Meglepődnél ,ha azt a választ hallanád:
Hülye vagy haver? Persze,hogy acél. Ha tudnád,hogy gumizik a combom az alutól,hát még a karbontól!?
Úgy megkérdezném tőlük, hogy acél vagy alurotoros a gépAAttila írta: ↑2022.10.21., pén. 21:08Elképzelem ahogy Revi vasárnap reggel a piacról sétál haza a sajtos-tejfölös lángossal és közben megáll, nézi a szemközti csehóból hazainduló/indulni próbáló "bringás" delikvenst. Majszolja a lángost, kortyol a márka kólából és röhög a bicajos emberen, aki sehogy sem tud felülni a csodagépére.revox írta: ↑2022.10.21., pén. 20:43Ami gurul, gurul, ésszel költeni, aztán annyi. Falun nem egy bicón a pedálnak már csak a tengelye van meg, a lánc patinásan rozsdavörös és kb 5% nyúlasa van. Roxxab esetben a kontrás agyban már kiment a nyócvannyócas, de maga a lànc is megugrik néha. A nyeregről a lefoszlott habdzivacs alatt a nyeregváz eltört, és megelőzendő a zacsbecsípődèst, rá van húzva két svájcisapka. A gumk már kígyómintásra repedeztek, de mindkét agyon fityeg egy összetűzött bőrkarika, vagy útépítésrknél hasznàlt műanyag láncszem(piros/fehér), nehogymá az agytest koszos legyen. A dinamó 90fokban kifele áll, de mindegy is, mert a vezeték a villára van csak feltekerve,nincs bekötve. Csengő bele és teteje hiányzik,de van. Markolat vége leszakadva, fentebbcsúszva kb 2 centit. Óvatosabbak a kormànyvéget parafa, még leleményesebbek pezsgősdugóval betömik. Menőbbeknek visszapillantó is van applikálva és az acélból heftolt csomagtartót fixen rögzítették ívvel...
Elmegy a kocsmába? El. Haza lehet vele vinni 1-2-3 nagy zsák süldőtápot? Haza. De a legerősebb, a kocsma elől ezeket is ellopják néha![]()
![]()
Elképzelem ahogy Revi vasárnap reggel a piacról sétál haza a sajtos-tejfölös lángossal és közben megáll, nézi a szemközti csehóból hazainduló/indulni próbáló "bringás" delikvenst. Majszolja a lángost, kortyol a márka kólából és röhög a bicajos emberen, aki sehogy sem tud felülni a csodagépére.revox írta: ↑2022.10.21., pén. 20:43Ami gurul, gurul, ésszel költeni, aztán annyi. Falun nem egy bicón a pedálnak már csak a tengelye van meg, a lánc patinásan rozsdavörös és kb 5% nyúlasa van. Roxxab esetben a kontrás agyban már kiment a nyócvannyócas, de maga a lànc is megugrik néha. A nyeregről a lefoszlott habdzivacs alatt a nyeregváz eltört, és megelőzendő a zacsbecsípődèst, rá van húzva két svájcisapka. A gumk már kígyómintásra repedeztek, de mindkét agyon fityeg egy összetűzött bőrkarika, vagy útépítésrknél hasznàlt műanyag láncszem(piros/fehér), nehogymá az agytest koszos legyen. A dinamó 90fokban kifele áll, de mindegy is, mert a vezeték a villára van csak feltekerve,nincs bekötve. Csengő bele és teteje hiányzik,de van. Markolat vége leszakadva, fentebbcsúszva kb 2 centit. Óvatosabbak a kormànyvéget parafa, még leleményesebbek pezsgősdugóval betömik. Menőbbeknek visszapillantó is van applikálva és az acélból heftolt csomagtartót fixen rögzítették ívvel...
Elmegy a kocsmába? El. Haza lehet vele vinni 1-2-3 nagy zsák süldőtápot? Haza. De a legerősebb, a kocsma elől ezeket is ellopják néha![]()

Nálam a munkába járós majdnem annyiban lehet, mint az országútim. Utóbbit akkor használom, ha ráérek/van kedvem, előbbit viszont minden nap, és nem fér bele, hogy egy reggel is sztrájkoljon. Meg szeretem azt a két kilométert élményként letekerni.avl2 írta: ↑2022.10.21., pén. 20:06
itt városi strapább, nem sajnálós, occsó gépekröl volt szó (az elözömet, o.k., hogy talan 5-6 éve, de 14e Ft-ért vettem ...az orszagutimat meg az elött kb. 6 evvel 1000 €-ért full Ultegraval, akcióban 1750 €-ról)
sajnos ide is betört az alkatrésznek kinézö, de szarabb anyagminöségböl, vékonyabban, olcsóbban gyártott cucc
az kizárt, hogy a városi, boltba járós (gyanitom a többség nem biciklivel megy boltba, én legtöbbször igen) eszköznek új biciklit vegyek; feleannyiért jobb használtat lehet kapni; ...és a szánt használatra nem is akarom feljavítani sem (mondjuk bolt oda-vissza 2x6km, benne olyan emelkedö, hogy jól esik az 1:1-es áttétel; ez évente 200-250 alkalommal, lehetöleg sok éven át)

na, ma be is néztem a helyi kerekparszervizbeavl2 írta: ↑2022.10.20., csüt. 08:28városi szaladgalos, boltba menös biciklit en (is) vennék Szentendrén
(mert a mostanira amennyit kellene, annyit nem érdemes költeni)
olcsó érdekel (ha igen jo, akkor 120-130e a nagyon max ....legutobb 14e-ért vettem [o.k. infla is van])
idegenkedek tarcsafektöl, rugozos villatol (igenyem nincs rajuk ezen felhasznalas mellett, javitasuk problemasabb, mintha nincsenek ilyenek)
a leggyengebb attetel legalabb 1:1-es kell legyen (különben felpakolva nem birnék hazajönni, van egy rendesen meredek)
sarvedö kell, mert esöben sem akarok utcai ruhat varacskos disznosítani
bevasarlos, tehat boltban vett kajakat (4-6 kg-ig) lehessen vele jol szallitani
ha valaki tud ilyenröl, érdekel; illetve: hol lehet talalni ilyeneket ? jofogasra szoktam idönkent ranezni
Meg amúgy is ovisgumikkal (peremes) jártok

Akkir azér nem küldted el

Szerintem, ha eddig jó volt, egy Tourney hajtómü kb 6500Ft...Rotox írta: ↑2022.10.20., csüt. 08:03Bocs, őszinte leszek: én sem tudok megválni az "őskori" bringáimtól (lásd a képeket), de én - egyetértve pärt kollégával - nem költenék erre a kerékpárra ennyit.Alex_Aston írta: ↑2022.10.20., csüt. 06:51...
38e Ft a teljes hajtás felújítás (mono, lánc, karok, fogas kerekek). Ennyit megér, hogy még sokáig maradjon. Tavaly vettem új Conti erősített felületű gumikat hozzá, kár lenne értük![]()

valoszinü kenyelmesebb, de nekem abszolut nincs erre igenyemAlex_Aston írta: ↑2022.10.20., csüt. 16:11Egy ilyen rohangálós bicikli esetében szerintem azért jó a teleszkóp, mert nem veri szét a csuklódat a rázkódás. Mert városon belül inkább sz@r az út, mint nem. Én legalább is ezt tapasztaltam.avl2 írta: ↑2022.10.20., csüt. 15:35velemeny erröl: https://www.jofogas.hu/budapest/KTM_28_ ... 326817.htm
a merete kicsi, meg tényleg idegenkedek a teleszkoptol (minek ? igenyem nincs ra es biztos nincs kevesebb gondja, igenye, mint nélküle), csak ugy a kategoria miatt