Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6002

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

juliush írta:
2022.11.26., szomb. 16:34
Aszpirin írta:
2022.11.26., szomb. 14:47
Köszi! Kár, mert az Audirvanával működik, úgy, ahogy Fapaci mondja… Roon-nal sajnos nem, és azt hittem, lesz valami megoldás, hogy egy adott kiadó kiadványai között keresgéljek. Vannak kedvenc kiadóim…
Bevallom, némileg meglepne, ha az Audirvanában tudnánk Tidal tartalomban kiadóra keresni, mikor még a saját Tidal alkalmazás sem támogatja, de hát vannak Földön és Égen dolgok, ugye ... :D
A Qobuz meg under my radar, sajnos...
Most éppen Qobuzulok :) Azon kerestem Audirvanával, sikerrel.
Tidalon valóban nem megy a kiadóra keresés, Audirvanával sem.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4108

Hozzászólás Szerző: juliush »

Aszpirin írta:
2022.11.26., szomb. 14:47
Köszi! Kár, mert az Audirvanával működik, úgy, ahogy Fapaci mondja… Roon-nal sajnos nem, és azt hittem, lesz valami megoldás, hogy egy adott kiadó kiadványai között keresgéljek. Vannak kedvenc kiadóim…
Bevallom, némileg meglepne, ha az Audirvanában tudnánk Tidal tartalomban kiadóra keresni, mikor még a saját Tidal alkalmazás sem támogatja, de hát vannak Földön és Égen dolgok, ugye ... :D
A Qobuz meg under my radar, sajnos...
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11017
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Aszpirin írta:
2022.11.26., szomb. 14:38
Értem, de azt hogy?
Benéztem, bocsánat! Beírtam a Roon keresőbe a Universal-t, aztán a Columbia-t és mindegyikre talált sok száz kiadványt, ez vezetett félre. Ám jobban megnézve csak azokat listázza konkrétan, amik a saját gyűjteményemben (My Albums) megtalálhatóak, akár off-line, akár on-line. A gyűjteménybe nem mentett streaming találatokat valamiért nem listázza, pedig a szolgáltatók adatbázisában ott van az adat, látható a kiadványok infói között is, a találatok számát is látjuk a keresőben, csak valamiért nem lehet őket listázni.

A Qobuz applikációjában simán működik a dolog, azonnal kiszórja a keresett kiadó összes kiadványát részletes listában. A Tidal-on nem lehet kiadóra keresni. (Egy újabb pont a Qobuz mellett.)

Elhamarkodott válaszom módosítom "nem tudom" értékre.

u.i.: Rákeresve a problémára sokan mások is szóvá tették már, szóval talán valamelyik Roon frissítésben megoldják.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

juliush írta:
2022.11.26., szomb. 14:36
Szia Attila, szerintem ez nem fog működni külső adatbázisok esetén.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

fapaci írta:
2022.11.26., szomb. 14:30
Aszpirin írta:
2022.11.26., szomb. 12:28
Roon-guruk, egy kérdés: Roon Remote-tal szeretnék rákeresni egy konkrét kiadó kiadványaira Tidalon és Qobuzon. Ezt valahogy meg lehet tenni? Eddigi próbálkozásaimmal csak a lokális kövtárban sikerült, azt iseléggé faramuci módon… :quetionmark:
Ugyanúgy lehet kiadóra (Label) keresni, mint előadóra, albumcímre.
Értem, de azt hogy? Mert ha csak beírom a keresőbe a kiadó nevét, akkor nem hozza… csak az albumcímekre, előadókra keres rá, kiadóra nem. Tidal/Qobuz esetén. Vagy valmit elbaltáztam…
Ha pedig a “Credits” alatt a kiadó nevére kattintok, akkor csak a lokális könyvtárból hozza le a kiadó kiadványait.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4108

Hozzászólás Szerző: juliush »

Aszpirin írta:
Roon-guruk, egy kérdés: Roon Remote-tal szeretnék rákeresni egy konkrét kiadó kiadványaira Tidalon és Qobuzon. Ezt valahogy meg lehet tenni? Eddigi próbálkozásaimmal csak a lokális kövtárban sikerült, azt iseléggé faramuci módon…
:quetionmark:
Szia Attila, szerintem ez nem fog működni külső adatbázisok esetén. Gondolom, míg a lokális adatbázisra objektum-szinten saját metaadat struktúrát épít fel a rendszer, amiben a "Label" attribútum már jól kézben tartott, indexelhető és gyorsan kereshető, addig a külső adatbázisoknál annak tartalmára támaszkodnak, nem mentek bele mélyebben az integrációba, elkerülendő az esetleges inkonzisztens attribútum kezelésből és értelmezésből adódó problémákat, fejlesztési igényeket, megnövekedett erőforrásigényt. A Tidal saját alkalmazását nézegetve egyébként azt látom, hogy van benne "RECORD LABEL" attribútum, de konkrétan erre ott sincs keresési lehetőség, egy kiadó nevére keresve sem kapok olyan nézetet, ami ebből a szempontból szűrne. Következésképp nincs indexelve a sok tíz-száz(?)ezres albumkatalógus kiadókra. Nem tudom, hogy a Qobuznál ez hogy van...
A "faramuci" móddal kapcsolatban, persze lehet, hogy én már megszoktam, de nekem teljesen jól működik a "Focus" -> "LABELS", vagy az általános kulcsszavas keresés után legörgetve a "Labels" szekcióban visszaadott kiadó találatokban keresgetni.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11017
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Aszpirin írta:
Roon-guruk, egy kérdés: Roon Remote-tal szeretnék rákeresni egy konkrét kiadó kiadványaira Tidalon és Qobuzon. Ezt valahogy meg lehet tenni? Eddigi próbálkozásaimmal csak a lokális kövtárban sikerült, azt iseléggé faramuci módon… :quetionmark:
Ugyanúgy lehet kiadóra (Label) keresni, mint előadóra, albumcímre.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 865

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Wittao, ezen az oldalon van leglent a 400 mbps-es file https://nascompares.com/guide/4k-1080p- ... erver-nas/ ha az jol megy akkor talan...
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Roon-guruk, egy kérdés: Roon Remote-tal szeretnék rákeresni egy konkrét kiadó kiadványaira Tidalon és Qobuzon. Ezt valahogy meg lehet tenni? Eddigi próbálkozásaimmal csak a lokális kövtárban sikerült, azt iseléggé faramuci módon…
:quetionmark:

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

wittao írta:
2022.11.23., szer. 14:43
tottyi írta:
2022.11.23., szer. 14:11
Hi, van olyan analog tapegyseg amit a Streacom FC10-hez terveztek es barki bele tudja epiteni egy tetszologes konfiguraciohoz es ami zajtalan meg mukodes kozben is (marmint a tapegyseg)?
Tervezek egy Intel i9 13900T processzoros audio/video playert es ehez kene.
Szia,

itt egy MZperX által tervezett LPSU, ami kifejezetten FC10-hez van:
https://luxoraudio.hu/index.php/aruhaz/ ... -18-detail

Nekünk is van/volt hasonló megoldásunk, de már abbahagytuk a DIY vonal gyártását.

Ha videos mindenest szeretnél, szerintem érdemes elgondolkodnod AMD vonalon inkább. Bejáratási fázisban nekem elég kemény hang volt zenén, majd 200-250 óra után nagyon kellemes lágy hangja lett egy Ryzen 5 2400G-nek.
Most építek ugyanazon tápunkra alapozva a napokban egy Ryzen 7 5600G-t, itt jóval erősebb a videokártya, felmossa a padlót a 13th Gen integrált Intel 770-essel is.

Ebben a videokártyának lehet adni extra feladatokat (MadVR), de a felkonfigolásához valamilyen szakértőt kell igénybevenni.
Legyszi ki tudnad probalni a Ryzen-el, hogy egy fullos 4k filmet szaggatas nelkul le-e jatszik HDR 10bit-ben? Joval olcsobb mint egy Intel bar meg. T verziot nem lehet nalunk kapni, nemtudom mennyibe fog kerulni. Ez az amd viszotn 60 wattot fogyaszt az Intel meg 30-at. De az AMD 140 euro. :) Bar en orok eletemben Intel-es voltam, nemtudom milyen lehet zenere az AMD.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2047

Hozzászólás Szerző: wittao »

Igen, otthon diy-erkedem ilyen PC clock modulokkal unalmamban.
Core Ultimate DAS Clock.jpg
Core Ultimate DAS Clock.jpg (413.09 KiB) Megtekintve 2222 alkalommal
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2547

Hozzászólás Szerző: supravox »

wittao írta:
2022.11.23., szer. 14:43
tottyi írta:
Hi, van olyan analog tapegyseg amit a Streacom FC10-hez terveztek es barki bele tudja epiteni egy tetszologes konfiguraciohoz es ami zajtalan meg mukodes kozben is (marmint a tapegyseg)?
Szia,

Nekünk is van/volt hasonló megoldásunk, de már abbahagytuk a DIY vonal gyártását.

Ha videos mindenest szeretnél, szerintem érdemes elgondolkodnod AMD vonalon inkább. Bejáratási fázisban nekem elég kemény hang volt zenén, majd 200-250 óra után nagyon kellemes lágy hangja lett egy Ryzen 5 2400G-nek.
Most építek ugyanazon tápunkra alapozva a napokban egy Ryzen 7 5600G-t, itt jóval erősebb a videokártya, felmossa a padlót a 13th Gen integrált Intel 770-essel is.

Ebben a videokártyának lehet adni extra feladatokat (MadVR), de a felkonfigolásához valamilyen szakértőt kell igénybevenni.
DIY vonal gyártását?
Az is DIY amit csináltok csak k...a drága
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7594

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

tottyi írta:
https://www.luxoraudio.hu/index.php/aru ... -18-detail
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

wittao
V.I.P.
V.I.P.

tottyi írta:
Szia,

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára wittao 2022.11.23., szer. 14:46-kor.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

tottyi írta:
2022.11.10., csüt. 10:46
tsilver2 írta:
2022.11.10., csüt. 07:29
Audirvana-ál szokott lenni Black Friday akció, vagy mindig ugyanennyi?
En meg a roon Black Friday-ra varok. :)
Na, visszairtak a Roonbol egy Rebeka nevezetu holgy kozolte velem, hogy nemhinne, hogy lesz lifetimra akcio. :D

"It's great to see your interest in becoming a lifetime subscriber. We'd be delighted to have you.

While the Black Friday Deals will only be public on Black Friday, what I can say today is that historically we've never had discounts for our lifetime subscriptions. It is unlikely that we ever will.

Best,
Rebeka"

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Hozzászólás Szerző: viri »

robi20064 írta:
2022.11.20., vas. 11:34
viri írta:
2022.11.20., vas. 09:28
robi20064 írta:
2022.11.20., vas. 00:20
Azoknak akik meg mindig PC-rol USB-n...

https://alpha-audio.net/review/live-str ... ar-jriver/
Mi baráti társaságban, 3 rendszeren ugyan így jobbnak hallottuk az audirvana stúdiót, mint a Roont. Viszont a Jplay femtot még jobbnak. Mind a kettő akkora ugrás a Roonhoz képest, hogy a friss éves előfizetésünket dobtuk miatta. A Jplay femto már kisebb lépés az audirvana studio után, de azért érdemes meglépni. Egyszeri 150 euro, és két hozzáférést ad. Ja, és mind a kettőnél van ingyenes 20 nap próba lehetőség, még csak nem is kell előre fizetni. Ha volt már ez az ajánlás mástól is, akkor bocs. Mindezt tidallal hallgatva.
Nekem csak egy apro problemam van ezzel a teszttel, meg mindig csak lokalis USB-n keresztuli lejatszast teszteltek - mondjuk ha a Roon Core is azon a gepen futott akkor meglepo lenne barmilyen kimagasloan jo Roon eredmeny - es helyi halozatosat nem. En meg speciel mar evek ota nem hasznalom az elobbit semmilyen formaban es nem is tervezek visszaterni ra nagyjabol soha :)
Biztos igazad van, hozzá kellett volna tennem, hogy mind a hármunknak igaz hogy elég fullos gépünk van, de egy gépről ment a lejátszás. Akkor ez azoknak lehet hasznos infó, akik egy géppel játszanak. De a legfontosabb, hogy nem kell senkire hallgatni, mert ott az ingyenes próba. Én is csak azt sajnálom, hogy nem próbáltam ki hamarabb, a jplay femto volt nálam a pont az i-re. (nem 2 napja hallgatom, hanem kb. 1 hónapja, hosszabb távon is a legvalósághűbb élmény, amit PC-ről hallottam eddig. Ehhez képest digitális hangja van a roonnak, pedig imádtam a kezelését, meg a roon rádiót. És az is hozzátartozik, hogy a jplay femto m connect távja egy megbízhatatlan f@s, gyakran szétkapcsol, de hát a hang ügye... :smile53:
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Hozzászólás Szerző: viri »

robi20064 írta:
2022.11.20., vas. 00:20
Azoknak akik meg mindig PC-rol USB-n...

https://alpha-audio.net/review/live-str ... ar-jriver/
Mi baráti társaságban, 3 rendszeren ugyan így jobbnak hallottuk az audirvana stúdiót, mint a Roont. Viszont a Jplay femtot még jobbnak. Mind a kettő akkora ugrás a Roonhoz képest, hogy a friss éves előfizetésünket dobtuk miatta. A Jplay femto már kisebb lépés az audirvana studio után, de azért érdemes meglépni. Egyszeri 150 euro, és két hozzáférést ad. Ja, és mind a kettőnél van ingyenes 20 nap próba lehetőség, még csak nem is kell előre fizetni. Ha volt már ez az ajánlás mástól is, akkor bocs. Mindezt tidallal hallgatva.
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

hunhun
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 51

Hozzászólás Szerző: hunhun »

engem leginkább (az árán kívül) az tart vissza, hogy majdnem 6 év a "megtérülés".
azután "ingyen van", de ki tudja 6 év múlva mi lesz.. akár a Roon-al, akár velem.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

wittao írta:
2022.11.16., szer. 00:53
Itt egy jo kis Roon akcio, ma meg a eegi aron, januar 1-tol igy:

After January 1, our prices will change as follows:

• Monthly subscription: $14.99, billed monthly.
• Yearly subscription: $12.49, billed annually.
• Lifetime subscription: $829.99, one-time.

We want to continue to build a better, more inspiring music player for everyone. This change ensures that we continue to give you the best-in-class listening experience.

We hope you’ll join us,
The Roon team

Nagyon join, azonnal :)
En is hajnalban kaptam mailben ezt a fergeteges Black Friday akciot, ezek tudnak aztan akciozni, kb öt evvel ezelott 500 euro volt a lifetime. Szerintem ez mar tulzas egy software-ert barmennyire is jo, ezen mar komoly hardware-t lehet venni. Jöhet a savazás.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

Itt egy jo kis Roon akcio, ma meg a eegi aron, januar 1-tol igy:

After January 1, our prices will change as follows:

• Monthly subscription: $14.99, billed monthly.
• Yearly subscription: $12.49, billed annually.
• Lifetime subscription: $829.99, one-time.

We want to continue to build a better, more inspiring music player for everyone. This change ensures that we continue to give you the best-in-class listening experience.

We hope you’ll join us,
The Roon team

Nagyon join, azonnal :)

bezse
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 74

Hozzászólás Szerző: bezse »

tottyi írta:
2022.11.10., csüt. 10:46
Ne legyen igazam, de nem szoktak akciózni

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

tsilver2 írta:
2022.11.10., csüt. 07:29

tsilver2
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 33

Hozzászólás Szerző: tsilver2 »

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 598
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

tsilver2 írta:
2022.11.08., kedd 17:27
6 bejegyzéssel lejjebb van a leírás
Aha, szóval pécé vudu :D
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”