Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 310

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: s4tch »

kempi írta:
2022.12.10., szomb. 12:41
Sziasztok! Van valakinek véleménye hogy Iphone-ról (Apple Music) tudok zenét továbbítani erre a streamerre?
Persze, a Wiim Mini és a Pro is támogat airplay 2-t.

kempi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 57

Hozzászólás Szerző: kempi »

mishow írta:
2022.12.09., pén. 10:47
mishow írta:
2022.12.08., csüt. 14:42
TAGA TWA10b
Most játszogatok vele itthon.
Ha lesz .. időm, talán írok róla többet
Úgy adódott, hgy a mai délelőtti ügyfél lemondta, így lett egy kis időm.

Tehát TAGA TWA10b
Sziasztok! Van valakinek véleménye hogy Iphone-ról (Apple Music) tudok zenét továbbítani erre a streamerre?

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1311

Hozzászólás Szerző: pali923 »

robi20064 írta:
2022.12.10., szomb. 00:00
A router IP cimet nem igazan nezhette ki maganak mert ket eszkoz azonos IP cimmel ebben a formaban nem tud mukodni :) Ha bongeszobol elered a beallitasokat az mar jo, akkor kb mindent tudsz konfiguralni mint ami a Lightning DS-bol lehetne.
Én is így gondoltam, de mindkét eszköz ip-címének a vége 101 volt, és működött. :D Most foglaltam neki egy másik fix ip-t.
A lényeg, hogy a böngészőből látok mindent, amit a Auralic support weboldala szerint a Lightning-ban látnom kéne.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

pali923
V.I.P.
V.I.P.

robi20064 írta:
2022.12.09., pén. 18:21
Ha mukodik az eszkoz akkorva WebUI is megy, oda lepj be bongeszobol es onnan elered a storage beallitasokat.
Ééés tényleg, köszi! leborulok.gif
Egy kicsit még küzdök vele, mert pont az az ip-címet nézte ki magának, ami a router ip-címe is, ahhoz meg néha mégis csak célszerű hozzáférni. A beállításokat azonban látom, és tudom alakítani is.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

pali923
V.I.P.
V.I.P.

Megpróbáltam továbblépni, de az nem sikerült. Beraktam egy ssd-t a Minibe, látja is a Windows, meg a BubbleUPnP is, de nem tudok rá másolni semmi módon. Azt írja a manual is, hogy előbb inicializálni (vagy mit) kell a meghajtót, valószínű ez nem megy Lighting nélkül. Ha valakinek mégis menne, tegye közzé itt is, lécci. :D

Minden esetre jó hír, hogy a streamer elindul Androidról is hálózatos módban, csak a tárhelyhez kell külső segítség.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2744

Hozzászólás Szerző: mishow »

pali923 írta:
2022.12.09., pén. 15:14
Ma megérkezett az Auralic Mini, és azt gondoltam, teszek egy próbát a beüzemelésre Iphone nélkül, Androiddal. Szerencsére a BubbleUPnP program azonnal látta az új készüléket minden varázslás nélkül. Nem tudom, hogy ez kellett-e hozzá, de ugyanerről a telefonról simán megy a Tidal connect. Úgyhogy már most öröm és bódottá!
Upppssss, ennek sokan fognak örülni!
Ez az alma/droid kérdés mindig előkerül az Auralic kapcsán, ha neked így elindult, gondolom másnál is menni fog ;)

pali923
V.I.P.
V.I.P.

Ma megérkezett az Auralic Mini, és azt gondoltam, teszek egy próbát a beüzemelésre Iphone nélkül, Androiddal. Szerencsére a BubbleUPnP program azonnal látta az új készüléket minden varázslás nélkül. Nem tudom, hogy ez kellett-e hozzá, de ugyanerről a telefonról simán megy a Tidal connect. Úgyhogy már most öröm és bódottá! :smile52:

Még nem raktam bele ssd-t, az lesz a következő lépés. Jó lenne, ha azt is megtalálná így, ahogy van, majd kiderül.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

PgSpa írta:
2022.12.09., pén. 11:33
Én az Abacus új streamer kártyájára várok ...
Hátőőőőő ... :wub:
Csak nekem az egyben DA -> Abacus csere is ugyebár :rolleyes:

pali923
V.I.P.
V.I.P.

mishow írta:
2022.12.09., pén. 10:47
Szóval megint győzött a bogár - és ez megint pénzbe fog kerülni. Ugye már értitek, miért nem akarok én tesztelni? :smile51:
Erre a tesztre is sok pozitívot fogsz kapni, pl. tőlem is. leborulok.gif Még-még-még sok ilyen tesztet kérünk! :tutiok:

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 465

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Én is Aries Mini-t használok Heed rendszerben, de Abacus/Elixír a vonal, végére Akvapark fórumtárs egykori Epos M5i dobozai akasztva. Én az Abacus új streamer kártyájára várok, úgy hírlik, hogy a régi verziókhoz tavaszra készül el.
Nekem sikerült úgy összerakni a kábelezést, hogy a CD/stream/szerver párhuzamos vonal szinte minimális különbséget ad az Abacus-on keresztül, pedig van több lemezem, amit direkt megszereztem eredeti '86-os CD, stream, SACD újrakiadás formában, meg persze a Tidal-on rajta van.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

mishow írta:
2022.12.08., csüt. 14:42
TAGA TWA10b
Ha lesz .. időm, talán írok róla többet
Úgy adódott, hgy a mai délelőtti ügyfél lemondta, így lett egy kis időm.
Akkor Kedves Gyerekek, most a jó kis Tagáról mesélek ma nektek! :P
Egyszer volt, hol nem volt ... na jó nem idétlenkedek tovább bocs.gif
A sztori ott indult, hogy az utóbbi időben - általában nagyon kedves fórumtársakkal való levelezések után - mindenféle streamerek kipróbálására nyílt módom. Az utolsó, amiről írtam, a kis wiim kütyü volt. Azt a postot olyan sokan lájkoltátok, hogy gondoltam, szánok még a témára egy kis időt. Pedig ismerem a veszélyeit, épp elég hifibogár csípés piroslik már a bőrömön, de hát a kíváncsiság az kíváncsiság! Igazam van, vagy igazam van? (mondta Besenyő Mindigigazamvan István) :D Megígérem, hü*eség innentől OFF!

Tehát TAGA TWA10b
Amikor a kis wiim-et teszteltem, már akkor szóba került, hogy a Linksys alapú streamerek családja új eszközökkel bővül, miközben a korábban nálunk itthon már ismertté vált, és kedvelt iEast kikerül a piacról. A termék és a márka létezik, de a hírek szerint sok vele a baj, így a hazai forgalmazó elengedte. Ekkor jött a wiim, a vele gyanúsan egyforma Elipson és a Taga. Ez utóbbi egy lengyel kis cég, nyilván kínai elemekből építkezik, az elektronikáival kapcsolatban (főleg a csöves erősítőkkel) elég nagy viták voltak itt a fórumon is, de ebbe most nem mennék bele.
A TWA10b streamer viszont mindenütt egyértelműen kedvező fogadtatásra talált, és nem csak az árához képest. Az egyik kedves fórumtárs is vett egyet, jókat mondott róla, és mert korábbi beszélgetéseink alapján adok a véleményére, így a legutóbbi BF alkalmával úgy döntöttem, megspendírozok egyet magamnak.
Az ára akkor 75eFt volt, most 85eFt, de egyrészt ez utóbbi sem sok, másrészt szerintem lehet még találni az óccóból ...
A csomagban egy pinduri készülék van (kb mint az iEast M20/30) egy apró kapcsoló üzemű táp és egy nagyon olcsó kinézetű usb A-C kábel.
A tápot nem akartam kibontani, a Chromecast tápját használtam hozzá, ami egyébként szerintem megegyezik az Apple kis tápjaival, csak ez szürke és guggli logo van rajta. Usb C viszont nem volt itthon, mert Almázunk, így abból a gyárit használtam.
A hang a szokásos Heed láncon keresztül szólt, egy olyan csavarral, amiről eddig nem volt szó: nálam most az Enigmákat egy Si3 hajtja, beépített v2.3 DAC kártyával, aminek csak koax bemenete van. Ide csatlakozik futóműként az Auralic Mini, FLAC Lossless beállítással.
A Tagát ugyanide kötöttem, mivel minél kevesebb eltérést akartam belevinni a tesztbe. Már a nyers Taga a bejáratás nélküli kábellel is meglepett. Barátságosan, melegen szólt, és a nyers készülékek (meg az olcsó készülékek) torzítása jelen volt, de már elsőre sem produkált komoly hibát. Az gyorsan kiderült, hogy ezt a kellemes hangzást a felső basszus kiemelésével "melegíti" fel, miközben nem megy elég mélyre, és a magasai sem az igaziak, gyorsan lekonyulnak, de amíg kitartanak, nem fárasztóak, mint más olcsó eszközök. Ami még feltűnt, hogy a közepe nagyon szép, főleg a zongora és a beszélt/énekelt emberi hang. Pedig ez utóbbi szintén kritikus tud lenni.
Pár nap járatás után úgy döntöttem, emelem a tétet (naná, elindult a bogár) és rendeltem egy TMP tápot. Tamás gyorsan küldött egy zsír újat, tehát ezt is járatni kellett. A hang tovább finomodott, nem volt wow faktor, de a mélyek lejjebb merészkedtek, a magasak feljebb, a közepe tovább simult, a csendek is csendesebbek lettek - de valami nem volt az igazi.
Mit csinál ilyenkor a rendes hifista? Kábelezik. A TMP tápkábele egy pc zsinór volt, azt először egy Oehlbach Powercordra cseréltem, de azzal sok lett a mély. Utána átdugtam a Minihez használt Supra Lorad mkII-t, de azzal meg testetlen lett és hűvös (miközben ugyanez a tápkábel az Auralic tápjában pont ellenkezően működik - nem véletlenül mondjuk, hogy kábelt MUSZÁJ próbálni). Közben rájöttem, hogy még indig a cipőfűző gyári USB C-n keresztül megy a villany, így gondoltam, veszek jobbat. Direkt nem elszállt árút, és nem audiofülű kábelt, "csak" egy normális nagysebességűt - így lett egy Xiaomi Mi usb kábelem 3eFt-ért. A változás ezúttal wow lett - ezt őszintén nem gondoltam volna. Eltűntek a maradék torzítások, a hangzási ballansz a helyére került, ez már az a hang volt, amit - az előzetes tesztek alapján - gondoltam. Innen már nem tehettem meg, hogy a pc kábel helyett ne vegyek valamit ... és mert a büdzsét nem akartam irreálisan felborítani valami túl drága kábellek, így jött a fórumról egy használt Isotek Initium. Persze a táp és a kábelek már másfélszeresére emelték az induló árat, de ez most így is megleő hang. Hozzáteszem, ha nincs AB teszt folyamatosan a Minivel, akkor lehet, hogy az eredeti állapotban hagyom, bár egy Apple kapcsitáp meg egy rendes usb A-C kábel jót tesz, és az nem tétel.
Annyi csavar még volt, hogy közben megfordult nálam (tényleg csak futólag) egy Topping P50 táp, de azzal nem tudtam összejáratni, csak épp meghallgatni. Erről annyit, hogy ez is nagyon másképp szólt, mint a TMP, széthúzta a sávszéleket, az egész hifisebb lett, mindhatnám "chifisebb" - ez is egy jó hang lett, csak másképp, és innentől ez ízlés dolga.

És most az ígért csavar: a Mini maradt az Si3 DAC bemenetén, a Tagát pedig bedugtam a Heed DA optikai bemenetére. Azért abba, mert nem volt itthon másik koaxom. A DA-ban v2.1 kártya van, ami pontosan ugynarra a chipre épül, mint a v2.3 kártya, de más a panel, és ettől a hangja kicsivel melegebb, de nem annyira részletező. Plusz a DA-nak saját tápja van, és a kimenete erősített, ami mind beleszól a hangba. A Toslink kábel egy noname százéves valami, jellegzetesen "kerek" optikai kábel hang, de igazán nincs nagy hibája. Most így lett két teljesen eltérő streamer-rendszerem, amik szó szerint egymásra mutogatnak. Ha az Auralicot hallgatom, hiányzik a másik puha zeneisége, ha a Tagát, akkor meg azt hallom, hogy az Auralic mennyivel jobb hifi. Mindenben. Sávszélek, részletek, tempó, levegősség, színpadkép.
DE, ez már nem a Taga tesztjéhez tartozik, azt lezárnám annyival, hogy ez részemről egy jó szívvel ajánlott készülék ebben az ársávban, és még fejlesztési potenciál is van benne.
Szerintem mindenképp érdemes egy lineáris táppal kipróbálni, az usb tápkábel cseréje szerintem kötelező, a többi kábel (nagy táp, lan kábel, koax, optikai) mindenkinél a maga dolga. Még annyit, hogy van saját dacja (!) ESS Sabre ha jól tudom, de ezt nem próbáltam. Ha kb az árát mégegyszer ráköltöd ezekre a kiegészítőkre, akkor az alsó-középkategóriában egészen magas szintig versenyképes - vagy hagyod így, és akkor van egy jó streamered egy budget rendszerben, akár külső dac nélkül is. Még annyi, hogy a wifije stabil, és jó hangú, a Supra CAT8 ellenében próbáltam, de nem éreztem szükségét, hogy kábelre váltsak - ez is egy olyan tétel, ami kimarad az elköltendő listából.

Hát kb ennyi. Már csak a végső tanulság maradt hátra, ami talán meglepő lesz: mivel nálam - teszik/nem tetszik - a streaming lett a fő műsorforrás, ezért sajnos azt látom, hamarosan muszáj lesz feljebb lépnem. Imádom az Auralic Minit, de a Taga bizony szembesített azzal, hogy egy bizonyos szint alatt még egy ilyen jó belépő készülék, mint a Mini, bizony kompromisszumokra készteti az embert.

Szóval megint győzött a bogár - és ez megint pénzbe fog kerülni. Ugye már értitek, miért nem akarok én tesztelni? :smile51:

mishow
V.I.P.
V.I.P.

kempi írta:
2022.12.08., csüt. 14:22
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok! Segítséget szeretnék kérni hálózati lejátszó, pontosabban streamer kérdésben. Szeretnék iPhone 11-ről zenét lejátszani kábel nélkül, eddig egy iEAST készüléket használtam, de most nem akar valamiért csatlakozni, és az a kérdésem, hogy mit ajánlanátok max 100.000Ft-ig. Előre is köszi a segítséget!
TAGA TWA10b
Volt iEastem (M20, M30) szerettem, de ez már sokkal többet tud azoknál, a hangja pedig meglepő. Szolgáltatásban is sokat tud, kábellel-táppal pedig hallhatóakat tud javulni.
BF alatt 75e volt, de 100 alatt ez most sztem a legerősebb tipp, amit mostanában hallottam!

Ps: Ha lesz az évvégi hiszti alatt időm, talán írok róla többet, de nem ígérem egyelőre. Vixont a fentieket tartom! :smile32:

kempi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 57

Hozzászólás Szerző: kempi »

Sziasztok!

Remélem jó helyre írok! Segítséget szeretnék kérni hálózati lejátszó, pontosabban streamer kérdésben. Szeretnék iPhone 11-ről zenét lejátszani kábel nélkül, eddig egy iEAST készüléket használtam, de most nem akar valamiért csatlakozni, és az a kérdésem, hogy mit ajánlanátok max 100.000Ft-ig. Előre is köszi a segítséget!

mishow
V.I.P.
V.I.P.

s4tch írta:
2022.12.07., szer. 20:40
Még egy apróság az előző gondolatsorhoz: szintén az admin felületen lehet megnézni, hogy vajon a beteg wifi modullal jött-e eredetileg az adott eszköz. Nálam továbbra is 7260HMW-t mutat, pedig már a 7265 chipes kár
Ezt is köszi. Gyorsan megnéztem és az én Minimben 7265NGW csipsz van gyárilag.
Ez jó hír :smile32:

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó

white-tiger írta:
2022.12.07., szer. 16:46
...Arra ki tudna válaszolni, hogy kell az Auralicot (Femto) úgy be állítani, hogy ne ő, hanem az utána levő dac végezze az Mqa kicsomagolást? Családi TIDAL csomag van, elvileg azon működnie kellene. Előre is kösz…
Tudtommal ezek a streamerek nem támogatják az MQA-t. Egy beállítást lehet ezzel kapcsolatban megtenni: akár a Lightning DS-ben, akár a webes felületen be lehet állítani a tidal stream minőségét. Az MQA esetében az Auralic kicsomagolás ("first unfold") nélkül csak simán átpasszolja ("passthrough") a streamet a dac felé, innentől minden a dac dolga.
q.jpg
q.jpg (21.36 KiB) Megtekintve 2762 alkalommal
Még egy apróság az előző gondolatsorhoz: szintén az admin felületen lehet megnézni, hogy vajon a beteg wifi modullal jött-e eredetileg az adott eszköz. Nálam továbbra is 7260HMW-t mutat, pedig már a 7265 chipes kártya van benne. Az Auralic fórumon többen írták, hogy ezt nem szokta frissíteni az eszköz.
w.jpg
w.jpg (17.25 KiB) Megtekintve 2762 alkalommal

white-tiger
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 135

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

gondolkodik.gif
s4tch írta:
2022.12.06., kedd 22:34
s4tch írta:
2022.11.28., hétf. 18:30
...jól dokumentált hibája az Auralic lejátszóinak a wifi kártya szép lassú elhalálozása. ..."Rendes" javítás: a wifi kártya cseréje. Nekem épp úton van egy elvileg megfelelő típus az amazonról, ha kicseréltem, beszámolok az eredményről.
Tehát Auralic Aries (LE, Femto, és azt hiszem, a Mini) esetében a hibajelenség gyakran a következő: elérhetetlenné válik wifin az eszköz, eldobja a streamet. Ilyekor vagy tápkábel ki-be, vagy az eszköz hasán lévő reset gomb, vagy szofisztikáltabb megoldásként a távirányító exit gombjának lenyomása talán 7 másodpercig segít, de ha egyszer elkezdődtek ezek a letérdelések, akkor érdemes a javításon gondolkodni. A leírások alapján egy ideig nagyon ritkán, majd egyre gyakrabban történik mindez. Magának az Ariesnek ilyenkor semmi baja, és a hiba jellemzően csak wifis használatnál jelentkezik, vezetékes bekötésnél nincs probléma. Használtan én is lőttem egy LE-t, jó áron volt (biztos a töke tele volt már a holland tulajnak az eszközzel), és hamar kiderült, hogy belefutottam egy ilyen Ariesbe. Dróton kiválóan működött, wifin nem.

Sztori bővebben: https://community.auralic.com/t/aries-f ... olved/5284
Háromféle wifi kártyát támogatott ennek az Aries generációnak a firmware-je: Intel 7260HMV, 7265NGW, 8260NGW. A 7260 a "hibás" generáció; állítólag ezt hiába cseréled új, ugyanilyen kártyára, jó eséllyel idővel tönkre fog menni. Utóbbiak más csatolóval készültek, mind a slotot, mind az antenna csatlakozását tekintve, ezért sokáig úgy oldották meg a cserét, hogy adaptereket használtak, antennákat forrasztottak, szóval kicsit barkácsoltak. Aztán megjelentek a piacon a méretben is stimmelő, firmware által támogatott kártyák.

Én először ezt rendeltem: https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B08SJX6279/ Nem is bootolt be vele az Aries, nem ajánlom. Mások is jeleztek hasonló problémát 8260 chippel szerelt kártyákkal.

https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B08N43NPL9/ - ez viszont tökéletes. Az ára a napokban mehetett fel, én még 15 euró körüli áron vettem múlt héten. 2 napot ment végig wifin az Aries a csere óta, nulla alkalommal dobta el a streamet, legyen az tidal, random airplay stream, webrádió, vagy nasról történő lejátszás.

Maga a csere kb. 10 perc. Kell hozzá egy lapos-hegyes eszköz a 4 apró, csavart fedő, és a középen lévő, nagy gumitalp eltávolításához, illetve egy torx készletből két kisebb bit (a nagyobb T10, a wifi kártyát rögzítő két csavarhoz nem volt torx bit kéznél, egy H2-es imbusszal imádkoztam ki a helyéről), és ennyi. A talpat 8 csavar fogja, a házat további 4 tartja össze, utána már csak a kártyát kell kicsavarozni. Az összeszerelés is egyszerű, akinek volt már csavarhúzó a kezében, meg fogja tudni oldani.

Illetve még egy apróság, amiről azért van némi szó az Auralic fórumon is: @kgab kollégával egyeztetve kiderült, hogy neki egy Atheros AR9580 wifi kártyával szerelt Aries LE van, és neki is stabil a wifi (bár ő dróton jobb hangot kapott, így ezt használja). Egy AR9580 kártya is jó lehet a fent említettek mellett.
Köszönjük a “nép” nevében! Arra ki tudna válaszolni, hogy kell az Auralicot (Femto) úgy be állítani, hogy ne ő, hanem az utána levő dac végezze az Mqa kicsomagolást? Családi TIDAL csomag van, elvileg azon működnie kellene. Előre is kösz…

mishow
V.I.P.
V.I.P.

s4tch írta:
2022.12.06., kedd 22:34
s4tch írta:
...jól dokumentált hibája az Auralic lejátszóinak a wifi kártya szép lassú elhalálozása. ..."Rendes" javítás: a wifi kártya cseréje. Nekem épp úton van egy elvileg megfelelő típus az amazonról, ha kicseréltem, beszámolok az eredményről.
Tehát Auralic Aries LE, Femto, és azt hiszem, a Mini ........
Aries tulajok számára az utóbbi idők egyik leghasznosabb kommentje, szerintem érdemes valahova külön elmenteni!
Én ugyan a Minihez kábelt használok (a stabil működésen túl nekem hangban is jobban bejön), de ismerve a hiba gyakoriságát, és hogy ezek a wifi kártyák a készülékek korából fakadóan most kezdenek majd elfáradni, sokaknak segítettél ezzel a posttal, nagy köszönet érte!
leborulok.gif

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó

s4tch írta:
Tehát Auralic Aries (LE, Femto, és azt hiszem, a Mini) esetében a hibajelenség gyakran a következő: elérhetetlenné válik wifin az eszköz, eldobja a streamet. Ilyekor vagy tápkábel ki-be, vagy az eszköz hasán lévő reset gomb, vagy szofisztikáltabb megoldásként a távirányító exit gombjának lenyomása talán 7 másodpercig segít, de ha egyszer elkezdődtek ezek a letérdelések, akkor érdemes a javításon gondolkodni. A leírások alapján egy ideig nagyon ritkán, majd egyre gyakrabban történik mindez. Magának az Ariesnek ilyenkor semmi baja, és a hiba jellemzően csak wifis használatnál jelentkezik, vezetékes bekötésnél nincs probléma. Használtan én is lőttem egy LE-t, jó áron volt (biztos a töke tele volt már a holland tulajnak az eszközzel), és hamar kiderült, hogy belefutottam egy ilyen Ariesbe. Dróton kiválóan működött, wifin nem.

Sztori bővebben: https://community.auralic.com/t/aries-f ... olved/5284
Háromféle wifi kártyát támogatott ennek az Aries generációnak a firmware-je: Intel 7260HMV, 7265NGW, 8260NGW. A 7260 a "hibás" generáció; állítólag ezt hiába cseréled új, ugyanilyen kártyára, jó eséllyel idővel tönkre fog menni. Utóbbiak más csatolóval készültek, mind a slotot, mind az antenna csatlakozását tekintve, ezért sokáig úgy oldották meg a cserét, hogy adaptereket használtak, antennákat forrasztottak, szóval kicsit barkácsoltak. Aztán megjelentek a piacon a méretben is stimmelő, firmware által támogatott kártyák.

Én először ezt rendeltem: https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B08SJX6279/ Nem is bootolt be vele az Aries, nem ajánlom. Mások is jeleztek hasonló problémát 8260 chippel szerelt kártyákkal.

https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B08N43NPL9/ - ez viszont tökéletes. Az ára a napokban mehetett fel, én még 15 euró körüli áron vettem múlt héten. 2 napot ment végig wifin az Aries a csere óta, nulla alkalommal dobta el a streamet, legyen az tidal, random airplay stream, webrádió, vagy nasról történő lejátszás.

Maga a csere kb. 10 perc. Kell hozzá egy lapos-hegyes eszköz a 4 apró, csavart fedő, és a középen lévő, nagy gumitalp eltávolításához, illetve egy torx készletből két kisebb bit (a nagyobb T10, a wifi kártyát rögzítő két csavarhoz nem volt torx bit kéznél, egy H2-es imbusszal imádkoztam ki a helyéről), és ennyi. A talpat 8 csavar fogja, a házat további 4 tartja össze, utána már csak a kártyát kell kicsavarozni. Az összeszerelés is egyszerű, akinek volt már csavarhúzó a kezében, meg fogja tudni oldani.

Illetve még egy apróság, amiről azért van némi szó az Auralic fórumon is: @kgab kollégával egyeztetve kiderült, hogy neki egy Atheros AR9580 wifi kártyával szerelt Aries LE van, és neki is stabil a wifi (bár ő dróton jobb hangot kapott, így ezt használja). Egy AR9580 kártya is jó lehet a fent említettek mellett.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4212

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Helló Limetree tulajok!

Most volt egy frissítés a vason.
Frissítés után a saját alkalmazáson belül csomó playlistem beszürkült, és a maradék playlisten belül is csak az első 10-12 szám látható.
Hasonló a helyzet a kedvenc albumok, és előadók esetében.
Ha rákeresek egy előadóra, akkor az albumai esetében is hasonló a helyzet, mert van amelyik elérhető,van amelyik nem, csak szürke könyvtár ikon van a helyén.

Más is tapasztalt ilyet?

SZERK.

Megoldódott. Nem volt elég a szoftveres és hardveres újrainditás. Ki kellett jelentkezni, és vissza az eszközből.
Szóval ha másnál is van ilyen, ez a megoldás.
Csak a Marantz! :-D

mishow
V.I.P.
V.I.P.

s4tch írta:
És még egy utolsó megjegyzés: az Auralic már nem támogatja ezeket a 2017 körül bemutatott eszközöket, november elején jött ki rájuk az utolsó, funkcióbővítést is tartalmazó firmware. Már csak hibajavításokat ígért a gyártó. Ezzel együtt szerintem továbbra is élhető ez a platform. Nekem webrádió és tidal connect kell, ezeket szépen hozza az Aries LE (és nyilván a Mini is).
Ettől szerintem nem kell megijedni, jelenleg az ÖSSZES Auralic készüléken a 8.6. fw fut, a frissítés kb két hete érkezett. A Lightning DS app is folyamatosan frissül, jelenleg a 7.6. verzió él, az cca két hónapos. A hibajavítások továbbra is jönnek majd, a funkciók pedig jelenleg: Tidal Connect, Spotify Connect, Roon Ready, Blutooth, AirPlay. Jó a netrádió és kezelik a saját zenei könyvtárat (sőt, a Mininek van SSD tárhelye, és beépített ESS Sabre DAC-ja, de ez a fw témához nem tartozik)!
Az MQA valami saját szisztéma szerint megy rajtuk, de az MQA vonatba ne üljünk most bele. Szolgáltatók közül Qobuz, Amazon KKBOX, NetEase támogatott, ezek itthon valóban nem sokat érnek, de azt gondolom, az eddigiek egy átlag júzernek elegendőek.
Van USB kimenet, de szintén saját tapasztalatom szerint 24/192 felbontásig az usb a koaxhoz képest nem hoz előnyt, sőt én azzal kedvelem jobban, de ez ízlés (és kábel) kérdése.
Szóval szerintem ez a fw dolog nem lesz azért annyira vészes ;)

mishow
V.I.P.
V.I.P.

s4tch írta:
2022.11.29., kedd 00:56
pali923 írta:
2022.11.28., hétf. 22:16
...Egy kérdésem maradt még: valószínűleg veszek hozzá egy iphone-t, valamilyen vintage darabot. Melyik az a legrégebbi verzió, amin elfut az a Lightning szoftver? Van egyáltalán ilyen probléma? Nem ismerem az almás világot, de mindent el tudok képzelni manapság. :rolleyes:
Ahogy @robi20064 írta, iOS 11 kell az appnak. Hogy melyik eszköz milyen rendszer verziót támogat, azt itt tudod követni: https://iosref.com/ios
(Érdemes lehet olyat választani, amin iOS 15 is elketyeg.)
Az iPhone 6s vagy 7 viszi az iOS15-öt, és elég belőlük a legkisebb memóriás verzió, és állapottól függően 30-40eFt közt tudsz venni, de lehet, hogy lesz itt olyan kolléga, akinél fiókban hever valamelyik, és kisegít egy jó ajánlattal :rolleyes:
A Vention CAT8 LAN kábel szerintem jól passzol Minihez, próbáltam. Tudom, hogy megoszlanak róla a fórumos vélemények: sokan nem szeretik, másoknál meg titkos szupertipp - nekem mindenesetre nem volt vele bajom.
Nálam a Mini wifivel se fagyogatott, de valóban a LAN a stabil és tuti megoldás :smile32:

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó

pali923 írta:
...Egy kérdésem maradt még: valószínűleg veszek hozzá egy iphone-t, valamilyen vintage darabot. Melyik az a legrégebbi verzió, amin elfut az a Lightning szoftver? Van egyáltalán ilyen probléma? Nem ismerem az almás világot, de mindent el tudok képzelni manapság. :rolleyes:
Ahogy @robi20064 írta, iOS 11 kell az appnak. Hogy melyik eszköz milyen rendszer verziót támogat, azt itt tudod követni: https://iosref.com/ios
(Érdemes lehet olyat választani, amin iOS 15 is elketyeg.)

white-tiger
Fórumlakó
Fórumlakó

s4tch írta:
pali923 írta:
2022.11.27., vas. 23:47
Az a hülye bogár megint zümmög, most éppen valami streamert keresgélek. Lehet, hogy tennék egy próbát az Auralic Aries Minivel. Elég sokat olvasgattam, ami leginkább visszatart az a kezelési lehetőségek problémája. Itt is leírta valaki, hogy csak almás cuccokkal lehet használni, de a neten lehet találni írásokat UPNP-s programokkal való machinációkról androiddal, egyebekkel. Az almás világ tőlem elég messze van, és csak ezért biztosan nem veszek ilyen telefont vagy mást.

Saját tapasztalatokra lennék kíváncsi: mekkora problémát csinálok magamnak, ha mégis kipróbálok egy ilyen lejátszót Apple nélkül? Windows sem játszik, csak az Android. Tulajdonképpen csak a Tidal lenne a lényeg.
Nekem is zümmögött, úgyhogy lőttem egy Aries LE-t. A kezeléssel kapcsolatban nekem is voltak hasonló aggályaim: szintén droidot használok, eszem ágában sincs almára áttérni. Viszont almás öcsém jóvoltából van nálam egy régi iPhone 6s, ami nála csak az iPhone múzeumot gazdagította, nekem meg jól jön ilyenkor.

Azon túl, amit a többiek már leírtak, csak annyit tennék a sztorihoz, hogy a kezdeti konfigurálásnak része a streaming fiókok hozzáadása is. Egyébként az Auralic platform openhome kompatibilis, úgyhogy nincs minden veszve androidos vonalon sem. BubbleUPNP/BubbleDS kezeli ezt is, pl. simán lehet webrádiókat indítani, és ilyenkor nem a telefon streamel, akkor is folytatódik a zenelejátszás, amikor kikapcsolod vagy hálózatról leválasztod a telefont. (A rádiókat viszont fel kell venni a BubbleUPNP-n egy playlistbe.) A tidal connect atom stabilan működik, azzal a kitétellel, hogy a gyári tidal app pár kiadás óta elég gyász (persze ez nem Auralic probléma).

Illetve még egy apróság: jól dokumentált hibája az Auralic lejátszóinak a wifi kártya szép lassú elhalálozása. Többféle alkatrésszel szerelték ezeket, az egyik Intel chipes kártya viszont nem egy jól sikerült sorozat, ezzel el tudja dobni a hálózatot az eszköz, és ilyenkor csak a reboot segít rajta. Workaround: vezetékes használat. Nálam is ez vált be, dróton kiválóan működik a wifin egyébként rendszeresen fagyogató eszköz. "Rendes" javítás: a wifi kártya cseréje. Nekem épp úton van egy elvileg megfelelő típus az amazonról, ha kicseréltem, beszámolok az eredményről.

És még egy utolsó megjegyzés: az Auralic már nem támogatja ezeket a 2017 körül bemutatott eszközöket, november elején jött ki rájuk az utolsó, funkcióbővítést is tartalmazó firmware. Már csak hibajavításokat ígért a gyártó. Ezzel együtt szerintem továbbra is élhető ez a platform. Nekem webrádió és tidal connect kell, ezeket szépen hozza az Aries LE (és nyilván a Mini is).
Én is a vezetékes megoldást javaslom, a wifi engem is a sírba akart tenni a fagyogatásával, de kábelen jó.

white-tiger
Fórumlakó
Fórumlakó

pali923 írta:
Mindenkinek köszönöm a tanácsokat és információkat. Azt hiszem, rászánom magam egy vásárlásra, ha igazak a hírek, elég jól pörög a cucc a piacon, ha esetleg mégsem válik be.
Egy kérdésem maradt még: valószínűleg veszek hozzá egy iphone-t, valamilyen vintage darabot. Melyik az a legrégebbi verzió, amin elfut az a Lightning szoftver? Van egyáltalán ilyen probléma? Nem ismerem az almás világot, de mindent el tudok képzelni manapság. :rolleyes:
Azt nem tudom, de most volt felrakva egy femto az avx- én, ha jól láttam...

pali923
V.I.P.
V.I.P.

Mindenkinek köszönöm a tanácsokat és információkat. Azt hiszem, rászánom magam egy vásárlásra, ha igazak a hírek, elég jól pörög a cucc a piacon, ha esetleg mégsem válik be.
Egy kérdésem maradt még: valószínűleg veszek hozzá egy iphone-t, valamilyen vintage darabot. Melyik az a legrégebbi verzió, amin elfut az a Lightning szoftver? Van egyáltalán ilyen probléma? Nem ismerem az almás világot, de mindent el tudok képzelni manapság. :rolleyes:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”