Most éppen Qobuzulok :) Azon kerestem Audirvanával, sikerrel.
Tidalon valóban nem megy a kiadóra keresés, Audirvanával sem.
Most éppen Qobuzulok :) Azon kerestem Audirvanával, sikerrel.
Bevallom, némileg meglepne, ha az Audirvanában tudnánk Tidal tartalomban kiadóra keresni, mikor még a saját Tidal alkalmazás sem támogatja, de hát vannak Földön és Égen dolgok, ugye ...
Benéztem, bocsánat! Beírtam a Roon keresőbe a Universal-t, aztán a Columbia-t és mindegyikre talált sok száz kiadványt, ez vezetett félre. Ám jobban megnézve csak azokat listázza konkrétan, amik a saját gyűjteményemben (My Albums) megtalálhatóak, akár off-line, akár on-line. A gyűjteménybe nem mentett streaming találatokat valamiért nem listázza, pedig a szolgáltatók adatbázisában ott van az adat, látható a kiadványok infói között is, a találatok számát is látjuk a keresőben, csak valamiért nem lehet őket listázni.
Köszi! Kár, mert az Audirvanával működik, úgy, ahogy Fapaci mondja… Roon-nal sajnos nem, és azt hittem, lesz valami megoldás, hogy egy adott kiadó kiadványai között keresgéljek. Vannak kedvenc kiadóim…
Értem, de azt hogy? Mert ha csak beírom a keresőbe a kiadó nevét, akkor nem hozza… csak az albumcímekre, előadókra keres rá, kiadóra nem. Tidal/Qobuz esetén. Vagy valmit elbaltáztam…
Szia Attila, szerintem ez nem fog működni külső adatbázisok esetén. Gondolom, míg a lokális adatbázisra objektum-szinten saját metaadat struktúrát épít fel a rendszer, amiben a "Label" attribútum már jól kézben tartott, indexelhető és gyorsan kereshető, addig a külső adatbázisoknál annak tartalmára támaszkodnak, nem mentek bele mélyebben az integrációba, elkerülendő az esetleges inkonzisztens attribútum kezelésből és értelmezésből adódó problémákat, fejlesztési igényeket, megnövekedett erőforrásigényt. A Tidal saját alkalmazását nézegetve egyébként azt látom, hogy van benne "RECORD LABEL" attribútum, de konkrétan erre ott sincs keresési lehetőség, egy kiadó nevére keresve sem kapok olyan nézetet, ami ebből a szempontból szűrne. Következésképp nincs indexelve a sok tíz-száz(?)ezres albumkatalógus kiadókra. Nem tudom, hogy a Qobuznál ez hogy van...
Ugyanúgy lehet kiadóra (Label) keresni, mint előadóra, albumcímre.
Legyszi ki tudnad probalni a Ryzen-el, hogy egy fullos 4k filmet szaggatas nelkul le-e jatszik HDR 10bit-ben? Joval olcsobb mint egy Intel bar meg. T verziot nem lehet nalunk kapni, nemtudom mennyibe fog kerulni. Ez az amd viszotn 60 wattot fogyaszt az Intel meg 30-at. De az AMD 140 euro. :) Bar en orok eletemben Intel-es voltam, nemtudom milyen lehet zenere az AMD.wittao írta: ↑2022.11.23., szer. 14:43Szia,tottyi írta: ↑2022.11.23., szer. 14:11Hi, van olyan analog tapegyseg amit a Streacom FC10-hez terveztek es barki bele tudja epiteni egy tetszologes konfiguraciohoz es ami zajtalan meg mukodes kozben is (marmint a tapegyseg)?
Tervezek egy Intel i9 13900T processzoros audio/video playert es ehez kene.
itt egy MZperX által tervezett LPSU, ami kifejezetten FC10-hez van:
https://luxoraudio.hu/index.php/aruhaz/ ... -18-detail
Nekünk is van/volt hasonló megoldásunk, de már abbahagytuk a DIY vonal gyártását.
Ha videos mindenest szeretnél, szerintem érdemes elgondolkodnod AMD vonalon inkább. Bejáratási fázisban nekem elég kemény hang volt zenén, majd 200-250 óra után nagyon kellemes lágy hangja lett egy Ryzen 5 2400G-nek.
Most építek ugyanazon tápunkra alapozva a napokban egy Ryzen 7 5600G-t, itt jóval erősebb a videokártya, felmossa a padlót a 13th Gen integrált Intel 770-essel is.
Ebben a videokártyának lehet adni extra feladatokat (MadVR), de a felkonfigolásához valamilyen szakértőt kell igénybevenni.
DIY vonal gyártását?wittao írta: ↑2022.11.23., szer. 14:43Szia,tottyi írta: ↑2022.11.23., szer. 14:11Hi, van olyan analog tapegyseg amit a Streacom FC10-hez terveztek es barki bele tudja epiteni egy tetszologes konfiguraciohoz es ami zajtalan meg mukodes kozben is (marmint a tapegyseg)?
itt egy MZperX által tervezett LPSU, ami kifejezetten FC10-hez van:
https://luxoraudio.hu/index.php/aruhaz/ ... -18-detail
Nekünk is van/volt hasonló megoldásunk, de már abbahagytuk a DIY vonal gyártását.
Ha videos mindenest szeretnél, szerintem érdemes elgondolkodnod AMD vonalon inkább. Bejáratási fázisban nekem elég kemény hang volt zenén, majd 200-250 óra után nagyon kellemes lágy hangja lett egy Ryzen 5 2400G-nek.
Most építek ugyanazon tápunkra alapozva a napokban egy Ryzen 7 5600G-t, itt jóval erősebb a videokártya, felmossa a padlót a 13th Gen integrált Intel 770-essel is.
Ebben a videokártyának lehet adni extra feladatokat (MadVR), de a felkonfigolásához valamilyen szakértőt kell igénybevenni.
https://www.luxoraudio.hu/index.php/aru ... -18-detailtottyi írta: ↑2022.11.23., szer. 14:11Hi, van olyan analog tapegyseg amit a Streacom FC10-hez terveztek es barki bele tudja epiteni egy tetszologes konfiguraciohoz es ami zajtalan meg mukodes kozben is (marmint a tapegyseg)?
Szia,tottyi írta: ↑2022.11.23., szer. 14:11Hi, van olyan analog tapegyseg amit a Streacom FC10-hez terveztek es barki bele tudja epiteni egy tetszologes konfiguraciohoz es ami zajtalan meg mukodes kozben is (marmint a tapegyseg)?
Na, visszairtak a Roonbol egy Rebeka nevezetu holgy kozolte velem, hogy nemhinne, hogy lesz lifetimra akcio.
Biztos igazad van, hozzá kellett volna tennem, hogy mind a hármunknak igaz hogy elég fullos gépünk van, de egy gépről ment a lejátszás. Akkor ez azoknak lehet hasznos infó, akik egy géppel játszanak. De a legfontosabb, hogy nem kell senkire hallgatni, mert ott az ingyenes próba. Én is csak azt sajnálom, hogy nem próbáltam ki hamarabb, a jplay femto volt nálam a pont az i-re. (nem 2 napja hallgatom, hanem kb. 1 hónapja, hosszabb távon is a legvalósághűbb élmény, amit PC-ről hallottam eddig. Ehhez képest digitális hangja van a roonnak, pedig imádtam a kezelését, meg a roon rádiót. És az is hozzátartozik, hogy a jplay femto m connect távja egy megbízhatatlan f@s, gyakran szétkapcsol, de hát a hang ügye...robi20064 írta: ↑2022.11.20., vas. 11:34Nekem csak egy apro problemam van ezzel a teszttel, meg mindig csak lokalis USB-n keresztuli lejatszast teszteltek - mondjuk ha a Roon Core is azon a gepen futott akkor meglepo lenne barmilyen kimagasloan jo Roon eredmeny - es helyi halozatosat nem. En meg speciel mar evek ota nem hasznalom az elobbit semmilyen formaban es nem is tervezek visszaterni ra nagyjabol soha :)viri írta: ↑2022.11.20., vas. 09:28Mi baráti társaságban, 3 rendszeren ugyan így jobbnak hallottuk az audirvana stúdiót, mint a Roont. Viszont a Jplay femtot még jobbnak. Mind a kettő akkora ugrás a Roonhoz képest, hogy a friss éves előfizetésünket dobtuk miatta. A Jplay femto már kisebb lépés az audirvana studio után, de azért érdemes meglépni. Egyszeri 150 euro, és két hozzáférést ad. Ja, és mind a kettőnél van ingyenes 20 nap próba lehetőség, még csak nem is kell előre fizetni. Ha volt már ez az ajánlás mástól is, akkor bocs. Mindezt tidallal hallgatva.robi20064 írta: ↑2022.11.20., vas. 00:20Azoknak akik meg mindig PC-rol USB-n...
https://alpha-audio.net/review/live-str ... ar-jriver/
Mi baráti társaságban, 3 rendszeren ugyan így jobbnak hallottuk az audirvana stúdiót, mint a Roont. Viszont a Jplay femtot még jobbnak. Mind a kettő akkora ugrás a Roonhoz képest, hogy a friss éves előfizetésünket dobtuk miatta. A Jplay femto már kisebb lépés az audirvana studio után, de azért érdemes meglépni. Egyszeri 150 euro, és két hozzáférést ad. Ja, és mind a kettőnél van ingyenes 20 nap próba lehetőség, még csak nem is kell előre fizetni. Ha volt már ez az ajánlás mástól is, akkor bocs. Mindezt tidallal hallgatva.robi20064 írta: ↑2022.11.20., vas. 00:20Azoknak akik meg mindig PC-rol USB-n...
https://alpha-audio.net/review/live-str ... ar-jriver/
En is hajnalban kaptam mailben ezt a fergeteges Black Friday akciot, ezek tudnak aztan akciozni, kb öt evvel ezelott 500 euro volt a lifetime. Szerintem ez mar tulzas egy software-ert barmennyire is jo, ezen mar komoly hardware-t lehet venni. Jöhet a savazás.wittao írta: ↑2022.11.16., szer. 00:53Itt egy jo kis Roon akcio, ma meg a eegi aron, januar 1-tol igy:
After January 1, our prices will change as follows:
• Monthly subscription: $14.99, billed monthly.
• Yearly subscription: $12.49, billed annually.
• Lifetime subscription: $829.99, one-time.
We want to continue to build a better, more inspiring music player for everyone. This change ensures that we continue to give you the best-in-class listening experience.
We hope you’ll join us,
The Roon team
Nagyon join, azonnal :)
En meg a roon Black Friday-ra varok. :)