Miért, az 1,5 három henger olyan jó volt?Alex_Aston írta: ↑2022.10.12., szer. 19:44Azért ez szerintem elég gáz.
Már csak 1.0 három hengeres benzinessel lehet venni....?
https://totalcar.hu/tesztek/2022/10/12/ ... _bemutato/
Nyilván lesz (?) RS modell, de nem az lesz a többség ugye.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Autós topik autósoknak
Re: Autós topik autósoknak
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3954
Azért ez szerintem elég gáz.
Csak a Marantz! :-D
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9821
Vasárnapi.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6570
Többnyire sehogy. A pénteket szokták üdvözíteni a "thank god it's Friday" -al.TGIF.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 693
- Kapcsolat:
Na, szombat van vagy mi
Angolul hogy mondják ezt röviditve
Bejó hogy szombat van - It's good to Saturday
IGTS
Angolul hogy mondják ezt röviditve
Bejó hogy szombat van - It's good to Saturday
IGTS
- Csatolmányok
-
- 1664897625635-01.jpeg (2.13 MiB) Megtekintve 1475 alkalommal
-
- IMG_20221004_171719.jpg (2.63 MiB) Megtekintve 1475 alkalommal
-
- IMG_20221007_105215.jpg (2.82 MiB) Megtekintve 1475 alkalommal
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
- Vinkler
- Adminisztrátor

Poénnak kicsit erős volt, mert keményen elkalapálta a mezőnyt.
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 693
- Kapcsolat:
Na, mostmár ideje megtenni tétjeinket
Én hardverhibára- pontosabban forrasztási hibára tippelek. Hol kontaktál, hol nem. Hideg-meleg felváltva, aztán egyre rosszabb
Hideg-repedt forrasz BGA vagy PQFN alkatrészeknél, ami csak késöbb fog kiderülni, ha elviszik CT röntgenre a kivett cuccot
vagy ööö hibás lötstoplakk a pedeknél szintén PQFN (olcsó pcb gyártás technika)
Miért nem kezdik el cserélgetni a vezérlő dobozokat?
Én hardverhibára- pontosabban forrasztási hibára tippelek. Hol kontaktál, hol nem. Hideg-meleg felváltva, aztán egyre rosszabb
Hideg-repedt forrasz BGA vagy PQFN alkatrészeknél, ami csak késöbb fog kiderülni, ha elviszik CT röntgenre a kivett cuccot
vagy ööö hibás lötstoplakk a pedeknél szintén PQFN (olcsó pcb gyártás technika)
Miért nem kezdik el cserélgetni a vezérlő dobozokat?
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
- Vinkler
- Adminisztrátor

Abban az esetben, ha valami olyan funkciót frissít, aminek nincs köze a vezetéshez, vagy egy újabb funkciót installál, aminek szintén, akkor előfordulhat, használat közbeni telepítés.Aszpirin írta: ↑2022.10.03., hétf. 21:10Vannak “kis” frissítések, amikor azt írja ki, hogy tovább haladhatsz, és használhatod, és a végén kiírja, hogy frissítés befejezve. Volt olyan is, hogy ezután kiírta, hogy új funkció áll rendelkezésre, tehat nem csak letöltötte a frissítést, hanem telepítette is azt. A frissítés elindítását nem engedte leokézni menet közben, csak álló helyzetben, de ha már elindítottam, akkor mehettem, és menet közben is kiírta, hogy vége. Definíció szerint én ezt is OTA-frissítésnek nevezném.Vinkler írta: ↑2022.10.03., hétf. 20:58Az OTA frissítést használat közben letölti. Aztán, ha le vannak töltve a csomagok, akkor a gyárnak elküldi, ahol megnézik, h valóban teljesek a letöltések, ezek után kapcsolják szabadra a frissítést, amit lezárt autónál hajt végre az autó. Ekkor nem lehet használni.
Tehát “frissítés áll rendelkezésre” le OK-z. Akkor letölti. Aztán mikor kéri, h leállítást követően szállj ki, akkor telepíti. Ezt követően a következő újraindításkor már telepítve lesz. Ha jól emlékszem a telepítéshez szükséges időt ki is írja, de azt talán a car connect-en is látod.
Egyszer volt olyan “nagy” frissítésem, amikor kiírta, hogy a frissítés az autó leállításával kezdődik, és amikor megálltam, akkor is megkérdezte, hogy indítsa-e most, és az igen után megkért, hogy szálljak ki. A frissítés közben kb 12 nyelven kinn volt a nagy kijelzőn, hogy frissítés zajlik. Az időt is kiírta, ami összesen (a letöltésen kívül) 20 perc volt, de végül hamarabb, kb 15 perc alatt befejezte.
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6380
Vannak “kis” frissítések, amikor azt írja ki, hogy tovább haladhatsz, és használhatod, és a végén kiírja, hogy frissítés befejezve. Volt olyan is, hogy ezután kiírta, hogy új funkció áll rendelkezésre, tehat nem csak letöltötte a frissítést, hanem telepítette is azt. A frissítés elindítását nem engedte leokézni menet közben, csak álló helyzetben, de ha már elindítottam, akkor mehettem, és menet közben is kiírta, hogy vége. Definíció szerint én ezt is OTA-frissítésnek nevezném.Vinkler írta: ↑2022.10.03., hétf. 20:58Az OTA frissítést használat közben letölti. Aztán, ha le vannak töltve a csomagok, akkor a gyárnak elküldi, ahol megnézik, h valóban teljesek a letöltések, ezek után kapcsolják szabadra a frissítést, amit lezárt autónál hajt végre az autó. Ekkor nem lehet használni.
Tehát “frissítés áll rendelkezésre” le OK-z. Akkor letölti. Aztán mikor kéri, h leállítást követően szállj ki, akkor telepíti. Ezt követően a következő újraindításkor már telepítve lesz. Ha jól emlékszem a telepítéshez szükséges időt ki is írja, de azt talán a car connect-en is látod.
Egyszer volt olyan “nagy” frissítésem, amikor kiírta, hogy a frissítés az autó leállításával kezdődik, és amikor megálltam, akkor is megkérdezte, hogy indítsa-e most, és az igen után megkért, hogy szálljak ki. A frissítés közben kb 12 nyelven kinn volt a nagy kijelzőn, hogy frissítés zajlik. Az időt is kiírta, ami összesen (a letöltésen kívül) 20 perc volt, de végül hamarabb, kb 15 perc alatt befejezte.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Vinkler
- Adminisztrátor

Volt ott travel assist hiba is, amivel kevertem, de mindegy is.Aszpirin írta: ↑2022.10.03., hétf. 20:43Nem front assist hibát dob (hanem emergency assist-ot, ami nem ugyanaz), de a kérdésben lényegtelen…Vinkler írta: ↑2022.10.03., hétf. 18:39Szinte kizártnak tartom, hogy vírus miatt dobna front assist rendszer hibát az autó. Egyrészt az infotainment rendszeren keresztül nem tartom valószínűnek, hogy biztonsági rendszereket lehet elérni. Ezt egyébként az OTA frissítésekkel sem lehet frissíteni, kizárólag márkaszervizekben, másrészt olyan autók is produkálják ezt a hibát, amelyekben nincs carplay aktíválva, vagy azt a használó sosem használta.
Egyébként egyetértek, én is úgy fogalmaztam, hogy kevés a valószínűsége a vírusnak, de nem mikroszkopikus (te pedig “nem tartom valószínűnek”).
De ha már az OTA-frissítést megemlítetted, nekem egyszer volt olyan OTA-frissítésem, ami előtt szépen kiírta, hogy szálljak ki az autóból, és nem legyen senki benn, amíg a frissítés folyamatban van, illetve az autó addig nem is használható. Ilyenkor mit frissít? Olyan ugyanis számtalanszor volt már, hogy frissítés áll rendelkezésre, de frissítés közben tovább lehet menni, le is lehet állítani, stb… utóbbiak egyértelműen mindig az infotainment rendszer frissítései voltak.
Az OTA frissítést használat közben letölti. Aztán, ha le vannak töltve a csomagok, akkor a gyárnak elküldi, ahol megnézik, h valóban teljesek a letöltések, ezek után kapcsolják szabadra a frissítést, amit lezárt autónál hajt végre az autó. Ekkor nem lehet használni.
- Aszpirin
- V.I.P.

Nem front assist hibát dob (hanem emergency assist-ot, ami nem ugyanaz), de a kérdésben lényegtelen…Vinkler írta: ↑2022.10.03., hétf. 18:39Szinte kizártnak tartom, hogy vírus miatt dobna front assist rendszer hibát az autó. Egyrészt az infotainment rendszeren keresztül nem tartom valószínűnek, hogy biztonsági rendszereket lehet elérni. Ezt egyébként az OTA frissítésekkel sem lehet frissíteni, kizárólag márkaszervizekben, másrészt olyan autók is produkálják ezt a hibát, amelyekben nincs carplay aktíválva, vagy azt a használó sosem használta.
Egyébként egyetértek, én is úgy fogalmaztam, hogy kevés a valószínűsége a vírusnak, de nem mikroszkopikus (te pedig “nem tartom valószínűnek”). A safety-releváns alrendszerekre ugyanis nagyon rigorózus, mindenre (a szoftverarchitektúrára, implementációra és tesztelésre is) kiterjedő rendelkezések vannak (ez ún. “regulated domain”) nem csak az autóiparban, hanem az ipar minden területén (ott is, ahol én tevékenykedek), ráadásul ezeket nagyon komolyan betarttatják és ellenőrzik. Azt azért látni kell, hogy a hihetetlen komplexitás még így is produkálhat hibákat… sajnos konkrét esetről is tudok (nem az autóiparba, hanem a vonatoknál) amikor egy ilyen szoftverhiba emberéleteket plusz óriási anyagi kárt okozott.
De ha már az OTA-frissítést megemlítetted, nekem egyszer volt olyan OTA-frissítésem, ami előtt szépen kiírta, hogy szálljak ki az autóból, és nem legyen senki benn, amíg a frissítés folyamatban van, illetve az autó addig nem is használható. Ilyenkor mit frissít? Olyan ugyanis számtalanszor volt már, hogy frissítés áll rendelkezésre, de frissítés közben tovább lehet menni, le is lehet állítani, stb… utóbbiak egyértelműen mindig az infotainment rendszer frissítései voltak.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3383
Lehet, hogy így van, de én azt nem is állítottam, hogy minden ilyen hibát produkáló autóval ez történt. Mindössze elmondtam, hogy egy gyártó több azonos modelljénél a szervíz és a gyártó milyen magyarázatot talált/adott, és ott, azoknál az autóknál mi volt a megoldás.Vinkler írta: ↑2022.10.03., hétf. 18:39Szinte kizártnak tartom, hogy vírus miatt dobna front assist rendszer hibát az autó. Egyrészt az infotainment rendszeren keresztül nem tartom valószínűnek, hogy biztonsági rendszereket lehet elérni. Ezt egyébként az OTA frissítésekkel sem lehet frissíteni, kizárólag márkaszervizekben, másrészt olyan autók is produkálják ezt a hibát, amelyekben nincs carplay aktíválva, vagy azt a használó sosem használta.
Ettől még lehet, hogy Ők is tévednek, és valójában más okozza. Lehet, itt is más a hiba forrása.
Viszont ahogy Attila levezette, az alapján elviekben lehetséges, és azért ez annyira nem megnyugtató.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Vinkler
- Adminisztrátor

Szinte kizártnak tartom, hogy vírus miatt dobna front assist rendszer hibát az autó. Egyrészt az infotainment rendszeren keresztül nem tartom valószínűnek, hogy biztonsági rendszereket lehet elérni. Ezt egyébként az OTA frissítésekkel sem lehet frissíteni, kizárólag márkaszervizekben, másrészt olyan autók is produkálják ezt a hibát, amelyekben nincs carplay aktíválva, vagy azt a használó sosem használta.
- Aszpirin
- V.I.P.

És ebből mi következik? Mi a relevanciája a kérdésben? Értetted Te egyáltalán, hogy mit írtam?Alex_Aston írta: ↑2022.10.03., hétf. 17:12Úgy, hogy ha lenne mód, sem biztos, hogy sokan tudnának helyesen cselekedni az adott szituban. Mert itt esetleg nem pénz forog csak veszélyben, hanem életek is.Aszpirin írta: ↑2022.10.03., hétf. 17:10Ez most tényleg nem tudom, hogy jön ahhoz a veszélyhez, hogy egy hekker képes lehet távolról megmozgatni a kormányt vagy a fékpedált. Vagy témát váltottunk?Alex_Aston írta: ↑2022.10.03., hétf. 17:02És képzeld el, amikor egy olyan hülyét zavar össze a rendszer, mint aki nem volt képes fékre lépni, amikor beragadt a gázpedál a Toyotajában. Tartok tőle, hogy elég sok célpont lehet így a világon.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Úgy, hogy ha lenne mód, sem biztos, hogy sokan tudnának helyesen cselekedni az adott szituban. Mert itt esetleg nem pénz forog csak veszélyben, hanem életek is.Aszpirin írta: ↑2022.10.03., hétf. 17:10Ez most tényleg nem tudom, hogy jön ahhoz a veszélyhez, hogy egy hekker képes lehet távolról megmozgatni a kormányt vagy a fékpedált. Vagy témát váltottunk?Alex_Aston írta: ↑2022.10.03., hétf. 17:02És képzeld el, amikor egy olyan hülyét zavar össze a rendszer, mint aki nem volt képes fékre lépni, amikor beragadt a gázpedál a Toyotajában. Tartok tőle, hogy elég sok célpont lehet így a világon.
- Aszpirin
- V.I.P.

Ez most tényleg nem tudom, hogy jön ahhoz a veszélyhez, hogy egy hekker képes lehet távolról megmozgatni a kormányt vagy a fékpedált. Vagy témát váltottunk?Alex_Aston írta: ↑2022.10.03., hétf. 17:02És képzeld el, amikor egy olyan hülyét zavar össze a rendszer, mint aki nem volt képes fékre lépni, amikor beragadt a gázpedál a Toyotajában. Tartok tőle, hogy elég sok célpont lehet így a világon.
Egyébként meg pár hozzászólással előbb írtad, hogy milyen veszélyek lehetnek kocsiban. És képzeld el, amikor egy olyan hülyét zavar össze a rendszer, mint aki nem volt képes fékre lépni, amikor beragadt a gázpedál a Toyotajában. Tartok tőle, hogy elég sok célpont lehet így a világon.
De én leszek a legboldogabb, ha tévedek.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Tegnap be is kóstoltak netes csalók, de jelentettem.Aszpirin írta: ↑2022.10.03., hétf. 16:44Hanem miért? Csak úgy?Alex_Aston írta: ↑2022.10.03., hétf. 16:37Ha már nem lesz más autó, csak ami a neten lóg akkor bárki lehet célpont, és nem azért, mert feltűnően viselkedik...
Te mos min "lógsz"?
Egyébként meg pár hozzászólással előbb írtad, hogy milyen veszélyek lehetnek kocsiban. És képzeld el, amikor egy olyan hülyét zavar össze a rendszer, mint aki nem volt képes fékre lépni, amikor beragadt a gázpedál a Toyotajában. Tartok tőle, hogy elég sok célpont lehet így a világon.
De én leszek a legboldogabb, ha tévedek.
- Aszpirin
- V.I.P.

Hanem miért? Csak úgy?Alex_Aston írta: ↑2022.10.03., hétf. 16:37Ha már nem lesz más autó, csak ami a neten lóg akkor bárki lehet célpont, és nem azért, mert feltűnően viselkedik...
Te mos min "lógsz"?
- Alex_Aston
- V.I.P.

Ha már nem lesz más autó, csak ami a neten lóg akkor bárki lehet célpont, és nem azért, mert feltűnően viselkedik...Aszpirin írta: ↑2022.10.03., hétf. 16:15
Ne feledd, a biztonság egyik legfontosabb záloga, hogy ne válj célponttá. Ezt nem ismerik fel a Facebookon, Instán, Youtube-on, stb magukat mutogatók, mint ahogyan az utakon közlekedők sem. Pedig ha nem válsz célponttá, akkor nem akarja senki 130-nál elrántani a kormányt szoftveresen, ha pedig célponttá válasz, akkor ennél sokkal kevésbé szofisztikált módon is el tudja érni ugyanazt az eredményt.
Másrészt pedig mérlegelni kell ezen rendszerek előnyeit is, nem csak a hátrányait. Mert azok is vannak, épp biztonság oldalán is.
- Aszpirin
- V.I.P.

A buta autókkal (a sajátoddal is) is halálos veszélynek tudnak kitenni mások, akár rosszindulatból is, csak ezek rizikóival megtanultál együttélni - pedig a rizikómentes megoldás az lehetne, hogy be sem ülsz az autóbaAlex_Aston írta: ↑2022.10.03., hétf. 15:57Erre lenne megoldás, hogy autót nem kapcsolni össze a telefonnal, és akkor nincs külső támadás. Hülye egy világ, na. Pedig az autó veszélyes üzem. Ha valaki akarja, akkor kikapcsolja az elektronikusan vezérelt fék rendszert mondjuk? Mert ezek is jönnek, ha jól hallom. Vagy csak elrántja a kormányt 130-nál?
Ezek most csak hangos gondolkodások részemről.
Én addig vagyok nyugodt, amíg "buta" autókkal járhatok. Remélem az önvezetést már nem élem meg. És nem azért, mert idő előtt távozok persze.
Ez van, az ember mindig fél az ismeretlentől, mert nem tudja felmérni a valódi veszélyeit. Vagy alábecsüli (ld. Viber, Facebook, stb) vagy túlbecsüli, lásd az általad fennebb vizionáltakat. Igen, rengeteg dolgot lehet csinálni szioftverrel is, ami büntetőjogi kategória.
Ne feledd, a biztonság egyik legfontosabb záloga, hogy ne válj célponttá. Ezt nem ismerik fel a Facebookon, Instán, Youtube-on, stb magukat mutogatók, mint ahogyan az utakon közlekedők sem. Pedig ha nem válsz célponttá, akkor nem akarja senki 130-nál elrántani a kormányt szoftveresen, ha pedig célponttá válasz, akkor ennél sokkal kevésbé szofisztikált módon is el tudja érni ugyanazt az eredményt.
Másrészt pedig mérlegelni kell ezen rendszerek előnyeit is, nem csak a hátrányait. Mert azok is vannak, épp biztonság oldalán is.
- Aszpirin
- V.I.P.

Többet, mint gondolsz, ráadásul nem elsősorban neked, ugyanis rögtön az elején benyalja az összes kontaktodat, minden adatukkal, és a saját szerverére átküldi. A csel a dologban, hogy ha akarod használni a szolgáltatását, akkor ezt meg is kell engedd neki. Miközben meg sem kérdezed a kontaktjaidat, hogy meg akarják-e osztani az adataikat rajtad kívül mással...Alex_Aston írta: ↑2022.10.03., hétf. 16:00Ez már eléggé off, de egy Viber mi kárt tud okozni?
FB esetében meg nem maradsz le semmiről. Jól teszed, ha távol vagy. Nekem van accountom, de üres, csak a Messenger miatt tartottam még anno.
FB esetében meg nem maradsz le semmiről. Jól teszed, ha távol vagy. Nekem van accountom, de üres, csak a Messenger miatt tartottam még anno.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Ez már eléggé off, de egy Viber mi kárt tud okozni?Aszpirin írta: ↑2022.10.03., hétf. 15:49Igen, mert egyrészt itt valószínűségekről beszélünk, és attól még, hogy van valószínűsége, hogy azonnyomban halálra gázol egy autó, Te is kimész az utcára. Valamennyi kockázatvállalás mindenkiben van, és kell is az élethez. Ez soha nem volt másként.
De pl. ahol sokkal nagyobb valósznűségét látom a kártevőknek - Facebook és társai, és még ennél is durvábban a Viber! (egyszer feltettem a Vibert még egy jóval korábbi telefonomra, és amikor láttam, hogy mit akar, azonnal s örökre el is távolítottam a telefonomról), nos azokat a szolgáltatásokat nem használom. Egyszerűen pl. nem létezem Facebook-on és általában semmilyen modern közösségi médiában (néhány kivétel van, pl. ez a fórum is, de ezeken sokkal könnyebb biztonságosan létezni, mint egy Facebook-on, csak ismerni kell a szabályokat és komolyan kell őket venni), annyira, hogy már-már olyan, mintha a valóságban sem léteznék. Annyira komoly a társadalmi "vákuum" körülöttem a közöségi médiumokról való hiányom miatt (pedig még gyerekem sincs), hogy már többször felmerült, hogy mégis készítek magamnak pl. egy Facebook-accountot. Amikor társadalmi "vákuum"-ról, mint a társdalmi nyomás ellentétéről beszélek, szerintem Te is érted...
Én addig vagyok nyugodt, amíg "buta" autókkal járhatok. Remélem az önvezetést már nem élem meg. És nem azért, mert idő előtt távozok persze.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Erre lenne megoldás, hogy autót nem kapcsolni össze a telefonnal, és akkor nincs külső támadás. Hülye egy világ, na. Pedig az autó veszélyes üzem. Ha valaki akarja, akkor kikapcsolja az elektronikusan vezérelt fék rendszert mondjuk? Mert ezek is jönnek, ha jól hallom. Vagy csak elrántja a kormányt 130-nál?
- Aszpirin
- V.I.P.

Igen, mert egyrészt itt valószínűségekről beszélünk, és attól még, hogy van valószínűsége, hogy azonnyomban halálra gázol egy autó, Te is kimész az utcára. Valamennyi kockázatvállalás mindenkiben van, és kell is az élethez. Ez soha nem volt másként.
De pl. ahol sokkal nagyobb valósznűségét látom a kártevőknek - Facebook és társai, és még ennél is durvábban a Viber! (egyszer feltettem a Vibert még egy jóval korábbi telefonomra, és amikor láttam, hogy mit akar, azonnal s örökre el is távolítottam a telefonomról), nos azokat a szolgáltatásokat nem használom. Egyszerűen pl. nem létezem Facebook-on és általában semmilyen modern közösségi médiában (néhány kivétel van, pl. ez a fórum is, de ezeken sokkal könnyebb biztonságosan létezni, mint egy Facebook-on, csak ismerni kell a szabályokat és komolyan kell őket venni), annyira, hogy már-már olyan, mintha a valóságban sem léteznék. Annyira komoly a társadalmi "vákuum" körülöttem a közöségi médiumokról való hiányom miatt (pedig még gyerekem sincs), hogy már többször felmerült, hogy mégis készítek magamnak pl. egy Facebook-accountot. Amikor társadalmi "vákuum"-ról, mint a társdalmi nyomás ellentétéről beszélek, szerintem Te is érted...
és mégis ilyesmit akarsz / használsz / szeretsz / bevállalsz az autóban ? ;-)