abból is látszik, hogy annyira nem melegszik, tehát nem disszipál el annyi felvett teljesítményt mint más csövek. Pl. a 6c33c csöves erősítőm az melegszik mint az állat (állítólag 230 fok az üzemi hőmérséklete a csőnek) amit érezni is, mert jó meleg lesz a szobában a hallgatás végén. A csövek pont ezért kerámia foglalatban is vannak. Az szerintem bekapja a 300-500 watott is akár. Aztán anno a 211-es Dénes Peti erősítőm az konkrétan 1Kw-ot zabált, a 2x27 watthoz. No az aztán piszkosul melegedett (és még szépen világított is, így igaz a villanyt se kellett felkapcsolni :D ). Szerintem a 300B SE-m sem eszik olyan túl sokat (talán max. ha 200 watt) mert az sem egy nagyon melegedő cső. (A 300B egy kultúrcső : nem melegszik, nem tolakszik, nagyon jólfésült hangja van stb ... :D . Kicsit már túl jólfésült is. Pedig hallani benne az alvó oroszlánt, csak valahogy sosem akar felébredni ... Na mindegy azért megtartom.)
Ezen kívül probléma, ha átléped a "határt" az a 32ft/kwh rohadtul megugrik sajnos

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Úgy látszik, ez a 4-5 - szörös szorzó kb a jellemző.
Nekem is a 2 x 35 Wattos jószág 300 Wattot eszik.

Én is kiszámoltam - feleségem szétrágja a fülem - hogy 32 Ft Kwh - val számolva 10 forintot fogyaszt óránként.
Ez napi 60 Ft, havonta - a hosszabb hétvégi üzemidő miatt felkerekítve - 2000 Ft.
Azért ez kibírható - ha jól számoltam... :D

A csövek árával nem kalkulálok, azt magam előtt is titkolom. :kapdelm:

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Még egy utolsó adalék a csöves erősítő fogyasztásához : a minap véletlenül megtaláltam az egyik csöves erősítőm gyári leírását. (2x6p14p oldalanként 2x12 watt).
Az van benne, hogy teljesítmény felvétel : max. 100 watt.
Az nem sok. Aszittem ezek a csöves cuccok ennél jóval többet zabálnak. :D

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3460

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Rock60 írta:
2023.01.03., kedd 20:32
Van valami íratlan szabály arra , hogy mennyit mehet egyfolytában a csövi erősítő ? Nem csak arra gondolok, hogy a hosszú hőterheléstől megfőnek esetleg a kondik - 55 fok van a kondik körül - hanem maguk a csövek is károsodhatnak ?
Számít az, hogy A osztályú a kapcsolás ?
Érdemes 4 óránként lekapcsolni egy órára, hogy lehűljön - valakitől hallottam - vagy ez hülyeség ?
Bíznod kell az erősìtőd tervezőinek szakmai/tervezői hozzáértésében, amúgy egy elektroncsöves erősítő a megfelelő elhelyezés esetén (szellőzés) folyamatos üzemelésre alkalmas kell legyen.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Van valami íratlan szabály arra , hogy mennyit mehet egyfolytában a csövi erősítő ? Nem csak arra gondolok, hogy a hosszú hőterheléstől megfőnek esetleg a kondik - 55 fok van a kondik körül - hanem maguk a csövek is károsodhatnak ?
Számít az, hogy A osztályú a kapcsolás ?
Érdemes 4 óránként lekapcsolni egy órára, hogy lehűljön - valakitől hallottam - vagy ez hülyeség ?

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Ok, értem, köszönöm a segítséget.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2939
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Rock60 írta:
2022.12.28., szer. 21:10
Tényleg nem tűnnek túl bizalomgerjesztőnek.
Nincs olyan magyar üzlet, ahol le lehetne csekkolni személyesen ezt a bigyót ?
Nincs.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6684

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Rock60 írta:
2022.12.28., szer. 21:10
Passz, én nem élek csöves cuccokkal, csak a te kedvedért gugliztam rá. :goodluck:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

sutemenyx írta:
2022.12.28., szer. 20:53

Egyetlen probléma van: ezek rettenetesen ócska dolgok sajnos. Én adaptert próbáltam, az anyira tragikus volt, hogy inkább kivettem és tettem be olyan csövet, amit adapter nélkül is lehet. Szerintem ezek is hasonlóak.
Én csak segíteni próbálok Rock mesternek, meglátásom szerint az esetek többségében nincs szükség a csövek oly sűrűn való cserélgetésére (kivéve az extrém tube-rolling játékosok esetét), hogy ezzel próbálja valaki védeni az aljzatot.Bár ő pont a pozícíójukat szeretné emelni.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Igen, azaz, kösz !

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2939
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

tonee73 írta:
2022.12.28., szer. 20:41
Rock60 írta:
2022.12.28., szer. 20:29
Lenne egy kérdésem.
Hol lehet beszerezni olyan adaptert, vagy nem tudom, mi a tiszteséges neve, amit a csőfoglalatba lehet belenyomni a cső helyére, és abba kell beletenni a csövet ?
Nem átalakítóra gondolok, tulajdonképpen csak magasítani szeretnék a cső helyzetén.
Szerintem te a tube socket saver-re gondolsz (fogalmam sincs hogyan nevezik magyarul, talán a csőfoglalat kímélő lehetne a legtalálóbb.)
https://www.google.com/search?q=tube+so ... s-wiz-serp

Mivel csőtípusonként változik a lábkiosztás - célszeű a konkrét csőtípushoz kapcsolódóan rákeresni.

https://www.tube-town.net/ttstore/socke ... noval.html

https://www.envirogadget.com/best/vacuu ... cket-saver
Egyetlen probléma van: ezek rettenetesen ócska dolgok sajnos. Én adaptert próbáltam, az anyira tragikus volt, hogy inkább kivettem és tettem be olyan csövet, amit adapter nélkül is lehet. Szerintem ezek is hasonlóak.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Rock60 írta:
2022.12.28., szer. 20:29
Lenne egy kérdésem.
Hol lehet beszerezni olyan adaptert, vagy nem tudom, mi a tiszteséges neve, amit a csőfoglalatba lehet belenyomni a cső helyére, és abba kell beletenni a csövet ?
Nem átalakítóra gondolok, tulajdonképpen csak magasítani szeretnék a cső helyzetén.
Szerintem te a tube socket saver-re gondolsz (fogalmam sincs hogyan nevezik magyarul, talán a csőfoglalat kímélő lehetne a legtalálóbb.)
https://www.google.com/search?q=tube+so ... s-wiz-serp

Mivel csőtípusonként változik a lábkiosztás - célszeű a konkrét csőtípushoz kapcsolódóan rákeresni.

https://www.tube-town.net/ttstore/socke ... noval.html

https://www.envirogadget.com/best/vacuu ... cket-saver

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”