Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4231

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Bullet Train

https://m.imdb.com/title/tt12593682/

Jópofa, vicces, szórakoztató, és persze véres. Nem kell komolyan venni. John Wick és Deadpool rendezője volt ennek a filmnek is az alkotója, tehát hasonló stílusra kell számítani. A karakterek jók, a képi világ nagyszerű, és próbálja megjeleníteni a japán kultúrát, no meg a pontosságot (a vonat minden állomáson pontosan 1 percet áll, mert tartani kell a menetrendet ugye).
Van benne még pár cameo is, ami tényleg jópofa főleg az egyik, ami egyben utalás is egy másik filmre. :D
Aki gondolkodás mentes, kellemes kikapcsolódásra vágyik, de mindezt jó megvalósítás mellett, annak tudom ajánlani.
006_embw.jpg
006_embw.jpg (323.29 KiB) Megtekintve 2773 alkalommal
Csak a Marantz! :-D

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 267

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Befejeztem a Cobra Kai 5. évadot.

A sorozat kezdi a fáradás jeleit mutatni, kicsit szappanoperássá válni (önmagát ismételni).
Ezt az évadot összecsapták, voltak üresjáratok (úgy az 5. résznél talál magára), voltak kifejezetten bénán kezelt szálak (mexikói kaland), a legvége meg kissé meseszerű volt.
DE
Még mindig vicces, még mindig szórakoztató, s elővették Robyn Lively-t, mint Jessica Andrews-t, és Sean Kanan-t, mint Mike Barnes-t.

Továbbra is csak ajánlani tudom.
S, a magyar szinkron sem rossz.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

robi20064 írta:
2022.10.19., szer. 20:08
zx07 írta:
2022.10.19., szer. 19:25
robi20064 írta:
2022.10.17., hétf. 15:52

Neked a Hatalom Gyurui azert jon be ennyire mert erosen ra vagy kattanva a csajra.

Az Andor amit eddig mutatott, az alapjan abszolult rendben van. Messze nem tokeletes, de aki szereti a SW-t annak aligha kell csalodnia, meg ha nehol be is lassul.
Az Andorral kapcsolatban óriási kettősség van bennem eddig. Egyrészt nyugodtan át lehetne nevezni Star Wars: Andor Money Heist-re, mert akár egy jól szervezett bankrablós film is lehetne. Az hogy a környezet sci-fi az egy dolog. Ilyen értelemben jó film, viszont nem nagyon öregbíti a Star Wars univerzum hírnevét... eddig (és szerintem)
Lehet nem ugyan azt a Money Heist-et neztuk (plane az utolso ket evad). Eddig nekem az Andorban nem sok minden emlekeztetett a spanyol gyakran vicces es extran tulzo kavalkadra. Nehol talan a tipikus "loparbajok" de azzal meg abszolult ki tudtam egyezni (benaznak, de hullik mindket oldal).
Ha a spanyol változatra gondolsz, akkor az legalább olyan mesebeli mint a Star Wars... :) csodás dolgok történnek benne... Mivel sokféle "money heist" filmet csináltak már, erre értettem, hogy az Andor is hasonlít hozzájuk a történet-vezetést tekintve... eddig.
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Jó régi film (1985), de nekem eddig kimaradt.

Nyom.

https://m.imdb.com/title/tt0088930/

Egy könnyed detektív jellegű film, összezárva egy kastélyban, és amikor bárki lehet a tettes.
Kissé színpadias a megvalósítás, de talán pont ettől is szórakoztató.
Tim Curry már ekkor is zseniális színész volt, semmi kétség. Lubickol a szerepben.

A szobalány pedig, hát, na... :rolleyes: :smile29:

Ajánlom, ha egy könnyű kikapcsolódás a cél, de azért nem agyatlan csihi puhira vágyik az ember.

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

robi20064 írta:
kargidje írta:
2022.10.17., hétf. 15:39
-KP- írta:
2022.10.16., vas. 11:57

Továbbra is tartom, amit korábban írtam. Remek sorozat a Gyűrűk ura, de nem látom, hogy a ráköltött gigantikus mennyiségű pénz összhangban lenne a végeredménnyel. Ez akár a sorozat veszte is lehet hosszútávon.

Az Andor egyelőre tetszik. A szokásostól eltérően nincs tele bugyutaságokkal/gagyiságokkal, meg egyelőre nincs telepakolva felnőtt fejjel minimum (nem jó értelemben) megmosolyogtató idióta lénnyel, és a párbeszédek és a színészi játék sem a 10 évesek szintjére van belőve. Persze sokan meg pont ezért mondják, hogy nincs SW feeling. Egyelőre bízom benne, hogy lesz végre egy SW sorozat, ami tényleg kicsit felnőttebb, sötétebb tónusú lesz, és nem cseszik el a végére.
Az Andor úgy ahogy elmegy, bár vannak benne siralmasan unalmas részek. Lehet szidni a Hatalom gyűrűi-t, de teljesen más világ a kettő, tudod, ez amolyan fantasy. Mindenféle furcsa, gyerekes vagy éppen kaszaboló, emberevő lényekkel.
De nézd meg a Mandalorian és a Bobba Fett könyve sorozatot. Hát nem éppen a filmgyártása csúcsa egyik sem.

Na jó, egy kicsit elfogult vagyok a Hatalom gyűrűi-vel, igaz kizárólag Morfydd Clark miatt. Nem is tudom, van-e tökéletesebb személy egy tünde megszemélyesítésére. Esetleg Lee Pace - Thranduil, na ő is zseniális erre a szerepre.
Neked a Hatalom Gyurui azert jon be ennyire mert erosen ra vagy kattanva a csajra.

Az Andor amit eddig mutatott, az alapjan abszolult rendben van. Messze nem tokeletes, de aki szereti a SW-t annak aligha kell csalodnia, meg ha nehol be is lassul.
Az Andorral kapcsolatban óriási kettősség van bennem eddig. Egyrészt nyugodtan át lehetne nevezni Star Wars: Andor Money Heist-re, mert akár egy jól szervezett bankrablós film is lehetne. Az hogy a környezet sci-fi az egy dolog. Ilyen értelemben jó film, viszont nem nagyon öregbíti a Star Wars univerzum hírnevét... eddig (és szerintem)
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

VERY LONG ENGAGEMENT/Hosszú jegyesség

Egy fantasztikus film, amit be lehet válogatni a legjobbak közé. Első világháborús környezetben játszódik, Audrey Tautou, Jodi Foster, Marion Cotillard szereplésével. Romantikus történet, egy kemény háborús közegben. Vannak benne durva jelenetek is, de nem azok dominálnak. A főszereplő elveszti a párját a háborúban… de ahogy összerakja az egyes információ-morzsákat, az az érzése alakul ki, hogy talán mégse… nem lövöm le a poént. A képi világ fantasztikus, az operatőr és a rendezés szerintem Oscar-t érdemelnének. A történet is egyedi.

Mindenképpen megnézni való, lehet tanulni, hogy hogy kell filmet csinálni…
44555_46.jpg
44555_46.jpg (454.88 KiB) Megtekintve 2754 alkalommal

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 467

Hozzászólás Szerző: kargidje »

robi20064 írta:
kargidje írta:
2022.10.17., hétf. 15:39
-KP- írta:

Az Andor úgy ahogy elmegy, bár vannak benne siralmasan unalmas részek. Lehet szidni a Hatalom gyűrűi-t, de teljesen más világ a kettő, tudod, ez amolyan fantasy. Mindenféle furcsa, gyerekes vagy éppen kaszaboló, emberevő lényekkel.
De nézd meg a Mandalorian és a Bobba Fett könyve sorozatot. Hát nem éppen a filmgyártása csúcsa egyik sem.

Na jó, egy kicsit elfogult vagyok a Hatalom gyűrűi-vel, igaz kizárólag Morfydd Clark miatt. Nem is tudom, van-e tökéletesebb személy egy tünde megszemélyesítésére. Esetleg Lee Pace - Thranduil, na ő is zseniális erre a szerepre.

Nélküle is nézném, valóban hozzátesz a filmhez + kellemes látvány, illetve szimpatikus, így kíváncsivá tesz, mi fog történni vele. De ugyan így szimpi: Ishtar vagy Elrond is.
Míg Lee Pace nem igazán az esetem, mégis tökéletes a szerepre. ;)

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 467

Hozzászólás Szerző: kargidje »

-KP- írta:

Továbbra is tartom, amit korábban írtam. Remek sorozat a Gyűrűk ura, de nem látom, hogy a ráköltött gigantikus mennyiségű pénz összhangban lenne a végeredménnyel. Ez akár a sorozat veszte is lehet hosszútávon.

Az Andor egyelőre tetszik. A szokásostól eltérően nincs tele bugyutaságokkal/gagyiságokkal, meg egyelőre nincs telepakolva felnőtt fejjel minimum (nem jó értelemben) megmosolyogtató idióta lénnyel, és a párbeszédek és a színészi játék sem a 10 évesek szintjére van belőve. Persze sokan meg pont ezért mondják, hogy nincs SW feeling. Egyelőre bízom benne, hogy lesz végre egy SW sorozat, ami tényleg kicsit felnőttebb, sötétebb tónusú lesz, és nem cseszik el a végére.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

A játszma

https://m.imdb.com/title/tt13400142/

A vizsga című film folytatása. Nagyon jól sikerült. Akinek az tetszett, úgy gondom ez is fog.
Kulka Jánost agyvérzése után örömteli volt látni a filmben. Persze látszott, hogy milyen állapotban van, de zseniális módon ez bele lett írva a műbe. Így olyan érzésem volt, hogy nem is játszott...
Ajánlom, mert kifejezetten jó film, bár az elso redz alapján lehet számolni benne azzal, hogy nem minden aminek látszik.

Egy technikai baki van szerintem benne, ami a kazetta. 1963-ban Magyarországon még nemigen lehetett elterjedve a Compact Cassette.
De ezt nézzük el, mert ettől sokkal nagyobb bakik tömkelege van egy átlag amcsi filmben :D

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

THE UNDOING

Egy izgalmas, 6 részes sorozat Hugh Grant, az öreg Donald Sutherland és Nicole Kidman. Egy gyilkossággal kezdődik, amely megkavarja a kakit az amerikai elit körében. Csavaros a történet, láttam már pár filmet, de itt az utolsó fél órában kristályosodik ki, hogy ki a gyilkos. Addig csak találgattunk. Hugh Grant és Nicole Kidman egyértelműen viszik a sorozatot, brilliánsan játszanak.

Mindenképpen ajánlott kategória.
merlin_178844520_224b318e-9c92-4976-8097-91f614c78c21-superJumbo.jpg
merlin_178844520_224b318e-9c92-4976-8097-91f614c78c21-superJumbo.jpg (405.97 KiB) Megtekintve 2808 alkalommal

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1732

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Aszpirin írta:
2022.10.16., vas. 12:04
-KP- írta:
Ebben igazad lehet, de ha eltekintünk a hatalmas költségvetéstől, és csak a végeredményt nézzük, én minimális dolgokat látok, amibe bele lehet kötni. Szerintem is nagyon jól sikerült sorozat lett, amin őszintén csodálkozom, mert a Gyűrűk Ura trilógia magasra tette a lécet, a Hobbit-filmek pedig... hogy is fogalmazzak finoman és diplomatikusan... nálam nem ugorták meg azt. Ez pedig igen.
A hobbit esetén emlékeim szerint eredetileg eleve 2 résszel terveztek, amiből aztán lett a 3. részre nyújtott rétestészta. Rókabőr volt az egész.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6558

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

-KP- írta:
Ebben igazad lehet, de ha eltekintünk a hatalmas költségvetéstől, és csak a végeredményt nézzük, én minimális dolgokat látok, amibe bele lehet kötni. Szerintem is nagyon jól sikerült sorozat lett, amin őszintén csodálkozom, mert a Gyűrűk Ura trilógia magasra tette a lécet, a Hobbit-filmek pedig... hogy is fogalmazzak finoman és diplomatikusan... nálam nem ugorták meg azt. Ez pedig igen.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1732

Hozzászólás Szerző: -KP- »

kargidje írta:
2022.10.15., szomb. 13:50
zx07 írta:
2022.10.14., pén. 21:22

Nos, eljutottunk a sorozat utolsó részéhez. Számomra hozta amit vártam, bár én elfogult vagyok. Jó hír, hogy már be is jelentették a következő sorozatot, amit várhatóan 2024-ben nézhetünk. A Szauron-vonal kicsit furcsa lett a végére...
Én nem vagyok elfogult, de nekem is bejött. Ez a rész meg kifejezetten jó volt, 4k-ban meg főleg, igaz tévén.
Nekem a Gyűrűk ura-ban Frodo + hobbitkák szerencsétlenkedése néha nagyon felb.szta az agyam. Ebben is van pár oda nem illő vagy inkább óvodás rész, de ~8 óra alatt azért elviselhető.

Várom a folytatást.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2022.10.16., vas. 10:21
- Dumb és Dumber - tartalék kesztyű :fekverohog:
Ne máááár... Most ne menjünk el az ilyen fingós-böfögős tucatröhögtetés irányba. Dumb és Dumber??? A Brian életével összehasonlításban? Komolyan?
Meg különben is, mindenki leírhatná csak az 2-3-at, ami szerinte a csúcs, persze sorolgatni én is tudnám a filmeket, amik nagyont tetszettek, és így eszembe jutnak...
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

És tényleg, ha már Ace Ventura, akkor eszembe jutott még pár.

- Keresd a nőt - mogyoró és szafaládé... :D
- Dumb és Dumber - tartalék kesztyű :fekverohog:

De nem mehetünk el szerintem pl. a zseniális Tizedes meg a többiek mellett sem, vagy az eredeti Hippodron :smile29: is bármikor nézhető számomra..

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

Bud Spencer & Terence Hill filmek
Bad Boys 1
Ace Ventura 1
Transformers 1
Az utolsó cserkész
Beverly Hillsi Zsaru
Üvegtigris 1

Meg van még jó pár film amiből szoktam/unk idézgetni. De azok is inkább 90-es évek termései inkább. :D
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 965

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Alex_Aston írta:
2022.10.16., vas. 08:35
Aszpirin írta:
2022.10.16., vas. 08:10
nem tudom készült-e még azóta bármi hozzá fogható agyament kommédia, ahol a poénok ilyen sűrűn jönnek és ennyire eredetiek
Talán ez.... :D

youtu.be/8eOgrVpUHZc
Ezek a filmek meg komediak voltak, ahol ugy rohogtem, hogy vissza kellett tekertetni a filmet nem ugy mint a mai komediak amiben jo ha 4-szer elneveted magad.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2022.10.16., vas. 08:10
nem tudom készült-e még azóta bármi hozzá fogható agyament kommédia, ahol a poénok ilyen sűrűn jönnek és ennyire eredetiek
Talán ez.... :D

youtu.be/8eOgrVpUHZc

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

Nagy az átfedés…. :)

Brian élete (idézni tudom szimte mindegyik jelenetét, nem tudom készült-e még azóta bármi hozzá fogható agyament kommédia, ahol a poénok ilyen sűrűn jönnek és ennyire eredetiek…)
Egy asszony illata (“húúááaá”)

Sátántangó (ja mégsem, ez csak egy poén volt így a végére :D :D :D )

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 450

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Halálos fegyver filmek is jók voltak
Bad boys

Sokszor újranézős még a Top Secret!

Lui de Funes filmek

Pl.: Egy kis kiruccanás

Macskafogó

Csapd le csacsi

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:
2022.10.15., szomb. 18:55
Alex_Aston írta:
2022.10.15., szomb. 18:44
Tudtam, csak nem sejtettem, hogy ezt is kellett volna írnom :smile29:

T2 igen!
A másik ilyen az Aliens. Azt is bármikor, bármennyyiszer.
Késő! TSanyinak jár a pont!
Vissza a jövőbe esetleg ér pontot...? :napsut:
Leon a profi
Indiana Jones filmek (nem a 2008-as!!!)
A dolog
Szemtől szemben
Die Hard 1-2.
Nagymenő
Truman show
Éjszakai rohanás - Marvin, vigyázz! :fekverohog:
Becstelen brigantnyik
Django elszabadul
De mindenek előtt Idétlen időkig, na azt 100x láttam, és még ennyiszer akár egymás után is... :rolleyes:

Most így kicsit gondolkodva, ezek.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

TSanyi írta:
2022.10.15., szomb. 18:37
Oscar
Tudtam, csak nem sejtettem, hogy ezt is kellett volna írnom :smile29:

T2 igen!
A másik ilyen az Aliens. Azt is bármikor, bármennyyiszer.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Oscar
Csak egy kis pánik

Kevés filmnek jobb a folytatása, vagy rátesz egy lapáttal mint az első rész, de azért akad.
Terminator
Hóbortos hétvége (mondjuk így elég erős együtt említeni a két filmet)

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Igen, jók, ezek nálam is listásak, bár inkább A Pál utcai fiúk.
Ide tartozik még az összes Bud Spencer és -
Terence Hill film is nekem... :D
- A sötét lovag
- Harcosok klubja
- Ponyvaregény
- Mátrix első része

Ezek (meg a fentebb említett bármelyik), ha éppen mennek a TV-ben, nem kapcsolom el. Bármikor meg tudnám nézni, mégsem töltöm le, de ha adják, örömmel nézem. Fura az ember, na :D

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Alex_Aston írta:
2022.10.15., szomb. 11:19

Kinek, melyik az ilyen kategóriájú film?
Vaklárma
Brian élete
Gyalog galopp

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”