https://sme.co.uk/product/model-60/
Series VARock60 írta: ↑2022.10.13., csüt. 08:55Nagyot toccsanhatott...Masszív darabnak tűnik.
Ez az a SME V , ami már 87 - 90 - ben is létezett ? Nekem anno egy Xerxesen volt SME V , azóta is dűhít, hogy eladtam a futóművel együtt. De, mintha az enyémen a V után nem lett volna írva semmi, a Tieteken meg van még valami, de a fotón nem jól látszik - legalábbis nálam.
Na jó! Akkor legyen egy nagy kő (84 kg faládában).
Amennyiben nem feltétlen elvárás,hogy pl. alu legyen az anyaga,akkor jobb csavarboltokban fillérekért kapható.Rock60 írta: ↑2022.09.29., csüt. 12:39A kardcsörtetés szünetében megkérdezném:
Hozzá lehet jutni valahol hangszedő rögzítő csavarhoz ? Gondolom, ez egy szabvány vastagság, bár elbizonytalanodtam egy kicsit, mikor rámértem, 2.25 mm. Bonyolítja a dolgot, hogy én imbusz-kulcsost keresek, lehetőleg feketét. / Normál fejű fémszínűm van. /
Köszi.
Drusza, mivel lájkoltad LIMAR bejegyzését, gondolom egyetértesz azzal, amit írt:
Tehát nem lehetetlen, hanem értelmetlen. (Korábban még azon az állásponton voltál, hogy lebegő karnál 0-t kell mérni, mert a karnak szüksége van a benne jelentkező hosszanti húzóerőre, hogy antiskating erőt keltsen /ha jól értettem az érvelésed/, amivel el is bizonytalanítottál rendesen, mert a linkelt bejegyzésben lévő mérésnél /hosszanti/ húzóerőt nem, csak radiális tolóerőt ad a srác a karnak)LIMAR írta:A beállított antiskating erő pedig független a lejátszástól. Az álló lemeznél, lebegő karnál is ugyanakkora. Ennek az erőnek a mérése értelmetlen.
Olvasva a topikban az antiskating effektus hatását az emberekre
Pontosan. Ha már a VdH MC 10 Special hangszedőhöz ilyen adatot publikáltak, a srác eredendően
Bocs, hogy belevau, de SZERINTEM:
A szöveg és a fényképek szerint nem zérus volt az erő.
A belinkelt megoldással csak arra volt kívácsi,hogy pl. 15mN tűerőnél 1,5-re állított antiskating mekkora oldalirányú erőt okoz. Szerintem. A skating erő kismértékben lemez sugár függő is ráadásul...trane írta: ↑2022.09.27., kedd 20:33ezzel, ill. a linkelt megoldással csupán annyi a Trobléma, hogy az antiskating erőt NEMJózsef1960 írta: ↑2022.09.27., kedd 20:25Úgy,hogy a tűnyomás mérőt oldalra fordítod,kitámasztod ,a kart kinullázod hogy lebegjen, skating állítást szintén. Majd odaviszed a kart,hogy csak érintse a mérőt.Utána növeled az antiskating értéket,és a mérlegen látod az eredményt! Évekkel ezelőtt csináltam,de úgy gondolom semmi értelme tudni az antiskating erő abszolút értékét,így mindig a beállító lemeznek hitem. Ortofon 0002 első oldal 6.-ik track.gomolalaci írta: ↑2022.09.27., kedd 20:12
Azt nem értem, hogy egy tűnyomás mérővel hogyan lehet vízszintes erőt mérni![]()
0 tracking force-hoz keresi az ember...
innét kezdve pedig hogy egy bármilyen (mérő)eszköz lebegő hangkaros állásban milyen értékű antiskating erőt mutat, teljesen irreleváns
, mivel abból nem lehet megmondani, hogy mondjuk 1.5mN-os (bár következetesen g-nak írják, ami ugye nem lehet erő mértékegysége
) tracking force-nál az antiskating tárcsáját (ami tuttira nem fog lineárisan pontosan állítani semmit) hová is kell állítani
![]()
A réz drótból összeállított adapter szolgál arra, hogy a vízszintes mozgást/erőt függőlegességomolalaci írta: ↑2022.09.27., kedd 20:12Azt nem értem, hogy egy tűnyomás mérővel hogyan lehet vízszintes erőt mérni![]()