Nem vettem, minek idegesítsem magam, meg egyetlen mérésre sokallom. Aztán lehet, hogy meggondolom magam.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Elektroncső topik {___]=
Re: Elektroncső topik {___]=
Az OBI - ban van tonnaszám fogyasztásmérő, 6500 pénz/db.
Nem vettem, minek idegesítsem magam, meg egyetlen mérésre sokallom. Aztán lehet, hogy meggondolom magam.
Koszi a linket!
Kek feliratosrol nem tustam, soha nem talalkoztam vele. Ellenben pirosbol a nullszeriasbol is van (hianyos felirat), es a teszt csovekbol (teljes piros felirat) is. Nagyon jonak hallottuk oket, amikor kiprobaltuk.
De az Ei feher feliratos is paradesan jo cso ugy gondolom.
Kek feliratosrol nem tustam, soha nem talalkoztam vele. Ellenben pirosbol a nullszeriasbol is van (hianyos felirat), es a teszt csovekbol (teljes piros felirat) is. Nagyon jonak hallottuk oket, amikor kiprobaltuk.
De az Ei feher feliratos is paradesan jo cso ugy gondolom.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2885
egy kis olvasnivaló:wittao írta: ↑2023.01.08., vas. 21:12Nekem van szerencsem jonehany KT90 csovet birtokolni, eredeti Jadis gyartmanyt is (amit az Ei Yugoslavia Nis-i uzemeben fejlesztettek a Jadisnak).kasumi írta: ↑2023.01.07., szomb. 14:51Üdvözletem!
Jadis Orchestra Reference - létezik KT90 és KT88 csövekkel szerelt verzió is. Milyen lehetőségek adódnak a csövek cseréjére, ha arra kerülne a sor? Valamiért (egy megérzés) azt gondolom, KT88 esetén nagyobb a mozgástér, de egy ideje már nem követem, mi történik a csövek világában.
Emellett, ha valakainek van egyéb meglátása a két típusra vonatkozóan, ne tartsa magában!
Köszönöm!
Az Ei KT90 es a Jadis KT90 alapvetoen nem kulonboztetheto meg szamomra egy-egy erositobe teve, paradesan jo hangjuk van. Muszakilag a ket cso kicsit elter egymastol a meresek alapjan (meredekseguk kicsit mas, mashogy vannak megfeszitve).
Az biztos, hogy akar EH, akar JJ KT90 csovet nezunk, azok nem tudjak az eredetit meg csak megkozeliteni sem.
Az erositod Jadis es ezek a csovek ezekhez lettek kifejlesztve, velhetoen ezekkel fognak ugy szolni, ahogy a Jadis mernokei megalmodtak. Hogy ez bejon-e Neked vagy sem, azt nehez megmondani.
KT88-bol sok ceg csinal uj gyartasut: KR, EAT, Sophia, amik kifejezetten jo csovek, olcsobbakbol nekem egyedul a Gold Lion jott be, utana szakadek es jon a tobbi (PEVane sem jott be nekem).
https://www.whatsbestforum.com/threads/ ... bes.14811/
több változata (is) volt az eredeti Ei KT90-snek...(lenyitni EveAnna Manley levelét)
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Nekem van szerencsem jonehany KT90 csovet birtokolni, eredeti Jadis gyartmanyt is (amit az Ei Yugoslavia Nis-i uzemeben fejlesztettek a Jadisnak).kasumi írta: ↑2023.01.07., szomb. 14:51Üdvözletem!
Jadis Orchestra Reference - létezik KT90 és KT88 csövekkel szerelt verzió is. Milyen lehetőségek adódnak a csövek cseréjére, ha arra kerülne a sor? Valamiért (egy megérzés) azt gondolom, KT88 esetén nagyobb a mozgástér, de egy ideje már nem követem, mi történik a csövek világában.
Emellett, ha valakainek van egyéb meglátása a két típusra vonatkozóan, ne tartsa magában!
Köszönöm!
Az Ei KT90 es a Jadis KT90 alapvetoen nem kulonboztetheto meg szamomra egy-egy erositobe teve, paradesan jo hangjuk van. Muszakilag a ket cso kicsit elter egymastol a meresek alapjan (meredekseguk kicsit mas, mashogy vannak megfeszitve).
Az biztos, hogy akar EH, akar JJ KT90 csovet nezunk, azok nem tudjak az eredetit meg csak megkozeliteni sem.
Az erositod Jadis es ezek a csovek ezekhez lettek kifejlesztve, velhetoen ezekkel fognak ugy szolni, ahogy a Jadis mernokei megalmodtak. Hogy ez bejon-e Neked vagy sem, azt nehez megmondani.
KT88-bol sok ceg csinal uj gyartasut: KR, EAT, Sophia, amik kifejezetten jo csovek, olcsobbakbol nekem egyedul a Gold Lion jott be, utana szakadek es jon a tobbi (PEVane sem jott be nekem).
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
Rezgéscsillapító szilikon gyűrűt árulnak valahol személyesen is, vagy csak webáruházban ?
- kasumi
- V.I.P.

- Értékelés: 492
Üdvözletem!
Köszönöm!
Köszönöm!
Újratervezés
Tényleg 70... 
Én úgy tudom, hogy a 32 Ft/kWh ár a "rezsicsökkentett" ár, a normál piaci ár 70Ft/kWh.
Egyre jobb alternatíva egy ClassD
Eversolo DMP-A8, Proton AA-2120, Canton CT1000/JBL 250 TI Jubilee
A 32 Ft/Kwh az az emelt összeg, nem ?
Akkor fizetünk annyit, ha átlépjük a rezsicsökkentet limitet.
Ha rosszul tudom, akkor az gáz. Nem kicsit, nagyon...
Akkor fizetünk annyit, ha átlépjük a rezsicsökkentet limitet.
Ha rosszul tudom, akkor az gáz. Nem kicsit, nagyon...
Szerettem volna ilyet venni egyszer, meg is rendeltem, de miután kb. 2 hetet vártam rá, visszaírták, hogy "sajnos elfogyott". A hátteret nem firtattam, azóta nem próbálkoztam másik beszerzésével.istvan01 írta: ↑2023.01.05., csüt. 10:04Találgatás helyett célszerű egy pofon egyszerű mérőt beszerezni, nem csak hifi fogyasztás-költség méréshez. Ehhez hasonló többféle is kapható. Pontosságuk nem labor minőség, de otthoni használatra bőven elég.
A csöves elektronikák, és főleg végerősítők áramfogyasztása nem csak cső típustól függ, sok minden mástól is. Sőt, mivel a csövek nem atom biztos munkapontokban működnek, időszakonként és élettartam során még változó is. Ehhez jön még a hálózati feszültség ingadozása is.
Találgatás helyett célszerű egy pofon egyszerű mérőt beszerezni, nem csak hifi fogyasztás-költség méréshez. Ehhez hasonló többféle is kapható. Pontosságuk nem labor minőség, de otthoni használatra bőven elég.
A csöves elektronikák, és főleg végerősítők áramfogyasztása nem csak cső típustól függ, sok minden mástól is. Sőt, mivel a csövek nem atom biztos munkapontokban működnek, időszakonként és élettartam során még változó is. Ehhez jön még a hálózati feszültség ingadozása is.
- Csatolmányok
-
- 9035_3.jpg (114.3 KiB) Megtekintve 2196 alkalommal
Hát, nagyban függ a csövektől is. Pl. ez a 6p14p nem egy nagy fogyasztású cső, ami abból is látszik, hogy annyira nem melegszik, tehát nem disszipál el annyi felvett teljesítményt mint más csövek. Pl. a 6c33c csöves erősítőm az melegszik mint az állat (állítólag 230 fok az üzemi hőmérséklete a csőnek) amit érezni is, mert jó meleg lesz a szobában a hallgatás végén. A csövek pont ezért kerámia foglalatban is vannak. Az szerintem bekapja a 300-500 watott is akár. Aztán anno a 211-es Dénes Peti erősítőm az konkrétan 1Kw-ot zabált, a 2x27 watthoz. No az aztán piszkosul melegedett (és még szépen világított is, így igaz a villanyt se kellett felkapcsolniRock60 írta: ↑2023.01.04., szer. 19:46Úgy látszik, ez a 4-5 - szörös szorzó kb a jellemző.
Nekem is a 2 x 35 Wattos jószág 300 Wattot eszik.
Én is kiszámoltam - feleségem szétrágja a fülem - hogy 32 Ft Kwh - val számolva 10 forintot fogyaszt óránként.
Ez napi 60 Ft, havonta - a hosszabb hétvégi üzemidő miatt felkerekítve - 2000 Ft.
Azért ez kibírható - ha jól számoltam...![]()
A csövek árával nem kalkulálok, azt magam előtt is titkolom.![]()
Ezen kívül probléma, ha átléped a "határt" az a 32ft/kwh rohadtul megugrik sajnos
Úgy látszik, ez a 4-5 - szörös szorzó kb a jellemző.
Én is kiszámoltam - feleségem szétrágja a fülem - hogy 32 Ft Kwh - val számolva 10 forintot fogyaszt óránként.
Ez napi 60 Ft, havonta - a hosszabb hétvégi üzemidő miatt felkerekítve - 2000 Ft.
Azért ez kibírható - ha jól számoltam...
A csövek árával nem kalkulálok, azt magam előtt is titkolom.
Azért ez kibírható - ha jól számoltam...
A csövek árával nem kalkulálok, azt magam előtt is titkolom.

Még egy utolsó adalék a csöves erősítő fogyasztásához : a minap véletlenül megtaláltam az egyik csöves erősítőm gyári leírását. (2x6p14p oldalanként 2x12 watt).
Az van benne, hogy teljesítmény felvétel : max. 100 watt.
Az nem sok. Aszittem ezek a csöves cuccok ennél jóval többet zabálnak.
Az van benne, hogy teljesítmény felvétel : max. 100 watt.
Az nem sok. Aszittem ezek a csöves cuccok ennél jóval többet zabálnak.
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3460
Bíznod kell az erősìtőd tervezőinek szakmai/tervezői hozzáértésében, amúgy egy elektroncsöves erősítő a megfelelő elhelyezés esetén (szellőzés) folyamatos üzemelésre alkalmas kell legyen.Rock60 írta: ↑2023.01.03., kedd 20:32Van valami íratlan szabály arra , hogy mennyit mehet egyfolytában a csövi erősítő ? Nem csak arra gondolok, hogy a hosszú hőterheléstől megfőnek esetleg a kondik - 55 fok van a kondik körül - hanem maguk a csövek is károsodhatnak ?
Számít az, hogy A osztályú a kapcsolás ?
Érdemes 4 óránként lekapcsolni egy órára, hogy lehűljön - valakitől hallottam - vagy ez hülyeség ?
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Van valami íratlan szabály arra , hogy mennyit mehet egyfolytában a csövi erősítő ? Nem csak arra gondolok, hogy a hosszú hőterheléstől megfőnek esetleg a kondik - 55 fok van a kondik körül - hanem maguk a csövek is károsodhatnak ?
Érdemes 4 óránként lekapcsolni egy órára, hogy lehűljön - valakitől hallottam - vagy ez hülyeség ?
Ok, értem, köszönöm a segítséget.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2939
- Kapcsolat:
Nincs.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6684
Passz, én nem élek csöves cuccokkal, csak a te kedvedért gugliztam rá.

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Tényleg nem tűnnek túl bizalomgerjesztőnek.
Nincs olyan magyar üzlet, ahol le lehetne csekkolni személyesen ezt a bigyót ?
Nincs olyan magyar üzlet, ahol le lehetne csekkolni személyesen ezt a bigyót ?
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Én csak segíteni próbálok Rock mesternek, meglátásom szerint az esetek többségében nincs szükség a csövek oly sűrűn való cserélgetésére (kivéve az extrém tube-rolling játékosok esetét), hogy ezzel próbálja valaki védeni az aljzatot.Bár ő pont a pozícíójukat szeretné emelni.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Igen, azaz, kösz !
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2939
- Kapcsolat:
Egyetlen probléma van: ezek rettenetesen ócska dolgok sajnos. Én adaptert próbáltam, az anyira tragikus volt, hogy inkább kivettem és tettem be olyan csövet, amit adapter nélkül is lehet. Szerintem ezek is hasonlóak.tonee73 írta: ↑2022.12.28., szer. 20:41Szerintem te a tube socket saver-re gondolsz (fogalmam sincs hogyan nevezik magyarul, talán a csőfoglalat kímélő lehetne a legtalálóbb.)Rock60 írta: ↑2022.12.28., szer. 20:29Lenne egy kérdésem.
Hol lehet beszerezni olyan adaptert, vagy nem tudom, mi a tiszteséges neve, amit a csőfoglalatba lehet belenyomni a cső helyére, és abba kell beletenni a csövet ?
Nem átalakítóra gondolok, tulajdonképpen csak magasítani szeretnék a cső helyzetén.
https://www.google.com/search?q=tube+so ... s-wiz-serp
Mivel csőtípusonként változik a lábkiosztás - célszeű a konkrét csőtípushoz kapcsolódóan rákeresni.
https://www.tube-town.net/ttstore/socke ... noval.html
https://www.envirogadget.com/best/vacuu ... cket-saver
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Szerintem te a tube socket saver-re gondolsz (fogalmam sincs hogyan nevezik magyarul, talán a csőfoglalat kímélő lehetne a legtalálóbb.)Rock60 írta: ↑2022.12.28., szer. 20:29Lenne egy kérdésem.
Hol lehet beszerezni olyan adaptert, vagy nem tudom, mi a tiszteséges neve, amit a csőfoglalatba lehet belenyomni a cső helyére, és abba kell beletenni a csövet ?
Nem átalakítóra gondolok, tulajdonképpen csak magasítani szeretnék a cső helyzetén.
https://www.google.com/search?q=tube+so ... s-wiz-serp
Mivel csőtípusonként változik a lábkiosztás - célszeű a konkrét csőtípushoz kapcsolódóan rákeresni.
https://www.tube-town.net/ttstore/socke ... noval.html
https://www.envirogadget.com/best/vacuu ... cket-saver