dixie-chicken írta: ↑2022.11.24., csüt. 15:06
karbon=azért nem szeretnék vagyonokat fizetni...annyit nem ér az egész
üveglap,ahogyan már mondtam kizárt,negativ tapasztalataim vannak vale (10mm vastag,edzett üveg)...Mana sem,az eredeti,nem való minden komponens alá,és nem mindenki vesszőparipája
fanyagban gondolkodom (főleg)..HDF/MDF/vlmilyen tömör faanyag...kéne vlmilyen asztakos,aki le tudná normálisan fóliázni ?
akril ?..hmmm,köszi,nem jutott eszembe
ha vlkinek van még vlmi ötlete,jöhet még..
Fém, például alumínium lap, megfelelő vastagságban. "Kő", márvány, gránit, homokkő, vastagabb jarólap.
Cement kötésű faforgácslap, valamilyen szendvics megoldás, stb.
Elég sok változós a kérdés, kb. ahány lemezjátszó, annyiféle felületen érzi jól magát.
Az előző lemezjátszóm alatt a falikonzolban, a 25mm-es HDF teljesített a legjobban, kúpos hernyócsavarokon.
A mostani alatt meg az a fránya üveglap, és még csak nem is edzett, hanem "sima" 10mm-e üveg, csiszolt oldalakkal. A hernyócsavarok helyén kerámia golyók.
Az egyik fórumtársunknál, akinél én eddig a legjobb Lp hangot hallottam, nála egy kb. 40mm vastag gránit lapon trónol a lemezjátszó.
Próbálgatni, hallgatgatni kell, szerintem nincs tuti tipp, éppen ezért a drága megoldások én vakon nem merném bevállalni.
Kisérletezgetni érdemes, mert jól hallható különbség van az egyes megoldások között.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech