.
- Volbeat 1 kicsi.jpg (166.8 KiB) Megtekintve 5745 alkalommal
- Volbeat 2 kicsi.jpg (362.2 KiB) Megtekintve 5745 alkalommal
- Volbeat 3 kicsi.jpg (458.84 KiB) Megtekintve 5745 alkalommal
- Volbeat 4 kicsi.jpg (416.72 KiB) Megtekintve 5745 alkalommal
Moderátor: ValhallA

A kerámia ,,driver" hangszórót jelent?ValhallA írta: ↑2022.11.03., csüt. 21:07Egy kis Kharma International történelem... Charles van Oosterum-ot még sosem láttam rőzsével. A kis Pumikli már 1985-ben kerámia driverekkel játszadozott. Kivételes minőségű termékeket gyártó céget hozott létre!![]()
"Back to 1982...
Where Charles van Oosterum founded the company called O.L.S. By founding this company Charles started his journey for perfecting audio and developing new innovations in high-end audio. With the Ceramique series in 1985 O.L.S. was the very first to start working with ceramique drivers. The passion for audio pushed O.L.S. forward by choosing its own path and as a typical example selecting novelties in their time. Many new products followed based on this eager to break through current standards.
Always fun to dive into the history archives of Kharma (previously called O.L.S.)"

Annak idején tényleg nagyon sokat hallgattuk, de szerencsére annak idején még senki sem ismerte ezt az idétlen "bakelit" elnevezést. Annak idején még mindenki tudta, hogy mi a valódi neve a hanglemeznek.
Annak idején ahogy mondani szokták rongyosra hallgattuk a bakeliten…

When the hammer in Mahler is not enough!

A MISTer-t használom, ami FPGA szintű emulációt biztosít a 8-16-32Bit-es konzolokhoz, automatákhoz és házi gépekhez, mint az Amiga. Szinte mindenféle mag 100%-ban tökéletes emulációt biztosít, mindenféle bug, szín és sebesség problémák nélkül.De leginkabb ezt tudom javasolni. Letölthető formában számos Amiga klasszikus. Vigyázat. Függőséget tud okozni

Ajánlom ezt az oldalt, böngészőben működő Amiga, C64 és DOS klasszikusok. El lehet vele lenni...ValhallA írta: ↑2022.10.24., hétf. 20:29"A1200 Mania - 30 évvel ezelőtt ezen a napon mutatták be a Commodore egyik legsikeresebb Amiga modelljét, az Amiga 1200-t. A kezdő ára az Egyesült Királyságban 399 font volt és messze túlélve az anyavállalat csődjét, egészen 1996-ig gyártották az Escom jóvoltából. Hivatalos eladási adatokat sosem adtak ki, de becslések szerint kevesebb, mint 1 millió darabot adtak el világszerte. 1993 márciusában Magyarországon "potom" 59.990 forintért lehetett megvásárolni egy példányt.
Mint tudjuk a gép ma szinte másodvirágzását éli, számtalan új hardver jelent már meg és folyamatosan jelenik meg hozzá. Az amigák szerelmeseinek kedvenc gyűjteményi darabja, mellyel sokan a mai napig játszanak."
https://hu.wikipedia.org/wiki/Amiga_120 ... Lr5Bcsa05Q

Ear írta: ↑2022.10.24., hétf. 07:09Hát ha már így meg lettem szólítva.ValhallA írta: ↑2022.10.21., pén. 09:36""Promised Land" is the 5th studio album by QUEENSRŸCHE. It was released on October 18, 1994. Happy 28th anniversary!"![]()
Az utolsó, valóban minőségi Queensryche album, amiben szerepet vállalt a zseniális Chris DeGarmo 28 esztendős lett!
Talán azt a fajta gondolatiságot, zenei megoldásokat, amit a Promised Land képviselt már képtelen volt befogadni a hajmetál érából magukkal hozott rajongótábor...
Ear és Adamthebrave, tudom, hogy érdekeltek a témában, reményeim szerint megosztják a gondolataikat...
youtu.be/u6se8D4JQ1Y
youtu.be/VbwCrB0CtJANekem ez az utolsó okosmetál lemez. Ez már a grunge éra, az ilyen zenéknek és lemezeknek leáldozóban. Tényleg korszakhatár, mert ezek után náluk megtörik a zenei ív, jön a kísérletezésnek hívott egók harca. Több ilyen okosmetál lemez nem készül szerintem mástól sem, helyette jön a matekmetál, ahol a nagyonbonyolult legyen fontosabbá válik, mint az, hogy tulajdonképpen úgy legyen piszok összetett, hogy az fel sem tűnik a'la Steely Dan. Meg amúgy is nyakig ülünk a grunge érának hívott mediaheckben, egy ilyen lemez csakis bukás lehet a mainstreamból jövő műpunk mellett.
A francba! Nekem ez a hsz. már kínai a sok idegen szó miatt. Tudom elmaradott vagyok.... De! Olyan szép és kifejező a magyar nyelv...
De talán a QUEENSRŸCHE-nak is meglesz majd a maga Greta Van Fleetje, és ők megcsinálják majd az új Operation Mindcrime-ot...

Nekem ez 'A' Queensryche lemez, anno 2-3 számot is játsztottunk tőlünk, még a Szigeten is elhangoztak (I am I, Bridge), mi így tisztelegtünk előttük. Mára mindkát újkori variánsa - Tate és a Queensryche néven futó izé - önmaga paródiája lett.Ear írta: ↑2022.10.24., hétf. 07:09Hát ha már így meg lettem szólítva.Nekem ez az utolsó okosmetál lemez. Ez már a grunge éra, az ilyen zenéknek és lemezeknek leáldozóban. Tényleg korszakhatár, mert ezek után náluk megtörik a zenei ív, jön a kísérletezésnek hívott egók harca. Több ilyen okosmetál lemez nem készül szerintem mástól sem, helyette jön a matekmetál, ahol a nagyonbonyolult legyen fontosabbá válik, mint az, hogy tulajdonképpen úgy legyen piszok összetett, hogy az fel sem tűnik a'la Steely Dan. Meg amúgy is nyakig ülünk a grunge érának hívott mediaheckben, egy ilyen lemez csakis bukás lehet a mainstreamból jövő műpunk mellett.
De talán a QUEENSRŸCHE-nak is meglesz majd a maga Greta Van Fleetje, és ők megcsinálják majd az új Operation Mindcrime-ot...