prando írta: ↑2022.11.05., szomb. 06:31
Ez oké, de a készülékek igen nagy többsége nem ilyen. Még csak nem is engedheti meg magának a többség sztem.
Igen, itthon sokan nem engedhetik meg maguknak, de sajnos ez a tényeken nem változtat. Nem jelenti, hogy nem szimmetrikus felépítésű rendszeren nem lehet élvezni a zenehallgatást. Lehet. Csak hát ha az a kérdés, hogy egy igazán tisztességes drót az milyen, hát az szimmetrikus. És azzal szemben, amit Áki írt, hogy elkezdtünk végre tudatosan kábelezni és ez milyen marha jó, én ehelyett a kezdjünk tudatosan rendszert építenit ajánlom. Ennek része a kábelezés is természetesen. Viszont amikor megy a szenvedés, hogy jajj, kéne még egy kábel, de nincs annyi pénzem, hogy vegyek még egy ugyan olyat, mint ami van, vagy az a kérdés, hogy 4m-en máshogy fog e szólni ugyanaz az RCA, mint 1 méteren, vagy hogy miként spóroljak a kábelek hosszán, stb, akkor ott a rendszer szarul van felépítve, szarul van elhelyezve, a rendszerre szánt pénz aránytalanul van elköltve. Előre szólok, ez nem személyes. Nem kell rajta megsértődni és megkérdezni, hogy XY azért hallgathat-e úgy zenét jó minőségben, igaz Trane?

Nyilván mindenki azon hallgat, amin akar. Nekem nem fáj. Mint ahogy az sem, hogy vannak az enyémnél sokkal komolyabb rendszerek. És? Kell pár lépést távolodni a dolgoktól, kitisztul a kép. Akinek nem, ő sajnos menthetetlen, gyógyíthatatlan hifi kórban szenved, amitől nem lesz magasabb szintű hifista senki, még akkor sem, ha ezt egyesek valami felsőbbrendűségként élik meg.

Valójában ez inkább "gáz".

Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés