Aztán most, 23 év kizárólag álló dobozok után (igaz, csak 3 féle volt összesen) tessék....

new_dualcs5000 írta: ↑2022.10.06., csüt. 12:58Kazettás???
Meg vagy őrülve?
Meg.
092EF36E-ACDE-42DB-8B50-D2E990F9A482.jpeg
![]()
Marad természetesen. Évek óta biztos pont. Sőt! Egyedül ő maradt a régi rendszerből. Streamer funkciója egy kiegészítő csak. Pl. DSD-t sem tud, amit azért hallgatok néha. Heed és NAD. Teljesen más a hang most itthon. A Dynok is bejaratósak még bőven. Úgy volt, hogy leépítem a hifit valami olcsóbbra. Nem jött össze, mivel hiányzott a jobb hangzás itthon. Nad és JBL belépő szettel is jó volt zenét hallgatni, de ha hallottál már jobb hangot, akkor a kevesebbel egy idő után nem elégszel meg. Az érkező Dynok borítottak mindent, mert oda kevés lett a kis Nad. Remélem pár évig békén hagy a hifi bogár.Alex_Aston írta: ↑2022.10.08., szomb. 22:47
És akkor a Limetree megy a levesbe, vagy mi a terv?
Már csak azért kérdem, mert a Hegel streamer is, nemde? Vagy csak erősítőnek használod? Mi volt előtte?
És akkor a Limetree megy a levesbe, vagy mi a terv?
Mivel a kis házi ministudiomba van a hangfal, ezért használtam ezt a szót. Nem kell ennyire komolyan venni a dolgotxilop írta: ↑2022.10.07., pén. 23:17"ez hifi és nem studio minőség, de nem baj ha csal, ha szépen teszi."
a studio minőség miben külömbözik a hifi minőségtől?
egyáltalán mi az hogy studio minőség.?
valamiből ki maradtam ezalatt a 40 év alatt?
itt valamit nagyon nem jól csináltam hogy elhifizgettem ezt a pár évtizedet, ahelyett hogy a studio hangzásra törekedtem volna?.,
alfaati írta: ↑2022.10.07., pén. 20:34Ezt már mind tudták a Canton Karat DC modellek! Mindössze egy maroknyi hangfalgyártó tudott olyan fém magassugárzót gyártani ami hosszútávon is hallgatható. A Canton az egyik ilyen. Nagyon ráéreztek hogy kell ezt csinálni.earforce írta: ↑2022.10.07., pén. 11:59Ez nagy valószínűséggel a Canton gyárban készülhetett, nagyon sok a hasonlóság a két márka között; viszont feljebb pozicionálva a márkát és tartalmat: Öntvény kosár mélyközép, alu-mangán magas, normális minőségű és mennyiségű csillapítóanyag bent, korrekt hangváltó, merevített belső, plüss előlap (patika ahhoz képest hogy 30 éves) és furnérozott HDF doboz. Szóval erre véletlenül odafigyeltek és jól sikerült. Kijött kétfajta magassal is, állítólag a selyem (?) dómos nem olyan jó, mint az alu verzió, nem tudom. Mindesetre kellett occsón egy passzív zárt monitor és egészen jó. Tudom ez hifi és nem studio minőség, de nem baj ha csal, ha szépen teszi.
Ezt már mind tudták a Canton Karat DC modellek! Mindössze egy maroknyi hangfalgyártó tudott olyan fém magassugárzót gyártani ami hosszútávon is hallgatható. A Canton az egyik ilyen. Nagyon ráéreztek hogy kell ezt csinálni.earforce írta: ↑2022.10.07., pén. 11:59Ez nagy valószínűséggel a Canton gyárban készülhetett, nagyon sok a hasonlóság a két márka között; viszont feljebb pozicionálva a márkát és tartalmat: Öntvény kosár mélyközép, alu-mangán magas, normális minőségű és mennyiségű csillapítóanyag bent, korrekt hangváltó, merevített belső, plüss előlap (patika ahhoz képest hogy 30 éves) és furnérozott HDF doboz. Szóval erre véletlenül odafigyeltek és jól sikerült. Kijött kétfajta magassal is, állítólag a selyem (?) dómos nem olyan jó, mint az alu verzió, nem tudom. Mindesetre kellett occsón egy passzív zárt monitor és egészen jó. Tudom ez hifi és nem studio minőség, de nem baj ha csal, ha szépen teszi.
Persze, valahol ösztönösen igen. De van olyan amikor már saját magunk is ráeszmélünk erre. Volt már olyan amikor (szándékosan nem írom le mivel) hogy tudtam hogy ez egyik "valósághűbb, hitelesebb stb" a másik pedig "hazudik" mégis a "hazug " mellett döntöttem. Ez kicsit virágnyelv volt de remélem átment...
Szerintem ez nagy igazság.
Kicsit kutakodnom kellett nekem is, mert ezek még internet előtti időkből származnak bőven.
A Sonofer is egy méltatlanul ismeretlen / (itthon) nem értékelt márka, jól sejtem?