trane írta: ↑2022.09.28., szer. 18:31
sajnos de, mivel
csak lejátszási helyzetben, ahol minden ható erő, súrlódás jelen van, értelmezhető a skating és antiskating force
Drusza, mivel lájkoltad LIMAR bejegyzését, gondolom egyetértesz azzal, amit írt:
LIMAR írta:A beállított antiskating erő pedig független a lejátszástól. Az álló lemeznél, lebegő karnál is ugyanakkora. Ennek az erőnek a mérése értelmetlen.
Tehát nem lehetetlen, hanem értelmetlen. (Korábban még azon az állásponton voltál, hogy lebegő karnál 0-t kell mérni, mert a karnak szüksége van a benne jelentkező hosszanti húzóerőre, hogy antiskating erőt keltsen /ha jól értettem az érvelésed/, amivel el is bizonytalanítottál rendesen, mert a linkelt bejegyzésben lévő mérésnél /hosszanti/ húzóerőt nem, csak radiális tolóerőt ad a srác a karnak)
Ezt írtam én is, és a srác a cikkben tényleg mér VALAMIT, ami nem 0, ez egészen egyértelmű. Amire már akkor az volt az első reakcióm, hogy a képek alapján kisebb kell legyen, mint a valódi (beállított) antiskating erő. A mérés értelmetlenségét is felvetettem (nem olyan magabiztosan, int LIMAR, de mindenesetre egyértelműen kérdőjelessé tettem ennek a mérésnek a RELEVANCIÁJÁT bármiben)
A kisdoktoris megjegyzésed pedig épp ezért nagyon találó.

, mégis itt csámcsogunk rajta