Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Apple számítógépes zenehallgatáshoz
Re: Apple számítógépes zenehallgatáshoz
Sziasztok!
Rendeltem a Mac minimhez belső tápmodult, hogy jobb minőségű külső tápokkal is lehessen használni.
https://kamaudio.com/TeraDak-Mac-mini-p ... mac%20mini
A csere megtörtént pár napja. Jelenleg egy MS tuning táppal hallgatom (203W/12V/16,5A), és azt kell mondjam, kategóriát ugrott a mini hangja, ami különösen tisztaságban, felbontásban tetten érhető. Hálózati kábelekkel ill. komolyabb lineáris tápokkal nyilván tovább hangolható/javítható a minőség, de azt kell mondjam, ezzel a táppal is (Audirvana app-al) sztem kb. fél milláig - vagy akár a felett is, nehéz lényegesen jobb dedikált streamert venni. Egy Mac vonalon jártas hobbitárs szerint a TeraDak lineáris táppal villantja a maximumot.
https://kamaudio.com/TeraDak-DC-200W-LP ... wer-Supply
Erre még aludnom kell néhányat... :)
Rendeltem a Mac minimhez belső tápmodult, hogy jobb minőségű külső tápokkal is lehessen használni.
https://kamaudio.com/TeraDak-Mac-mini-p ... mac%20mini
A csere megtörtént pár napja. Jelenleg egy MS tuning táppal hallgatom (203W/12V/16,5A), és azt kell mondjam, kategóriát ugrott a mini hangja, ami különösen tisztaságban, felbontásban tetten érhető. Hálózati kábelekkel ill. komolyabb lineáris tápokkal nyilván tovább hangolható/javítható a minőség, de azt kell mondjam, ezzel a táppal is (Audirvana app-al) sztem kb. fél milláig - vagy akár a felett is, nehéz lényegesen jobb dedikált streamert venni. Egy Mac vonalon jártas hobbitárs szerint a TeraDak lineáris táppal villantja a maximumot.
https://kamaudio.com/TeraDak-DC-200W-LP ... wer-Supply
Erre még aludnom kell néhányat... :)
.
Van portré mód is? Nálam az volt a probléma, hogy CSAK fekvő módot tudott (iPad 2021).
Plinius Tiki • Audirvāna - Qobuz • NAT Magnetic • GAUSS Optheron • Ascendo C8 Renaissance
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Mac Mini M1-Roon Core-ral kapcsolatban?
Köszönöm.
Köszönöm.
Sziasztok!
Köszönöm.
Köszönöm.

Mindenképp csak még cserélném kell Mac minit. Még mindig egy 2012es i5 dolgozikrobi20064 írta: ↑2023.01.06., pén. 13:05Akkor mar csak egy M1-es Mini vagy egy eros Windows-os PC kell hogy kiprobald. A HQPlayer licensz nelkul 30 percig mukodik, utana is eleg egy ujrainditas az ujabb 30 perchez, igy boven van lehetoseged tesztelni hogy mi a kulonbseg sima Roon es Roon+HQP kozott.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
SotM Neo kezeli a HQPlayert is... így ez az én utam...
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Egyébként Tidal és Roon teljesen teszik mint felhasználó mint hangminőséget tekintve....csak hát a hifibogàr.
Sziasztok! Használ valaki Tidal - Roon között HQPlayert....vagy egy Mac mini esetén mindenképpen jobb minőség Pl. Audirvanát használni?
Akitől a minimet vettem, otthon van a Mac-ek zenére optimalizált világában, azt mondta, Audirvanaval végig próbálta az összes modellt 1-4ig, és igazából semmilyen lényeges különbséget nem érzékelt a hangjukban (DSD nem tudom terítékre került e), ám amikor benevezett egy komolyabb TeraDak lineáris tápra, az kategória ugrást eredményezett. Gondolkodom rajta, hogy én is meglépem. Bár így ahogy van is elég jó.
https://kamaudio.com/index.php?route=pr ... Mac%20mini
https://kamaudio.com/index.php?route=pr ... Mac%20mini
.
- ViXi78
- Nincs visszaút
- Értékelés: 60
Ez inkább csak puhatalózás volt a részemről, mert itthon több terrabájtnyi háttértár is rendelkezésre áll ha összeszámolom és ott van még az 1 terra OneDrive. Filmen és zenén kívűl mindent oda töltök fel. Az nekem bárhol elérhető.Aszpirin írta: ↑2023.01.06., pén. 06:35A Samsung T7 tökéletes lesz, de azt javaslom, várj a külső SSD vásárlásával, amíg már látod a tényleges SSD-igényedet.
Én vettem egy 2TB-os Samsung T7-et, ami fantasztikusan jó (de a sebessége persze kb 1/3-a a beépített SSD-ének, ja gondolod teszek be ide saját méréseket) de úgy tűnik, elsiettem a dolgot, a kipróbáláson és a sebességteszteken kívül még semmire nem használtam...
A konzumerizmus lényege, hogy mivel már egy telefonban sem ritka a 256GB, cserébe "alap" a 64 GB. háttértár, azt hisszük, hogy 256GB kevés egy PC-be... szóval megvesszük a 2TB-ot, majd telerakjuk 95%-ban soha meg nem nézett fotókkal, 99%-ban egyszer megnézetttt filmekkel, na meg persze zenével. De mindezeknek teljesen fölösleges a gyors és drága SSD, amikor töredékannyiért 7200rpm-es és mégis csendes külső HDD-ket dobnak utánad (én pl. 4 terás toshiba usb-s külső HDD-t vettem újan 40ezerért az iMac-hez time machine backup-okhoz)
A 256gb szerintem is elég. Jelenleg is ekkora SSD van az Air-ben és a macOS mellett van egy Win10 is fent.
Apple Mac Mini M1(Tidal)- Questyle CMA Twelve - Hifiman Arya Stealth
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6109
A Samsung T7 tökéletes lesz, de azt javaslom, várj a külső SSD vásárlásával, amíg már látod a tényleges SSD-igényedet.
Én vettem egy 2TB-os Samsung T7-et, ami fantasztikusan jó (de a sebessége persze kb 1/3-a a beépített SSD-ének, ja gondolod teszek be ide saját méréseket) de úgy tűnik, elsiettem a dolgot, a kipróbáláson és a sebességteszteken kívül még semmire nem használtam...
A konzumerizmus lényege, hogy mivel már egy telefonban sem ritka a 256GB, cserébe "alap" a 64 GB. háttértár, azt hisszük, hogy 256GB kevés egy PC-be... szóval megvesszük a 2TB-ot, majd telerakjuk 95%-ban soha meg nem nézett fotókkal, 99%-ban egyszer megnézetttt filmekkel, na meg persze zenével. De mindezeknek teljesen fölösleges a gyors és drága SSD, amikor töredékannyiért 7200rpm-es és mégis csendes külső HDD-ket dobnak utánad (én pl. 4 terás toshiba usb-s külső HDD-t vettem újan 40ezerért az iMac-hez time machine backup-okhoz)
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Audirvana hardverigény: erről korábban tettem itt be konkrétumokat, talán kikeresem és belinkelem, de a lényeg: 2017-es iMac-en i5 7600K-val, 24 GB RAM-mal, amiből 16 GB dedikált puffer az Audirvanának: ha PCM-et játszol le FLAC-ből, streamelés közben, 10% alatt van a proci igény. Ha valami komolyabb feldolgozást teszel be, pl. PCM-DSD256 konverziót, akkor fel tudod tornászni max 60%-ra, ami a nagy puffer miatt csak a egy-egy szám időtartamának kb 1-harmadáig-feléig pörög, utána visszaáll 10% alá, emellett még bőven lehet más is csinálni. És akkor ez még egy 7. generációs i5 (igaz, abból a létező legbikább változat, tul.képpen egy gamer-i5) Ne Feledjétek, ez nem Windows, valahogy SOKKAL jobb a memóriamenedzsmentje (főleg az M1-nek, erre is rátérek), és láthatóan az Audirvana is - ebből a szempontból - igen tisztességesen meg van írva. Lehet, hogy pont ez a titka a jó hangjának, hogy nem pörgeti agyon a procit... ki tudja.audioline írta: ↑2023.01.05., csüt. 22:32Ez az érzés a régebbi minivel is megvan. Őszintén, mekkora proci/Ram igénye van az Audirvana vagy hasonló szoftvereknek? A jobb tápolás hoz a konyhára (macera tuning), ám jó kérdés, hogy az újabb, erősebb hardver mennyit? Egy szerencsés USB kábel csere lehet, hogy többet villant.![]()
Namost, később vettem egy TELJESEN ALAP kiépítettségű M1 Macbook Air-t (én még 380ezerért vettem, a mai napig szellemi orgazmust okoz, hogy mennyire sokat nyújt és mennyire megéri a pénzét, higgyétek el, fantasztikus masina még ma is, pedig már 2023-at írunk...). Természetesen itt nem tudok 16GB RAM-ot allokálni Audirvana lejátszási puffernek, mert összesen van 8GB... és így is, SEMMI különbséget nem tudok érzékelni az én láncomon az M1 Air-en és a 7.gen i5 iMac-en futó Audirvana hangja között. Megjegyzem, az Audirvana M1-re optimalizált.
A 8GB meglepően mindenre elég, amit én csinálok, ebből kilógni csak nagyfelbontású videó-szerkesztéssel fogsz: kipróbáltam óriási stich panoráma készítésével (ami elvileg igen memóriaigényes lehet) M1-re optimalizált Affinity Pro-val, és láss csodát: a memórianyomás felment 80%-ra ideiglenesen, de érzésre nem volt semmi, elképesztően gyorsan meglett az eredmény... és közben nem futott ki a memóriából, vagy az elképesztően gyors SSD miatt nem érzékeltem a swappelés okozta lassúságot.
Szerintem a 8GB az M1-nél teljesen elég mndenféle audiolejátszás-felhasználásra. Még úgy is, ha közben dolgozol rajta, kivéve ha 4K-s videókat szerkesztesz vagy 64 trackes zenéket keversz... alapvetően lejátszáshoz és az említetteken kívüli szimultán használathoz egyszerűen overkill a 16GB, a lejátszáshoz magához meg már a legalapabb M1 is overkill.
Just my two pence.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- ViXi78
- Nincs visszaút
Igaz csak pár nap telt el az előző bejegyzésemtől, de már sokkal korábban rá álltam az új almás cucc keresésre. Valójában már tavaly az év utolsó napjaiban le is adtam a rendelésemet. Ma mentem átvenni a masinát. Próbáltam minél több tesztet olvasni és videós beszámolót megnézni. Azt gondolom, hogy egy M1-es Mini nálam is sokáig jó szolgálatot fog tenni. Viszont abba a hibába nem akartam belesni, mint a 2017-es MacBook Air-nél, hogy alap gépet veszek. Nem végzek videós és fotós munkát viszont így is hamar megmutatta, hogy 8gb rammal és 128gb ssdvel nem kell nagyot ugrani. Ezt erősíti a 2 magos i5 is. Most már egy 256-os ssd van benne és máig használom ezt a gépet, de már nem az, amit megvettem 2017-ben.
Szerencsére ma egy alap M1 is űrhajó ehhez képest. Gondolkodtam még a Mini 2018-as inteles kiadásában, de végül M1/16gb/256gb Minire esett a választás. A 256-ot még meg lehet támogatni egy külső tárhellyel. Samsung T7?
Most itt tart a projekt. Konkrét kicsomagolás, beüzemelés majd holnap. Egy Aries Minit hallgatok Questyle CMA Twelve-vel. Kíváncsi leszek majd a Mac Mini hogyan fog megszólalni az Aries mellett?
A megjelenítő egy LG 27UL850, ami már azt hiszem egy éve megvan és egy Apple TV 4K-t szoktam rajta nézni. Ha nem zavarok másokat akkor ezt összeugrasztom az Aries-sel bluetooth kapcsolattal és mehet a Tidal videóklip, Youtube videóklip. Igen jó minőségben szólal meg hangsugárzókon kereszül és fejhallagtóval is!
Szerencsére ma egy alap M1 is űrhajó ehhez képest. Gondolkodtam még a Mini 2018-as inteles kiadásában, de végül M1/16gb/256gb Minire esett a választás. A 256-ot még meg lehet támogatni egy külső tárhellyel. Samsung T7?
Most itt tart a projekt. Konkrét kicsomagolás, beüzemelés majd holnap. Egy Aries Minit hallgatok Questyle CMA Twelve-vel. Kíváncsi leszek majd a Mac Mini hogyan fog megszólalni az Aries mellett?
A megjelenítő egy LG 27UL850, ami már azt hiszem egy éve megvan és egy Apple TV 4K-t szoktam rajta nézni. Ha nem zavarok másokat akkor ezt összeugrasztom az Aries-sel bluetooth kapcsolattal és mehet a Tidal videóklip, Youtube videóklip. Igen jó minőségben szólal meg hangsugárzókon kereszül és fejhallagtóval is!
Ez az érzés a régebbi minivel is megvan. Őszintén, mekkora proci/Ram igénye van az Audirvana vagy hasonló szoftvereknek? A jobb tápolás hoz a konyhára (macera tuning), ám jó kérdés, hogy az újabb, erősebb hardver mennyit? Egy szerencsés USB kábel csere lehet, hogy többet villant.

.
- Peger
- V.I.P.
- Értékelés: 133
Nekem a leggyengébb M1 Macmini van, soha nem éreztem még hogy a pc lenne a szűk keresztmetszet. Bár én nem dolgozom rajta, biztos vagyok benne hogy évekig nem lesz bajom vele.
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee
5-6 eves macminit hasznalok tesztelesi celokkal, es siman elvegzi a feladatat, nem is rosszul.
A most futoval sem jarsz rosszul, ha pedig az ujat ki tudod varni, akkor erdemes.
A most futoval sem jarsz rosszul, ha pedig az ujat ki tudod varni, akkor erdemes.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
- ViXi78
- Nincs visszaút
Sziasztok!
Úgy látom a neten, hogy tavasszal lehet új Mac Mini?
Szerintetek érdemes akkor most megvenni egy M1 procis gépet? Nem feltétlenül zenehallgatásra lenne használva.
Fontos volna a hosszú távú használat és az Apple szoftveres támogatása! További technikai: 16 giga RAM és 256 giga SSD. Utóbbit lehet külső meghajtóval támogatni.
Nem is az a legnagyobb félelmem, hogy az újabb drágább lesz, hanem az, hogy itt az új M2 MacBook-oknál is már 512 giga SSD-vel célszerű venni a gépeket, mert a kisebb fele olyan gyors csak! https://www.youtube.com/watch?v=jJZn65Y9DgA&t=931s
Szerintem ez egyértelműen várható a Mini esetében is. Hiába mondják, hogy normál használat mellette nem is fogod észrevenni, de igen észre fogod venni. Ha nem az elején akkor majd 1-2 éves korában. Az egyik kezükkel adnak, a másikkal elvesznek...
Gondolom itt a Minit használok nem csak zenére vették meg. Vagy mégis?
Úgy látom a neten, hogy tavasszal lehet új Mac Mini?
Szerintetek érdemes akkor most megvenni egy M1 procis gépet? Nem feltétlenül zenehallgatásra lenne használva.
Fontos volna a hosszú távú használat és az Apple szoftveres támogatása! További technikai: 16 giga RAM és 256 giga SSD. Utóbbit lehet külső meghajtóval támogatni.
Nem is az a legnagyobb félelmem, hogy az újabb drágább lesz, hanem az, hogy itt az új M2 MacBook-oknál is már 512 giga SSD-vel célszerű venni a gépeket, mert a kisebb fele olyan gyors csak! https://www.youtube.com/watch?v=jJZn65Y9DgA&t=931s
Szerintem ez egyértelműen várható a Mini esetében is. Hiába mondják, hogy normál használat mellette nem is fogod észrevenni, de igen észre fogod venni. Ha nem az elején akkor majd 1-2 éves korában. Az egyik kezükkel adnak, a másikkal elvesznek...
Gondolom itt a Minit használok nem csak zenére vették meg. Vagy mégis?
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 876
Igen, ezt eszrevettem de sajnos nem mindig lehet teljesen oszinten irni itt a forumon es neha kontorfalazottan fogalmazok szandekosan, hogy ne bantsak meg senkit.supravox írta: ↑2022.12.26., hétf. 19:36De figyelünk.tottyi írta: ↑2022.12.26., hétf. 14:20Szerintem, nem figyelnek az emberek amit irok.Aszpirin írta: ↑2022.12.26., hétf. 11:08
A mac minit futóműként szokták javasolni, nem arra, hogy a jack-kimenetét kösd erősítőre.
Természetesen kell egy DAC mögé.
A “normál” számítógépes megoldások között az egyik legjobb ár-érték arányú, szerintem.
Mellesleg CD-lejatszóra nem teszel Roont, Audirvanát, stb…
Csak én legtöbbször nem értem mit akarsz
Van ez a velemeny dolog a tobbit tudjuk…
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Írtam Neked korábban,hogy ha megveszed az ATC-t akkor egy nagyon hosszú út fog rád várni.
Ameddig nem lesz a felszerelés az ATC szintjén mindig csak azok hibáit fogod hallani.
Ez van.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
De figyelünk.tottyi írta: ↑2022.12.26., hétf. 14:20Szerintem, nem figyelnek az emberek amit irok.Aszpirin írta: ↑2022.12.26., hétf. 11:08A mac minit futóműként szokták javasolni, nem arra, hogy a jack-kimenetét kösd erősítőre.
A “normál” számítógépes megoldások között az egyik legjobb ár-érték arányú, szerintem.
Csak én legtöbbször nem értem mit akarsz
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Nagyon jo a MacMini-s front ended a Para Dac-kal. Ez egy kivalo rendszer, ami neked van. Ha van jo cd lejatszod es jo lemezeid, akkor hallgasd azt is. A ketto jol megferhet egymas mellett. A nagyon jonal is elofordulhat, hogy van megjobb, de azt szerintem nem mindig erdemes eroltetni.
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1038
Tottyi,tottyi írta: ↑2022.12.26., hétf. 14:20Szerintem, nem figyelnek az emberek amit irok.Aszpirin írta: ↑2022.12.26., hétf. 11:08A mac minit futóműként szokták javasolni, nem arra, hogy a jack-kimenetét kösd erősítőre.
Nagyon jo a MacMini-s front ended a Para Dac-kal. Ez egy kivalo rendszer, ami neked van. Ha van jo cd lejatszod es jo lemezeid, akkor hallgasd azt is. A ketto jol megferhet egymas mellett. A nagyon jonal is elofordulhat, hogy van megjobb, de azt szerintem nem mindig erdemes eroltetni.

- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 876
Szerintem, nem figyelnek az emberek amit irok.Aszpirin írta: ↑2022.12.26., hétf. 11:08A mac minit futóműként szokták javasolni, nem arra, hogy a jack-kimenetét kösd erősítőre.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
A mac minit futóműként szokták javasolni, nem arra, hogy a jack-kimenetét kösd erősítőre.