Nem hittem provokációnak, az AVXen mindenki túljutott azon, hogy sértett bölcsődések éretlen szociopátiája uralja a topikot, ne is taglaljuk ezt a vonalat tovább. Hogy Peter Sellers halhatatlan szavait próbáljam idézni: Felesleges kérdés, mint kerék nélküli vonat, nem visz sehova.fererencz írta: ↑2022.10.06., csüt. 08:52Az remélem egyértelmű, hogy nem provokációnak, csak tapasztalatmegosztásnak szántam. Több dolog is változott (így nem igazságos), nem csak az USB kábeles összekötést cseréltem, hanem a PC-t is váltottam egy hálózati lejátszóra. De az gondolom megállja a helyét, hogy azt a zajt, amit az USB madzag átvisz, azt az optikai nem.
Ami meg ezen túl még szempont, arra voltam kíváncsi eredendően.
A PC és a hálózati lejátszó tápkábele ugyanaz/v ugyanolyan fajta? Van vmilyen zajszűrő, villanykondicionáló vagy ilyesmi a lejátszó előtt?
Ezek mind befolyásolják mind a bemenő, mind a kijövő áramot. Az USB-kábel minősége nagyon nem mindegy, sajnos az anyagminőség rányomja a bunkósbotját az árcédulára is, nálam a végállomás egy Valhalla ezüst-platina USB-kábel, ami még a Youtube-ot is hallgathatóvá teszi, laptopról... Néztem ilyet, de pár napja ütötték le az adásvételiben, pedig bomba áron volt... Ezt ajánlanám, nekem ez vált be, de a sima ezüstöt is érdemes kipróbálni sztem.
Természettudományos magyarázattal nem tudok szolgálni, nyilván a jel ugyanaz, ezek szerint valszeg nem azon múlik a hangminőség.