A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Szia. Valószínűleg akkor valami félrement. Írtam megint.
Nem egyszerűbb felhívni az eladót, ha már megadta a számát itt a hirdetésben?
Köszönöm a tippet, ez nekem is eszembe jutott ám, csak valamiért szeretek írásban érdeklődni, az valahogy jobban megmarad utána, vissza tudom olvasni az infókat. Másrészt meg figyelmetlen voltam és nem néztem hogy ott a szám is.
tonee73 kommentjére reagálva meg, hát nehéz időket élünk, az ember nem telefonálgat csak úgy nyakra -főre...
Szia!
Írtam neked üzenetet, megkeresnélek a projektor miatt.
Köszi
Az a gond, hogy szerintem én nem kaptam meg az üzenetet.
Egy emberkével intenzíven írogatunk egymásnak, de neki más a nick-je. Ha az Te vagy, akkor OK, ha nem, akkor az üzenet valahol elveszett kettőnk között...
Ezt most csak azért írtam le, nehogy elterjedjen a híre, hogy én nem válaszolok az üzenetekre. Nagyon is válaszolok, de ennek szükséges feltétele, hogy megkapjam őket.
A "lelkes munkatárs " én vagyok. 2 éve vettem Palitól ezt a gépet. Most került bele egy új lámpa, ami egy nagyobb fényerejű típus, mint ami eredetileg benne volt, de Pali majd kijavít, ha hülyeséget beszélek.
Ezzel, plusz a kúpos tüköralagút tuninggal, Pali által professzionálisan :) bekalibrálva, durván jó képet vetít a masina. EN13-as lencsével lőttem vele a képet 100 "-os vászonra kb. 3,8 méterről. A venti hangját szokni kell, mert non-stop megy benne, még kikapcsolt állapotban is. Így javasolt a tápkábelre egy kapcsolót tenni. Egy éve volt kitakarítva, nemdohányzó helyiségben volt használva. Én vigyáztam rá, jó kis gép, én szerettem nagyon, csak megindultam a lejtőn lefelé és cseréltem egy FL32-re. :)
Szia. Én egy kis moziszobába keresek gépet. 98% -ra sötétíthető a szoba, de leginkább este filmezek. 285-290 a táv, annál távolabb nem tudom rögzíteni a gépet. A vászon mérete 235 széles lenne (vetítési/kép méret) de azt már látom ekkora képet nem fogok tudni vetíteni, de 200 minimum jó lenne. Néha a számítógép is menne rajta, alkalmanként játszanék.
Ez a gép esetleg alkalmas lenne erre? Köszi!
eladó a címben említett gép. Az ára 175eFt, de ebben a LENCSE NINCS BENNE. Viszont:
- a gépben az első lámpa majdnem új (200 óra)
- a második lámpa is igen jó állapotú (mivel azt nem lehet bekapcsolni)
- a második lámpát azért nem lehet bekapcsolni, mert a gép egylámpásítva van, kúpos tüköralagúttal
- a belső írisz is módosítva van benne, így már nem a fényerő csökkentése ennek az írisznek a fő funkciója, hanem a kontraszt javítása. Ebben a gépben minden tuning benne van, mivel az előző tulajdonosa nagyon "lelkes munkatárs"
- a fent említett módosítások miatt az íriszek szűkítésével a gép kontrasztja durván javul, azonos fényerő mellett kb. dupla NATÍV kontrasztot produkál egy gyári géphez képest (de a dupla kontraszt ára a "fele számú lámpa" ... sajnos az etendue-megmaradás tételét nem lehet áthágni)
- mivel a gépben (jelenleg) High Brightness színkerekek vannak, fényes képet is tud vetíteni, tehát nagyobb vászonra is használható (de természetesen a színek telítettsége ekkor valamivel kisebb lesz). Megfelelő beállítással viszont perfekt a képminőség (de nyilván akkor valamivel kisebb a fényerő)
- ha valakinek nem elég az egy lámpa fényereje, vissza tudom rakni a gépbe a gyári tüköralagutat, onnantól kezdve újra használható lesz két lámpával (ha valakinek a fényerő a lényeg, akkor ez a logikus megoldás). Ennek a vevő felé NINCS PLUSZ KÖLTSÉGE
- lencsét (akár fluorit lencsét is) nagyon olcsón tudok adni a géphez, de nyilván ez a vetítési távolság/képméret függvénye, a vevő igényei alapján helyszínen tisztázandó kérdés. Most csak annyit mondok, hogy a lencse NEM lesz akadály. :-)
- a géphez távirányító is van, nem gyári, de bevált, megbízható, perfekt típus
- a színkerekeket Bátyó cserélni tudja tetszőleges változatra, tehát bármikor lehet módosítani a típusukat (de nem hiszem, hogy ebben sok logika lenne)
Igazából ha engem kérdez valaki, ennek a gépnek két fő vonzereje van:
1.) Nagy fényerőre képes. Sok esetben ez a lényeg, akinek fényes gép kell, annak már most is túlmagyaráztam a dolgot. Kertmozira, meccsnézésre, minden olyan esetre, ahol nagy a képfelület vagy gyenge a fényvisszaverése vagy környezeti fények vannak, szóval minden ilyen esetben, amikor kell a fényerő, akkor itt a megoldás.
2.) Mivel ez egy relatíve fényes gép, így relatíve gyenge fényforrással is képes lenne (relatíve :-) ) normális fényerőre. Pl. két sima, fehér LED használatával is lenne használható fényereje, tehát pl. TV helyett lehetne használni. Így mondjuk 30 évente kellene benne LED-et cserélni, tehát mehetne éjjel-nappal és áramot is alig fogyasztana, a szobát sem fűtené be. A kis fényerejű házimozis gépek erre alkalmatlanok, LED fényforrással azok borzalmasan halványak, de ezzel nem lenne ilyen probléma. Ha ennél nagyobb fényerő kell valakinek, akkor az RGB LED lehet a jó megoldás. Úgy már lenne annyi fényerő, mint egy UHP lámpával és még mindig "végtelen" lenne a fényforrás élettartama (és minimális az áramfogyasztás). Ha valaki sokat használja a gépet, különösen ha ki-be kell kapcsolgatni (pl. tanároknak az óra végén) akkor ez egy igen jó megoldás lehet.
Természetesen a fenti árban csak a gép van benne UHP lámpákkal, de ha pl. valaki szeret barkácsolni, örömmel segítek az új fényforrás(ok) építésében (úgyis lassan a fő életcélommá az utánpótlás kinevelése kell, hogy váljon :-) ). Ha valaki nem szeret barkácsolni, akkor sincs gond, magamnak is építek majd ilyen LED fényforrást (mivel úgy néz ki, nekem is lesz egy nagyon hasonló gépem és abba is kell majd LED). Ha már megcsináljuk a 3D modelleket a szükséges alkatrészekhez, tökmindegy, hogy egy- vagy két garnitúrát nyomtatunk ki. De ez csak jövőre fog megvalósulni, természetesen.
Tel: 30/2515498, Budapest XI. ker. Posta lehetséges, de csak előre utalás után, a vevő felelősségére. Szerintem ezt inkább személyesen kell megnézni és elvinni.