Semmi ilyesmi, mishow, végre egy témábavágó kérdésre ebben a topikban nemcsak trollkodás a válasz (semmiképp sem Részedről, félre ne értsd, kérlek), végre elkezdünk tematikusan kábelezni. Neked is és mindenkinek köszönöm a magam nevében, hogy teszünk az ellen, hogy olyan szakkollégák, akik eddig még kevés tapasztalatot szereztek a kábelezésben, hozzájussanak legalább néhány tapasztalat leírásához, ami ebben a topikban pár év alatt megírt tapasztalatként lecsapódott.mishow írta: ↑2022.11.04., pén. 13:58Van bizony, korábban a hifi cimborákkal csináltunk ilyen kísérleteket. IC és tápkábel esetében is másképp "szól" ugyanaz a kábel különböző hosszban. Tápkábelnél pl jól hallhatóan másképp tud szólni az 1/1,5/2 méteres változat, de legutóbb az egyszerre vásárolt Vention CAT8 1m és 2m LAN kábelek se szóltak egyformán - nem "mintha" különbséggel, nem is durván, de stabilan hallhatóan![]()
DE nem akarok ezzel újabb vitát nyitni, pláne újabb téglát dobni a pocsolyába![]()
Csak kérdeztél én meg válaszoltam![]()
NYilván fül és rendszer is kell ahhoz, hogy a kábel is számítson, de nekem már egy HS-280-ason is ordított, ha IC-t cseréltem a rendszerben. Szóval, ha eleve nem utasítjuk el, hogy esetleg több méter jelútnak lehet hatása a hangra, akkor sokminden történhet