Apaci72 írta: ↑2022.11.29., kedd 16:02
alto írta: ↑2022.11.29., kedd 15:51
Apaci72 írta: ↑2022.11.29., kedd 15:32
Szervusztok!
Alább olvastam a minidsd-ről.
Érdemes egy stereo rendszerbe(Rotel RC-1572, RB1552MKII) beiktani, álló hangfalakkal (B&W 704S2)?
Vagy plussz mélynyomóval lehet már csak javítani a mélyeken?
Nem panaszkodom, de volt korábban egy velodyne, persze más elektronikával, hangfalakkal, de azok a mélyek azóta is hiányoznak, főleg zenehallgatásnál.
Köszönöm!
A miniDSP 2x4 működési elve a következő: Analóg bemenet - AD konverzió - DSP - DA konverzió - Analóg kimenet.
Mélyládához külön elmegy, de egy komolyabb rendszerbe a fő hangfalakhoz nem tenném bele a belépő szintű DAC-jával.
Értem, akkor mindenképpen szükség lesz egy megfelelő aktív mélysugárzóra, de a
miniDSP abben tud segíteni, hogy "hangilag" pontosabban illeszkedjen (persze, ha a szoba akusztika is lehetővé teszi).
Ár/érték arányban mit javasoltok, DIY, vagy vmi gyári mélysugárzó?
Köszönöm!
Igen egy miniDSP jelentősen tud segíteni, hogy jobban integrálható legyen a sub a meglévő rendszerbe.
Ha van építőkedved, akkor DIY, ha fontos, hogy később könnyebben eladható legyen akár veszteség nélkül, akkor gyári használt mélysugárzó.
Ha kevesled a mélyeket a jelenlegi rendszereddel, akkor én is inkább egy (vagy több) subot javasolnék DSP-vel, mintsem EQ-zni a fő hangsugárzókat.
Ha mégis szeretnéd DSP-zni a fő hangfalakat (is), akkor leghifibb megoldásként a jelenlegi előfokod helyett egy miniDSP SHD-t lehetne berakni.