Iván, most a Barco F400-ra gondolsz? Mert az kb. annyira létezik nekünk mint projektor, amennyire az űrturizmus mint szabadidős tevékenység. ELVBEN elmehetnék én is egy körre a Hold körül ... csak a gyakorlatban ez nem nagyon jön össze... :-)
GyP
Iván, most a Barco F400-ra gondolsz? Mert az kb. annyira létezik nekünk mint projektor, amennyire az űrturizmus mint szabadidős tevékenység. ELVBEN elmehetnék én is egy körre a Hold körül ... csak a gyakorlatban ez nem nagyon jön össze... :-)
Te is tudod, hogy van. Nem is egy.
Én nem így látom (de NEM biztos, hogy nekem van igazam).
A (gyárilag) LED-es (és persze "komoly") DLP gépek (pl. FL32) láthatóan kevésbé szivárványoznak, mint a kereskedelmi mozikban a 3 chip-es DLP gépek. Ha azokon nem zavar a szivárvány, akkor ezeken sem fog. Ez különösen Graphics módban igaz pl. az FL32-re, ekkor még az űrsétás jelenetekben sem látom, pedig pontosan tudom hogyan kell meglátni már egy minimális szivárványozást is. Az UHP fényforrású 3 chip-es DLP is tipikusan jobban szivárványozik mint egy ilyen LED-es gép, de persze ez attól is függ, hogy milyen szűrők vannak a fény útjában. Az biztos, hogy az UHP lámpa sokkal több zöldet termel, mint vöröset (és 3 chip-es gépben a VIDI lámpavezérlés sem lehetséges) ezért ha az alapszíneket a DMD-k hozzák egyensúlyba, akkor az idő jelentős részében a zöld DMD mikrotükrei nem fognak nyitni, a másik két DMD tükrei igen, tehát az idő egy jelentős részében magenta szín lesz a vásznon (fehér helyett). Ez nagyon is látható szivárványt okoz, csak a "színes csíkok" másodlagos alapszínekből állnak ... de ez ugyanúgy látszik, ha tudjuk mit kell nézni.
Hej,BoRRoNeo írta: ↑2022.12.08., csüt. 17:06Pali, jópár éve képviseled ezt a vonalat és bevallom az elején nem teljesen osztottam a véleményed. Bíztam benne, hogy lesz valami előrelépés a consumer vonalon, mert lett volna hova. Az élet nem engem igazolt. Én sajnos nagyon rainbow látó vagyok, ha lesz egy 2 millió alatti 3 chipes, FullHD projektorod eladó, szóljál.
Én sem raknám fel a fejem fölé. Ellenben szívesen feltennék egy polcot, amire szívesen ráraknám a vetítőt nem fejjel lefelé. Ilyen felállásban alig volt hangja nálam. Említetted a hushboxot, mivel pd f22 nagyon kis méretű vetítő, még a boxot is meg lehetne csinálni kicsire és esztétikusra.hopetorture írta: ↑2022.12.09., pén. 09:51
aztan ott a pd vetitok hangja. mondjatok, hogy nem eleg talalekony az ember ha ezt a problemat nem tudja megoldani..hat sztem azert ez kicsit tulzas. ez a vetito szimplan nem hazimozira lett kitalalva, felteszed egy kiallitason nagy alapzajban 5m magasra, na ott nem zavar senkit. nalam egy halkitott ventis bright f22 volt par napra, en nem raknek fel ilyen gepet a fejem fole.
Most 3-chipes DLP volt a nagyobbik szobában, azon nem találtam fogást. :)TSanyi írta: ↑2022.12.08., csüt. 21:05Most már értem hogy miért a kis szobában demozól a DC nyíltnapokon, és miért nem teszed be a lábad a nagyba!BoRRoNeo írta: ↑2022.12.08., csüt. 20:23
Én mint rainbow látó nem kapok alternatívát az LCD oldalon. Tehát lenne mondjuk egy Epson csúcsmodell 5 millióért tűéles képpel. Pedig lehetne, a technológia alkalmas rá és ennyi pénzért bőven ki is jönne. De nincs. Persze a rainbow miatt én is LCD-t használok, de egy percig nem tagadom a fentieket.![]()
Konkrétan a szivárványozás mértékére értettem.nemtomm írta: ↑2022.12.08., csüt. 19:58A másik oldalon is….nem is kicsi ebben biztos vagyok-KP- írta: ↑2022.12.08., csüt. 18:58Azért DLP és DLP között is elég nagy különbség van ilyen szempontból.nemtomm írta: ↑2022.12.08., csüt. 18:50
Most írjam le, hogy az LCD technika ugyanolyan fosch nekem mint neked a Dlp ?
Lehet ezen vitázni de szerintem lerágott csont az egész…..aki látja a szivárványt annak nem lesz a szíve csücske a dlp nekünk meg élettelen az LCD képe de nem akarom tovább ragozni….békésen megférünk egymás mellet néha van vita![]()
![]()
![]()
Most már értem hogy miért a kis szobában demozól a DC nyíltnapokon, és miért nem teszed be a lábad a nagyba!BoRRoNeo írta: ↑2022.12.08., csüt. 20:23
Én mint rainbow látó nem kapok alternatívát az LCD oldalon. Tehát lenne mondjuk egy Epson csúcsmodell 5 millióért tűéles képpel. Pedig lehetne, a technológia alkalmas rá és ennyi pénzért bőven ki is jönne. De nincs. Persze a rainbow miatt én is LCD-t használok, de egy percig nem tagadom a fentieket.
Miért nem nézed meg Palinál vagy Csenelesnél az RGB LED-es gépeket? Ott azért nagyon kell figyelni, ha rainbow-t akarsz látni.BoRRoNeo írta: ↑2022.12.08., csüt. 20:23
Különböző képjellemzők vannak. A képélesség szerintem az egyik legfontosabb, főleg az egyre növő átlagképméret okán. A 7000-es Sony-nak jóval homályosabb képe van, mint egy félmilliós DLP-nek. Ez azért sok mindent elmond. Az kérdés, hogy ki hova helyezi a képélességet a fontossági sorrendben, de a képélesség egyben a felbontás és a részletesség szinonimája is. Persze lehet azt mondani, hogy ha ezt leszámítjuk akkor a Sony 7 millióért veri a belépő Optomát, de ezzel együtt sem lesz őszinte az ember mosolya.
Én mint rainbow látó nem kapok alternatívát az LCD oldalon. Tehát lenne mondjuk egy Epson csúcsmodell 5 millióért tűéles képpel. Pedig lehetne, a technológia alkalmas rá és ennyi pénzért bőven ki is jönne. De nincs. Persze a rainbow miatt én is LCD-t használok, de egy percig nem tagadom a fentieket.
Különböző képjellemzők vannak. A képélesség szerintem az egyik legfontosabb, főleg az egyre növő átlagképméret okán. A 7000-es Sony-nak jóval homályosabb képe van, mint egy félmilliós DLP-nek. Ez azért sok mindent elmond. Az kérdés, hogy ki hova helyezi a képélességet a fontossági sorrendben, de a képélesség egyben a felbontás és a részletesség szinonimája is. Persze lehet azt mondani, hogy ha ezt leszámítjuk akkor a Sony 7 millióért veri a belépő Optomát, de ezzel együtt sem lesz őszinte az ember mosolya.Ijk írta: ↑2022.12.08., csüt. 20:02Pali, szerintem még mindig ott hibázol hogy "olcsó" konzumer gépeket veszel a képbe. A Projectiondesign gépek amiket reszelgetsz, ill. Runcok amelyek Cseneles kezei alatt megfordulnak nem az 1 milliós, de még csak nem is az 5-7 milliós kategória. Ha jól rémlik az Avielo Quantum (F22) is a maga korában 10 ezer EUR árú gép volt (számold ezt mostani árfolyamon át). Runcok ennek min. a duplája, és most sincs másképp, egy Barco Bragi egy jobb autó ára. VW7000ES az olcsósított képelkotóval is kevesebb mint a fele árban, az ilyen 1M körüli LCD gépek pedig még messzebb vannak. Epson projektorai? Barco-ba a lencse többe kerül mint a komplett Epson gép. Persze hogy spórolnak a képalkotón, objektíven amennyire csak lehet, mert ezt a piaci szegmenst is ki kell szolgálni, ami bizony elég komoly méretű. Egész egyszerűen senki nem fog 20-30 ezer Eurós gépet 5000-ért adni, gyártani.
Ott vannak a mini dlp kínai csodák, a 0.65-ösöket hagyjuk is mert azok a konzumer felsőpolcosak, szerintem 2 millió alatt legfeljebb 0.45"-ost kapsz. És igazad van, ezeket nem szabad megvenni amíg van 200-300-ért baba barco, runco, benq, optoma régi dlp használtpiacon. Aki megveszi úgy járt.
A másik oldalon is….nem is kicsi ebben biztos vagyok-KP- írta: ↑2022.12.08., csüt. 18:58Azért DLP és DLP között is elég nagy különbség van ilyen szempontból.nemtomm írta: ↑2022.12.08., csüt. 18:50Most írjam le, hogy az LCD technika ugyanolyan fosch nekem mint neked a Dlp ?
Lehet ezen vitázni de szerintem lerágott csont az egész…..aki látja a szivárványt annak nem lesz a szíve csücske a dlp nekünk meg élettelen az LCD képe de nem akarom tovább ragozni….békésen megférünk egymás mellet néha van vita![]()
![]()
Azért DLP és DLP között is elég nagy különbség van ilyen szempontból.nemtomm írta: ↑2022.12.08., csüt. 18:50Most írjam le, hogy az LCD technika ugyanolyan fosch nekem mint neked a Dlp ?
![]()
Most írjam le, hogy az LCD technika ugyanolyan fosch nekem mint neked a Dlp ?
Erre nehéz mit mondani. Ha azt írnád, hogy azért szeretem az LCD alapú vetítőt, meg képet mert....(itt te jössz) és ezért szerintem jobb, DLP meg egy szivárványozó fosch, akkor nekem kicsit hitelesebb lenne. Én mint tapasztalatlan kezdő, még tanulhatnék is belőle. Nekem Pali és Cseneles kicsit konkrétabb, 1:0 a DLP-nek
DEHOGYNEM! Azok is tökéletesek! Pl. elrettentő példának! :-)