Most kíváncsi lettem ennek az okára. Nálam az előrelépést pont, hogy az optikára váltás hozta el. Kevesebb zaj került így be.
(Egynek a négyzete is egy, 90%-nak meg csak 81%

Most kíváncsi lettem ennek az okára. Nálam az előrelépést pont, hogy az optikára váltás hozta el. Kevesebb zaj került így be.
Most a bolti, nullforintos PC-kábellel megy a gép? Ha igen, mindenképpen javasolnám, hogy cseréld le, akár szüttyessz Te össze egy vastagabb rezet kezdetnek akár Bals dugóval. Nem filóznék elméletben, hogy miért érdemes, kb 3 E Ft-ból kijön és meglátod/meghallod majd a különbséget.greenbio írta: ↑2022.10.05., szer. 14:44meredek kérdést teszek fel...![]()
adott egy mezei asztali PC amit TV-vel összekötve Youtube nézésre viszonylag sokat használok, és ezen belül nézek/hallagatok koncerteket/zenéket. imígyen van a setup:
-a kép HDMI-n megy a házimozi erősítőbe (majd onnan a TV-be)
-a hang USB-s hangkártyáról megy optikai kanócon a házimozi erősítőbe
az a száz forintos kérdés, hogy van-e értelme jobb minőségű tápkábelre cserélni a PC tápkábelét, vagy sem. elvileg forráskészülékről van szó...
köszi
az USB-s hangkártya csak egy mellékszál itt, nincs nagy jelentőségedenesdr írta: ↑2022.10.05., szer. 15:14Én lehet, hogy inkább az USB hangkártya-optikai összekötés kombót szüntetném meg és a HDMI-n küldeném a hangot a képpel együtt. Nem biztos, hogy tapasztalnál különbséget, de előfordulhat, hogy teljesen felesleges az USB hangkártya. Van valami speciális oka, hogy így használod?greenbio írta: ↑2022.10.05., szer. 14:44meredek kérdést teszek fel...![]()
adott egy mezei asztali PC amit TV-vel összekötve Youtube nézésre viszonylag sokat használok, és ezen belül nézek/hallagatok koncerteket/zenéket. imígyen van a setup:
az a száz forintos kérdés, hogy van-e értelme jobb minőségű tápkábelre cserélni a PC tápkábelét, vagy sem. elvileg forráskészülékről van szó...
köszi
A tápkábelt meg szerintem legjobb, ha te magad tapasztalod ki, mások véleménye helyett. Ha van otthon másik tápkábeled, akkor azon nyomban ki is próbálhatod.
Én lehet, hogy inkább az USB hangkártya-optikai összekötés kombót szüntetném meg és a HDMI-n küldeném a hangot a képpel együtt. Nem biztos, hogy tapasztalnál különbséget, de előfordulhat, hogy teljesen felesleges az USB hangkártya. Van valami speciális oka, hogy így használod?greenbio írta: ↑2022.10.05., szer. 14:44meredek kérdést teszek fel...![]()
köszi
próbáld ki , nem vesztesz vele semmit sem...greenbio írta: ↑2022.10.05., szer. 14:44meredek kérdést teszek fel...![]()
köszi

Ha jól gondolom, ezt a piros(ami valójában magenta szín) kiemelést nekemgyongyhalas írta: ↑2022.10.04., kedd 15:31Piros kiemeléshez.....SoundMania írta: ↑2022.10.04., kedd 14:01És azt mivel igazolod, hogy kevesebbet ront egy kábel ? Az emberek nagy része még közepes minőségű kábellel sem hallgatott semmit, nemhogy nagyon jóval. Hogy döntöd el , hogy egyik kábellel azért jobb e a hangzás mert a kábel jobb, vagy mert kompenzálja a rendeszer valamilyen hibáját, ha nem tudod hogyan szól a rendszer valami nagyon jó kábellel ?zoli73 írta: ↑2022.10.04., kedd 13:48
Természetesen egy készülék hangja sem tökéletes, de ezt egy kábel sem tudja azzá tenni.
Én ezt így fogalmazom, a készülék kimenetén megjelenő jel, maga a készülék maximális teljesítménye, tudása, ezen véleményem szerint semilyen kábel nem tud javítani, nem tudja fokozni a jel minőségét.
Hogy az egyik kábellel jobbnak halljuk a kapott hangot, mint egy másikkal, az az én olvasatomban nem azt jelenti, hogy javít a hangon(még ha így is éljük meg), hanem a másikhoz képest kevésbe ront
Nem akarlak meggyőzni ...Csak gondolkozom ...ha egy készülék nem tökéletes mert magas hangjai túlzóak ,vagy csak a rendszeren a hangfal vagy bármelyik eleme okozza....de nem igazán akarsz cserélgetni készüléket és a füled számára ez sok,,,,, akkor egy rontónak hívott kábel javít a hangon....jó legyen minden kábel rontó ahogyan fogalmazol...mégis azt a kábelt választanám ami számomra kellemesebb hangot eredményez....és ez nem a Pc zsinór általában,,,pedig milyen jó is az sokaknak.(nekem is olcsóságát nézve jó lenne,,de nem jó) SZVSZ,,,mármint a fülemnek ,mert túl sokat ront na akkor jön a káromlás rám....![]()

Piros kiemeléshez.....SoundMania írta: ↑2022.10.04., kedd 14:01És azt mivel igazolod, hogy kevesebbet ront egy kábel ? Az emberek nagy része még közepes minőségű kábellel sem hallgatott semmit, nemhogy nagyon jóval. Hogy döntöd el , hogy egyik kábellel azért jobb e a hangzás mert a kábel jobb, vagy mert kompenzálja a rendeszer valamilyen hibáját, ha nem tudod hogyan szól a rendszer valami nagyon jó kábellel ?zoli73 írta: ↑2022.10.04., kedd 13:48Természetesen egy készülék hangja sem tökéletes, de ezt egy kábel sem tudja azzá tenni.gyongyhalas írta: ↑2022.10.04., kedd 13:00
Igen, igen de ehhez az kellene ,hogy a meglévő készülék ugye tökéletes legyen.....Ami ugyi lehetetlennel felérő változó ha netán több készüléket kötögetünk össze....több tökéletes ugyi...és akkor jön a következő bibi ....még a hálózati gondok...ja és egyéb zajbezavaró biszbasz......
Gondolatom tehát ,nem jó a megfogalmazás ,mert a legjobb kábel se jó mindenhova ...Hangzásról beszélve pedig............egy adott rendszerben, egy kábel mindegy milyen, ha jobb a hang akkor javít és nem fordítva ...legalábbis a fülem hallása szerint....az agyamnak mondva.![]()
![]()
Én ezt így fogalmazom, a készülék kimenetén megjelenő jel, maga a készülék maximális teljesítménye, tudása, ezen véleményem szerint semilyen kábel nem tud javítani, nem tudja fokozni a jel minőségét.
Hogy az egyik kábellel jobbnak halljuk a kapott hangot, mint egy másikkal, az az én olvasatomban nem azt jelenti, hogy javít a hangon(még ha így is éljük meg), hanem a másikhoz képest kevésbe ront

Ez az én véleményem, elméletem, miért is kellene ezt bárki felé igazolnom?SoundMania írta: ↑2022.10.04., kedd 14:01És azt mivel igazolod, hogy kevesebbet ront egy kábel ? Az emberek nagy része még közepes minőségű kábellel sem hallgatott semmit, nemhogy nagyon jóval. Hogy döntöd el , hogy egyik kábellel azért jobb e a hangzás mert a kábel jobb, vagy mert kompenzálja a rendeszer valamilyen hibáját, ha nem tudod hogyan szól a rendszer valami nagyon jó kábellel ?zoli73 írta: ↑2022.10.04., kedd 13:48Természetesen egy készülék hangja sem tökéletes, de ezt egy kábel sem tudja azzá tenni.gyongyhalas írta: ↑2022.10.04., kedd 13:00
Igen, igen de ehhez az kellene ,hogy a meglévő készülék ugye tökéletes legyen.....Ami ugyi lehetetlennel felérő változó ha netán több készüléket kötögetünk össze....több tökéletes ugyi...és akkor jön a következő bibi ....még a hálózati gondok...ja és egyéb zajbezavaró biszbasz......
Gondolatom tehát ,nem jó a megfogalmazás ,mert a legjobb kábel se jó mindenhova ...Hangzásról beszélve pedig............egy adott rendszerben, egy kábel mindegy milyen, ha jobb a hang akkor javít és nem fordítva ...legalábbis a fülem hallása szerint....az agyamnak mondva.![]()
![]()

És azt mivel igazolod, hogy kevesebbet ront egy kábel ? Az emberek nagy része még közepes minőségű kábellel sem hallgatott semmit, nemhogy nagyon jóval. Hogy döntöd el , hogy egyik kábellel azért jobb e a hangzás mert a kábel jobb, vagy mert kompenzálja a rendeszer valamilyen hibáját, ha nem tudod hogyan szól a rendszer valami nagyon jó kábellel ?zoli73 írta: ↑2022.10.04., kedd 13:48Természetesen egy készülék hangja sem tökéletes, de ezt egy kábel sem tudja azzá tenni.gyongyhalas írta: ↑2022.10.04., kedd 13:00Igen, igen de ehhez az kellene ,hogy a meglévő készülék ugye tökéletes legyen.....Ami ugyi lehetetlennel felérő változó ha netán több készüléket kötögetünk össze....több tökéletes ugyi...és akkor jön a következő bibi ....még a hálózati gondok...ja és egyéb zajbezavaró biszbasz......
![]()

Természetesen egy készülék hangja sem tökéletes, de ezt egy kábel sem tudja azzá tenni.gyongyhalas írta: ↑2022.10.04., kedd 13:00Igen, igen de ehhez az kellene ,hogy a meglévő készülék ugye tökéletes legyen.....Ami ugyi lehetetlennel felérő változó ha netán több készüléket kötögetünk össze....több tökéletes ugyi...és akkor jön a következő bibi ....még a hálózati gondok...ja és egyéb zajbezavaró biszbasz......
![]()

Igen, igen de ehhez az kellene ,hogy a meglévő készülék ugye tökéletes legyen.....Ami ugyi lehetetlennel felérő változó ha netán több készüléket kötögetünk össze....több tökéletes ugyi...és akkor jön a következő bibi ....még a hálózati gondok...ja és egyéb zajbezavaró biszbasz......zoli73 írta: ↑2022.10.04., kedd 10:16Teljesen mindegy, hogy milyen kontextusban, de egy kábel javítani nem képes a hangon/jelen. Ez kb. fizikai képtelenség.
Esetleg kisebb, vagy nagyobb mértékben ront, torzít, a jelen, de javítani semmiképp.

Teljesen mindegy, hogy milyen kontextusban, de egy kábel javítani nem képes a hangon/jelen. Ez kb. fizikai képtelenség.
Szerintem rajtad meg a like-oló zoli73-an kívül mindenki érti, hogy a hangjavítás az előző kábelhez képest értendő.
Semmilyen drót kábel nem javít a hangon!cables írta: ↑2022.09.20., kedd 11:32Ahol javít a hangon oda, abba a rendszerbe való kábel. Ha nagyon sok rendszerben javít a hangon, akkor az egy jó kábel.asebestyen írta: ↑2022.09.20., kedd 09:58cables írta: ↑2022.09.20., kedd 09:44----
Valamit elmondanék, amit fontosnak tartok a jobb/rosszabb kábel véleményezésnél.
A fülünk meg az agyunk elég nehezen tud dönteni, a hallott zenei hangzás minőségéről. Csak a nagyon durván rosszat, vagy a nagyon jót ismerjük fel egyértelműen. Viszont, ha egymás után halljuk ugyanazt a felvételt pl. két különböző hangfal kábellel, akkor nagyon kis különbségek is tisztán érezhetők.
És ha ugyanazt a kábelt bekötöd egy rendszerbe és jó, aztán közvetlen utána egy másikba, akkor meg rossz. Ez jó vagy rossz kábel?

1./ A hanghatások elkezdenek nagyon önmagukban szólni és elvész a harmónia. Megszűnik a zene “flow”-ja, csak hangeffektek vagy hangszerek egymás utáni megszólalásává válik. Mintha a zenészek elfelejtenének zenélni. Nem tudom pontosan, hogy mitől, szerintem valamilyen időzítési és/vagy fázisprobléma, a kettő közt van átfedés.Aszpirin írta: ↑2022.10.03., hétf. 22:18Süti, látom nagyon benne vagy a témában, ezért talán nem haragszol meg egy-két laikus kérdésért:
1. Mit jelent az, hogy "elvész a folyékonyság"? Ez a "folyékonyság" valami kívánatos tulajdonsága a hangnak?
2. az "általában" az azt is jelenti, hogy analóg használatban ugyanúgy, mint digitálisban? (laikusként azt gondolnám, hogy a két használatban eltérő fizikai jellemzők dominálhatnak, de te telesen általánosan az anyagokra helyezed a nagy hangsúlyt /pl ezüst-nem ezüst/, szemben pl. a kábel szerkezetének geometriai jellemzőivel)

Süti, látom nagyon benne vagy a témában, ezért talán nem haragszol meg egy-két laikus kérdésért:

Általánosságban írtam, mert a Neotech az ezüstje köré teflont szokott tenni és olyan technológiával, ami tönkreteszi a kiváló OCC vezetőit. Meghallgatásra azokkal az van, hogy elvész a folyékonyság. Általában.

A Neotech ezüst nemjókimber írta: ↑2022.10.03., hétf. 07:24Köszi tippeket és a felajánlást.
Egy ilyen Neotech ezüst (főleg ezzel a ródiumos csatival) félek már eltolná az arányokat pedig jó áron van...
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/neotec ... i-szereles
A Madrigal amit Tomi ajánlott amúgy szimpatikus.
Ha gondolod tudok neked adni kölcsön SAEC EFF2000-est. Azt tudod hallgatni egy darabig, amíg nem találsz megfelelőt.kimber írta: ↑2022.10.02., vas. 22:03Ajánljatok valami jóféle digi koax kábelt please. (cca. 50.000,-/m)
Olyan érdekelne, ami semleges, természetes hangú. Nem húz egyik irányba sem, nem fényes, de nem is tompa, nem harsány, nem fárasztó hallgatni, de nem is unalmas, egyhangú. Legyen tonálisan helyes, kiegyensúlyozott, jó hangszerhangokkal. Erő, energia, dinamika, ritmus.
Van ilyen?
Volt nálam próbára egy híres gyártó (nem magyar) réz litze koax kábele. A Heed (valami lekapart feliratú vélhetően alap stúdió) koax kábellel összehasonlítva a drága kábel hangszerhangjai szebbek, több a részlet, tisztább, nyugisabb is, de ez is a bajom vele, hogy túlságosan is az már nekem. Hozzá képest az egyszerű koax kábel ugyan kásásabb, de egy energiabomba, van ritmus, sebesség, dinamika, ütős mélyek. Nem anyira jó a felbontás, nem annyira artikulált, de nagyobb élmény ezt hallgatni. Jazz, akusztikus zenén sokkal jobb a drága kábel, de ahogy kellene egy kis vér a pucába, oda nekem kevés. Valahogy ötvözni kellene a kettőt.
Anyag, szerkezet, márka? Ki mit ajánl?

Én a TomLeftiger által is ajánlott WW Micro Platinum Eclipse 7-et használom úgy 2 és fél éve, teljes elégedettséggel.

Ezek kb. mind beleférnek a keretedbe, bár a WW kicsit drágább.kimber írta: ↑2022.10.02., vas. 22:03Ajánljatok valami jóféle digi koax kábelt please. (cca. 50.000,-/m)
Olyan érdekelne, ami semleges, természetes hangú. Nem húz egyik irányba sem, nem fényes, de nem is tompa, nem harsány, nem fárasztó hallgatni, de nem is unalmas, egyhangú. Legyen tonálisan helyes, kiegyensúlyozott, jó hangszerhangokkal. Erő, energia, dinamika, ritmus.
Van ilyen?
Volt nálam próbára egy híres gyártó (nem magyar) réz litze koax kábele. A Heed (valami lekapart feliratú vélhetően alap stúdió) koax kábellel összehasonlítva a drága kábel hangszerhangjai szebbek, több a részlet, tisztább, nyugisabb is, de ez is a bajom vele, hogy túlságosan is az már nekem. Hozzá képest az egyszerű koax kábel ugyan kásásabb, de egy energiabomba, van ritmus, sebesség, dinamika, ütős mélyek. Nem anyira jó a felbontás, nem annyira artikulált, de nagyobb élmény ezt hallgatni. Jazz, akusztikus zenén sokkal jobb a drága kábel, de ahogy kellene egy kis vér a pucába, oda nekem kevés. Valahogy ötvözni kellene a kettőt.
Anyag, szerkezet, márka? Ki mit ajánl?