Bár én "Bivalybasznádon" lakom, de nem (csak) ezért járok ritkán koncertekre.ZolaBA írta: ↑2022.10.19., szer. 04:23Remélem nem bántalak meg a véleményemmel, de ez olyan fájdalmasan tipikus kérdéssor amilyenekbe sokan nem szeretünk belekerülni. A felkérdezés remekül alkalmas a tisztes korú, napi szinten komolyzenei koncertre járó budapesti keresztény értelmiség tetszőleges irányú elismerésére, miközben a maradék 99%-nak annyit jut, hogy a "pop, rock, punk, metal" egykutya, de legalább összesíthetetlen kifejtős soron magyarázkodhat, hogy azért hallgat otthon zenét, mert nincs Pink Floyd koncert bivajbasznádon.
Viszont a "pop, rock punk, metal" összevonása nálam is kiverte a biztosítékot. Ráadásul csak 3 kategóriát lehet kiválasztani, szóval dönthetnék, hogy mit tagadjak le...
A zenehallgatás módjának leszűkítése a háttérzene és a teljes odafigyelés kategóriákara (utóbbit kettévéve a "többnyire" és "szinte mindig"-re) szintén elég érdekes.
Teljesen egyetértek azzal, amit írtál. Én ezekre nem tudtam jó válaszokat adni, ezért - bár nekiálltam - sajnos inkább abbahagytam.
Ettől függetlenül egészen biztos vagyok, hogy kijönnek belőle olyan statisztikai adatok, amelyek alátámasztják az előadás mondanivalóját. Erre való egy ilyen kutatás.