nu,mondjuk azt hogy semmi közöm az egészhezzoli73 írta: ↑2022.11.01., kedd 22:13Ugye arról hallottál, hogy egy erősítő meghajtó képessége, és a Wattok száma között nincs egyenes arányosság? Attól mert sok Watt áll rendelkezésre(papíron), ettől még egy hangsugarzó egyenetlen inpedancia menetét még nem biztos, hogy tudja kezelni. Nem beszélve arról, hogy ezek a gyárilag megadott kimenő teljesítmény adatok, sokszor köszönö viszonyban sincsenek a hálózati teljesítmény felvétellel. Ne értsd félre, nem fikázásból, de fussd át a Marantz ide vonatkozó adatait. Sajnos sokszor nem jön ki a matek, és azt a fránya fizikát sem sikerült még senkinek sem meghazudtolni.Alex_Aston írta: ↑2022.11.01., kedd 21:42Nem, nem változtam. A mélyről továbbra sem mondok le...zoli73 írta: ↑2022.11.01., kedd 21:02
Nocsak, polcsugárzó? nálad?
Javíts ki, ha rosszúl emlékeznék, de 1,5 évvel ez előtt, mikor kerested a Mission utódját, mindenhol(kereskedőknél, fórumtársaknál) a mélyhangokat hiányoltad, keveselted. Ehhez képest most az állványos sugárzó több, mint meglepő. Ennyire változna a világ, vagy Te is?
Akárcsak a Dynaudio(azzal együtt, hogy nekem tetszik a Dynaudio hangzás), jól meggondoltad ezt? Gondolom ezt a szeretett Marantz-odra való tekintettel. Valószínűleg a "dínó" topikot már rágod, és sejted mire gondolok.
Szerintem maradj az Orkan-nál, és a kiemelést próbáld meg további akusztikai beavatkozással megoldani, ha lehet.
Persze lebeszélni sem akarlak semmiről, de a Dynaudio-val könnyen fejest ugorhatsz egy darázsfészekbe, és lehet futni a köröket a korrekt meghajtást keresve, a gondtalan zenehallgatás helyett.![]()
De mivel a szoba "segíti" a nagyon alacsony sub tartományt, így ehhez kell/lehet igazodni.
Akusztikailag lehetne kezelni, másfél méter vastag panelekkel. Vagy falaktól másfel méteres tavolsaggal talán. Mivel a kérdéses hely ugye nappali, egyik sem jöhet szóba.
Járt itt nálam egyébként két Dyno doboz is, egyik a Special Forty, a másik a Contour 20. Szóval nem elméletben keresem a megoldást, hanem gyakorlatban. És működik. A Contour 20 papíron 39Hz-ig megy -3dB mellett, és onnan esik lefelé, ezt a szoba szépen "megemeli", így egy nagyobb álló doboz hangját kapom. Legalább is így hallottam.
A hajtást illetőleg nem értem a kérdést. Nekem nem 2x1W-os csöves erősítőm van, hanem 4 ohm mellett bő 2x200W-os Malac. Minden IS meg tud ez hajtani. A Dynokat is röhögve kezelte.![]()
De persze majd ha elmegy az Orkan, akkor meglatjuk, mi lesz a piacon.
https://www.audioholics.com/amplifier-r ... lysis.html
fül és szemtanúja voltam amikor a kisebb,PM15S1 csukladozott (sztem) egy C1/1.4 meghajtásával (túl puha,lagymatag hang volt az egész),a másik Cambridge Audio CA840 meg röhögve,meghajtotta az emlitett Dyno-t..a másik szobában lévő C2 sem járt sokkal jobban az akkori MAC top integráltjávál,talán az MA8900/MA9000 lehetett,ugyanazon gondokkal küzdött a párositás mint PM15S1 és C1/1.4...kábelezés mind a esetben Nordost volt..
a D700 meghajtása sem a kezesbárány kategória,volt rákötve már sokminden,volt gyalázat szint,és jó (számomra)..jóslatókba nem mennék bele,soha,semmilyen szinten,amig nincs saját rendszerbeli tapasztalatom...volt hogy egy tápkábelcsere hozta meg a pozitiv eredményt...innét aztán szwsz tavasz 3x
(Az Orkan érdékében én már felkináltam egy hangszorókábel cserét,talán egy teszt erejéig elegendő lehet a 2x2,5m(vagy x2,5m)

mellett - van mélyük, képesek akár 30m2-t is behangosítani (sic.!), nem kerülnek csilliárdokba sem - és nem Dyno-k...