Milyen értelemben magas zajszintre gondolsz?
Nem érthető számomra a kérdés.
Milyen értelemben magas zajszintre gondolsz?

Azt kérdezted, "studioban a szerkesztesnel kb milyen hangeronel dolgoznak", erre adtam választ. A zenehallgatási hangerő nem írható le egyetlen számmal, ennél komplexebb a kérdés. A 70 dB effektív értéknek nem túl magas, a 82 dB egy kellemes bulihangulat, a süketítés bőven 110 dB felett jelentkezik.tottyi írta: ↑2022.12.03., szomb. 14:10Igy, hogy elolvastam azt hiszem ezt mar egyszer kibeszeltuk de nem emlekszem mi lett a vegeredmeny. Viszont amit linkeltel ott csak a beallitasi db-el van leirva de ha 82 db-en kene zenet hallgatni akkor sokan megsuketulnenek. En feltekertem 70 db-ig da az mar eleg hangos volt bar igaz, hogy zero alkohol szint mellett. Kesobb ujra megprobalom. :)

Igy, hogy elolvastam azt hiszem ezt mar egyszer kibeszeltuk de nem emlekszem mi lett a vegeredmeny. Viszont amit linkeltel ott csak a beallitasi db-el van leirva de ha 82 db-en kene zenet hallgatni akkor sokan megsuketulnenek. En feltekertem 70 db-ig da az mar eleg hangos volt bar igaz, hogy zero alkohol szint mellett. Kesobb ujra megprobalom. :)fapaci írta: ↑2022.12.03., szomb. 13:07Alapszabály, hogy az anyagot többféle hangerőn is meghallgatjuk, de munka közben folyamatosan ügyelni kell a szintekre, hiszen különböző hangerőn másként halljuk/érzékeljük a dinamikai paramétereket.
A témáról írt cikkem.

Alapszabály, hogy az anyagot többféle hangerőn is meghallgatjuk, de munka közben folyamatosan ügyelni kell a szintekre, hiszen különböző hangerőn másként halljuk/érzékeljük a dinamikai paramétereket.