Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 4989

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: pärt »

Atti, egy ilyet veszünk neked, vége a magányos sufni edzéseknek! ;peace;
Screenshot_2022-10-25-22-06-14-10.jpg
Screenshot_2022-10-25-22-06-14-10.jpg (721.64 KiB) Megtekintve 1182 alkalommal

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3525

Hozzászólás Szerző: AAttila »

pärt írta:
2022.10.25., kedd 18:37
sorban hátul lesz a szín, márka, évjárat, effélék, legelől meg a...
Nöi váz :fekverohog:

Bocs :smile53:

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6183

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

avl2 írta:
2022.10.25., kedd 18:52
pärt írta:
Szerintem így maga alá temet a sok szempont. Inkább írd össze mindet egy kockás papírra, aztán rakd sorrendbe fontosság szerint. Azt elég jól körülírtad már, hogy mi NEM fontos: ugye sorban hátul lesz a szín, márka, évjárat, effélék, legelől meg a...na ezt kell eldöntened.
Pl: akarsz-e vétel után hozzányúlni, bármit is cserélni, költeni rá, mennyit utaznál érte, esetleg bevállalod-e a kipróbálás nélküli postázást kockázatát? Így azért valamennyire szűkíthető a kör.
köszi
nem akarnék költeni rá, hozzányúlni, csak megvenni és használni, néha karbantartani (ami szinte csak hajtaslanc tisztítása, kenése …ilyen használat mellett)
időnként autóval megyek erre-arra, így jöhet akár Pápa is szóba, a b.almádis meg Bp.-re felhozza

pl. Göd-ön van jó kínálat, de az 2x20km felesleges út nekem (ami kb 4000 Ft :)
Az utóbbi kettő (meg a dinamókapcsolós, ez is megoldódott :rolleyes: ) mind Ausztriából meg Németországból bekotort 20 (+) éves eladásra felpimpelt lomis gépek - ezt nem dagradálásként írom, de ez tisztán látszik a felszereltségből.Mellettük szól, hogy ezekben a régebbi Deore / Altus / Acera cuccokban azért még van anyag, de ki tudja mennyi km van bennük? Én még mindezen szempontok mellett is a 90e-es Herkulé mellett tenném le a kavicsot, ha már mindenképp láncváltós gép a kritérium. Még egy szempont:ha télben/ hóban /sárban járós, nem tisztogatós, játszós öszvér kell akkor még mindig inkább egy agyváltósra mennék rá, sokkal kisebb a hajtás karbantartás igénye. Lánc, hajtás, hátsó fogaskerék oszt csá'.Ugyanez érvényes a majdani hajtás cseréjére-olcsóbb.Nincs is annál szebb mint amikor egy hátsó láncváltóról (illetve a láncfeszítő görgőiről) mechanikusan kell eltávolítani a berakódott - ráedzőtött retket.Nálunk a kettőnk összesen 6 bicaja közül 5 agyváltós.Sram T3 / Shimano Nexus 3 / Shimano Nexus 8 (2 bicajon is itt Angliában) és Sram Spectro 7. Igen, emlékszem, hogy nem rajongasz a markolatváltóért, én sem, de hozzá lehet szokni és az tényleg nem hátrány - ahogyan Part is írta, hogy álló helyzetben akár 2-3-4-5 sebességet is lehet gyorsan váltani.Ilyen nem takarítós jáccósra én kapásból feldobnék egy rozsdamentes láncot (ami ráadásul egy egy sebességes lánc esetén ócsóbb is mint egy 7/8/9-es rendszerrel ellátott láncváltósnál. gondolkodik.gif
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

pärt írta:
Szerintem így maga alá temet a sok szempont. Inkább írd össze mindet egy kockás papírra, aztán rakd sorrendbe fontosság szerint. Azt elég jól körülírtad már, hogy mi NEM fontos: ugye sorban hátul lesz a szín, márka, évjárat, effélék, legelől meg a...na ezt kell eldöntened.
Pl: akarsz-e vétel után hozzányúlni, bármit is cserélni, költeni rá, mennyit utaznál érte, esetleg bevállalod-e a kipróbálás nélküli postázást kockázatát? Így azért valamennyire szűkíthető a kör.
köszi
nem akarnék költeni rá, hozzányúlni, csak megvenni és használni, néha karbantartani (ami szinte csak hajtaslanc tisztítása, kenése …ilyen használat mellett)
időnként autóval megyek erre-arra, így jöhet akár Pápa is szóba, a b.almádis meg Bp.-re felhozza

pl. Göd-ön van jó kínálat, de az 2x20km felesleges út nekem (ami kb 4000 Ft :)

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pl: akarsz-e vétel után hozzányúlni, bármit is cserélni, költeni rá, mennyit utaznál érte, esetleg bevállalod-e a kipróbálás nélküli postázás kockázatát? Így azért valamennyire szűkíthető a kör.

avl2
V.I.P.
V.I.P.

nehogy szégyenbe maradjak, 2 férfivázas:

https://www.bringapiac.hu/hirdetes/1280 ... onyoru.htm
https://www.bringapiac.hu/hirdetes/1278 ... ep_all.htm

ezek ocskak ?

értem, hogy Deore LX jobb, no de van-e rá igény: nem nekem, hanem az igénybevételnek ?

2x6km bolt oda-vissza, benne meredek emelkedö (kulturaltan, nem terheles alatt váltok), ami gondolom terheli a hajtast; a varosim nincs agyontakaritva - tudom, hogy ez eszi a "komoly nymatekkal" jjja: én meg a komoly nyomatek ;-) - igy 6 ev alatt nálam (elötte ismeretlen) megevödött a noname shimano SiS elsö (!) lanckeréksor, es elötte egy masik mondjuk 8-10 év alatt (Csepel Landrider-en)

a varosim elsösorban a 2x6km-re van, nem agyonpuszilgatott, takaritott (orszagutim meg apolt, esötöl is óvott), ennek hoban, sózott úton, esöben is "kellhet" mennie (akkor meg takaritsam is, tudom, es meg van oldva [??] az elettartam)

avl2
V.I.P.
V.I.P.

pärt írta:
2022.10.25., kedd 15:36
avl2 írta:
2022.10.25., kedd 10:53
...már megint egy nöi :-)
Ugye, ugye? A vonzalmat nem lehet csak úgy fedő alá szorítani, ideje felvállalnod a női bringa fétisedet. :D
Igen, az a kar a dinamót kapcsolja. Ismerősnek volt ilyen: nem az oldalfalat dörzsöli, hanem a futófelületet. Elég kis ellenállása volt. Mindenesetre mára már kikoptak a divatból. Egy agydinamó sokkal jobb.
hát ezt bebuktam :-)

dinamoval nem tudom mikor mentem utoljára
"megengedhetem magamnak", hogy sötétben nem biciklizek, sok év óta nincs is világítás se az országútimhoz, se a városin; szóval nekem a világítás nem igazán szempont, így az agydinamo sem; 1000 Ft-ot sem adnék érte

azt elismerem, hogy brutál lámpa nappal - ilyen öszi napokon itthoni dolgozas mellett is okosan választok boltba gurulási idöpontot-munkaszünetet - is növeli a biztonságot ...de nem tudom, hányan jártok nappal is lámpával (én tutti nem)

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

avl2 írta:
Ugye, ugye? A vonzalmat nem lehet csak úgy fedő alá szorítani, ideje felvállalnod a női bringa fétisedet. :D
Igen, az a kar a dinamót kapcsolja. Ismerősnek volt ilyen: nem az oldalfalat dörzsöli, hanem a futófelületet. Elég kis ellenállása volt. Mindenesetre mára már kikoptak a divatból. Egy agydinamó sokkal jobb.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

avl2 írta:

ezt meg tudjátok fejteni ?
https://www.bringapiac.hu/hirdetes/1261 ... ekking.htm

az 1., 4. es a 6. kepen van a vazcsövön egy valtokarnak kinezö kar, de a 6. kepen latszik az is, hogy mindket kormanyoldalrol 2-2 bowden jön el, azokbol 3 megy hatrafele

csak nem 2 helyröl is lehet valtani ??

regi Deore LX -> ez szimpatikus, eleg tiszta, szep is (bar elhet direkt eladasra csicsasitas van, mint autoknal)

kritika a gep kapcsan ?
Ez a vázon is található plusz váltókar nekem is 36_1_5.gif .
Az árakat tekintve én a 15e-es különbözet okán maradnék a korábban már javasolt Herkulesnél.A Deore is valamivel újabb, szerintem a képek alapján nem is annyira használt, és ott van pluszban a szögben állítható stucni + az agydinamó.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

avl2
V.I.P.
V.I.P.

avl2 írta:

az 1., 4. es a 6. kepen van a vazcsövön egy valtokarnak kinezö kar, de a 6. kepen latszik az is, hogy mindket kormanyoldalrol 2-2 bowden jön el, azokbol 3 megy hatrafele

regi Deore LX -> ez szimpatikus, eleg tiszta, szep is (bar elhet direkt eladasra csicsasitas van, mint autoknal)

kritika a gep kapcsan ?
itt több kép is van: https://barnabringa.hu/uzlet/hasznalt-k ... -trekking/

mintha a dinamo lenne ott es azt kapcsolná vele (különös megoldás és nem is szuper jó helyen van ott a dinamo megoldás szerintem)

avl2
V.I.P.
V.I.P.

kritika a gep kapcsan ?

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

pärt írta:
2022.10.24., hétf. 17:30

Szerintem is érdemes vétel előtt megnézni, bár van amikor fotóról is egyértelmű, hogy gondosan karbantartott darab (lásd pl. tonee73 linkelt fotóját).
Pontosan.Az általam linkelt fotóin látszik is, hogy még a hátsó sor is majdnem "fémtiszta". gondolkodik.gif

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Agyváltót is ki lehet nyírni, ha nem aggyal váltanak. ;) Nekem vagy öt éve egy Sram i-motion 9-esem van, előtte ugyanez, de nem tárcsás, hanem kontrafékes verzióban volt (amiben kiiktattam a kontrát), kb. tíz évig használtam. Ez utóbbi még mindig megvan a fiókban, és kitűnően működik, csak a tárcsára váltás miatt nyugdíjaztam. Alapvetően ugyanarra kell vigyázni, mint a láncváltónál: váltás közben ne kapjon nyomatékot. Illetve ha szutyokban is használod, illik szezononkét bontani, kenni.
A markolatváltótól én is idegenkedtem; olyan ovis dolognak tűnt, de a városban kitűnő. Amikor lezúgok a hegyről kilencesben és a kereszteződésnél egy laza csavarással ötösbe kapcsolok, akkor örülök, hogy nem kell végigpöckölnöm egyenként a fokozatokat.
Áttételben azt tudja amire belövöd. Általában elöl olyan 38 körüli tányért szoktak rakni, itt lehet variálni (esetleg hátul is). Az végáttételben már kellemesen nagyisan pörgethető. Pontos arányt nem tudom, nézz rá egy kalkulátorra (pl. Sheldon Brown). Az enyémen most 44 van elől és kilencesben ülve lehet felmenni a 15-20%-on. Volt régen 53-assal épített agyváltósom, azzal komolyan meg lehetett zavarni országútisok lelki békéjét. :D
Szerintem is érdemes vétel előtt megnézni, bár van amikor fotóról is egyértelmű, hogy gondosan karbantartott darab (lásd pl. tonee73 linkelt fotóját).

avl2
V.I.P.
V.I.P.

pärt írta:
2022.10.24., hétf. 15:36
Bár nem írtad konkrétan, de a lista alapján valószínűleg inkább a női vázasokat preferálod. Itt egy agyváltós páldány:
https://bolha.testbike.hu/apro/-kettler ... an--443515
agyváltósok tudhatják a legkönnyebb áttétel könnyebb egyenlö mint 1:1 ?
agyváltóstól nem kell félni ? ..ha tényleg nagy nyomatékkal kell meredek emelkedö miatt terhelni ?

nekem teljesen mindegy a váz; egyszerüen nem szempont nekem (csakúgy mint a szín, stb.; simán virágos mintás de kifakult seszínü is lehet), csak nöi vázasból láttam több ilyet most (esetleg 1 elönye lenne: lányom is tudná tekerni ...ennek elönyeivel, hátrányaival :-)

szempontokat írtam, megpróbálom újra:

- ár érték arányban kivááálóóóóóó
- ár: nagyon max. 130e Ft (simán el tudok képzelni 30e Ft-ért is valamit, pl.: https://www.jofogas.hu/budapest/Hauser_ ... 657594.htm ...elnézést ha ez már nagggyon nagggyon kategorián aluli)
- legalább 1:1-es áttétel (vagy könnyebb)
- csomagtartó, sárvédö
- ha lehet merev villa
- ha lehet nem gripshift = nem marokváltó

nyilván 90e-ért többet (a fenti szempontok mindegyikét abszolválja, és ne is noname/legalsó komponensek, alu váz, ...) várok el, igen kevésért meg nyilván nem várok jobb komponenseket

ugy vagyok a 30-40e Ft-ossal: nem kell féltenem bolt elött, esöben, hóban; egy 90e Ft-ossal már nem lennék így, de nyilván a gurulás várhatóan jobb érzés lenne vele; azaz: egyik így másik úgy jó / rossz

megvétel elött a megnézném*, tehát elsösorban a környékemen nézek (Szentendre, III.ker, IV. ker) - csak egy (ilyen kategóriájú, mert nyilvan 15ször ennyibe kerülönél más lesz a benzinpénz aránya) bicikliért elautozni X km-t nem érzem rentábilisnek

* : van, aki e nelkül merne hasznalt biciklit venni ? ...esetleg boltbol 1 honap garival ? én azért csak a megnézés, kipróbálás utáni vételre hajlok

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Rotox írta:
2022.10.24., hétf. 15:33
Azt még nem próbáltam, de a cicanaci jöhet (de csakis bringán). :D

Apropó, nemrég szembesültem az állítólag Olaszországban használt :quetionmark: MAMIL (middle age man in lycra, kb. 50+) és ennek idősebb verziója OMIL (oldish man in lycra, kb. 60-65+) kifejezésekkel. Nem tudjátok, ezeket tényleg használják, vagy csak idióta újságírói "kitalálmány"?
Hajlok rá, hogy az utóbbi, legalábbis én még csak egy cikkecskében futottam bele a két kifejezésbe.

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

avl2 írta:
2022.10.24., hétf. 11:59
továbbra is városi, boltba menös (2x5-6km, evente kb. 200szor) biciklit keresek

- idegenkedek elsö teleszkoptol
- idegenkedek "markolatváltótól" (a karosak sokkal szimpatikusabbak, mint markolatrész tekergetése ..lehet érzékeny ott a kézfejem, böröm)

nezegettem jofogason, a következök megkritizalasát szeretném, melyik a legkevésbé rossznak kinezö, melyik miert jo/legjobb:

https://www.jofogas.hu/budapest/Hasznal ... 292842.htm
https://www.jofogas.hu/budapest/Ferfi_k ... 895198.htm
https://www.jofogas.hu/pest/Hercules_Av ... 266325.htm
https://www.jofogas.hu/budapest/Wheeler ... 536188.htm
https://www.jofogas.hu/pest/Elado_Hercu ... 418413.htm
https://www.jofogas.hu/pest/Peugeot_Cou ... 554985.htm
Bár nem írtad konkrétan, de a lista alapján valószínűleg inkább a női vázasokat preferálod. Itt egy agyváltós páldány:
https://bolha.testbike.hu/apro/-kettler ... an--443515

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1254

Hozzászólás Szerző: Rotox »

Azt még nem próbáltam, de a cicanaci jöhet (de csakis bringán). :D

Apropó, nemrég szembesültem az állítólag Olaszországban használt :quetionmark: MAMIL (middle age man in lycra, kb. 50+) és ennek idősebb verziója OMIL (oldish man in lycra, kb. 60-65+) kifejezésekkel. Nem tudjátok, ezeket tényleg használják, vagy csak idióta újságírói "kitalálmány"?

Rotox
Beköltözött
Beköltözött

tonee73 írta:
2022.10.24., hétf. 13:46
... Persze ha nem gond, hogy női a váz:
Assz'em én képtelen volnék női bringával járni, bocs... gondolkodik.gif :D :smile53:

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

tonee73 írta:
2022.10.24., hétf. 13:46
AAttila írta:
2022.10.24., hétf. 13:39
Ezek közül én az elsőt venném, de leginkább azért, ahonnan eladó. Eddig jókat hallottam a JB-ról. Ha tényleg átnézték,kicserélték,amit kellett,akkor nekem az.
Bár én nem ismerem a JB-t, én erre mennék rá a Deore váltás miatt (+az sem elhanyagolható, hogy agydinamós mint az első, de ezen a lámpák is fenn vannak).
Persze ha nem gond, hogy női a váz:
Igen, a Deore azért már komolyabb. Tartósabb,pontosabb. :smile32:

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

AAttila írta:
2022.10.24., hétf. 13:39
Ezek közül én az elsőt venném, de leginkább azért, ahonnan eladó. Eddig jókat hallottam a JB-ról. Ha tényleg átnézték,kicserélték,amit kellett,akkor nekem az.
Bár én nem ismerem a JB-t, én erre mennék rá a Deore váltás miatt (+az sem elhanyagolható, hogy agydinamós mint az első, de ezen a lámpák is fenn vannak).
Persze ha nem gond, hogy női a váz:

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

avl2
V.I.P.
V.I.P.

továbbra is városi, boltba menös (2x5-6km, evente kb. 200szor) biciklit keresek

- idegenkedek elsö teleszkoptol
- idegenkedek "markolatváltótól" (a karosak sokkal szimpatikusabbak, mint markolatrész tekergetése ..lehet érzékeny ott a kézfejem, böröm)

nezegettem jofogason, a következök megkritizalasát szeretném, melyik a legkevésbé rossznak kinezö, melyik miert jo/legjobb:

https://www.jofogas.hu/budapest/Hasznal ... 292842.htm
https://www.jofogas.hu/budapest/Ferfi_k ... 895198.htm
https://www.jofogas.hu/budapest/Wheeler ... 536188.htm
https://www.jofogas.hu/pest/Elado_Hercu ... 418413.htm
https://www.jofogas.hu/pest/Peugeot_Cou ... 554985.htm

Rotox
Beköltözött
Beköltözött

Rotox írta:
2022.10.01., szomb. 08:57
AAttila írta:
2022.10.01., szomb. 08:49
... A térségben, csak a Horvát-kör kapta meg rajtunk kívül. ...
Meg a szlovén.
Nem hiszem, hogy bárkit is túlságosan érintene itt, de update: valószínűleg bukta a ProSeries besorolást a CRO Race (https://www.velo.hu/orszagutis-hirek-ku ... -race.html).

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Rotox írta:
2022.10.23., vas. 16:15
Tudom, hogy itt főként az outi a "csapásirány", de azért itt hagyok három fotót (bocs az ócska mobiltelefonos minőségért), Mecsek, Kövestető térsége, ma.

Király volt (mármint nézni :D; én leginkább montizok, de ez azért már bőven nem az én műfajom... :ohnoohnoohno:).
Azért van közönség szép számmal bravo.gif

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Azért szoktunk itt menni több mindennel is (mtb, trekking,cx) minden nagyon jó, amit tekerünk.

Vas Blanka éppen lemaradt a VK Tábori futamának dobogójáról. Az első 9-ben csak Ő volt nem holland nemzetiségű. Szép eredmény, ez volt az idei első VK futama. Csak. Azon tűnődtem, hogy mennyien fognak fanyalogni, hogy az elmúlt 4 versenyből hármat behúzott, az egyiken második lett. Azt nem nézik, hogy Blanka 2. kategóriás versenyeken indult. Nagyon durván mentek a csajok. Volt könyöklés,kiszorítás,minden. Az első helyezett kb. 75-85%-ban utazott. Az utolsó kör felénél ritmust váltott és senki nem bírt vele menni. Hozzáteszem, ez volt a 3. futam és mind a hármat ő nyerte.

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”