A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Aszpirin 3. pontjához mondtam volna, de közben eltünt?
Itt szerintem nem csak az adapter terheli a mérleget, itt már rátámaszkodik a kar is, zérus
antiskating állással. A fényképen ez látszik.
Ja, meggondoltam magam, hogy ne tűnjek nagyon okoskodónak. Mindenesetre szemfüles voltál, mert 5 percnél nem hosszabb ideig volt látható. Bocs a törlésért.
De a 3. pont lényege nem az volt, hogy hogyan van kalibrálva, hanem hogy az 1. és 2. pontok szempontjából a kalibráció nem számít. Az 1. és 2 pontban pedig általános iskolában is tanított fizikai szabályok alapján kérdeztem rá, hogy ez így mennyire lehet pontos (ha a képek nem torzítanak nagyon, akkor a mért érték jóval kisebb a valósnál, az adapter geometriája miatt)... Na és az egésznek a relevanciáját firtattam a végén
Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
Aszpirin 3. pontjához mondtam volna, de közben eltünt?
Itt szerintem nem csak az adapter terheli a mérleget, itt már rátámaszkodik a kar is, zérus
antiskating állással. A fényképen ez látszik.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Azt hogy lehet megtudni,hogy pontos e az antiskating
?
A vinylengine fórumon egy érdekes eszmefuttatás és mérés olvasható a tényleges antiskating erővel
kapcsolatban. Egy tűerőmérleg és adapter segítségével mér.
gauge.jpg
Azt hogy lehet megtudni,hogy pontos e az antiskating
?
A vinylengine fórumon egy érdekes eszmefuttatás és mérés olvasható a tényleges antiskating erővel
kapcsolatban. Egy tűerőmérleg és adapter segítségével mér.
gauge.jpg (312.45 KiB) Megtekintve 1390 alkalommal
Jó estét Mindenkinek !
Meg tudná mondani valaki, ki forgalmaz a antisztatikus belső borítót és külső nylon tokot ?
Régebben minden lemezemen volt külső tok, de elkezdtek öregedni, repedezni, utáltam is hogy sercegtek, ezért mindet kihajítottam, tetszenek is a csupasz borítók. Most viszont megint felöltöztetném a lemezeimet. / Ha már ilyen drágák. /
Van valamilyen tipp az egyszerűbb lemezmosásra ? Házi megoldásra gondolok, ne kelljen annyit cipekedni és költeni...
Köszi.
Szia!
Külső/belső tokhoz őket ajánlom: https://hanglemeztasak.hu/
Évek óta nagy elégedettséggel használom a termékeiket.
Nem csak web-áruház, fizikailag is megtalálod őket Budapesten.
Mosót a hazai, Nagy Tibor félét használom, folyadékos/vákuumos masina jó áron.
Ha érdekel tudok hozzá elérhetőséget adni, privátban keress meg ez ügyben.
Csatolok róla egy fotót is:
Csatolmányok
image_6483441.JPG (187.31 KiB) Megtekintve 1308 alkalommal
Ethosz CDM Transport/Player(TDA1545A), Ethosz csöves DAC(TDA1541)
Palotás féle végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC phono, Shure M44-7/SC35C
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
...Köszönöm a segítséget! 1,5-re fogom állítani.
Igaz a VTA nem állítható,de az ellensúly igen...
nálam eddig minding más, persze nem gyökeresen, de más értékek jöttek ki fülre, mint a gyári ajánlás > javaslom, hogy miután belőtted a (pl.) 1.5mN-os tűnyomóerőt, (legalább) egy jól ismert LP-n próbálkozz az ellensúly nagyon finom tekergetésével (+ és -), tapasztalataim szerint megéri
Köszönöm!
Ortofon lemezen lejátszotta 80 mikrométert torzítás nélkül 1,7mN tűerővel. Az antiskating skála messze jár az igazságtól...
Jó estét Mindenkinek !
Meg tudná mondani valaki, ki forgalmaz a antisztatikus belső borítót és külső nylon tokot ?
Régebben minden lemezemen volt külső tok, de elkezdtek öregedni, repedezni, utáltam is hogy sercegtek, ezért mindet kihajítottam, tetszenek is a csupasz borítók. Most viszont megint felöltöztetném a lemezeimet. / Ha már ilyen drágák. /
Van valamilyen tipp az egyszerűbb lemezmosásra ? Házi megoldásra gondolok, ne kelljen annyit cipekedni és költeni...
Köszi.
A service manual szerint DMS 249 E hangszedővel, DN 249 E (18x8 elliptikus) tűvel szerelték, 15mN (12.5-16mN) tracking force beállítással.
Egy ilyen egyszerű automatánál (se VTA se ellensúly állítási lehetőség) egy másik DUAL hangszedőnek ez is jó lehet.
Köszönöm a segítséget! 1,5-re fogom állítani.
Igaz a VTA nem állítható,de az ellensúly igen. A tűnyomást torziós rúgó állítja be,mint az 505-ön,vagy a Thorens TP16-on.
A service manual szerint DMS 249 E hangszedővel, DN 249 E (18x8 elliptikus) tűvel szerelték, 15mN (12.5-16mN) tracking force beállítással.
Egy ilyen egyszerű automatánál (se VTA se ellensúly állítási lehetőség) egy másik DUAL hangszedőnek ez is jó lehet.
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3
Uraim!
A segítségeteket szeretném kérni!
Adott egy Dual CS455 lemezjátszó,amit be kellene állítanom a hét végén.Minden eszköz rendelkezésemre áll,kivéve a szükséges tűnyomás értékét. Egy Dual DNS251 hangszedő van benne DN251E tűvel.
Köszönöm!
Na, meg is csináltuk az IKEA mákdarálónak a reklámot...
KB. 100%, hogy aki ezt olvasta itt, nem fog belőle vásárolni. No nem azért, amit írtunk róla, hanem mert a potenciális vevők nem ide járnak olvasgatni.
Legalábbis remélem.
Kétlem, hogy a műanyag Victoroláknál sokkal magasabb minőséget képviseljen ez az Ikeás izé. Nagy-Britanniában a legtöbb Victorola, Crosley, Fenton és egyéb ilyen ipari hulladék jobb esetben a charity shopokban, roszabb esetben a kuka mellett köt ki rövid idő után. Ha még sem dobják ki szerintem egy idő után akkor is pofogóként végzi, a már előttem mások által leírt okok miatt.
Huhh, ebbe bele se gondoltam. Igen, simán lesznek ilyenek is.
A másik tényező,hogy milyen lemezt raknak fel rá.
Ha belegondolok, h.
#1 már a mai bérszint mellett befektetés lesz lassan egy új lemezt venni a Mo-on; és hozzá veszem, hogy
#2, mennyien akarnak hagyatékokból átvett régi régi kopott, frizbi lemezekkel csencselni...
Akkor itt M.o-on ez eléggé félremehet. De drukkolok.
Még egyszer jelzem teljesen reális, amit írsz. Ez van.
Nekem más jut eszembe az Ikea "új üzleti modelljéről":
Sokan vannak, akik azért vesznek ilyeneket, mert a megmaradt gyerekkori Sandokan, Moncsicsi stb. lemezek hallgatásának nosztalgiáját át akarják élni ismét, immáron saját gyermekikkel.
Ez szerintem rendben van, nem kell törődniük tű tisztítással, lemez mosással, MC trafóval stb., tehát szabad emberek
A következmény az, hogy a rossz minőségű lejátszó miatt, a formátumról kialakul egy félrevezető vélemény, pl.: "nem értem, mi ez a vinil hájp, hisz' ezek botrányosan szólnak".
Tehát ezen esetben az ilyen eszközök nem kaput nyitnak egy világra, hanem rácsapják azt a felhasználóra...