Igazán jó hallásod van, gratulálok hozzá!

Nekem sajnos egy jobbféle mp3 kontra sfotify minőséggel is meggyűlik a bajom, egy belépő stúdió fejhallgatón is, nem tagadom. Így, az én szavamra itt igazán nem lehetne adni.

Igazán jó hallásod van, gratulálok hozzá!
Semmi ilyesmi, mishow, végre egy témábavágó kérdésre ebben a topikban nemcsak trollkodás a válasz (semmiképp sem Részedről, félre ne értsd, kérlek), végre elkezdünk tematikusan kábelezni. Neked is és mindenkinek köszönöm a magam nevében, hogy teszünk az ellen, hogy olyan szakkollégák, akik eddig még kevés tapasztalatot szereztek a kábelezésben, hozzájussanak legalább néhány tapasztalat leírásához, ami ebben a topikban pár év alatt megírt tapasztalatként lecsapódott.mishow írta: ↑2022.11.04., pén. 13:58Van bizony, korábban a hifi cimborákkal csináltunk ilyen kísérleteket. IC és tápkábel esetében is másképp "szól" ugyanaz a kábel különböző hosszban. Tápkábelnél pl jól hallhatóan másképp tud szólni az 1/1,5/2 méteres változat, de legutóbb az egyszerre vásárolt Vention CAT8 1m és 2m LAN kábelek se szóltak egyformán - nem "mintha" különbséggel, nem is durván, de stabilan hallhatóan![]()
DE nem akarok ezzel újabb vitát nyitni, pláne újabb téglát dobni a pocsolyába![]()
Csak kérdeztél én meg válaszoltam![]()
Ez tényleg jó volt, mint poén.
Keresünk egy jó kis pocsolyát (elsősorban emiatt esős időszakokat preferálunk, ami mostanában adott is), utána a többször kiválogatott különböző formájú, színű tégla és kődarabokat dobáljuk a vízbe. Igyekszünk mindig rendre a mértani közepére célozni, persze ez nem mindig jön össze. Úgyhogy nem mindig vagyunk pontosak ezen kísérletek során. Gondolkodtunk már, hogy konyhai mérlegen 10g pontossággal előtte megmérjük a dobálandó tárgyakat, illetve keressük még az összefüggést a vízmélység, felfelé csapódó vízmennyiség, valamint a kődarabok formája között.fererencz írta: ↑2022.11.04., pén. 14:42Hogyan zajlik egy ilyen kísérlet?mishow írta: ↑2022.11.04., pén. 13:58Van bizony, korábban a hifi cimborákkal csináltunk ilyen kísérleteket. IC és tápkábel esetében is másképp "szól" ugyanaz a kábel különböző hosszban. Tápkábelnél pl jól hallhatóan másképp tud szólni az 1/1,5/2 méteres változat, de legutóbb az egyszerre vásárolt Vention CAT8 1m és 2m LAN kábelek se szóltak egyformán - nem "mintha" különbséggel, nem is durván, de stabilan hallhatóan![]()
DE nem akarok ezzel újabb vitát nyitni, pláne újabb téglát dobni a pocsolyába![]()
Hogyan zajlik egy ilyen kísérlet?mishow írta: ↑2022.11.04., pén. 13:58Van bizony, korábban a hifi cimborákkal csináltunk ilyen kísérleteket. IC és tápkábel esetében is másképp "szól" ugyanaz a kábel különböző hosszban. Tápkábelnél pl jól hallhatóan másképp tud szólni az 1/1,5/2 méteres változat, de legutóbb az egyszerre vásárolt Vention CAT8 1m és 2m LAN kábelek se szóltak egyformán - nem "mintha" különbséggel, nem is durván, de stabilan hallhatóan![]()
ECCERRE írtuk, csak én már a kapacitás/impedancia kérdésbe nem bonyolódtam bele, mert ahhoz nem nagyon értek.
Van bizony, korábban a hifi cimborákkal csináltunk ilyen kísérleteket. IC és tápkábel esetében is másképp "szól" ugyanaz a kábel különböző hosszban. Tápkábelnél pl jól hallhatóan másképp tud szólni az 1/1,5/2 méteres változat, de legutóbb az egyszerre vásárolt Vention CAT8 1m és 2m LAN kábelek se szóltak egyformán - nem "mintha" különbséggel, nem is durván, de stabilan hallhatóan
Ez nem ennyire egyszerű. Szerintem a rossz kábel/jó kábel arány számít. Azaz ha sok rossz kábeled van egy funkcióra , akkor sok jó kell mellé , hogy a hatása igazán érvényesüljön. Ezért az a legjobb, ha a rosszakat kigyomlálod a rendszerből (készülékekből is) és a jót teszed mindenhova. akkor ha minden jól megy kevesebbből megúszod és a végeredmény is jobb lesz. Vz az egyik legjobb megoldás mind a két esetre egyébként . Jó lóra tettél vele!Rock60 írta: ↑2022.11.04., pén. 11:58Én is variáltam a cuccaim elhelyezésén, de mindig első szempont volt, hogy a készülékek középen maradjanak, pont a kábelek miatt. Nehéz volt kicentizni, hogy a lemezjátszó se legyen kényelmetlenűl alacsonyan és a TV sem túl magasan.
El tehettem volna a lemezjátszót oldalra egy falikonzolra, de én nem akartam a hosszú kábelekkel bíbelődni, azokra kőlteni - 1 m Vz helyett 4 m Vz - és bevállalni a minőségromlást, ami a hosszabb kábelekkel jár.
Egyébként, pont meg szerettem volna kérdezni én is a téma tudoraitól, hogy ha adott típusból árkategóriától függetlenűl 1 méteres helyett 4 méterest használunk, mire lehet számítani hangminőség szempontjából ?
Gondolom, semmi jóra...![]()
Úgy tudom, a hagyományos hifi kábeleknél úgy 5m körül kezdődik a kritikus határ, de ez attól is függ, hogy az adott forráskészüléknél mekkora és mennyire stabil a kimenő jel. Javaslom, ha már végleges a hely, mérd ki egy sima madzaggal, pontosan mennyi kell, hagyjál rá annyit, hogy sehol ne feszüljön, és annyit vegyél, ne saccra meg szemre ...Garfield92 írta: ↑2022.11.04., pén. 10:06számolva azzal, hogy nem közvetlenül egyenesen kötöm majd hanem hátul elvezetem a kábeleket, illetve az állvány gerincében is szépen polconként kijárattal rendelkező kábel elvezető van, így szerintem a 3m minimum kell, de ha biztosra akarok menni lehet a picivel hosszabb sem árt a sok kanyargás miatt. Szóval ezért van szükségem hosszabb kábelekre.
Van olyan, aki megtudja hallani a kulonbseget egyertelmuen egy 1 meteres es egy 4 meteres ugyan olyan tisztesseges IC kabel kozott?Rock60 írta: ↑2022.11.04., pén. 11:58Én is variáltam a cuccaim elhelyezésén, de mindig első szempont volt, hogy a készülékek középen maradjanak, pont a kábelek miatt. Nehéz volt kicentizni, hogy a lemezjátszó se legyen kényelmetlenűl alacsonyan és a TV sem túl magasan.
El tehettem volna a lemezjátszót oldalra egy falikonzolra, de én nem akartam a hosszú kábelekkel bíbelődni, azokra kőlteni - 1 m Vz helyett 4 m Vz - és bevállalni a minőségromlást, ami a hosszabb kábelekkel jár.
Egyébként, pont meg szerettem volna kérdezni én is a téma tudoraitól, hogy ha adott típusból árkategóriától függetlenűl 1 méteres helyett 4 méterest használunk, mire lehet számítani hangminőség szempontjából ?
Gondolom, semmi jóra...![]()
zoli73 írta: ↑2022.11.03., csüt. 17:02Azért azt jó volna tudni, hogy miért kell 3-5m hosszú IC kábel? Milyen rendszer elrendezés az, ami ilyen hosszú kábelezést igényel? Ha az általánosan használt 1m-est vennél, akkor az adott keretből jobb minőségű is beleférne.Garfield92 írta: ↑2022.11.03., csüt. 12:58Sziasztok!
Új albérlet miatt totál átrendezésre került a hifi motyóm. Eddig elég vegyesen használtam IC kábeleket. Volt köztünk cimborától megörökölt KáCsa, meg egy rakás szedett vedett hulladék is. Most viszont szeretnék venni 3db 3-4 méteres valami tisztes minőségű de a csillagos egeket az árával el nem érő de egységes belépő szintű IC kábelt.
https://www.muziker.hu/monacor-audio-cable-acp-300-50
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/kacsa- ... a-kabel-5m
Az netsztyeppe első felszántása után barátságos árban ezeket találtam. Valójában 2db lenne igen fontos a vinly és a cd lejátszónak. Tehát ha mondjuk 15k Ft-ban tetődik az még beleférhet. Persze nyugodtan mondjátok ha ilyen árban teljesen mindegy mit választok, de gondoltam hátha van valami bejáratott joly joker megoldás.
Előre is köszönöm a segítségeteket!![]()
Vagy nem. Majd elválik. Írom ezt azért, mert nekem 4 db Zu Audio Event van a rendszerben és mégis kacsintgatok pl Valhalla kábelei felé, vagy a Siltech. Szóval, na!
Te azt csak hiszed....
Én kipróbálnám Cables drótjait isGarfield92 írta: ↑2022.11.03., csüt. 12:58Sziasztok!
Új albérlet miatt totál átrendezésre került a hifi motyóm. Eddig elég vegyesen használtam IC kábeleket. Volt köztünk cimborától megörökölt KáCsa, meg egy rakás szedett vedett hulladék is. Most viszont szeretnék venni 3db 3-4 méteres valami tisztes minőségű de a csillagos egeket az árával el nem érő de egységes belépő szintű IC kábelt.
Az netsztyeppe első felszántása után barátságos árban ezeket találtam. Valójában 2db lenne igen fontos a vinly és a cd lejátszónak. Tehát ha mondjuk 15k Ft-ban tetődik az még beleférhet. Persze nyugodtan mondjátok ha ilyen árban teljesen mindegy mit választok, de gondoltam hátha van valami bejáratott joly joker megoldás.
Ismerem azt a megállót
Na, ennyit akkor a PC-kábelekről.Alex_Aston írta: ↑2022.11.03., csüt. 17:05Bekerült a Limetree előtt lévő TMP-hez eddig használt PC kábel helyett, egy régi (olasz gyártású) Van Damme tápkábel próbára.
Pár nap után azt tudom mondani, hogy javított a hangon. Persze nem lett a kis vasból hirtelen Musicbook Source, viszont javult a tisztaság, és a hangok jobb elkülönülése, pontosabb lett minden.
Nem gondoltam volna.
Meg ugye van az mikor bekötsz 2M HUF kábelt és akkor sem történik semmi
Azért azt jó volna tudni, hogy miért kell 3-5m hosszú IC kábel? Milyen rendszer elrendezés az, ami ilyen hosszú kábelezést igényel? Ha az általánosan használt 1m-est vennél, akkor az adott keretből jobb minőségű is beleférne.Garfield92 írta: ↑2022.11.03., csüt. 12:58Sziasztok!