marconi írta: ↑2022.09.01., csüt. 01:27
Nem hiszem egyébként hogy ott a BG-kel lenne a probléma, inkább valami mást hozhat felszínre, enged át.
Nekem is van két ilyen dacom meg cd100 ak, sosem hallottam ilyesmit amikor ilyen BG-k kerültek bele. Igaz viszont hogy a rendszerem nagyjából minden részénél ügyeltem a szinergiára, a te rendszeredről nem árultál el mást. Ez csak egy tipp hogy ne a BG-eket keresd mint kiváltó okot ha valami nem kerek, kivéve ha mindenhol máshol magasabb szintű alkatrészeket használsz de ilyesmikről nem tudok. :)
Audial AYA5 dac ról van szó és Heed rendszerről. Nem a BG-kkel van a gond, van benne több, mindaddig fantasztikus a helyzet, amíg be nem rakom a kicsatolóra a super e párokat. Nálad pontosan ez a helyzet? Super e párok vannak az I/V végén? Milyenek? Nálam piros NX 4.7uF 50V.
2006 óta hallgatom ennek a Dac-nak az elődjeit BG-vel megrakva, különböző Heed komponensekkel, szóval kialakult már némi elvárás és mihez tartás. :)
Arra is gondoltam, hogy a 2db utoljára vásárolt BG hamis, tegnap betettem a super e helyett csak azokat, leomlottak a falak, felrobbant a színpad, visszaállt az egyensúly.
Közben megtúrtam a netet, találtam véleményeket erre a szitura és ezt írják le kb, amit tapasztaltam:
"...Two units in “anti”-parallel - dynamic and smooooth, big soundstage but the locations in space are somewhat lost. Looses the presence of the female vocals....
...I also noticed that anti-parallel configuration sounds somewhat "veiled" with less presence and focus and somewhat "thicker", maybe more tubelike sounding, but not as fast, as I would prefer....