Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1760

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Minden, mindenhol, mindenkor (Everything Everywhere All at Once)

Imdb 8.2!! Leültettem a családot és hülyének néztek. De én kitartottam az "év filmje" mellett. Kábé a közepéig. Azt még simán elfogadtam -bocs spoiler- hogy mindent belepakol valaki egy bagel-be, de amikor ilyen magasröpű világelméletek közepette az agyadat égetik ki a vége nincs szánalmas karatéjozással, na az már tényleg sok(k). Én nem ajánlom.

Ezek után megnézük a Rubikon-t. Ami kifejezetten jó volt egyszeri nézésre. Az imdb-n 4.9 - ami elvileg már kerülendő szint. Ehhez képest egy érdemi gondolatokat tartalmazó és a maga módján izgalmas film. A lepontozása vélhetően a budget kivitelezés és a lassabb, látványos akcióktól mentes sztori miatt van.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 467

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Alex_Aston írta:
2022.11.06., vas. 18:05
Help

https://m.imdb.com/title/tt13649036/

Egy fiatal, eddig csak kallódó hölgy elmegy egy idősotthonba gondozónak, mert valamit végre jól szeretne csinálni. Rögtön a mélyvízbe kerül. Ráadásul a COVID is ekkor tör ki, ami, mint tudjuk, az idős otthonokat igencsak érintette.
Nos, a film nagyon jól bemutatja, mi is történt ott Angliában, egy ilyen helyzetben.

Kiváló színészi és operatőri munkákon keresztül szinte átérezzük, milyen is lehetett ott, közvetlen közelben ezt megélni. Kicsit szégyellem is magam, hogy anno azon háborogtunk, hogy nem tudunk haverokkal kocsmába menni a hülye lezárások miatt...

Stephen Graham szokás szerint zseniális, bár itt nem ő vitte a főszerepet.
Jodie Comert meg assze megjegyzem magamnak, mert nagyon tehetséges, és nem mellesleg bályos is :rolleyes:

MV5BY2QwZDI0MzYtYzkzMy00YmQ2LWI4MmQtZGQxOGZhMWJkZWY3XkEyXkFqcGdeQXVyMzgwMTc0NzE@._V1_FMjpg_UX1000_.jpg
Jodie Comer = Villanelle/Killing Eve sorozat!
Ebben nemhogy jól játszik, hanem egyszerűen zseniálisan!
Akár szinkronnal is érdemes, mert az is elég jó.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4212

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Help

https://m.imdb.com/title/tt13649036/

Egy fiatal, eddig csak kallódó hölgy elmegy egy idősotthonba gondozónak, mert valamit végre jól szeretne csinálni. Rögtön a mélyvízbe kerül. Ráadásul a COVID is ekkor tör ki, ami, mint tudjuk, az idős otthonokat igencsak érintette.
Nos, a film nagyon jól bemutatja, mi is történt ott Angliában, egy ilyen helyzetben.

Kiváló színészi és operatőri munkákon keresztül szinte átérezzük, milyen is lehetett ott, közvetlen közelben ezt megélni. Kicsit szégyellem is magam, hogy anno azon háborogtunk, hogy nem tudunk haverokkal kocsmába menni a hülye lezárások miatt...

Stephen Graham szokás szerint zseniális, bár itt nem ő vitte a főszerepet.
Jodie Comert meg assze megjegyzem magamnak, mert nagyon tehetséges, és nem mellesleg bályos is :rolleyes:
MV5BY2QwZDI0MzYtYzkzMy00YmQ2LWI4MmQtZGQxOGZhMWJkZWY3XkEyXkFqcGdeQXVyMzgwMTc0NzE@._V1_FMjpg_UX1000_.jpg
MV5BY2QwZDI0MzYtYzkzMy00YmQ2LWI4MmQtZGQxOGZhMWJkZWY3XkEyXkFqcGdeQXVyMzgwMTc0NzE@._V1_FMjpg_UX1000_.jpg (117.14 KiB) Megtekintve 2758 alkalommal
Csak a Marantz! :-D

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 267

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Az elveszett város
(Lost City)

Önmagában, mint film nem jó.
De zsáner paródia vicces.
Sandra Bullock (pláne, Für Anikó hangján) mindig kedves, Channing Tatumnak meg van egy debil bája.
A zenéje kifejezetten jó volt.
Egy esős délutánra egyszernézős mókának elmegy.

Aszály
(The Dry)

Sok újdonságot nem mutató, de tisztességes krimi.
A klasszikus, lassúfolyású, "vidékén mindki ismer mindenkit, de mégis rengeteg a titok"-fajta, tájképekkel.

A műfaj kedvelőinek ajánlom.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:
2022.11.02., szer. 10:23
merida írta:
2022.10.31., hétf. 20:41
Az első 3 rész alapján, ígéretes!
Egyelőre csak egy rész alapján - ez tényleg jó és van benne potenciál.

:tutiok:
Tegnap én is belekezdtem, 2 részt megnéztem.
Tényleg nagyon jó.
Persze szokás szerint bele lehetne kötni az idő paradoxonba, de egyelőre még nincsenek annyira összekuszálva a dolgok, hogy zavaró legyen. Remélem így is marad, és jó lesz végig.
A kivitelezés, megvalósítás is első rangú, mint egy nagy költségvetésű mozifilm esetében, nem lóg ki a CGI lóláb sem.
De csak holnap folytatom, mert ma "Andor este" lesz :D

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

DON’T WORRY DARLING

Nem lövöm le a poént. Igazi 60-as évek beli film, egy idealisztikus sivatagi kisvárosban játszódik valahol Amerika dél-nyugati részén. A főszereplő egy otthon ülő nő, akinek a férje (és mindenki másnak is) reggel pontosan ugyanabban az időben indulnak dolgozni valahova (amiről nem beszélhetnek). A nőnek egyre több rémálma van, hogy ez az egész nem is úgy van, ahogy van… Jó a szereposztás. Chris Pine, Olivia Wilde, Harry Styles, Florence Pugh… a csavar a vége felé jön úgy 90%-nál. Érdemes kivárni, elég eredeti a forgatókönyv. A film is elég jól meg van csinálva, nem B-kategóriás. Welcome to Victory!
dont-worry-darling-poster-2-1662742904787.jpeg
dont-worry-darling-poster-2-1662742904787.jpeg (179.1 KiB) Megtekintve 2653 alkalommal
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 450

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Régi film, de most épp ez pörög Chicago. Nem annyira vagyok oda musicelekért, de ez tetszik, jók a számok,színészek. Pl. a marionett bábos jelenet hogy az ügyvéd mozgatja sg embereket…
Rene is remek benne Zeta Jones is kedvencem.

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 263

Hozzászólás Szerző: merida »

Az első 3 rész alapján, ígéretes!
a-periferia-1-evad.jpg
a-periferia-1-evad.jpg (17.75 KiB) Megtekintve 2466 alkalommal
Audioquest Powerquest 707, Matrix Audio SL-1, Supra, English Electric EE8, AQ Voka, Lumin T3X, HiDiamond D7, Heed Obelisk Pro. Vertere Pulse C, 2x Heed Obelisk PM, Dope Sound Voodoo Pure Silver, Dorn Acoustic Grand Enigma.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

scaurus írta:
2022.10.29., szomb. 11:09

Amit láttam
Pl.: Barátság extrákkal talán ebben láttam először. Rossz anyák …

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Most olvasom:
- november 17.-én érkezik a Sex Life of College Girls 2. évada az HBO Max-ra
- várhatóan a The Witcher 4. évadában Liam Hemsworth váltja Henry Cavill-t Geralt szerepében.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

THE WATCHER

Érdekes a sorozat megközelítése. Nem lövöm le a sztorit. Tulajdonképpen nem történik benne semmi tragédia, semmi durvaság, de mégis átlengi a történetet egy egyre idegesítőbb érzés. Olyan, ami akár minden családdal megtörténhet. Állítólag igaz történet alapján. Én nem biztos, hogy azokat a lépéseket lépném meg, amit a filmbéli család, de nem vagyunk egyformák.

Mindenképpen ajánlott.
Csatolmányok
images.jpg
images.jpg (167.12 KiB) Megtekintve 2549 alkalommal
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

TSanyi írta:
2022.10.29., szomb. 10:38
...
Az hogy a filmjei tetszenek-e valakinek az ízlés dolga. Lehet hogy semmi komoly szerepe nem volt, speciel jól hozta a szerepet amit megtestesített, hiteles, nem túljátszott.
...
Amit láttam, amiben Mila Kunis játszott és tetszett:
- Max Payne
- Eli könyve
- A kém, aki dobott engem

Amit láttam, és amiben ő jó volt, azaz a film nem miatta (tőle) volt rossz:
- Óz, a hatalmas
- Jupiter felemelkedése

Mást nem is láttam tőle (a Fekete hattyút sem).
Azaz, nem rajongok úgy érte, hogy mindent is megnézek tőle, de ha szembejön egy ismeretlen film, amiben ő is játszik, az arra felé mutat, hogy tegyek egy próbát.
Pl. A kém, aki... csak Kunis és McKinnon párosa miatt kapott esélyt tőlem.

Illetve, még a Family Guy-ban hallottam, mert ő az eredeti hangja Meg Griffinnek.
(Persze, a szinkronizált filmeknél az sem elhanyagolható, hogy visszatérő szinkronhangja a zseniális Pikali Gerda.)

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

kargidje írta:
2022.10.28., pén. 13:46

Mivel jó filmben még nem láttam, talán emiatt.
Az hogy a filmjei tetszenek-e valakinek az ízlés dolga. Lehet hogy semmi komoly szerepe nem volt, speciel jól hozta a szerepet amit megtestesített, hiteles, nem túljátszott. Persze ez is csak egy szubjektív vélemény.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

scaurus írta:
2022.10.28., pén. 13:05
kargidje írta:
2022.10.28., pén. 10:13
...
Mila Kunis miatt nem mertem belekezdeni.
...
Érdekes, NÁLAM ő önmagában ok, hogy belenézzek egy filmbe. ;)

Jó, ezt még nem láttam, de majd idővel.
Mivel jó filmben még nem láttam, talán emiatt.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

kargidje írta:
2022.10.28., pén. 10:13
...
Mila Kunis miatt nem mertem belekezdeni.
...
Érdekes, NÁLAM ő önmagában ok, hogy belenézzek egy filmbe. ;)

Jó, ezt még nem láttam, de majd idővel.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

venomer írta:
2022.10.27., csüt. 18:46
Luckiest Girl Alive - Végre egy nézhető pszichodráma a Netflix gondozásában. Fontos mondanivalóval a teljességet illetően.
Mila Kunis miatt nem mertem belekezdeni. Ő egy pszichodrámában? gondolkodik.gif

Tegnap esti szórakozás Netflix:
Jaula / The Chalk Line / A krétavonal 2022 https://www.netflix.com/hu/title/80242820

Eléggé másfelé viszi a tekintetet, mint őőő ..... :rolleyes: nem is lövöm le a poént.
Igazi spanyol idegjáték.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Luckiest Girl Alive - Végre egy nézhető pszichodráma a Netflix gondozásában. Fontos mondanivalóval a teljességet illetően.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

zx07 írta:
2022.10.25., kedd 13:09
ARCTIC CIRCLE / IVALO

Finn sorozat. Skandináv krimi, amelyben először a jéghegy csúcsát látjuk, aztán folyamatosan derülnek ki az alatta lévő dolgok. Hó, hideg, halál. Nem tudom mennyire valós a történet, mert eddig a finneket és főleg Skandinávia északi részén élőket úgy ismertem, hogy ha egy hangos szóváltás történt valahol, azt már megírják az újságok. Persze az orosz “közelség” ide is behoz egy kis vadságot.

Hogy nézhető-e? Mint a Csernobil című filmben Gyatlov főmérnök elvtársat tudná idézni, amikor kérdezték tőle, hogy a sugárzási szint rendben van-e… “Nem jó, de nem is tragikus”. Egyszer nézhető szerintem, helyenként kicsit vontatott. (Csak zárójelben: a skandináv nők ebben a filmben is csúnyák, kivétel talán a főszereplő rendőrnő meg a testvére - a képen.)
arctic-circle.jpeg
Nézd akkor a Netflix/Deadwind - Holtszél https://www.imdb.com/title/tt6616260/ sorozatát. Ebben a testvére, Pihla Viitala a főszereplő. Ez is jéghideg finn krimi, a jobbik fajtából. Nem az elalvós, vontatott. Szerintem.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Mindenkinek megvan a maga bűnös élvezete ("gilti plezsör").

Nézem Murdoch nyomozó 16. évadát.
Nyilván, maga a sorozat nem egy filmtörténeti mérföldkő, de minden bugyutasága ellenére van egy debil bája, a karakterek szerethetőek, mind a címekben, mind a cselekményben jelenlévő popkulturális utalások viccesek - legalábbis számomra.

Pl. a 16. évad 5. részének címe Murdoch Rides Easy.
Murdoch összefut William Harley-val és Arthur Davidson-nal, akik levonják a következtetést, hogy Murdoch egy igazi easy rider (ami ugyanolyan mókás volt, mint amikor egy másik epizódban a fiatal Chaplin a világ legviccesebb emberének nevezte Murdoch-ot.)
Persze, Murdoch felveti a bukósisak ötletét, felmerül a bőrszerkó, s elhangzik a Hell's Angel is.
31_1_21.gif

A sorozat időnként messze felülmúlja önmagát, pl. a Mimico-ban játszódó részek harsányan kacagtatóak, vagy pl. Miss Bloom zenei témája a műfajban kiemelkedő - szerintem.

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

ARCTIC CIRCLE / IVALO

Finn sorozat. Skandináv krimi, amelyben először a jéghegy csúcsát látjuk, aztán folyamatosan derülnek ki az alatta lévő dolgok. Hó, hideg, halál. Nem tudom mennyire valós a történet, mert eddig a finneket és főleg Skandinávia északi részén élőket úgy ismertem, hogy ha egy hangos szóváltás történt valahol, azt már megírják az újságok. Persze az orosz “közelség” ide is behoz egy kis vadságot.

Hogy nézhető-e? Mint a Csernobil című filmben Gyatlov főmérnök elvtársat tudná idézni, amikor kérdezték tőle, hogy a sugárzási szint rendben van-e… “Nem jó, de nem is tragikus”. Egyszer nézhető szerintem, helyenként kicsit vontatott. (Csak zárójelben: a skandináv nők ebben a filmben is csúnyák, kivétel talán a főszereplő rendőrnő meg a testvére - a képen.)
arctic-circle.jpeg
arctic-circle.jpeg (66.99 KiB) Megtekintve 2492 alkalommal

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1760

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Alex_Aston írta:
2022.10.23., vas. 09:52
Bullet Train
A feléig bírtam... Van egy stílusa (nem tudom van-e ennek neve?) ami nagyon idegesít, nem az események mennek úgy normálisan, hanem rengeteg a szövegelés, mintha mindenki narrálná magát. Aztán a random jelenetek tömkelege, mind úgy tálalva mintha szuperhősök vagy szupergonoszok extázis finálé jelenete lenne. Erre jön a kapkodó idővonal, túlzó mennyiségű eseményszál, erőltetett karakterek, indokolatlan hypolások, gyenge poénok, stb. Póbáltam szeretni, nem ment :D
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Bullet Train

https://m.imdb.com/title/tt12593682/

Jópofa, vicces, szórakoztató, és persze véres. Nem kell komolyan venni. John Wick és Deadpool rendezője volt ennek a filmnek is az alkotója, tehát hasonló stílusra kell számítani. A karakterek jók, a képi világ nagyszerű, és próbálja megjeleníteni a japán kultúrát, no meg a pontosságot (a vonat minden állomáson pontosan 1 percet áll, mert tartani kell a menetrendet ugye).
Van benne még pár cameo is, ami tényleg jópofa főleg az egyik, ami egyben utalás is egy másik filmre. :D
Aki gondolkodás mentes, kellemes kikapcsolódásra vágyik, de mindezt jó megvalósítás mellett, annak tudom ajánlani.
006_embw.jpg
006_embw.jpg (323.29 KiB) Megtekintve 2767 alkalommal

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Befejeztem a Cobra Kai 5. évadot.

A sorozat kezdi a fáradás jeleit mutatni, kicsit szappanoperássá válni (önmagát ismételni).
Ezt az évadot összecsapták, voltak üresjáratok (úgy az 5. résznél talál magára), voltak kifejezetten bénán kezelt szálak (mexikói kaland), a legvége meg kissé meseszerű volt.
DE
Még mindig vicces, még mindig szórakoztató, s elővették Robyn Lively-t, mint Jessica Andrews-t, és Sean Kanan-t, mint Mike Barnes-t.

Továbbra is csak ajánlani tudom.
S, a magyar szinkron sem rossz.

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

robi20064 írta:
2022.10.19., szer. 20:08
zx07 írta:
2022.10.19., szer. 19:25
robi20064 írta:
2022.10.17., hétf. 15:52

Neked a Hatalom Gyurui azert jon be ennyire mert erosen ra vagy kattanva a csajra.

Az Andor amit eddig mutatott, az alapjan abszolult rendben van. Messze nem tokeletes, de aki szereti a SW-t annak aligha kell csalodnia, meg ha nehol be is lassul.
Az Andorral kapcsolatban óriási kettősség van bennem eddig. Egyrészt nyugodtan át lehetne nevezni Star Wars: Andor Money Heist-re, mert akár egy jól szervezett bankrablós film is lehetne. Az hogy a környezet sci-fi az egy dolog. Ilyen értelemben jó film, viszont nem nagyon öregbíti a Star Wars univerzum hírnevét... eddig (és szerintem)
Lehet nem ugyan azt a Money Heist-et neztuk (plane az utolso ket evad). Eddig nekem az Andorban nem sok minden emlekeztetett a spanyol gyakran vicces es extran tulzo kavalkadra. Nehol talan a tipikus "loparbajok" de azzal meg abszolult ki tudtam egyezni (benaznak, de hullik mindket oldal).
Ha a spanyol változatra gondolsz, akkor az legalább olyan mesebeli mint a Star Wars... :) csodás dolgok történnek benne... Mivel sokféle "money heist" filmet csináltak már, erre értettem, hogy az Andor is hasonlít hozzájuk a történet-vezetést tekintve... eddig.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Jó régi film (1985), de nekem eddig kimaradt.

Nyom.

https://m.imdb.com/title/tt0088930/

Egy könnyed detektív jellegű film, összezárva egy kastélyban, és amikor bárki lehet a tettes.
Kissé színpadias a megvalósítás, de talán pont ettől is szórakoztató.
Tim Curry már ekkor is zseniális színész volt, semmi kétség. Lubickol a szerepben.

A szobalány pedig, hát, na... :rolleyes: :smile29:

Ajánlom, ha egy könnyű kikapcsolódás a cél, de azért nem agyatlan csihi puhira vágyik az ember.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”