A vinylengine fórumon egy érdekes eszmefuttatás és mérés olvasható a tényleges antiskating erővel
kapcsolatban. Egy tűerőmérleg és adapter segítségével mér. https://www.vinylengine.com/turntable_f ... 18&t=95664
A vinylengine fórumon egy érdekes eszmefuttatás és mérés olvasható a tényleges antiskating erővel
Én az Ortofon tesztlemezt használom.Ha a bal csatorna "zizeg" csökkentem,ha a jobb növelem az értékét.
Mérőlemez.
Azt hogy lehet megtudni,hogy pontos e az antiskatingJózsef1960 írta: ↑2022.09.25., vas. 21:48Eddig még csak az SME S3 skálája volt pontos.
Már rég kidobta, a cd100 ban egy ponton felfüggesztett kar van! :)
Szia!Rock60 írta: ↑2022.09.25., vas. 21:11Jó estét Mindenkinek !
Meg tudná mondani valaki, ki forgalmaz a antisztatikus belső borítót és külső nylon tokot ?
Régebben minden lemezemen volt külső tok, de elkezdtek öregedni, repedezni, utáltam is hogy sercegtek, ezért mindet kihajítottam, tetszenek is a csupasz borítók. Most viszont megint felöltöztetném a lemezeimet. / Ha már ilyen drágák. /
Van valamilyen tipp az egyszerűbb lemezmosásra ? Házi megoldásra gondolok, ne kelljen annyit cipekedni és költeni...
Köszi.![]()
Köszönöm!trane írta: ↑2022.09.25., vas. 21:30nálam eddig minding más, persze nem gyökeresen, de más értékek jöttek ki fülre, mint a gyári ajánlásJózsef1960 írta: ↑2022.09.24., szomb. 07:30...Köszönöm a segítséget! 1,5-re fogom állítani.
Igaz a VTA nem állítható,de az ellensúly igen...> javaslom, hogy miután belőtted a (pl.) 1.5mN-os tűnyomóerőt, (legalább) egy jól ismert LP-n próbálkozz az ellensúly nagyon finom tekergetésével (+ és -), tapasztalataim szerint megéri
![]()
Köszönöm a segítséget! 1,5-re fogom állítani.
KB. 100%, hogy aki ezt olvasta itt, nem fog belőle vásárolni. No nem azért, amit írtunk róla, hanem mert a potenciális vevők nem ide járnak olvasgatni.
iistván írta: ↑2022.09.19., hétf. 15:13Nekem más jut eszembe az Ikea "új üzleti modelljéről":
Sokan vannak, akik azért vesznek ilyeneket, mert a megmaradt gyerekkori Sandokan, Moncsicsi stb. lemezek hallgatásának nosztalgiáját át akarják élni ismét, immáron saját gyermekikkel.
Ez szerintem rendben van, nem kell törődniük tű tisztítással, lemez mosással, MC trafóval stb., tehát szabad emberek![]()
A következmény az, hogy a rossz minőségű lejátszó miatt, a formátumról kialakul egy félrevezető vélemény, pl.: "nem értem, mi ez a vinil hájp, hisz' ezek botrányosan szólnak".
Tehát ezen esetben az ilyen eszközök nem kaput nyitnak egy világra, hanem rácsapják azt a felhasználóra...