Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Re: Lemezjátszó
DUAL DMS 251 S
Tracking force: 20 mN
Frequency range: 20 Hz - 18000 Hz
Output: 4 mV/5 cms-1/1kHz
Compliance: Horizontal 16 µ m/mN
Vertical 18 µ m/mN
Tracking force: 20 mN
Frequency range: 20 Hz - 18000 Hz
Output: 4 mV/5 cms-1/1kHz
Compliance: Horizontal 16 µ m/mN
Vertical 18 µ m/mN
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 123
Uraim!
A segítségeteket szeretném kérni!
Adott egy Dual CS455 lemezjátszó,amit be kellene állítanom a hét végén.Minden eszköz rendelkezésemre áll,kivéve a szükséges tűnyomás értékét. Egy Dual DNS251 hangszedő van benne DN251E tűvel.
Köszönöm!
A segítségeteket szeretném kérni!
Adott egy Dual CS455 lemezjátszó,amit be kellene állítanom a hét végén.Minden eszköz rendelkezésemre áll,kivéve a szükséges tűnyomás értékét. Egy Dual DNS251 hangszedő van benne DN251E tűvel.
Köszönöm!
KB. 100%, hogy aki ezt olvasta itt, nem fog belőle vásárolni. No nem azért, amit írtunk róla, hanem mert a potenciális vevők nem ide járnak olvasgatni.
Legalábbis remélem.

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Na, meg is csináltuk az IKEA mákdarálónak a reklámot... 

Kétlem, hogy a műanyag Victoroláknál sokkal magasabb minőséget képviseljen ez az Ikeás izé. Nagy-Britanniában a legtöbb Victorola, Crosley, Fenton és egyéb ilyen ipari hulladék jobb esetben a charity shopokban, roszabb esetben a kuka mellett köt ki rövid idő után. Ha még sem dobják ki szerintem egy idő után akkor is pofogóként végzi, a már előttem mások által leírt okok miatt.
@iistvan
Huhh, ebbe bele se gondoltam. Igen, simán lesznek ilyenek is.
A másik tényező,hogy milyen lemezt raknak fel rá.
Ha belegondolok, h.
#1 már a mai bérszint mellett befektetés lesz lassan egy új lemezt venni a Mo-on; és hozzá veszem, hogy
#2, mennyien akarnak hagyatékokból átvett régi régi kopott, frizbi lemezekkel csencselni...
Akkor itt M.o-on ez eléggé félremehet. De drukkolok.
Még egyszer jelzem teljesen reális, amit írsz. Ez van.
Huhh, ebbe bele se gondoltam. Igen, simán lesznek ilyenek is.
A másik tényező,hogy milyen lemezt raknak fel rá.
Ha belegondolok, h.
#1 már a mai bérszint mellett befektetés lesz lassan egy új lemezt venni a Mo-on; és hozzá veszem, hogy
#2, mennyien akarnak hagyatékokból átvett régi régi kopott, frizbi lemezekkel csencselni...
Akkor itt M.o-on ez eléggé félremehet. De drukkolok.
Még egyszer jelzem teljesen reális, amit írsz. Ez van.
iistván írta: ↑2022.09.19., hétf. 15:13Nekem más jut eszembe az Ikea "új üzleti modelljéről":
Sokan vannak, akik azért vesznek ilyeneket, mert a megmaradt gyerekkori Sandokan, Moncsicsi stb. lemezek hallgatásának nosztalgiáját át akarják élni ismét, immáron saját gyermekikkel.
Ez szerintem rendben van, nem kell törődniük tű tisztítással, lemez mosással, MC trafóval stb., tehát szabad emberek![]()
A következmény az, hogy a rossz minőségű lejátszó miatt, a formátumról kialakul egy félrevezető vélemény, pl.: "nem értem, mi ez a vinil hájp, hisz' ezek botrányosan szólnak".
Tehát ezen esetben az ilyen eszközök nem kaput nyitnak egy világra, hanem rácsapják azt a felhasználóra...
Pontosan így van.
Még azzal árnyalnám a képet, hogy én semmivel sem érzem magam kevésbé szabadnak, mert megtisztítom a tűt, vagy lemosom a lemezt néha, vagy tö..lök kicsit a trafóval.
A szakács sem érzi magát szabadabbnak, ha hamburgert kénytelen enni, max a háziasszony.
Még azzal árnyalnám a képet, hogy én semmivel sem érzem magam kevésbé szabadnak, mert megtisztítom a tűt, vagy lemosom a lemezt néha, vagy tö..lök kicsit a trafóval.
A szakács sem érzi magát szabadabbnak, ha hamburgert kénytelen enni, max a háziasszony.

Nekem más jut eszembe az Ikea "új üzleti modelljéről":
Sokan vannak, akik azért vesznek ilyeneket, mert a megmaradt gyerekkori Sandokan, Moncsicsi stb. lemezek hallgatásának nosztalgiáját át akarják élni ismét, immáron saját gyermekikkel.
Ez szerintem rendben van, nem kell törődniük tű tisztítással, lemez mosással, MC trafóval stb., tehát szabad emberek
A következmény az, hogy a rossz minőségű lejátszó miatt, a formátumról kialakul egy félrevezető vélemény, pl.: "nem értem, mi ez a vinil hájp, hisz' ezek botrányosan szólnak".
Tehát ezen esetben az ilyen eszközök nem kaput nyitnak egy világra, hanem rácsapják azt a felhasználóra...
Ez szerintem rendben van, nem kell törődniük tű tisztítással, lemez mosással, MC trafóval stb., tehát szabad emberek

Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII
Palival és Aszpirinnel értek egyet Ikea - ügyben. Ki fog arra a tákolmányra vagyonokért lemezeket venni? Vagy a szülei agyonhasznált lemezeit rátenni, amiket esetleg még nem adott el? Ennek semmi értelme.
Meg ha már trendi dísztárgyat akar valaki, amit érdemes nézegetni, és ami ennél lényegesen jobban is szól, ott vannak a Lenco-k, Dual-ok, Thorens-ek.
Meg ha már trendi dísztárgyat akar valaki, amit érdemes nézegetni, és ami ennél lényegesen jobban is szól, ott vannak a Lenco-k, Dual-ok, Thorens-ek.
Mondjuk max.jópofa az a kopott radírgumi formájú EMT, de 4 milláért !?
És, ha jól értem kar és hangszedő nélkül. Vicc...
Nekem nem tetszik, eléggé illúzióromboló a többi EMT modellhez képest, még ha nem is szól rosszabbul minden másodperc elteltével.
És, ha jól értem kar és hangszedő nélkül. Vicc...
Nekem nem tetszik, eléggé illúzióromboló a többi EMT modellhez képest, még ha nem is szól rosszabbul minden másodperc elteltével.
Szerintem semmi baj az IKEA lemezjátszós design koncepcióval. Lehessen már valahonnét elindulni a hobbi ezen területén.
Most tényleg... hol mutatnak be lemezjátszót a nagyérdeműnek úgy általában.
Vegyük ki innét a hifi szaküzleteket az egy teljesen más tészta.
A hifi berendezések az élettérben jelennek meg, ott kell vizuálisan minél kevésbé obstruktív látványt nyújtaniuk, hiszen az emberek domináns többségénél nem dedikált szobában van a cucc.
Nézzétek meg a pinterest-en mennyi hifi rack idea, stb van.
Egy IKEA design sorozat (lemezjátszó, lemeztartó, valami állványt is látni) a zenehallgatás minőségére még nem fogékony emberek belépési pontja lehet.
Most tényleg... hol mutatnak be lemezjátszót a nagyérdeműnek úgy általában.
Vegyük ki innét a hifi szaküzleteket az egy teljesen más tészta.
A hifi berendezések az élettérben jelennek meg, ott kell vizuálisan minél kevésbé obstruktív látványt nyújtaniuk, hiszen az emberek domináns többségénél nem dedikált szobában van a cucc.
Nézzétek meg a pinterest-en mennyi hifi rack idea, stb van.
Egy IKEA design sorozat (lemezjátszó, lemeztartó, valami állványt is látni) a zenehallgatás minőségére még nem fogékony emberek belépési pontja lehet.
Nos igen, anno a minimalista kinézet azért igencsak komoly műszaki tartalommal párosult, volt is pár éve egy ilyenem, sajna eladtam...
- frenki485
- Beköltözött
- Értékelés: 602
Hmm... , nekem is pont a Braun ugrott be az ikeas cucc után!mishow írta: ↑2022.09.17., szomb. 18:26Kár előre nevetni az IKEA lemezjátszón. Nyilván nem audiofil darab lesz, de arra, hogy valaki elővegye a (szülei) régi lemezeit, vagy kipróbálja a bakelitezést (direkt használtam ezt a szót!) arra nem biztos, hogy alkalmatlan.
A hangszedő az ezeréves AT3600, ami belépő szint, de stabil és amit tud, azt megbízhatóan hozza.
Csak mondom, hogy a Symfonisk sorozat wifi hangszórói Sonos (!) termékek, és igen korrektül szólnak, de a nagyobb Eneby blutooth hangszórók hangja is meglepően rendben van, persze a maga szintjén.
Szóval ne temessük előre, mert lehet, hogy az “IKEA-HiFi” nem is lesz annyira gagyi
Ps: Amúgy dizájnban nekem a Braun régi minimalista cuccai ugrottak be a 60-as évek tájáról, a híres Dieter Rams korszakból.
Nos igen, anno a minimalista kinézet azért igencsak komoly műszaki tartalommal párosult, volt is pár éve egy ilyenem, sajna eladtam...
- Csatolmányok
-
- braunps500.jpg (29.94 KiB) Megtekintve 1989 alkalommal
Ethosz CDM Transport/Player(TDA1545A), Ethosz csöves DAC(TDA1541)
Palotás féle végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC phono, Shure M44-7/SC35C
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
Palotás féle végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC phono, Shure M44-7/SC35C
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2539
Kár előre nevetni az IKEA lemezjátszón. Nyilván nem audiofil darab lesz, de arra, hogy valaki elővegye a (szülei) régi lemezeit, vagy kipróbálja a bakelitezést (direkt használtam ezt a szót!) arra nem biztos, hogy alkalmatlan.
A hangszedő az ezeréves AT3600, ami belépő szint, de stabil és amit tud, azt megbízhatóan hozza.
Csak mondom, hogy a Symfonisk sorozat wifi hangszórói Sonos (!) termékek, és igen korrektül szólnak, de a nagyobb Eneby blutooth hangszórók hangja is meglepően rendben van, persze a maga szintjén.
Szóval ne temessük előre, mert lehet, hogy az “IKEA-HiFi” nem is lesz annyira gagyi
Ps: Amúgy dizájnban nekem a Braun régi minimalista cuccai ugrottak be a 60-as évek tájáról, a híres Dieter Rams korszakból.

Fú
Nekem tetszik.
Igaz,hogy minden egyes másodperc elteltével gyengébben fog szólni de ezt a fül remekül kompenzálja
Nekem tetszik.
Igaz,hogy minden egyes másodperc elteltével gyengébben fog szólni de ezt a fül remekül kompenzálja
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2640
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
Huhh, lesz itt még párnahuzat is, meg további hasznos dolgok a zenekészítéshez és zenehallgatáshoz, amikhez ugye az alábbiak kellenek:pali923 írta: ↑2022.09.15., csüt. 20:22Itt valami nagy koncepció van kibontakozóban, nemsokára talán hifi-torony is lesz streamerrel és egyebekkel.![]()
https://about.ikea.com/en/newsroom/2022 ... ouse-mafia

Tényleg komplett kollekciónak tűnik egy házidiszkóhozThe collection consists of more than 20 clever home furnishing solutions for producing and performing music in the home setup – as well as solutions for listening to music and creating a relaxed atmosphere. The collection includes a record player, LED work, wall and floor lamps, a clock; laptop, tablet, speaker, and record stands; a desk, two options of shelving units, an armchair, four options of bags, including an accessory, a record and a laptop bag, rug, and sleepers in two sizes, a throw and a cushion cover.

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Itt valami nagy koncepció van kibontakozóban, nemsokára talán hifi-torony is lesz streamerrel és egyebekkel.

https://about.ikea.com/en/newsroom/2022 ... ouse-mafia
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
Ráadásul kisebb vagyont lehet elkölteni kétes minőségű hanglemezekre (vajon azt is fog árulni az Ikea?)
Trendi dísztárgynak viszont jó lesz.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Egy dologra elég nagy eséllyel jó lesz: megveszik majd néhányan, aztán belehallgatva megnyugodva térnek vissza az mp3-hoz. Ez sem szól jobban, csak sokkal macerásabb kezelgetni.

...mert nincs még elég szemét forgalomban?!
Ohh boy!

Ohh boy!
- Csatolmányok
-
- Screenshot_20220915-155242_Chrome.jpg (184.29 KiB) Megtekintve 1903 alkalommal
-
- Screenshot_20220915-155301_Chrome.jpg (528.22 KiB) Megtekintve 1903 alkalommal
- solarsurfer
- Nincs visszaút
- Értékelés: 38
Igen-igen. Köszi a tippet!József1960 írta: ↑2022.09.15., csüt. 09:46Lehet kapni a TP16-hoz olyan karcsövet,ami nem korlátozza a hangszedő választékot,azaz a shell tetején kettő furat van. Én is ilyet használtam. Talán TP63 a típusa.solarsurfer írta: ↑2022.09.15., csüt. 08:16Kedves fórumtársak!
Tanácsra lenne szükségem:
Thorens TD 147 lemezjátszómon sajnos az Audio-Technica AT120E hangszedőm megadta magát.
Szeretnék kicsit feljebb lépni és tippeket kérnék új hangszedőkre.
Büdzsé: 5-600 euró fölé nem nagyon mennék.
A kar még az eredeti Isotrack TP16 Mark III típusú.
Mivel nagyon könnyű (7.5g), illetve csak 'régi' típusú, alulról is felcsavarozható hangszedő játszik, az opciók elég limitáltak.
Picit utána olvasva többen a Sumiko Blue Point szériát vagy a GOLDRING Eroica LX-t ajánlották.
A rendszer további része: Luxman L550AX II erősítő és Klipsch Heresy IV hangfalak
Válaszokat előre is köszönöm!
hang: Tannoy Legacy Arden | erő: Luxman L-590AXII + Aurorasound VIDA MkII | analóg: Thorens TD-1601 + Phasemation PP-300 | digi: Node + Chord Qutest | kábel: Black Rhodium
-
- Törzsvendég
Lehet kapni a TP16-hoz olyan karcsövet,ami nem korlátozza a hangszedő választékot,azaz a shell tetején kettő furat van. Én is ilyet használtam. Talán TP63 a típusa.solarsurfer írta: ↑2022.09.15., csüt. 08:16Kedves fórumtársak!
Thorens TD 147 lemezjátszómon sajnos az Audio-Technica AT120E hangszedőm megadta magát.
Mivel nagyon könnyű (7.5g), illetve csak 'régi' típusú, alulról is felcsavarozható hangszedő játszik, az opciók elég limitáltak.
Picit utána olvasva többen a Sumiko Blue Point szériát vagy a GOLDRING Eroica LX-t ajánlották.
A rendszer további része: Luxman L550AX II erősítő és Klipsch Heresy IV hangfalak
- solarsurfer
- Nincs visszaút
- Értékelés: 38
Kedves fórumtársak!
hang: Tannoy Legacy Arden | erő: Luxman L-590AXII + Aurorasound VIDA MkII | analóg: Thorens TD-1601 + Phasemation PP-300 | digi: Node + Chord Qutest | kábel: Black Rhodium
- andarson
- V.I.P.
- Értékelés: 581
Sziasztok,
Had legyen egy kérdésem, anélkül, hogy a netet elkezdeném vadul böngészni. Ha egy MC hangszedő jelét step up transformerrel / illesztő trafóval erősítem és azon keresztül megy az mm phono előfokba akkor a két eszköz közé phono jelkábel kell, vagy általános IC?
Előre is köszi a válaszokat/tapasztalatokat.
Had legyen egy kérdésem, anélkül, hogy a netet elkezdeném vadul böngészni. Ha egy MC hangszedő jelét step up transformerrel / illesztő trafóval erősítem és azon keresztül megy az mm phono előfokba akkor a két eszköz közé phono jelkábel kell, vagy általános IC?
Előre is köszi a válaszokat/tapasztalatokat.
-
- Törzsvendég