Sziaszok Sporttársak!
Év utolsó napja... kis összegzés.
Nem sikerült annyit menni, mint szerettem volna, 9e körül van csak a 2022-es kerékpározás. Év elején megrogyasztott a Covid nagyon, akkor kimaradt vagy 2 hónap... Utána is voltam még (többször is), de azokat már csökkentett módban végig edzettem. Néha szörnyű volt, viszont ha nem is W-ra, de mocskosul megerősített. 1.5 éve kezdtem kerékpározgatni, kellett idő, mire át tudtam állni fejben arra, hogy sportolói aggyal tudjak edzeni. Szilárddal való első közös 6 hónap alatt még nem voltam kész erre, de aztán visszakéreckedtem és szépen összecsiszolódtunk, már nem jelent gondot elvégezni egy bármilyen edzést. A bizalom már 100% részemről, a kérdéseimre is mindig részletesen válaszol.
Nem sokkal ezelőtt levettem az edzéseim láthatóságát, na nem azért, mert bármi titok lenne bennük, hanem mert nem akartam teleszemetelni az internetet, sok napon van akár 6-7 tevékenység is, amit rögzítenem kell. Stravan láthatóvá teszem némelyik tekerést vagy 1-1 görgőzést. Az edzésprogramban millió tétel van, úgy mint légzés gyakorlatok, mobilizálás, hagyományos és jóga nyújtás, Core training, abből is statikus és dinamikus is, direktgörgőzés, szabadgörgőzés és természetesen a kinti kerékpározás.
Jelenleg endurance km gyűjtések és izomerő növelés (50-55rpm) van terítéken, intenzitás nincs. Versenytervek továbbra sincsenek, az egyetlen cél a fejlődés. Ez erőben, állóképességben és technikai értelemben egyaránt értendő.
Diétát tartom az ünnepek alatt is. 75kg körül vagyok, többet kéne menni, hogy tudjak még fogyni. Ezen leszek 23-ban, 72-ig legalább le kéne menjek mindenképp, hogy a mászások értelmezhetőek legyenek. Zsírból már nem nagyon van hova, felső testről kéne még izmot veszteni, mert bár régi önmagam 1/3-a vagyok csak, de kerékpárosokhoz képest még mindig túl izmos. :) A fogyásnál jobb tuing tényleg nincs, mindenen javít, ha ésszel van kivitelezve. A másik nagy tuning eszköz az orrlégzéssel edzés, radikálisan javítja a CO2 toleranciát és az izmok gáz anyagcseréjét.
Ennyit rólam. Ígérem, tartom magam jövőre is, hogy nem szemetelek ide, 1 év múlva összegzek majd ismét, ha még kerékpározok vagy élek egyáltalán.
Minden sporttársamnak kívánok jó egészséget az új évre, továbbá kitartást az egyéni céljai eléréséhez, legyen az bármilyen kicsinek vagy épp nagynak tűnő! Sok balesetmentes km-t! Tekerjetek, túrázzatok, mozogjatok, ha tehetitek!
BÚÉK,
ákos
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés