Emotiva fórumon találtam, hogy van akinek még megvan az install: Dirac Live for Emotiva v1.1.0 Setup. Esetleg ott érdeklődj, hátha kitudják rakni neked dropboxra...
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Re: Házimozi erősítők,processzorok
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Quetz
- Törzsvendég
Próbáld meg, írj a Dirac-nak is.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Cseneles
- Fórumlakó
- Értékelés: 613
Már hogyne lenne Dirac XMC-1 procival. Valamit szerintem félreértettel. Maximum nem lehet megvenni többé a teljes Dirac live-ot XMC-1 hez.8dani8 írta: ↑2022.12.22., csüt. 16:17Sziasztok!
Vettem egy Emotiva XMC-1-et pár hete. Kitaláltam, hogy megveszem a Dirac-ot, és megcsinálom a kalibrációt. Sehol nem találtam semmi infót, hogy hogyan vegyem meg a licence-t (nem tudtam fizetni senkinek). Írtam az Emotiva-nak, és ezt válaszolták:
"Thanks for reaching out. Dirac has ended the support for Dirac for the XMC-1 on their servers, so the software is no longer supported or available for the XMC-1. Let us know if you need anything else. Thanks,"
Úgy tűnik nincs többé Dirac XMC-1-re. Nincs valami trükk, hogy mégis végre tudjam hajtani a Dirac korrekciót?
Tudom van a REW szoftver, de azzal "csak" a frekvencia menetet állítom...
Üdv,
Dani
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1684
Hát ez több, mint kínos.8dani8 írta: ↑2022.12.22., csüt. 16:17Sziasztok!
Vettem egy Emotiva XMC-1-et pár hete. Kitaláltam, hogy megveszem a Dirac-ot, és megcsinálom a kalibrációt. Sehol nem találtam semmi infót, hogy hogyan vegyem meg a licence-t (nem tudtam fizetni senkinek). Írtam az Emotiva-nak, és ezt válaszolták:
"Thanks for reaching out. Dirac has ended the support for Dirac for the XMC-1 on their servers, so the software is no longer supported or available for the XMC-1. Let us know if you need anything else. Thanks,"
Úgy tűnik nincs többé Dirac XMC-1-re. Nincs valami trükk, hogy mégis végre tudjam hajtani a Dirac korrekciót?
Üdv,
Dani
A rew-el nagyon sok mindent meg lehet csinálni, sőt inkább a manuális beállítás híve vagyok, mint a dirac féléknek.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Sziasztok!
Üdv,
Dani
Üdv,
Dani
"The core of which is based on a lightning fast, Linux based OS with 10X the power and speed of the previous generations. This also brings gigabit ethernet and integrated WiFi as well as a modern, web based GUI setup and control system that will run on any phone, tablet or computer. Add to that a whole new HDMI system that has 8K, 2.1 on all inputs and outputs"Kis írta: ↑2022.11.28., hétf. 14:09
Látom nem érted. Miért neveznék át az xmc2-t xmc3-nak? Frissítés miatt sehol nem szokás új nevet adni ugyanannak a készüléknek. Rajtad kívül senki nem nevezte új modellnek a frissített készüléket.
Azt csak te írtad. hogy jönnek az új modellek és ezért a régit leárazzák és ez szerinted teljesen rendben van.
Ha nem érted, hogy mi a felháborító a cég hozzáállásával, üzletpolitikájával és a betartott ígéreteivel, akkor felesleges ezt az írást is olvasnod.
Az emotiva "next generation"-nak hívja, nem frissítésnek. Ha ezek a változások neked nem új típus, akkor nem tudom mi lenne az. A doboz csere új névvel?
De nézzünk egy Denon megoldást:
https://www.zkelectronics.com/compare/d ... vr-x4300h/
Itt minden ugyanaz, csak a típusfelirat változott a dobozon. Új típus?
Az a változás, amit az Emo csinál, kis túlzással egy kezemen nem tudom megszámolni, hogy a Denon esetében hány generációt kell ehhez ugrani előre. De a Denon új típus, az Emo nem. Értem. Vagyis nem. De szerintem hagyjuk.
Cutler: Nem gondolom, hogy amit itt írtam, abban bármilyen "rajongás" lenne.
Számomra a hihetetlen kategória, hogy még van/vannak emberek, akik 2022 végén is tudnak rajongani az Emotiva processzorokért.
Mert mondjuk 10 éve még volt létjogosultága az Emotivanak, az akkori Umc-1 is bug-os volt, de legalább olcsó pénzért volt az. De, hogy az 1, meg a 2 millót is meghaladó újabb Emo procikat, ennyi nyűggel, hogy lehet a mai napig eladni, az számomra rejtély
Mert mondjuk 10 éve még volt létjogosultága az Emotivanak, az akkori Umc-1 is bug-os volt, de legalább olcsó pénzért volt az. De, hogy az 1, meg a 2 millót is meghaladó újabb Emo procikat, ennyi nyűggel, hogy lehet a mai napig eladni, az számomra rejtély
Látom nem érted. Miért neveznék át az xmc2-t xmc3-nak? Frissítés miatt sehol nem szokás új nevet adni ugyanannak a készüléknek. Rajtad kívül senki nem nevezte új modellnek a frissített készüléket.Gabo írta: ↑2022.11.28., hétf. 11:52
Tehát akkor a problémád annyi, hogy nem másnak fogják hívni, pl. XMC2->XMC3?
Korábban felmerült már itt, hogy az Emo procik elérték a belső korlátukat, ezért került pl. a Dirac is egy külső egységbe. Ezt nyilván nem lehet most még tovább fejleszteni, ezért fogják a teljes belsőt cserélni (a proci részt, ami a szoftvert futtatja). Szerintem ez elég komoly frissítés. A többit nem feltétlen kell, és megvan a lehetőség, hogy cseréld anélkül, hogy eladnád az egészet. Szerintem az ötlet jó. A kivitelezés más kérdés. Gondolom az XMC1-be nem fért volna bele az atmos, ennyi.
Engem pl. zavart korábban, hogy a meglevő Denon x7200 nem működött az audyssey app-al. És nem volt upgrade lehetőség sem, csak az egész eladása. Gondolom nem azért nem működött vele, mert hagyták a francba (több évvel az utód megjelenése után is jött rá FW frissítés), hanem mert nem volt megoldható, más hardver kellett hozzá.
Azt csak te írtad. hogy jönnek az új modellek és ezért a régit leárazzák és ez szerinted teljesen rendben van.
Ha nem érted, hogy mi a felháborító a cég hozzáállásával, üzletpolitikájával és a betartott ígéreteivel, akkor felesleges ezt az írást is olvasnod.
Tehát akkor a problémád annyi, hogy nem másnak fogják hívni, pl. XMC2->XMC3?
Korábban felmerült már itt, hogy az Emo procik elérték a belső korlátukat, ezért került pl. a Dirac is egy külső egységbe. Ezt nyilván nem lehet most még tovább fejleszteni, ezért fogják a teljes belsőt cserélni (a proci részt, ami a szoftvert futtatja). Szerintem ez elég komoly frissítés. A többit nem feltétlen kell, és megvan a lehetőség, hogy cseréld anélkül, hogy eladnád az egészet. Szerintem az ötlet jó. A kivitelezés más kérdés. Gondolom az XMC1-be nem fért volna bele az atmos, ennyi.
Engem pl. zavart korábban, hogy a meglevő Denon x7200 nem működött az audyssey app-al. És nem volt upgrade lehetőség sem, csak az egész eladása. Gondolom nem azért nem működött vele, mert hagyták a francba (több évvel az utód megjelenése után is jött rá FW frissítés), hanem mert nem volt megoldható, más hardver kellett hozzá.
A frissítésről info, a végén, hogy lesz még:
Release Notes for FW v 3.1
- Enhanced stability and reliability for HDMI switching.
- Enhanced stability and reliability when switching audio decoding formats.
- Improved consistency and reliability of HDMI-CEC support.
- Significant improvements in overall system stability.
(Reducing or eliminating sluggish behavior and system lockups.)
- Numerous minor bug fixes.
Coming In A Pending Future Firmware Update
- Enhanced ARC (eARC) support for units that have the appropriate HDMI hardware.
És de, van XMC2-öm. Voltak bugok, talán most is vannak, több, mint más procikban. De a V2.3-tól nálam ritkán jöttek elő, nem akadtam meg rajtuk. Igaz, én nem vagyok ARC meg CEC használó, ezek nálam off-ban vannak. A dirac dlbc hiányzik, de ez amúgy se kerülne bele szerintem, mert itt is hardver korlátok lehetnek.
Aki ennyi éven keresztül ígérget és nem tarja be
szóval emo mehet levesbe… 

"Az igazi barát szemből támad."
Én azt olvastam az Emo fórumon (most nem találom), hogy az új procikban 10x gyorsabb CPU lesz, és web-bázisú lesz a kezelhetőség, így telefon/tabletről is menni fog. Ez új belsőt feltételez. Nem csak a HDMI panel fog változni.
Amúgy megjelent a 3.1 FW, ami egész jónak tűnik. És lesz további frissítés is a régiekhez, ezt is írták.
Nincs probléma azzal, ha útálod az Emotiva-t, csak ne indulatból írkálj!
[/quote]
Nem tartom kizártnak, hogy lesznek egyéb kisebb frissítések is, de a 8K-s hdmi panel lesz a jelentősebb fő darab, amit kiemelnek. Volt a múltban is hasonló frissítés a régebbi procinál és ott sem nevezték új modellnek, csak upgrade-nek, ahogy most is nevezik és ott sem változott a típus neve. Felesleges ezt tovább ragozni, fogad el.
Az, hogy a 4k-s verziókra is lesz továbbra is támogatás, az nagyon meglepne, mert eddig sem volt az a gyakorlat, hogy a fizetős frissített és a nem frissített típust majd ugyanúgy támogassák. (annyira nem hülyék)
Gondolom nem tapasztalatból írsz és nem vagy Emotiva tulaj. Ha ismernéd a cég éveken keresztüli folyamatos ígérgetéséit, amik csak részben, vagy soha nem teljesültek, akkor nem védenéd őket a jól ismert tények ellenére. Éveken keresztül én is vártam sok sok ígért frissítésre, ami szépen köddé vált. Most is van a családban Emotiva proci, méghozzá a drágábbik változat és mióta megvan nem mondom, hogy nincs mosoly, de nem mindig őszinte. Vannak vele bajok és direkt nem írok pontos típust. A múltbéli és a jelenlegi tapasztalatok miatt mi mást lehetne írni, mint hogy szánalmas amit a cég művel. Ha olvasod az emotiva fórumot, akkor nem is kell keresni az okokat.
- -KP-
- V.I.P.
Semmi olyat nem csinál az Emo most, amit nem csináltak meg az előző modellekkel. Amikor kijött az Xmc2 látható volt, hogy jártak az XMC1 tulajok. Ott pont ugyanez volt. Megvették sokan a procit, mert évekig ígérgették,hogy majd lesz rá atmos, aztán valami hasonlót léptek meg akkor is. Majd kaptál 1000 dolcsiért egy xmc2(?) upgrade opciót. Pontosan ugyanúgy odaverték a használt árát az upgrade nélküli készülékeknek, mint most. Aztán az új modellnél meg a Dirac volt a hiányzó opció azt hiszem, meg még bugos is volt, vagy még most is az? Mi ezt többen leírtuk, sokszor, sok helyen,és javasoltuk, hogy inkább olyan márkáktól vásároljanak az emberek készülékeket, ami dobozból kibontva úgy működik, ahogy kell, de többnyire le lettünk hurrogva. Ha ezek után az új modellek is hiányzó featurökkel vagy bugokkal jelenik meg, én biztos elkerülném.Kis írta: ↑2022.11.27., vas. 17:58Nem jönnek az új modellek. Szinre-szagra-külsőre ugyanazok a procik maradnak. Még a típus megnevezése sem fog változni, csak egy + jel kerül a típusjel mellé, ami annyit jelent, hogy 8K-s hdmi panel került bele.Gabo írta: ↑2022.11.27., vas. 13:46Nem találtak ki semmi ilyet. Jönnek az új modellek, amire lehet upgrade-elni. A régieket meg leárazták. Ennyi a bejelentés. Ennek semmi köze az esetleg meglévő bug-okhoz.Kis írta: ↑2022.11.25., pén. 16:34Szánalmas ez a szenvedés, amit az Emotiva művel. Inkább leárazzák a béka segge alá az XMC-2-RMC-1- RMC-1L processzorokat, mint hogy javították volna a félig kész "szenvedődobozokat" a hibáktól. Most kitalálták, hogy fizess az upgrade-ért és majd minden rendben lesz.![]()
Ennél persze nyilván sokkal jobb, amikor évente jön egy új modell, a régit meg ki kell dobni...
A jelenleg kapható 4K-s procikat is vissza lehet küldeni fizetős frissítésre, de attól nem lesz új modell.
A meglévő hibákhoz annyiban van köze, hogy már esély sem lesz a javításukra, ha csak nem fizetsz az új 8k-s frissítésért, mert arra lesz FW. Ha esetleg eleged lett és szabadulnál a procidtól, most az erős leárazás miatt a használt árának is jól odavertek. Azaz vagy nagy bukással eladni, vagy fizetni a frissítésért és hátha egyszer javítják a hibákat.
A 22-es csapdája.
Én azt olvastam az Emo fórumon (most nem találom), hogy az új procikban 10x gyorsabb CPU lesz, és web-bázisú lesz a kezelhetőség, így telefon/tabletről is menni fog. Ez új belsőt feltételez. Nem csak a HDMI panel fog változni.Kis írta: ↑2022.11.27., vas. 17:58
Nem jönnek az új modellek. Szinre-szagra-külsőre ugyanazok a procik maradnak. Még a típus megnevezése sem fog változni, csak egy + jel kerül a típusjel mellé, ami annyit jelent, hogy 8K-s hdmi panel került bele.
A jelenleg kapható 4K-s procikat is vissza lehet küldeni fizetős frissítésre, de attól nem lesz új modell.
A meglévő hibákhoz annyiban van köze, hogy már esély sem lesz a javításukra, ha csak nem fizetsz az új 8k-s frissítésért, mert arra lesz FW. Ha esetleg eleged lett és szabadulnál a procidtól, most az erős leárazás miatt a használt árának is jól odavertek. Azaz vagy nagy bukással eladni, vagy fizetni a frissítésért és hátha egyszer javítják a hibákat.
A 22-es csapdája.
Amúgy megjelent a 3.1 FW, ami egész jónak tűnik. És lesz további frissítés is a régiekhez, ezt is írták.
Nincs probléma azzal, ha útálod az Emotiva-t, csak ne indulatból írkálj!
Nem jönnek az új modellek. Szinre-szagra-külsőre ugyanazok a procik maradnak. Még a típus megnevezése sem fog változni, csak egy + jel kerül a típusjel mellé, ami annyit jelent, hogy 8K-s hdmi panel került bele.Gabo írta: ↑2022.11.27., vas. 13:46Nem találtak ki semmi ilyet. Jönnek az új modellek, amire lehet upgrade-elni. A régieket meg leárazták. Ennyi a bejelentés. Ennek semmi köze az esetleg meglévő bug-okhoz.Kis írta: ↑2022.11.25., pén. 16:34Szánalmas ez a szenvedés, amit az Emotiva művel. Inkább leárazzák a béka segge alá az XMC-2-RMC-1- RMC-1L processzorokat, mint hogy javították volna a félig kész "szenvedődobozokat" a hibáktól. Most kitalálták, hogy fizess az upgrade-ért és majd minden rendben lesz.![]()
Ennél persze nyilván sokkal jobb, amikor évente jön egy új modell, a régit meg ki kell dobni...
A 22-es csapdája.
-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Üdv ! Atmos erősítő vásárlása előtt állok,300 ezer alatt szeretnék vásárolni, új példányt. Egy Onkyo TS DS 595 -öt cserélnék le. Mindenképp 5.1.2 Atmos erősítőre fáj a fogam. Ahogy nézem, elég szűkös lett a kínálat 2002 óta, amikor vettem a jelenlegit és akkor még volt szakirodalom is, ami segített, a Házimozi újság személyében. Most milyen típust javasolnátok ? Egy ismerős aki ilyen készülékek javításával is foglalkozik, azt tanácsolta hogy Onkyot ne, mert a hdmi nem sokáig bírja de a Denont sem javasolta a sok probléma miatt. A Pio és a Marantz mellett tette le a voksát. Szívesen olvasnám a tapasztalatokat, a mostani húszéves Onkyom még soha nem hibásodott meg a húsz év alatt és ez még fém előlapos változat. Ha manapság ránézek a mai típusokra, a műanyag előlapokra és a rugós hangfalcsatlakozókra a sírás kerülget.
- -KP-
- V.I.P.
Annyiban azért igaza van, hogy az új modellek érkezésével a fókusz az új modelleken lesz. Ha maradt bug a mostani modellekben, az már sose lesz kijavítva. Mert mérget mernék venni rá, hogy az új modellek sem bugmentesen minden featurrel első napon működve fogják a napvilágot meglátni.Gabo írta: ↑2022.11.27., vas. 13:46Nem találtak ki semmi ilyet. Jönnek az új modellek, amire lehet upgrade-elni. A régieket meg leárazták. Ennyi a bejelentés. Ennek semmi köze az esetleg meglévő bug-okhoz.Kis írta: ↑2022.11.25., pén. 16:34Szánalmas ez a szenvedés, amit az Emotiva művel. Inkább leárazzák a béka segge alá az XMC-2-RMC-1- RMC-1L processzorokat, mint hogy javították volna a félig kész "szenvedődobozokat" a hibáktól. Most kitalálták, hogy fizess az upgrade-ért és majd minden rendben lesz.![]()
Nem találtak ki semmi ilyet. Jönnek az új modellek, amire lehet upgrade-elni. A régieket meg leárazták. Ennyi a bejelentés. Ennek semmi köze az esetleg meglévő bug-okhoz.Kis írta: ↑2022.11.25., pén. 16:34Szánalmas ez a szenvedés, amit az Emotiva művel. Inkább leárazzák a béka segge alá az XMC-2-RMC-1- RMC-1L processzorokat, mint hogy javították volna a félig kész "szenvedődobozokat" a hibáktól. Most kitalálták, hogy fizess az upgrade-ért és majd minden rendben lesz.![]()
Volt emotiva procim igaz még az umc-1 időszakból de rémálom volt a legjavából állandó lefagyás újra mérés sokadszor de szinte minden nap volt valami vele…aztán eladtam és a sokadik frissitésre vettem még egyet hátha…soha többet nem kell emo pedig a maga kategóriájában nem volt rossz pl az xpa5-ős egész jó….szóval nálam felejtős legalábbis proci szinten….Kis írta: ↑2022.11.25., pén. 16:34Szánalmas ez a szenvedés, amit az Emotiva művel. Inkább leárazzák a béka segge alá az XMC-2-RMC-1- RMC-1L processzorokat, mint hogy javították volna a félig kész "szenvedődobozokat" a hibáktól. Most kitalálták, hogy fizess az upgrade-ért és majd minden rendben lesz.![]()
https://emotiva.com/pages/processors-pr ... dTkax9F45k

Szánalmas ez a szenvedés, amit az Emotiva művel. Inkább leárazzák a béka segge alá az XMC-2-RMC-1- RMC-1L processzorokat, mint hogy javították volna a félig kész "szenvedődobozokat" a hibáktól. Most kitalálták, hogy fizess az upgrade-ért és majd minden rendben lesz.

Most 140 :(
- -KP-
- V.I.P.
Mivel az A800-ast inkább kisebb költségvetésű stúdiókba, vagy amatőr felvételkészítőknek szánják ezért elvárható, hogy az olcsó hangosításra szánt erősítőkkel szemben azért szóljon is valahogy, és szerintem ezt teljesíti is. Persze nem mondom, hogy nincs jobb tőle. De szerintem teljesen korrektül szól, főleg figyelembe véve az árát. Covid és a forint árfolyam totál ratyivá válása előtt kb. 80k volt egy ilyen végfok. Akkor kellett volna bevásárolni belőle

Szuper, végre egy beszámoló ami érdekli az embert… halottam már ilyen végfokot többfajtát is, igaz mindig más felállásban de nem rossz a maga nemében …..

Volt xpa5 emom is, ami igazi amerikai dögös mozis hang a legjavából….de mindennél van jobb
Kíváncsian várok majd a tesztet

- -KP-
- V.I.P.
Igazából sokat gondolkodtam, hogy írjak-e. Főleg erről. De végül rászántam magam. Kíváncsiságból vettem egy Behringer A800-as végfokot próbára.

Gondoltam ha nagyon rossz, max. túladok rajta. Meg egyébként is túladok rajta, mert csak kipróbálni veszem meg. Ugye sokan hajlamosak lenézni valamit, csak a neve, vagy az ára miatt. "Ez a márka csak gagyit árul". "Ez ennyiért nem lehet jó". Az tény, és én is elismerem, hogy sztereó zenehallgatásra nem használnék NX szériás Behringer végfokot. Ellenben passzív szubláda hajtására tökéletes. Mindent használjunk arra, amire való, ill. amire jó. Több helyen olvastam, hogy az A800-as végfok, egy jobban sikerült darab, mint a korábbi A500-as, amit váltott. Ettől független azért bevallom, bennem is volt némi félsz.
A saját rendszeremben egy Emotiva XPA5 Gen1-es végfok van. Ő volt a mérce. A hangsugárzó amivel meghallgattam pedig egy Martin Logan Electromotion ESL és egy DIY Proac Response 2.5 klón volt. Teszteltem zenén, mozin, és abszolút meglepetés volt a produkció amit nyújtott. Szinte majdnem ugyanolyan jól szólt mint az Emo, talán az Emo az énekhangban picit finomabb volt, de tényleg minimális különbség. Hiába D osztály, egyáltalán nem egy steril,hideg érzelemmentes hang. Általában ezekkel a jelzőkkel szokták illetni a D osztályú végfokokat. Nem mondanám, hogy nagyon más hangot kaptam, mint az AB osztályú Emo. Ennyit erről. Mozin meg kb. észrevehetetlen a különbség. Az egész végfok kerül most 140.000 forintba, köszönhetően a "szárnyaló" forintunknak. Csak viszonyításképp, egy Crown XLS1502 most újonnan 230 ezer forint
A gyári specifikációt persze nem kell komolyan venni. 2 x 400 W at 4 Ohm / 2 x 220 W at 8 Ohm / 1 x 800 W at 8 Ohm (bridged). A valós és mért adat kb. a 2*240W 4 ohm, és 2*140W 8 Ohm körül van. Ami még mindig sokkal több, amire egy átlag mozizónak valaha is szüksége lesz. Aztán pár hete úgy döntöttem, hogy eladom. Az új tulajnál egy Marantz 7012 mellett ugyanolyan jól teljesített. Elmondása szerint sokkal jobban szól, mint egy Crown XLS1502. Számomra is meglepő, de igazi audiofil hangot adott. Ahogy a képeken látszik, van rca és xlr csatlakozója is. Nincs benne ventilátor sem, teljesen hangtalan, emellett könnyű és nem melegszik, köszönhetően a D osztálynak. Banándugót, csupasz kábelt és speakon-t is fogad. Szóval jó kb. mindenhez. Az is biztos, ha olcsó sztereó rendszert építenék, nem vennék belépőszintű sztereó elektronikákat többszázezerért, 30-40wattos teljesítményekkel. Mert sajna itt tartunk árban. Simán fognék egy hangerőszabályzós da konvertert vagy streamert, és rákötnék egy végfokot, akár ilyet is. Ugyanúgy meg lesz a hangban a finomság, mint az erő. De simán el tudom képzelni azt is, hogy mondjuk egy dolby atmosos rendszerben 4 ilyen végfok menjen a surroundokra és az atmosokra, és esetleg az LCR-re egyedül valami komolyabb. Vagy akár 6 darab A800-as egy komplett 11 csatornás atmosos rendszerre. Illetve sajna az AVR-ek is nagyon drágák lettek, egy közepes és csúcs AVR között hatalmas árkülönbség van. Simán el tudom képzelni, hogy mondjuk egy Denon 3800-at ilyen végfokokkal megtámogatva, a 8000-es modellen jóval túlmutató hangot kapunk, minőségben és teljesítményben is. Persze jóval több készülék és kábel mellett. Már ahol ez is szempont.
A következő préda egy Pascal modulos Stageline végfok lesz (1000D,2000D). Majd ha rászánom magam, akkor pár hét, vagy hónap múlva írok arról is. Vagy nem. Jó lenne még a Hypex UCD modulos 400D vagy 800D-t is kipróbálni.

Gondoltam ha nagyon rossz, max. túladok rajta. Meg egyébként is túladok rajta, mert csak kipróbálni veszem meg. Ugye sokan hajlamosak lenézni valamit, csak a neve, vagy az ára miatt. "Ez a márka csak gagyit árul". "Ez ennyiért nem lehet jó". Az tény, és én is elismerem, hogy sztereó zenehallgatásra nem használnék NX szériás Behringer végfokot. Ellenben passzív szubláda hajtására tökéletes. Mindent használjunk arra, amire való, ill. amire jó. Több helyen olvastam, hogy az A800-as végfok, egy jobban sikerült darab, mint a korábbi A500-as, amit váltott. Ettől független azért bevallom, bennem is volt némi félsz.
A saját rendszeremben egy Emotiva XPA5 Gen1-es végfok van. Ő volt a mérce. A hangsugárzó amivel meghallgattam pedig egy Martin Logan Electromotion ESL és egy DIY Proac Response 2.5 klón volt. Teszteltem zenén, mozin, és abszolút meglepetés volt a produkció amit nyújtott. Szinte majdnem ugyanolyan jól szólt mint az Emo, talán az Emo az énekhangban picit finomabb volt, de tényleg minimális különbség. Hiába D osztály, egyáltalán nem egy steril,hideg érzelemmentes hang. Általában ezekkel a jelzőkkel szokták illetni a D osztályú végfokokat. Nem mondanám, hogy nagyon más hangot kaptam, mint az AB osztályú Emo. Ennyit erről. Mozin meg kb. észrevehetetlen a különbség. Az egész végfok kerül most 140.000 forintba, köszönhetően a "szárnyaló" forintunknak. Csak viszonyításképp, egy Crown XLS1502 most újonnan 230 ezer forint

A következő préda egy Pascal modulos Stageline végfok lesz (1000D,2000D). Majd ha rászánom magam, akkor pár hét, vagy hónap múlva írok arról is. Vagy nem. Jó lenne még a Hypex UCD modulos 400D vagy 800D-t is kipróbálni.
- dtpman
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 3
Ok, köszönöm, azt tudom, hogy a forumok bújását nem úszom meg, de mivel ebben még "láma" vagyok, ezért jó lenne egy szakember aki első lépesben tisztába teszik a dolgokat, vagy akár összeg fejében elvégzi a beállítást...Quetz írta: ↑2022.11.07., hétf. 14:15A legjobb segítség: The fantastic Dirac Live thread – READ 1st POST before posting
- Quetz
- Törzsvendég
A legjobb segítség: The fantastic Dirac Live thread – READ 1st POST before posting