Ok, megvizsgáltam magam. Nekem hobbim.

Azt én is szeretném megerősíteni, hogy ezt a hobbit többféle módon is lehet űzni. Nem szép dolog ilyet hozzávágni valakihez.Rock60 írta: ↑2022.11.04., pén. 17:31Ha valaki előre eldönti, hogy úgysem hallana különbséget az 1 és a 4 méteres madzag között, és az a lényeg, hogy " műszakilag " rendben legyen a dolog, némi esztétikával fűszerezve, az nyugodtan megvehetné az első útjába kerülö hifitornyot is, és punktum.
Jelentős dologok persze nem itt nem dőlnek el, legfeljebb az, hogy ez Neked nem igazán a hobbid, nem is kívánod azzá tenni, szemben az itt időző forumtársakkal, akik kedvéért, illetve közreműködésével létrejött ez a fórum.
Nincs ezzel semmi gond, sőt! Az ilyenre nekem is lenne igényem...mishow írta: ↑2022.11.04., pén. 17:43Sehogy.
Régen még volt pár hifis haver, akivel fizikai valóságban is találkoztunk. Nem csak a szájbertérben - hihetetlen, de igaz.
Ilyenkor összehordtunk ilyen-olyan hifi cuccokat, hangdobozokat, erősítőket, kábeleket. Kinek mi volt.
A magunk örömére csináltunk mindenféle összehasonlítós játékot.
Olcsó hangdoboz drága erősítővel. Meg ugyanez fordítva. Meg ugyanez kábelekkel. Meg hogy ugyanolyan típusú kábel különféle hosszban másképp szól-e?
Volt olyan is, hogy összeszedtünk egyszer egy rakás Bach D-moll toccata és fúga felvételt.
Csak azt figyeltük, hogy mely korokban milyen felfogásban játszották. A hangminőség mindegy volt, akkor csak a zenére figyeltünk.
Ja, és ez még az internet hőskorában, a youtube előtt, amikor még nem a fészbukkon tolta az eszet mindenki.
Volt, hogy ketten bohóckodtunk, volt hogy összejöttünk tizen.
Remek bulik voltak. Igazad van, kísérletnek nem nevezném: bohóczkodtunk, hifiztünk, dumáltunk, néha csak röhögtünk, néha meg egész izgalmas dolgokra tudtunk ráfülelni.
Kint az udvaron még dínók járkáltak, bár Dynok bent is előfordultak néha.
Kihalt, mint a hobbink. Szep volt, igaz se volt (DE) itt a vége - sajnos már jó régen :(
Sehogy.
A tisztességes IC drót úgy kezdődik, hogy szimmetrikus, XLR dugók vannak a végein és 2 valódi szimmetrikus felépítésű elektronikát köt össze. 4m-es távolságra meg főleg. A többi ...lehoako írta: ↑2022.11.04., pén. 16:39
Semmi ilyesmi, mishow, végre egy témábavágó kérdésre ebben a topikban nemcsak trollkodás a válasz (semmiképp sem Részedről, félre ne értsd, kérlek), végre elkezdünk tematikusan kábelezni. Neked is és mindenkinek köszönöm a magam nevében, hogy teszünk az ellen, hogy olyan szakkollégák, akik eddig még kevés tapasztalatot szereztek a kábelezésben, hozzájussanak legalább néhány tapasztalat leírásához, ami ebben a topikban pár év alatt megírt tapasztalatként lecsapódott.
NYilván fül és rendszer is kell ahhoz, hogy a kábel is számítson, de nekem már egy HS-280-ason is ordított, ha IC-t cseréltem a rendszerben. Szóval, ha eleve nem utasítjuk el, hogy esetleg több méter jelútnak lehet hatása a hangra, akkor sokminden történhet![]()
![]()
![]()
Igazán jó hallásod van, gratulálok hozzá!
Semmi ilyesmi, mishow, végre egy témábavágó kérdésre ebben a topikban nemcsak trollkodás a válasz (semmiképp sem Részedről, félre ne értsd, kérlek), végre elkezdünk tematikusan kábelezni. Neked is és mindenkinek köszönöm a magam nevében, hogy teszünk az ellen, hogy olyan szakkollégák, akik eddig még kevés tapasztalatot szereztek a kábelezésben, hozzájussanak legalább néhány tapasztalat leírásához, ami ebben a topikban pár év alatt megírt tapasztalatként lecsapódott.mishow írta: ↑2022.11.04., pén. 13:58Van bizony, korábban a hifi cimborákkal csináltunk ilyen kísérleteket. IC és tápkábel esetében is másképp "szól" ugyanaz a kábel különböző hosszban. Tápkábelnél pl jól hallhatóan másképp tud szólni az 1/1,5/2 méteres változat, de legutóbb az egyszerre vásárolt Vention CAT8 1m és 2m LAN kábelek se szóltak egyformán - nem "mintha" különbséggel, nem is durván, de stabilan hallhatóan![]()
DE nem akarok ezzel újabb vitát nyitni, pláne újabb téglát dobni a pocsolyába![]()
Csak kérdeztél én meg válaszoltam![]()
Ez tényleg jó volt, mint poén.
Keresünk egy jó kis pocsolyát (elsősorban emiatt esős időszakokat preferálunk, ami mostanában adott is), utána a többször kiválogatott különböző formájú, színű tégla és kődarabokat dobáljuk a vízbe. Igyekszünk mindig rendre a mértani közepére célozni, persze ez nem mindig jön össze. Úgyhogy nem mindig vagyunk pontosak ezen kísérletek során. Gondolkodtunk már, hogy konyhai mérlegen 10g pontossággal előtte megmérjük a dobálandó tárgyakat, illetve keressük még az összefüggést a vízmélység, felfelé csapódó vízmennyiség, valamint a kődarabok formája között.fererencz írta: ↑2022.11.04., pén. 14:42Hogyan zajlik egy ilyen kísérlet?mishow írta: ↑2022.11.04., pén. 13:58Van bizony, korábban a hifi cimborákkal csináltunk ilyen kísérleteket. IC és tápkábel esetében is másképp "szól" ugyanaz a kábel különböző hosszban. Tápkábelnél pl jól hallhatóan másképp tud szólni az 1/1,5/2 méteres változat, de legutóbb az egyszerre vásárolt Vention CAT8 1m és 2m LAN kábelek se szóltak egyformán - nem "mintha" különbséggel, nem is durván, de stabilan hallhatóan![]()
DE nem akarok ezzel újabb vitát nyitni, pláne újabb téglát dobni a pocsolyába![]()
Hogyan zajlik egy ilyen kísérlet?mishow írta: ↑2022.11.04., pén. 13:58Van bizony, korábban a hifi cimborákkal csináltunk ilyen kísérleteket. IC és tápkábel esetében is másképp "szól" ugyanaz a kábel különböző hosszban. Tápkábelnél pl jól hallhatóan másképp tud szólni az 1/1,5/2 méteres változat, de legutóbb az egyszerre vásárolt Vention CAT8 1m és 2m LAN kábelek se szóltak egyformán - nem "mintha" különbséggel, nem is durván, de stabilan hallhatóan![]()
ECCERRE írtuk, csak én már a kapacitás/impedancia kérdésbe nem bonyolódtam bele, mert ahhoz nem nagyon értek.
Van bizony, korábban a hifi cimborákkal csináltunk ilyen kísérleteket. IC és tápkábel esetében is másképp "szól" ugyanaz a kábel különböző hosszban. Tápkábelnél pl jól hallhatóan másképp tud szólni az 1/1,5/2 méteres változat, de legutóbb az egyszerre vásárolt Vention CAT8 1m és 2m LAN kábelek se szóltak egyformán - nem "mintha" különbséggel, nem is durván, de stabilan hallhatóan
Ez nem ennyire egyszerű. Szerintem a rossz kábel/jó kábel arány számít. Azaz ha sok rossz kábeled van egy funkcióra , akkor sok jó kell mellé , hogy a hatása igazán érvényesüljön. Ezért az a legjobb, ha a rosszakat kigyomlálod a rendszerből (készülékekből is) és a jót teszed mindenhova. akkor ha minden jól megy kevesebbből megúszod és a végeredmény is jobb lesz. Vz az egyik legjobb megoldás mind a két esetre egyébként . Jó lóra tettél vele!Rock60 írta: ↑2022.11.04., pén. 11:58Én is variáltam a cuccaim elhelyezésén, de mindig első szempont volt, hogy a készülékek középen maradjanak, pont a kábelek miatt. Nehéz volt kicentizni, hogy a lemezjátszó se legyen kényelmetlenűl alacsonyan és a TV sem túl magasan.
El tehettem volna a lemezjátszót oldalra egy falikonzolra, de én nem akartam a hosszú kábelekkel bíbelődni, azokra kőlteni - 1 m Vz helyett 4 m Vz - és bevállalni a minőségromlást, ami a hosszabb kábelekkel jár.
Egyébként, pont meg szerettem volna kérdezni én is a téma tudoraitól, hogy ha adott típusból árkategóriától függetlenűl 1 méteres helyett 4 méterest használunk, mire lehet számítani hangminőség szempontjából ?
Gondolom, semmi jóra...![]()
Úgy tudom, a hagyományos hifi kábeleknél úgy 5m körül kezdődik a kritikus határ, de ez attól is függ, hogy az adott forráskészüléknél mekkora és mennyire stabil a kimenő jel. Javaslom, ha már végleges a hely, mérd ki egy sima madzaggal, pontosan mennyi kell, hagyjál rá annyit, hogy sehol ne feszüljön, és annyit vegyél, ne saccra meg szemre ...Garfield92 írta: ↑2022.11.04., pén. 10:06számolva azzal, hogy nem közvetlenül egyenesen kötöm majd hanem hátul elvezetem a kábeleket, illetve az állvány gerincében is szépen polconként kijárattal rendelkező kábel elvezető van, így szerintem a 3m minimum kell, de ha biztosra akarok menni lehet a picivel hosszabb sem árt a sok kanyargás miatt. Szóval ezért van szükségem hosszabb kábelekre.
Van olyan, aki megtudja hallani a kulonbseget egyertelmuen egy 1 meteres es egy 4 meteres ugyan olyan tisztesseges IC kabel kozott?Rock60 írta: ↑2022.11.04., pén. 11:58Én is variáltam a cuccaim elhelyezésén, de mindig első szempont volt, hogy a készülékek középen maradjanak, pont a kábelek miatt. Nehéz volt kicentizni, hogy a lemezjátszó se legyen kényelmetlenűl alacsonyan és a TV sem túl magasan.
El tehettem volna a lemezjátszót oldalra egy falikonzolra, de én nem akartam a hosszú kábelekkel bíbelődni, azokra kőlteni - 1 m Vz helyett 4 m Vz - és bevállalni a minőségromlást, ami a hosszabb kábelekkel jár.
Egyébként, pont meg szerettem volna kérdezni én is a téma tudoraitól, hogy ha adott típusból árkategóriától függetlenűl 1 méteres helyett 4 méterest használunk, mire lehet számítani hangminőség szempontjából ?
Gondolom, semmi jóra...![]()
zoli73 írta: ↑2022.11.03., csüt. 17:02Azért azt jó volna tudni, hogy miért kell 3-5m hosszú IC kábel? Milyen rendszer elrendezés az, ami ilyen hosszú kábelezést igényel? Ha az általánosan használt 1m-est vennél, akkor az adott keretből jobb minőségű is beleférne.Garfield92 írta: ↑2022.11.03., csüt. 12:58Sziasztok!
Új albérlet miatt totál átrendezésre került a hifi motyóm. Eddig elég vegyesen használtam IC kábeleket. Volt köztünk cimborától megörökölt KáCsa, meg egy rakás szedett vedett hulladék is. Most viszont szeretnék venni 3db 3-4 méteres valami tisztes minőségű de a csillagos egeket az árával el nem érő de egységes belépő szintű IC kábelt.
https://www.muziker.hu/monacor-audio-cable-acp-300-50
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/kacsa- ... a-kabel-5m
Az netsztyeppe első felszántása után barátságos árban ezeket találtam. Valójában 2db lenne igen fontos a vinly és a cd lejátszónak. Tehát ha mondjuk 15k Ft-ban tetődik az még beleférhet. Persze nyugodtan mondjátok ha ilyen árban teljesen mindegy mit választok, de gondoltam hátha van valami bejáratott joly joker megoldás.
Előre is köszönöm a segítségeteket!![]()
Vagy nem. Majd elválik. Írom ezt azért, mert nekem 4 db Zu Audio Event van a rendszerben és mégis kacsintgatok pl Valhalla kábelei felé, vagy a Siltech. Szóval, na!
Te azt csak hiszed....
Én kipróbálnám Cables drótjait isGarfield92 írta: ↑2022.11.03., csüt. 12:58Sziasztok!
Új albérlet miatt totál átrendezésre került a hifi motyóm. Eddig elég vegyesen használtam IC kábeleket. Volt köztünk cimborától megörökölt KáCsa, meg egy rakás szedett vedett hulladék is. Most viszont szeretnék venni 3db 3-4 méteres valami tisztes minőségű de a csillagos egeket az árával el nem érő de egységes belépő szintű IC kábelt.
https://www.muziker.hu/monacor-audio-cable-acp-300-50
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/kacsa- ... a-kabel-5m
Az netsztyeppe első felszántása után barátságos árban ezeket találtam. Valójában 2db lenne igen fontos a vinly és a cd lejátszónak. Tehát ha mondjuk 15k Ft-ban tetődik az még beleférhet. Persze nyugodtan mondjátok ha ilyen árban teljesen mindegy mit választok, de gondoltam hátha van valami bejáratott joly joker megoldás.
Előre is köszönöm a segítségeteket!![]()