Igen.
Amennyiért vettem, annyiért adtam tovább.
1,5 év garanciával.
Igen.
Persze, használtan kb. egy kategóriával feljebb tudsz vásárolni, de mindig ott van a lutri faktor.Goldeneye írta: ↑2022.09.28., szer. 14:56Különbséget kellene tenni az ár és az érték között. Jelenleg egy SMSL SU-9 460 USD a Shenzenaudionál. Most éppen 430 Ft egy dollár, de ne számoljunk csak 410-zel. Ekkor kb. 190.000 Ft-ra jön ki a termék ára, ami ÁFA-val 240.000 Ft. Ehhez képest a Muzix 250.000 Ft-ért adja, ami szerintem tisztességes árképzés.
Az új árához képest egy pár hónapos készülék ára ezek szerint 150.000 Ft, ami 40 % áresés. Itt jön képbe azonban az érték, mert ettől még a termék értéke nem lett 40 %-kal kevesebb, hiszen ugyanazt a hangminőséget tudja.
Tudom, hogy sokan megengedhetik maguknak azt, hogy akár 1-2 nap használat után ekkora veszteséggel adjanak tovább egy terméket, a gond azonban azt, hogy itt is érvényesül az egy bolond százat csinál elv. Mert ha valaki példának okáért eladja 100 ezerért, akkor a másik eladó, illetve vevő azt látja, hogy nohát ez 100.000 Ft-ot ér, én is ennyiért tudom eladni, illetve megvenni. De nem annyit ér, csak annyi az ára, mert volt egy bolond, aki eladta 60 %-os veszteséggel.
Sajnos mára az egész élet így működik. A lényeg, hogy akárhogy csűröm-csavarom is, ezek alapján hifi készüléket nem érdemes újat venni és ha ismét vásárláson töröm a fejem mindenképpen megvárom azt a bolondot, aki elajándékozza nekem álmaim készüléket.
Senki nem vesz 80-90%-os áron használt hifit. Kb. mindegy hogy 15 percig használtad vagy 3 hónapig - ezt amúgy sem nagyon lehet bizonyítani - ha ki van bontva, akkor használtnak számít, és maximum 60-70%-os áron lehet eladni. Ez viszont az aktuális árra vonatkozik, tehát ahogy megy fel a hifi ára a gyenge forint miatt, úgy a használt cuccok ára is igazodik ehhez.Goldeneye írta: ↑2022.09.27., kedd 17:52Köszi tomrider!
Megteszed, hogy kifejted miért? Úgy értem mi indokolja azt, hogy egy 250.000 Ft-os terméket közel 40 %-kal olcsóbban adjak csak azért, mert már üzemelt kb. 15 percet? Ha én ilyet szeretnék venni, azonnal megragadnám a lehetőséget, mert tízezreket spórolok vele, amit másra költhetek. Ehhez képest itt azt látom, hogy több százezres, illetve milliós készülékek úgy cserélnek gazdát, hogy azon az illető súlyos százezreket bukik. Szóval a kérdés röviden: miért törvényszerű az, hogy mindig a vevő nyer a hifi piacon?
Ha gondolod írj privátban, nem akarok vitafórummá minősíteni egy hirdetési felületet, de ez kikívánkozott belőlem.
Amúgy téged érdekelne 160.000-ért?
Itt egy másik, hasonló áron:bj13 írta: ↑2022.09.28., szer. 08:08Az enyém 150-ért ment el.
viewtopic.php?f=31&t=178139&p=2714779#p2714779

Sztem 160ért

Köszi! Nem veszélyes a sérülése élőben.
280-300ezer körül lenne a használtpiaci értéke, ha nem lenne ilyen csúnyán leütve. Akit ez zavar, az semmenyiért nem fogja megvenni, de nem mindenki ilyen finnyás, viszont nem hinném, hogy 200-250ezernél többet adnának így érte.

Kutya fülit ennek a tréfás telefonnak!