Nyugi, ez drag king, nem queen...

Fondriest Dardo is érdekes lehet. Árvai Atának van hozzá kapcsolata, Atához meg Kádáréknak. Velossimo is támogatós fajta. Mondjuk vicc, egy ilyen bringa teljes áron volt ennyi nemrégAAttila írta: ↑2022.10.26., szer. 09:07Egyébként igen, a Lotus csapatnál már az év elején láttuk ezeket a bicókat. Látványos is volt a teljes csapat ezzel. Természetesen fontos a bringa tulajdonsága, de azért olyan jó ránézni egy csapatra, amikor ott ülünk a sátraknál és ott állnak sorban egymás mellett a versenylovak![]()
![]()
Gondolom a powermeter érdekel…maden in germany sztem rossz nem lehet
És tenyleg
ha nöi vázason lesz agyváltós jó kínálat, akkor nem fogok ellenállni ...tudnipärt írta: ↑2022.10.26., szer. 17:2852x5 perc=260perc, az több mint 4 óra egy évre vetítve, na annál kevesebb ideig tart a pucolgatás. Minden fejben dől el... na de nem vagyok hittérítő.![]()
Szerintem a Lajtán túl tízből egy agyváltó kap évente egy wellness hétvégét, a többi meg csendben húzza az igát a sírig.
evvel el is dölt az agyváltó kérdése nekempärt írta: ↑2022.10.26., szer. 15:31Évente illik szétszedni, tisztítani, kenni. Én tavaly kihagytam, mert enyhe volt a tél, nem nagyon vertem bele a saras sólét. Ez egy részleges szétszedés csendélete, talán magyarázza, miért tologatom a dolgot:
IMG_20180410_142951.jpg
Előny, hogy ezt elég évente meglépni, nem kell a váltót, sort annyit pátyolgatni.
Annyira nem vészes a helyzet: az utakon lévő agyváltósok jó része minden érdemi karbantartás nélkül fut sok-sok évet - csakúgy mint a láncváltósok - legfeljebb a csapágyak rágnak kicsit a sártól, rozsdától, de azért elgurulgatnak.
Szegeden van egy szerelő, ő valószínűleg minden agyváltót meg tud javítani, kérdés persze, hogy megéri-e a mai óradíjak mellett.
Ha pl. 39-el nem adja ki az 1:1-et, raksz egy 30 körüli tányért, azzal kb. ott lesz.
Évente illik szétszedni, tisztítani, kenni. Én tavaly kihagytam, mert enyhe volt a tél, nem nagyon vertem bele a saras sólét. Ez egy részleges szétszedés csendélete, talán magyarázza, miért tologatom a dolgot:avl2 írta: ↑2022.10.26., szer. 10:40
abszolut belátom az agyváltó elönyeit (állásban váltás, kivül egyszerü, kevesebb dzsuvásodás); viszont tartok
- a karbantartásigénétöl (évente szétszedni ? vagy nem kell ?)
- ha elromlik, akkor kampec vagy nem reális/rentábilis javítani ? ...igaz az olcsó láncváltósokkal is ide jutottam
- ha jól számolok pl. Nexus 7 (ami a leggyakoribb ilyen hasznaltakon) nem adja ki a szokásos lánckerekekkel (vagy azok kb. 2.0-2.1-es viszonyával) az 1:1-et (persze erösödhetnék is :-) de ez egy kb. 150m - lendületböl nem lehet elindulni sem rajta, mert olyan hepehupás elötte + kanyaros -, amin boltos ruhazatban kicsit melegebb idöben az 1:1-es attetellel is küzdök ...ami nem baj, de 1.3-mal A) vagy fel sem bírnék jönni B) szétszakadna a lánc :-) )
..ha jól számolok:
00.JPG
Nekünk is olyan volt,ami elöl egy gumit nyomott a futófelületre. Hátul kontrafék volt mindegyiken.
illetve: agyváltós van-e ? fék: nem tárcsa, nem felni, hanem kontrás agyváltós, elöre pedig ami gumipofát nyomott a futófelületre (nekünk 40 éve volt ilyen biciklink)
abszolut belátom az agyváltó elönyeit (állásban váltás, kivül egyszerü, kevesebb dzsuvásodás); viszont tartoktonee73 írta: ↑2022.10.25., kedd 20:14...Az utóbbi kettő (meg a dinamókapcsolós, ez is megoldódott) mind Ausztriából meg Németországból bekotort 20 (+) éves eladásra felpimpelt lomis gépek - ezt nem dagradálásként írom, de ez tisztán látszik a felszereltségből.Mellettük szól, hogy ezekben a régebbi Deore / Altus / Acera cuccokban azért még van anyag, de ki tudja mennyi km van bennük? Én még mindezen szempontok mellett is a 90e-es Herkulé mellett tenném le a kavicsot, ha már mindenképp láncváltós gép a kritérium. Még egy szempont:ha télben/ hóban /sárban járós, nem tisztogatós, játszós öszvér kell akkor még mindig inkább egy agyváltósra mennék rá, sokkal kisebb a hajtás karbantartás igénye. Lánc, hajtás, hátsó fogaskerék oszt csá'.Ugyanez érvényes a majdani hajtás cseréjére-olcsóbb....
Úgy már más. Bár a villanyváltó és tárcsa drágít, lassan nem megkerülhető.
Az axxony minden tréningen varr egy új mezt...