Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Ennek örülök:
index.hu/...elozetes-trailer-kamu-hazugsag-megteveszto-per-studio-film...
Az nem a művészi önkifejezés eszköze, ha egy előzetesben olyan színészt és/vagy jelenetet mutatnak, ami a filmben végül nem szerepel.
Az ünnepek alatt eddig 2 filmet láttam:
1.) Top Gun: Maverick
Az eredeti Top Gunt szerettem, szerintem jól öregedett, bár azt sem a nagyívű cselekménye vagy a drámai színészi alakítások tették emlékezetessé.
Ez megint egy folytatás, amire semmi szükség nem volt.
Se nem jó, se nem rossz, amolyan jellegtelen és lélektelen iparosmunka.
Egy csomó minden az első film másolása (a lá Ébredő erő, csak annál finomabban), ugyanakkor nem kapunk új nezőpontot a régi történetről, semmi többet vagy újat nem tudunk meg Maverickről, sem arról, hogy azóta mi történt vele, sem Penny karakteréről, ahogy Charlie-ról szó sem esik.
A cselekmény még az eredetinél is gyengébb, az új arcok közötti rivalizálás izzadtságszagú, Maverick és Rooster konfliktusa meg teljesen hiteltelen.
Ami miatt nem teljesen időpocsékolás, hogy vitathatatlanul látványos.
2.) Szent Elmo tüze (St. Elmo's Fire)
Az ún. brat pack filmek egyike 1985-ből, nekem, anno, kimaradt.
Adott 7 friss diplomás barát, akik kilépnek a nagybetűs életbe.
Lehetne egy remek felnövés történet, adott az alapszituació, megvannak a konfliktus források és adottak a később karriert befutó fiatal színészek.
Csak kellett volna egy értelmes forgatókönyv, meg kellett volna az egyébként tehetséges színészeket megfelelően instruálni, mert az egész néhány vicces jelenettel megspékelt, hiteltelen műmájerség lett.
(Jó, az a mondanivaló átjön, hogy huszonévesen mindenki kefélni akar.)
Az a fajta film, amelyiknél a betétdal és az hhoz készült klip /St. Elmo's Fire (Man in Motion)/ messze sokkal jobb, mint maga a film.
index.hu/...elozetes-trailer-kamu-hazugsag-megteveszto-per-studio-film...
Az nem a művészi önkifejezés eszköze, ha egy előzetesben olyan színészt és/vagy jelenetet mutatnak, ami a filmben végül nem szerepel.
Az ünnepek alatt eddig 2 filmet láttam:
1.) Top Gun: Maverick
Az eredeti Top Gunt szerettem, szerintem jól öregedett, bár azt sem a nagyívű cselekménye vagy a drámai színészi alakítások tették emlékezetessé.
Ez megint egy folytatás, amire semmi szükség nem volt.
Se nem jó, se nem rossz, amolyan jellegtelen és lélektelen iparosmunka.
Egy csomó minden az első film másolása (a lá Ébredő erő, csak annál finomabban), ugyanakkor nem kapunk új nezőpontot a régi történetről, semmi többet vagy újat nem tudunk meg Maverickről, sem arról, hogy azóta mi történt vele, sem Penny karakteréről, ahogy Charlie-ról szó sem esik.
A cselekmény még az eredetinél is gyengébb, az új arcok közötti rivalizálás izzadtságszagú, Maverick és Rooster konfliktusa meg teljesen hiteltelen.
Ami miatt nem teljesen időpocsékolás, hogy vitathatatlanul látványos.
2.) Szent Elmo tüze (St. Elmo's Fire)
Az ún. brat pack filmek egyike 1985-ből, nekem, anno, kimaradt.
Adott 7 friss diplomás barát, akik kilépnek a nagybetűs életbe.
Lehetne egy remek felnövés történet, adott az alapszituació, megvannak a konfliktus források és adottak a később karriert befutó fiatal színészek.
Csak kellett volna egy értelmes forgatókönyv, meg kellett volna az egyébként tehetséges színészeket megfelelően instruálni, mert az egész néhány vicces jelenettel megspékelt, hiteltelen műmájerség lett.
(Jó, az a mondanivaló átjön, hogy huszonévesen mindenki kefélni akar.)
Az a fajta film, amelyiknél a betétdal és az hhoz készült klip /St. Elmo's Fire (Man in Motion)/ messze sokkal jobb, mint maga a film.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
Jack Ryan 3. évad
Aki az első kettőt látta annak ez se okoz csalódást. Adrenalinos 8 epizód, kelet-európai történettel, ukránok, oroszok, magyarok, csehek, szlovákok érintésével. Néha fantasztikumba hajló történettel és jelenetekkel, de megbocsájthatóan. Sok jelenetet Budapesten vettek fel.
Egyszer nézhető, izgalmas, kémes, árulós, cselszövős sorozat.
Aki az első kettőt látta annak ez se okoz csalódást. Adrenalinos 8 epizód, kelet-európai történettel, ukránok, oroszok, magyarok, csehek, szlovákok érintésével. Néha fantasztikumba hajló történettel és jelenetekkel, de megbocsájthatóan. Sok jelenetet Budapesten vettek fel.
Egyszer nézhető, izgalmas, kémes, árulós, cselszövős sorozat.
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3980
Tőrbe ejtve: az üveghagyma
https://m.imdb.com/title/tt11564570/
Akinek az első rész is tetszett, ez is fog. Nem jobb, nem rosszabb szerintem. Hozza azt a szintet, kissé más történet és megvalósítás mellett.
Kellemes kikapcsolódás.
https://m.imdb.com/title/tt11564570/
Akinek az első rész is tetszett, ez is fog. Nem jobb, nem rosszabb szerintem. Hozza azt a szintet, kissé más történet és megvalósítás mellett.
Kellemes kikapcsolódás.
Csak a Marantz! :-D
Szerintem is jó, de a realisztikussága nem forradalmi szvsz. A gyomorforgatása sem. (kinek mi a gyomorforgató ugyi :) )
Vannak még ehhez hasonló, kendőzetlen háborús filmek.
A 7.5 majdnem tökéletes, de inkább 7.59.
Vannak még ehhez hasonló, kendőzetlen háborús filmek.
A 7.5 majdnem tökéletes, de inkább 7.59.
Szerintem!
Nálam most került sorba. Egyet tudok érteni a fent leírtakkal. Nem B-kategóriás film. A szereplők közül alig ismertem valamilyen híres színészt, de a a névtelenek tökéletesen hozták amit kellett. A német katonákhoz nagyon karakteres német arcú színészeket sikerült választani. A hang is jó. Csak erős idegzetűeknek!nemtomm írta: ↑2022.12.05., hétf. 21:05Aszpirin írta: ↑2022.12.05., hétf. 17:57Im Westen nichts Neues (Nyugaton a helyzet változatlan - 7.5/10
Egy "kissé" szabados adaptáció, ami mély filozófiai tartalom helyett az első világháború nyugatil állófrontjának borzalmait és abszurditását mutatja be, igen realisztikusan, egy kiskatona szemszögéből - meglehatősen szájbarágva az üzenetet.
Amikor valami túl realisztikusra sikerül (mint pl. Mel Gibson Passiója), akkor rendesen megkapja a kritikát, hogy "hatásvadász". Alighanem így lesz/van ez ezzel a filmmel is. Gyomorforgatóan és igen durván realisztikus, és a "hatásvadászatra" a - szerintem zseniális - filmzene még rárak egy nagy lapáttal. De milyen is legyen egy film, ami érzékeltetni akarja, hogyan hal meg egyetlen - gyakorlatilag álló - frontvonalon usque hárommillió ember, teljesen értelmetlenül?
Bár nagyon eltér az alapjául szolgáló regénytől, ezt én most én is inkább megbocsátanám neki, mert nagyon a fotelhoz szögez, és bár a karakterekkel nem igazán lehet sem azonosulni, sem megszeretni, sem meggyűlölni őket, szerencsére nem is igazán kell, mert éppen elég ezt a brutális borzalmat így utólag, több mint száz év távlatából, külső nézőpontból két és fél órában átélni... a háborút, amiben először jeent meg egy csomó, a gyilkolászást korábban soha nem látott hatékonysági szintre emelő technikai találmány.
Aki szereti a (realisztikus) háborús filmeket, annak kötelező darab. De vigyázat, ez tényleg...
youtu.be/MR758Zt_u0w
Nagyon jó a film, tökéletesen lehozza a világháború borzalmait, mintha ott ültem volna a lövészárokban a csata kellős közepén és nézni azt sok értelmetlen halált amit a felső vezetés hozott a fedezék biztonságában…
Anno láttam az eredetit is azt is jól megcsinálták…![]()
![]()
![]()
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
- Alex_Aston
- V.I.P.

Nope
https://m.imdb.com/title/tt10954984/
Nem olyan újszerű, mint a Tűnj el! című film, amivel berobbant Jordan Peele, viszont nekem tetszett. Nagyon jó a film hangulata, és a megvalósítás, valamint a képi világ.
A történet szög egyszerű, de ez nem is egy filozofikus film.
Eszembe jutott róla a Jelek, biztos vagyok benne, hogy merített belőle az alkotó, viszont ez nem baj, mert azt a filmet is bírom, többször láttam már.
A vége azért lehetett volna jobb is, csak ezért nem fantasztikus film. Az talán túl sablonos lett, és eddig nem ezt szokhattuk meg Jordantól.
Viszont bőven nem kidobott idő. És az is nagy piros pont részemről, hogy a témát szinte teljesen újszerű nézőpontból mutatja meg.
Ajánlom.
https://m.imdb.com/title/tt10954984/
Nem olyan újszerű, mint a Tűnj el! című film, amivel berobbant Jordan Peele, viszont nekem tetszett. Nagyon jó a film hangulata, és a megvalósítás, valamint a képi világ.
A történet szög egyszerű, de ez nem is egy filozofikus film.
Eszembe jutott róla a Jelek, biztos vagyok benne, hogy merített belőle az alkotó, viszont ez nem baj, mert azt a filmet is bírom, többször láttam már.
A vége azért lehetett volna jobb is, csak ezért nem fantasztikus film. Az talán túl sablonos lett, és eddig nem ezt szokhattuk meg Jordantól.
Viszont bőven nem kidobott idő. És az is nagy piros pont részemről, hogy a témát szinte teljesen újszerű nézőpontból mutatja meg.
Ajánlom.
Az is érdekes, hogy Netflix sem jelentette be pl. a Cobra Kai 6. évadát, pedig az 5. kijött még szeptemberben.
Apropó, Netflix, belenéztem Guillermo del Toro Pinokkió filmjébe.
Mivel utoljára a Bíborhegy és A víz érintése c. opuszokat láttam, és egyiktől se ájultam el, így vegyes érzelmekkel és várakozással ültem le az új film elé.
Kb. a felénél lekapcsoltam, amit láttam, az nem volt rossz, de jó sem, inkább olyan semmilyen, sem a karakterek nem voltak érdekesek, sem dramaturgia izgalmakat nem okozott, számomra különösebb hangulata sem volt.
Ha Pinokkió, még mindig maradok a Hungaroton hangjátékánál.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6385
Szomorú...scaurus írta: ↑2022.12.17., szomb. 23:29Nem tudom mennyire megbízható hírforrás:
https://deadline.com/2022/12/shantaram- ... 235200808/
De van itt valami: a cikk az első évad utolsó epizódja előtt jelent meg, az pedig a már említett nagy "to be continued..." felirattal végződött (semmibe nem került volna kivágni azt a feliratot, ha már meghozták a döntést, ahogy a cikk állítja), szóval ez ad némi reményt, hogy a hírforrás nem pontos...
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
OFF
Intézkedtem.
Mindenesetre akkor valami gebasz van az én böngészőmmel, mert nekem meg mindig rosszul mutatja, frissítés, cache törlés után is...
Ez nem a Viharsziget spanyol megfelelője?
Segítek, mert így Karácsony előtt nem lenne szép, a családon belüli erőszak. Scaurus bá, már előtted javítottam, szóval rakd rendbe a hsz-ed!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára kargidje 2022.12.18., vas. 10:47-kor.
- Aszpirin
- V.I.P.

Az első évad utolsó epizódja egy nagy “TO BE CONTINUED…” felirattal végződik, ezért írtam, hogy tutibiztos lesz folytatás… Nem értem, miért kaszálták volna, szerintem ez egy nagyon jó sorozat, és nem is tűnik nagy büdzsésnek - sőt, inkább alacsony büdzsés szerintem… de valami egészen zseniális színészi alakítások vannak benne, jól kidolgozott, nagyon jó karakterek, és a történet is rendkívül jó. Meg a filmezés is. Meg minden. Ha kaszálták, akkor érthetetlen, miért…
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Mintha pont ma írta volna a Sorozatjunkie a Facebookon, hogy elkaszálták.
- Aszpirin
- V.I.P.

Sántárám: vége az első évadnak, és nagyon várom a másodikat. Ami tutibiztos lesz.
Ez számomra egy 10/10 sorozat. Ennyi. Aki tudja, nézze meg.
Ez számomra egy 10/10 sorozat. Ennyi. Aki tudja, nézze meg.
- Alex_Aston
- V.I.P.

A sziget szellemei
https://m.imdb.com/title/tt11813216/?re ... lmg_t_1_wr
Egy kis Ír sziget, ahol elszigetelten élnek emberek a maguk kis világában. Itt két barát drámáját láthatjuk egy zseniális fekete komédiában.
Újra együtt a nagy csapat (író-rendező és a főszereplők), így nem is lehet más, mint egy kiváló, nagybetűs mozi, ahol nem a CGI a fö elem.
Csodálatos fényképezés, jó történet, kiváló színészi játékok a mellékszereplők részéről is.
Erősen ajánlott. Aki látta és szerette a Három plakát..., és/vagy az Erőszakik (idióta cím forditású) filmet, annak szerintem ez is tetszeni fog.
https://m.imdb.com/title/tt11813216/?re ... lmg_t_1_wr
Egy kis Ír sziget, ahol elszigetelten élnek emberek a maguk kis világában. Itt két barát drámáját láthatjuk egy zseniális fekete komédiában.
Újra együtt a nagy csapat (író-rendező és a főszereplők), így nem is lehet más, mint egy kiváló, nagybetűs mozi, ahol nem a CGI a fö elem.
Csodálatos fényképezés, jó történet, kiváló színészi játékok a mellékszereplők részéről is.
Erősen ajánlott. Aki látta és szerette a Három plakát..., és/vagy az Erőszakik (idióta cím forditású) filmet, annak szerintem ez is tetszeni fog.
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 695
- Kapcsolat:
Elvileg egy megoldásnak kéne lenni. Az hogy nem szaladt el akkor, az is oké. Hova ment volna gyalog és meddig? Már nyerőben volt. De a vége, hogy mégis mindenkit átvert ... szerintem ennyire inteligens, kombinativ, okos elmebetegség nincs.
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2861
Na most néztem meg. Nem rossz, egyedi. Mindkét oldal mellé lehet érveket felsorakoztatni, a szívem azt mondja ártatlan az eszem azt hogy "beteg". (Amikor kinyitotta a kaput 10-ből 10 ember elrohant volna)
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Tegnap nekem is volt szerencsém megnézni a filmet és egyetértek jó lett főleg a kép nagyon pazar a cgi nagyon jó.Cutler írta: ↑2022.12.15., csüt. 14:02Avatar: A víz útja
Azt kell mondanom, a mester megint megcsinálta. Ahogy A bolygó neve: Halál és ahogy a Terminátor 2-vel is, úgy az Avatar folytatásával is elérte, ami csak keveseknek sikerül, mégpedig egy ez eredetihez képest legalább olyan jó folytatást, ha nem még jobbat.
Persze akinek az első rész sem tetszett, annak ez se fog, de mindenki másnak bátran ajánlható.
A történet nincs túlbonyolítva, biztos van aki talál majd benne logikai buktatókat is, de mégis magával húzza az embert. Számomra kicsit sem volt sok a bő 3 óra játékidő.
Sajnos Imax vetítésre nem vettem időben jegyet, így sima CC előadás lett belőle, de 2D verzió, angol eredeti hanggal, felirattal.
A képminőség elfogadható volt, bár nekem úgy érződött, hogy nagyon 3D-re van kihegyezve az egész. A látvány pazar, Cameron új szintre emeli a cgi használatát.A képregényes megaprodukciók csak jelenthetnek neki, teljesen más szintet képvisel a rendező.
Az angol 7.1-es hang is remekel, nagyon dinamikusan használja a surround csatornákat is, a mélyek is odavertek rendesen. Mondjuk én még egy pici plussz hangerőt el bírtam volna képzelni, akkor tökéletes lett volna(Imax bizos, hogy büntethet).
Számomra, ilyen a nagybetűs moziélmény 10/10
Sztem a történet nagyon hasonlit az előző részre csak sokkal jobban részletesebben van kidolgozva.
A film igazából beszippantotta az embert nem igazán éreztem vontatottnak a bő 3 órát nagyon hamar eltelt. Akinek nem tetszett az első rész az ne nézze meg.
Szerencsére kaptam az Imax-ba jegyet 2d-re de csak magyar hanggal de elégedetten mentem haza.

"Az igazi barát szemből támad."
Azt kell mondanom, a mester megint megcsinálta. Ahogy A bolygó neve: Halál és ahogy a Terminátor 2-vel is, úgy az Avatar folytatásával is elérte, ami csak keveseknek sikerül, mégpedig egy ez eredetihez képest legalább olyan jó folytatást, ha nem még jobbat.
Persze akinek az első rész sem tetszett, annak ez se fog, de mindenki másnak bátran ajánlható.
A történet nincs túlbonyolítva, biztos van aki talál majd benne logikai buktatókat is, de mégis magával húzza az embert. Számomra kicsit sem volt sok a bő 3 óra játékidő.
Sajnos Imax vetítésre nem vettem időben jegyet, így sima CC előadás lett belőle, de 2D verzió, angol eredeti hanggal, felirattal.
A képminőség elfogadható volt, bár nekem úgy érződött, hogy nagyon 3D-re van kihegyezve az egész. A látvány pazar, Cameron új szintre emeli a cgi használatát.A képregényes megaprodukciók csak jelenthetnek neki, teljesen más szintet képvisel a rendező.
Az angol 7.1-es hang is remekel, nagyon dinamikusan használja a surround csatornákat is, a mélyek is odavertek rendesen. Mondjuk én még egy pici plussz hangerőt el bírtam volna képzelni, akkor tökéletes lett volna(Imax bizos, hogy büntethet).
- Csatolmányok
-
- 83068F65-0246-41BE-8B5D-72AD8A49DA97.jpeg (346.06 KiB) Megtekintve 2924 alkalommal
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 695
- Kapcsolat:
Srácok! Nézzétek már meg, mert itthon nem tudjuk eldönteni, hogy simlis volt a nő vagy nem.
Szerintem ártatlan, csúnyán behúzták. Asszony szerint eszelős elmebeteg.
Szerintem ártatlan, csúnyán behúzták. Asszony szerint eszelős elmebeteg.
- Csatolmányok
-
- Isten-utjai-kifurkeszhetetlenek-2022-Netflix.jpg (41.1 KiB) Megtekintve 3076 alkalommal
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Nekem az hasonló pozitív csalódás volt, mint ez.
- Alex_Aston
- V.I.P.

És a Jean Claude Van Johnsont anno végig nézted?
Nekem az hasonló pozitív csalódás volt, mint ez.
- Alex_Aston
- V.I.P.

A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlya
https://m.imdb.com/title/tt11291274/
Nicholas Cage nem félt kicsit hülyét csinálni magából ezzel a filmmel, utalva sok korábbi filmjében is (meg picit tisztelgés is). Viszont szerintem jól áll neki ez a kiégett színész szerep.
Kicsit sem kell komolyan venni, és akkor egy jó kis szórakoztató kikapcsolódás ez a film, főleg, ha tudja az ember, ki az a Nick Cage
Pedro Pascallal is jól működik a kémia.
Ajánlom.
https://m.imdb.com/title/tt11291274/
Nicholas Cage nem félt kicsit hülyét csinálni magából ezzel a filmmel, utalva sok korábbi filmjében is (meg picit tisztelgés is). Viszont szerintem jól áll neki ez a kiégett színész szerep.
Kicsit sem kell komolyan venni, és akkor egy jó kis szórakoztató kikapcsolódás ez a film, főleg, ha tudja az ember, ki az a Nick Cage
Pedro Pascallal is jól működik a kémia.
Ajánlom.
- Csatolmányok
-
- 218.jpg (663.5 KiB) Megtekintve 3159 alkalommal
... csak ne lenne benne annyi véééééér...Alex_Aston írta: ↑2022.12.10., szomb. 18:12Pinokkio - Del Toro féle
https://m.imdb.com/title/tt1488589/
Igazi családi mozi. Zseniális stop-motion megvalósítású film.
Kissé ujraértelmezve meséli el a történetet, de jól áll neki.
Felfedezhető benne a Faun labirintusának stílusa (nem véletlenül), de ezt gyerekek is nézhetik azért
Erősen ajánlom.