Pár hete egy itteni kollégával váltottunk néhány privátot arról, hogy tidal stream lejátszása közben az egyébként mqa képes dacja a kijelzőjén nem jelezte ki, hogy mqa tartalmat kapna. Nekem nem volt korábban mqa-képes dacom, viszont vettem egy Lotoo PAW S1-et, ezzel már ki tudtam próbálni, hogy a gyakorlatban is működik-e, amit javasoltam. (Működik.)
Két helyen lehet ezzel kapcsolatban bármit állítani. A lightning app vagy webes admin felület streamer setup szekciójában egyrészt a tidal minősége legyen flac mqa (ez az alapértelmezés, ha nem nyúltál hozzá, akkor így van):
Másrészt szintén ugyanitt, az oldal tetején a hangerőállítás is fontos:
Itt 3 beállítás lehetséges, dactól függően: hangerőállítás kikapcsolva, illetve ha ezt bekapcsolod, van további 2 lehetőség: hardver (ez nem minden dac-kal működik), és szoftver (ez minden dac-kal megy). Ezek az alábbiak szerint működnek, feltételezve, hogy a streaming minőségnél a flac mqa van beállítva:
- kikapcsolva: megy az mqa, nincs lehetőség arra, hogy hangerőt állíts az Ariesen
- bekapcsolva, hardver: megy az mqa, de mqa tartalomnál fixálja a hangerőt az Aries, tehát csak nem-mqa streamnél lehet állítani a hangerőt
- bekapcsolva, szoftver: mqa tartalomnál is lehet hangerőt állítani, de csak 100%-on megy az mqa stream, lehalkítva pcm-et kap a dac