Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Saját hifis cuccaimról készült képek
- tamagaba
- Törzsvendég
- Értékelés: 598
- Kapcsolat:
Re: Saját hifis cuccaimról készült képek
Beszarás milyen jó tud lenni ez a Helicon Focus progi és a Focus Stack üzemmód a gépen. 8 képből rakta össze.
ISO100, 8-as blende 60/2.8 makró kb. 1 méter
(szorri nálam csak ezek a cuccok vannak)
ISO100, 8-as blende 60/2.8 makró kb. 1 méter
(szorri nálam csak ezek a cuccok vannak)
- Csatolmányok
-
- 2022-11-12_17-20-10 M=A R=8 S=4_small.jpg (761.53 KiB) Megtekintve 2654 alkalommal
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
8 hónap kihagyás után beköltöztek a hangok is az új helyükre.
- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1210
Pár szösszenet tőlem is.
- Csatolmányok
-
- 20210302_190604.jpg (2.09 MiB) Megtekintve 3082 alkalommal
-
- 20201010_180002.jpg (3.86 MiB) Megtekintve 3082 alkalommal
-
- 20201204_214857.jpg (3.29 MiB) Megtekintve 3082 alkalommal
-
- 20200327_214212.jpg (3.29 MiB) Megtekintve 3082 alkalommal
- tamagaba
- Törzsvendég
- Értékelés: 598
- Kapcsolat:
Még egy régi scan egy szöszös negáról 

- Csatolmányok
-
- 016 copy.jpg (5.49 MiB) Megtekintve 3059 alkalommal
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8927
Szép fények voltak ma!

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Nem az én vilàgom de nagyon szép az egész install.
Gratulàlok
Gratulàlok

AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Mostmár talán, megérkeztem. 

- Csatolmányok
-
- P_20221031_203853_1_1_2_1.jpg (1.54 MiB) Megtekintve 3398 alkalommal
CD futómű: Jadis JD2
DAC: Pro-ject Dac Box rs2
Digitális futómű: Auralic Aries Femto (tuningolt ház,táp)
Deck: Nakamichi LX5
Erősítő: HoriTon AN SE 300B
Hangfal: Audio Note E/LX Hemp kit
Kábelek: HiDiamond D8; AQ Thunder; Nordost H2; ValhallA Aura, Aurora
Elosztó: Fisch Audiotechnik reference line
DAC: Pro-ject Dac Box rs2
Digitális futómű: Auralic Aries Femto (tuningolt ház,táp)
Deck: Nakamichi LX5
Erősítő: HoriTon AN SE 300B
Hangfal: Audio Note E/LX Hemp kit
Kábelek: HiDiamond D8; AQ Thunder; Nordost H2; ValhallA Aura, Aurora
Elosztó: Fisch Audiotechnik reference line
- new_dualcs5000
- Nincs visszaút
- Értékelés: 226
Úgy döntöttem beanalógizálom barátom LP-jét...
- ottoisis
- Fórumlakó
- Értékelés: 87
new_dualcs5000 írta: ↑2022.10.06., csüt. 12:58Kazettás???
Meg vagy őrülve?
Meg.
092EF36E-ACDE-42DB-8B50-D2E990F9A482.jpeg
![]()
LPj: Townshend Elite Mk II Rock + Moth-RB-250/AN-Ai karkábel + Roksan Corus Blue
CD: Cyrus dAD-7, Erősítő: Palotás phono, TMP ANT, Dobozok: Audio Note AX-Two
Kábelek, kiegészítők: Fapaci, Belden 8402, Kondo KSL, YBA Glass, 47 Lab OTA Stratos
CD: Cyrus dAD-7, Erősítő: Palotás phono, TMP ANT, Dobozok: Audio Note AX-Two
Kábelek, kiegészítők: Fapaci, Belden 8402, Kondo KSL, YBA Glass, 47 Lab OTA Stratos
- vlaca
- Fórumlakó
- Értékelés: 323
- Kapcsolat:
Vintage Linn music center(CD,tuner,integrál erősítő egyben)

Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb
Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb
Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com
- Gulka.
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 389
Legyen még egy tegnapi totál. 

- Csatolmányok
-
- IMG_20221014_164944.jpg (2.5 MiB) Megtekintve 4292 alkalommal
Lindemann Limetree Network + Kenwood KT-5020L + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Beyerdynamic DT-990 + Pro-Ject Dac Box E.
Zu Audio Birth + Libtec + HiDiamond D2 / D3 + QED QE 8104 / 8107 / 8174 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike + Takstar Pro 70.
Zu Audio Birth + Libtec + HiDiamond D2 / D3 + QED QE 8104 / 8107 / 8174 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike + Takstar Pro 70.
- Gulka.
- Kezdő Fórumlakó
Marad természetesen. Évek óta biztos pont. Sőt! Egyedül ő maradt a régi rendszerből. Streamer funkciója egy kiegészítő csak. Pl. DSD-t sem tud, amit azért hallgatok néha. Heed és NAD. Teljesen más a hang most itthon. A Dynok is bejaratósak még bőven. Úgy volt, hogy leépítem a hifit valami olcsóbbra. Nem jött össze, mivel hiányzott a jobb hangzás itthon. Nad és JBL belépő szettel is jó volt zenét hallgatni, de ha hallottál már jobb hangot, akkor a kevesebbel egy idő után nem elégszel meg. Az érkező Dynok borítottak mindent, mert oda kevés lett a kis Nad. Remélem pár évig békén hagy a hifi bogár.Alex_Aston írta: ↑2022.10.08., szomb. 22:47
És akkor a Limetree megy a levesbe, vagy mi a terv?
Már csak azért kérdem, mert a Hegel streamer is, nemde? Vagy csak erősítőnek használod? Mi volt előtte?
Lindemann Limetree Network + Kenwood KT-5020L + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Beyerdynamic DT-990 + Pro-Ject Dac Box E.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3278
És akkor a Limetree megy a levesbe, vagy mi a terv?
Már csak azért kérdem, mert a Hegel streamer is, nemde? Vagy csak erősítőnek használod? Mi volt előtte?
Csak a Marantz! :-D
- Gulka.
- Kezdő Fórumlakó
I think this is a beginning of beautiful friendship
- Csatolmányok
-
- IMG_0073.JPG (2 MiB) Megtekintve 4732 alkalommal
Akkor ennek semmi köze a Cantonhoz, csak nagy a hasonlóság (Karat 20N, Karat 920). A Canton nem építene be más márkájú magasugárzót saját termékeibe ugyebár‽ Valamint nem lehet 1992-es gyártású sem, mivel kelet és Nyugat-Németország akkor már 2 éve egyesült.
Kis kutatás után találtam néhány dolgot, és úgytűnik egy tiszavirág életű hangfal gyártóról van szó mindössze 3db termékkel a hangfal 'line'-upban, amiket már 1987-ben és 88-ban teszteltek a Stereoplayben és Audio magazinban. Egyébként Oberklasse-ba rangsorolják csak úgy mint a Canton karat modelleket akkoriban.
Ha mód van rá majd teszteld össze hasonló korú és kategóriájú dobozokkal. Kiváncsi lennék mik a tapasztalatok.
Kis kutatás után találtam néhány dolgot, és úgytűnik egy tiszavirág életű hangfal gyártóról van szó mindössze 3db termékkel a hangfal 'line'-upban, amiket már 1987-ben és 88-ban teszteltek a Stereoplayben és Audio magazinban. Egyébként Oberklasse-ba rangsorolják csak úgy mint a Canton karat modelleket akkoriban.
Ha mód van rá majd teszteld össze hasonló korú és kategóriájú dobozokkal. Kiváncsi lennék mik a tapasztalatok.
Mivel a kis házi ministudiomba van a hangfal, ezért használtam ezt a szót. Nem kell ennyire komolyan venni a dolgotxilop írta: ↑2022.10.07., pén. 23:17"ez hifi és nem studio minőség, de nem baj ha csal, ha szépen teszi."
a studio minőség miben külömbözik a hifi minőségtől?
egyáltalán mi az hogy studio minőség.?
valamiből ki maradtam ezalatt a 40 év alatt?
itt valamit nagyon nem jól csináltam hogy elhifizgettem ezt a pár évtizedet, ahelyett hogy a studio hangzásra törekedtem volna?.,

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
A Sonofer magashangszórójára és hangszóróira csak szeretne hasonlítani a Canton! A Sonoferben Delec hangszórók vannak kisebb módosításokkal, fényévekkel jobb mint a Canton! És ezt tapasztalatból mondom!

alfaati írta: ↑2022.10.07., pén. 20:34Ezt már mind tudták a Canton Karat DC modellek! Mindössze egy maroknyi hangfalgyártó tudott olyan fém magassugárzót gyártani ami hosszútávon is hallgatható. A Canton az egyik ilyen. Nagyon ráéreztek hogy kell ezt csinálni.earforce írta: ↑2022.10.07., pén. 11:59Ez nagy valószínűséggel a Canton gyárban készülhetett, nagyon sok a hasonlóság a két márka között; viszont feljebb pozicionálva a márkát és tartalmat: Öntvény kosár mélyközép, alu-mangán magas, normális minőségű és mennyiségű csillapítóanyag bent, korrekt hangváltó, merevített belső, plüss előlap (patika ahhoz képest hogy 30 éves) és furnérozott HDF doboz. Szóval erre véletlenül odafigyeltek és jól sikerült. Kijött kétfajta magassal is, állítólag a selyem (?) dómos nem olyan jó, mint az alu verzió, nem tudom. Mindesetre kellett occsón egy passzív zárt monitor és egészen jó. Tudom ez hifi és nem studio minőség, de nem baj ha csal, ha szépen teszi.
www.nanoenergizer.hu
Mozi: Zidoo - Optoma 4K - ARCAM AV40 - Sunfire Grand Cinema X2 - Klipsch THX Ultra2 7.2.4
Audio 1: Synthesis A50T - Micromega M-One - XTZ 100.49 Divine - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Audio 2: Carver CT7 - Forté Audio - Sonofer SF6 - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Mozi: Zidoo - Optoma 4K - ARCAM AV40 - Sunfire Grand Cinema X2 - Klipsch THX Ultra2 7.2.4
Audio 1: Synthesis A50T - Micromega M-One - XTZ 100.49 Divine - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Audio 2: Carver CT7 - Forté Audio - Sonofer SF6 - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
"ez hifi és nem studio minőség, de nem baj ha csal, ha szépen teszi."
itt valamit nagyon nem jól csináltam hogy elhifizgettem ezt a pár évtizedet, ahelyett hogy a studio hangzásra törekedtem volna?.
,
itt valamit nagyon nem jól csináltam hogy elhifizgettem ezt a pár évtizedet, ahelyett hogy a studio hangzásra törekedtem volna?.

Ezt már mind tudták a Canton Karat DC modellek! Mindössze egy maroknyi hangfalgyártó tudott olyan fém magassugárzót gyártani ami hosszútávon is hallgatható. A Canton az egyik ilyen. Nagyon ráéreztek hogy kell ezt csinálni.earforce írta: ↑2022.10.07., pén. 11:59Ez nagy valószínűséggel a Canton gyárban készülhetett, nagyon sok a hasonlóság a két márka között; viszont feljebb pozicionálva a márkát és tartalmat: Öntvény kosár mélyközép, alu-mangán magas, normális minőségű és mennyiségű csillapítóanyag bent, korrekt hangváltó, merevített belső, plüss előlap (patika ahhoz képest hogy 30 éves) és furnérozott HDF doboz. Szóval erre véletlenül odafigyeltek és jól sikerült. Kijött kétfajta magassal is, állítólag a selyem (?) dómos nem olyan jó, mint az alu verzió, nem tudom. Mindesetre kellett occsón egy passzív zárt monitor és egészen jó. Tudom ez hifi és nem studio minőség, de nem baj ha csal, ha szépen teszi.
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2719
Persze, valahol ösztönösen igen. De van olyan amikor már saját magunk is ráeszmélünk erre. Volt már olyan amikor (szándékosan nem írom le mivel) hogy tudtam hogy ez egyik "valósághűbb, hitelesebb stb" a másik pedig "hazudik" mégis a "hazug " mellett döntöttem. Ez kicsit virágnyelv volt de remélem átment...

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2719
Szerintem ez nagy igazság.

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Kicsit kutakodnom kellett nekem is, mert ezek még internet előtti időkből származnak bőven.
Ez nagy valószínűséggel a Canton gyárban készülhetett, nagyon sok a hasonlóság a két márka között; viszont feljebb pozicionálva a márkát és tartalmat: Öntvény kosár mélyközép, alu-mangán magas, normális minőségű és mennyiségű csillapítóanyag bent, korrekt hangváltó, merevített belső, plüss előlap (patika ahhoz képest hogy 30 éves) és furnérozott HDF doboz. Szóval erre véletlenül odafigyeltek és jól sikerült. Kijött kétfajta magassal is, állítólag a selyem (?) dómos nem olyan jó, mint az alu verzió, nem tudom. Mindesetre kellett occsón egy passzív zárt monitor és egészen jó. Tudom ez hifi és nem studio minőség, de nem baj ha csal, ha szépen teszi.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 874
A Sonofer is egy méltatlanul ismeretlen / (itthon) nem értékelt márka, jól sejtem?
Valamit olvashatunk esetleg róluk? Bakancslistás nálam is egy ilyen. :)
Nem szotkam hibázni.
- new_dualcs5000
- Nincs visszaút
- Értékelés: 226
Sziatamagaba írta: ↑2022.10.06., csüt. 15:43Jóféle cucc öhhööömnew_dualcs5000 írta: ↑2022.10.06., csüt. 12:58Kazettás???
Meg vagy őrülve?
Meg.
092EF36E-ACDE-42DB-8B50-D2E990F9A482.jpeg
Mikor szippantottad fel?![]()
Viszonylag friss (40éves) szerzemény...