robi20064 írta: ↑2022.10.06., csüt. 23:54
wittao írta: ↑2022.10.06., csüt. 21:35
robi20064 írta: ↑2022.10.06., csüt. 21:07
Es milyen switch / transceiver kombo?
Huhh, most megfogtal, ketto nagy belso tapos HP switch volt.
Es mit mertetek jitter-nel ami nem eri el a sima CAT6/7/8 atvitelnel mert adatokat? Vagy a transceiver-ek altal eloallitott zaj volt a problema?
Finisar FTLX1475D3BTL - 28 ps:
https://eu.mouser.com/ProductDetail/II- ... hw1g%3D%3D
Konkretan erdekel hogy mit tapasztaltatok az SFP+ vs CAT8 kapcsolatokat osszevetve, illetve hogy mi volt a topologia. SFP-vel ket switch osszekotve, vagy direktben egy Lumin X1 bekotve optikan vagy valami media converter (TP-Link, opticalModule) a streamer elott.
No, szerintem valami felre ment, vagy rosszul fogalmaztam.
Az uj dac-unk tervezesekor volt nagy kerdes, hogy Toslink menjen bele vagy sem… vegul nem kerult bele, mert nem tudtuk megoldani a mert 50ps jittert amit belevagott a vevooldalon.
Ha egy kulso modult tudunk esszeru modon, megfelelo modon betenni (dolgoznak rajta a kollegaim), akkor betesszuk a nagyobb verzioba szeparalva, de addig nem sok ertelme volt sajna.
SFP+ ugy jott elo es a switchek, meg a teszt, hogy a switchunkkel atmentem ket forumtarshoz, ahol volt meg 2db halozatepitesnel hasznalt nagy HP switch, 20db koruli gigabites porttal es 2 SFP+ porttal.
Itt csinaltunk meghallgatasos tesztet harman.
Egyszer switchek nelkul, utana mienk ment, majd a ket ipari. A ket ipari egymassal SFP+ optikai kabelekkel volt osszekotve (OM4), az elsobe RG45 bemeno, ketto kozott SFP+, elmeno a PC fele megint RG45 (Viablue) ethernet kabel.
Nagyjabol hasonlo modon hallottuk a tesztek eredmenyet. Volt egy otletem, csak kivancsisagbol kossuk mar ossze optikai helyett RG45 porton a ket ipari switchet. Az eredmeny ott, abban a rendszerben az volt szamunkra, hogy ethernet portokon kellemesebb volt hallgatni, optika hozzajuk kepest harsany volt, foleg a felso tartomanyban jelentek meg kinosan eles hangok.
Egy hivatalos vakteszt minden szabalyat megszegtuk, kozben beszelgettunk, macskat simogattunk es jol ereztuk magunkat, nem feszultunk meg a teszttol, csak erdekesseg volt. Nekunk.
Hogy mas mit mer, hall, az igazabol most nem volt szempont :)