Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1219

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Tctronic írta:
2022.09.20., kedd 20:06
Visszaolvasva a pár nap írásait az alábbi kérdések merülnek fel bennem:
Nagyon jól összefoglaltad ennek a topiknak a legnehezebb kérdéseit. :smile32: Nem csak az utóbbi pár nap, hanem ez az 1090 oldalnyi szöveg sem ad egyértelmű választ ezekre, attól tartok.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 871

Hozzászólás Szerző: tottyi »

pali923 írta:
2022.09.20., kedd 20:04
fererencz írta:
2022.09.20., kedd 18:02
chord_ írta:
2022.09.20., kedd 17:56
A tudatod egyszerűen előállítja a vágyott hangot.
Kezd izgalmas lenni... Ilyen létezik??
Ez csak egy általános emberi tulajdonság, mindenre igaz.
Volt, hogy megtréfáltunk valakit borozás közben, amikor kiment a wc-re kicseréltük a borát a pohárban valami teszkós lőrére, és azt is jól megdicsérte. Egyetemen marketing órán csináltunk vakteszteket: előtte mindenki elmondta, melyik a kedvenc cigije, söre, aztán megpróbálta megkeresni mindenki a magáét vakon. Ki lehet találni, milyen hatásfokkal sikerült.

Ezekhez képest 2 kábel közti hangi különbség megtalálása heroikus feladat. Az meg elképzelhetetlen, hogy egy sokszoros árú kábel rosszabb legyen, mint az előtte használt villanydrót - különösen, ha tudod az árát is.
En peldaul ismerek olyat aki megtudja mondani milyen fuszerek vannak az etelben amit eleteszel meg azt is honnet szarmazik a fuszer. En meg a sorok teren erzem magam otthon, vannak kedvenc soreim es ha valaki kicserelne azt egy hasonlora akkor rogton megszolnam, hogy ez nem az amit ittam persze fiatalkoromban mindegy milyen sort ittam. :)
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2745

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Visszaolvasva a pár nap írásait az alábbi kérdések merülnek fel bennem:

-Minden drága kábel jó? Mert ha igen Az Audio-markton azért van belőlük használt bőven eladó, miért?
-Egy nagyon drága kábelt megvennénk meghallgatás nélkül?
-Amit sokan jónak mondanak az beválik mindenhol?
-A rosszul kinéző vagy a pazarul kinéző szólhat jobban a saját rendszerünkben?
-Mikor mondjuk, hogy egy kábel jó?
-Hány kábelt kell meghallgatnunk hogy jónak mondjunk egy kábelt?
-Mennyi ideig kell hallgatnunk egy kábelt hogy azt véglegesen jónak minősítsük?
-Az ár és a kapott hang mennyire korrelál egymáshoz?
-Miért szeretünk ki egy kábelből amit anno jónak ítéltünk meg?
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

pali923
V.I.P.
V.I.P.

fererencz írta:
2022.09.20., kedd 18:02
chord_ írta:
Ez csak egy általános emberi tulajdonság, mindenre igaz.
Volt, hogy megtréfáltunk valakit borozás közben, amikor kiment a wc-re kicseréltük a borát a pohárban valami teszkós lőrére, és azt is jól megdicsérte. Egyetemen marketing órán csináltunk vakteszteket: előtte mindenki elmondta, melyik a kedvenc cigije, söre, aztán megpróbálta megkeresni mindenki a magáét vakon. Ki lehet találni, milyen hatásfokkal sikerült.

Ezekhez képest 2 kábel közti hangi különbség megtalálása heroikus feladat. Az meg elképzelhetetlen, hogy egy sokszoros árú kábel rosszabb legyen, mint az előtte használt villanydrót - különösen, ha tudod az árát is.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

chord_ írta:
...A kelepce itt a drága/rossz kábel megnevezési felhívása volt. Hiába sorolna bárki bármit, valaki előléphetne a sötétből, hogy hoppá, nála meg nagyon jó.

...Én is jártam így.
Nagyon komoly tudati torzítások zseniális hangot varázsoltak a szobába.
...És a jó kereskedők ezt atompontosan tudják: odaadják, lazán, ha nem tetszik, hozd vissza bátran...
köszi !

es ez ugye barmikor, barmelyik dologgal megvalósulhat (a "tudati torzítás")

profik a marketingen, személyes dumákon stb. alapuló eladások, eladók; nagyon résen kell lenni, jobb a valós müszaki tartalomban bízni, különben ripsz-ropsz nyert a kelepcés cég/ember

...nem lényeg, de én sosem jártam így; úgy értem kábeleket dögivel adtam vissza, és nincs csak olcsó drótom (de "drágát" [kinek mi az] nem is vagyok hajlandó kipróbálni sem); nagyfokú szkepticizmus (és/vagy egészséges müszaki szemlélet ?); a drót nem lehet a lényeg; a komponensek sokkal fontosabbak ...és minden fejben döl el

sutemenyx írta:
2022.09.20., kedd 18:29
chord_ írta:
..
Nagyon komoly tudati torzítások ...
Ez elég nagy marhaság. Nem kell idealizàlni tárgyakat, és akkor rajongás nélkül lehet leülni tesztelni. Nyilván nem mindig sikerül teljesen, de többnyire igen. Mondjuk azért volt, hogy 2hétig engem is átvert egy kábel...
marhaság ? szerinted nincs "tudati torzítás" ? egyértelmüen van; kinek mire; ezek pszichológiai tények; nagyon-nagyon kicsi esély, hogy Nálad ne lenne

Vinkler írta:
2022.09.20., kedd 19:01
Mi van akkor, ha a “drága kábel” jó? Nagyon jó! Sőt, hetek, hónapok múlva egyre jobb? gondolkodik.gif
hogyhogy mi ? igazi "tudati torzítás" !!! :D ha olcsóbb lenne a helyén rossz lenne a hangzás ? (ha igen, egyik fajta baj; ha nem, akkor másik) :smile29:

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9146

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

chord_ írta:
avl2 írta:
2022.09.20., kedd 15:35
de Te csak mesélsz, nem ? élvezetes is (kinek mikor mennyire) , de mégiscsak lólábak tünnek ki vs. "szépséges szófordulatok":
chord_ írta:
2022.09.20., kedd 12:41
....Mert én nem sétálok bele a kelepcébe......Ha én összeszámolnám, hogy a saját baromságaim miatt kábelekkel mi pénzt vesztettem, én lennék elsőnek rosszul.:)
ezek szerint: lehet az a kelepce, mibe nem ...és olyan is, amibe igen
A kelepce itt a drága/rossz kábel megnevezési felhívása volt. Hiába sorolna bárki bármit, valaki előléphetne a sötétből, hogy hoppá, nála meg nagyon jó.
A hifizésben legalább annyiszor beleléptem kelepcékbe, mint ti. Még lehet, hogy többször is.

Hogy miért veszik meg a drága kábeleket, amikor az adott rendszerben nem is annyira jók?
Én is jártam így.
Nagyon komoly tudati torzítások zseniális hangot varázsoltak a szobába. Komolyan.
Meg is állhatna itt a történet, és akkor mindenki boldog, én is, a gyártó is, meg a kereskedő is. De nem állt meg, mert elmúlt a varázslat. Eloszlott a köd. Nálam ez hosszú heteket is jelentett, volt úgy.

És a jó kereskedők ezt atompontosan tudják: odaadják, lazán, ha nem tetszik, hozd vissza bátran, semmi gond. Tudják, hogy az első pár nap nem lesz gond. A tudatod egyszerűen előállítja a vágyott hangot. A komolyan drága kiadás ezt a háttérből finoman segíti.
Valaki itt mondta feljebb, hogy a nagyon jók meg a nagyon rosszak kihullanak a rostán hamarabb. Azt hiszem, igaza van. Barabási is ezt mondja. A maradék meg nem több, mint a 90%... :)
Mi van akkor, ha a “drága kábel” jó? Nagyon jó! Sőt, hetek, hónapok múlva egyre jobb? gondolkodik.gif
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 605

Hozzászólás Szerző: diagnet »

sutemenyx írta:
2022.09.20., kedd 17:36

Mégsem indul el gigabiten. Hát ez nem sikerült.
Fizika vs. anyagfetisizmus 1:0

Üdv a hibahatáron kívüli tartományokban, ahol a kígyóbőr, ezüst és fakereszt már nem nyújt védelmet.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2880
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

chord_ írta:
avl2 írta:
de Te csak mesélsz, nem ? élvezetes is (kinek mikor mennyire) , de mégiscsak lólábak tünnek ki vs. "szépséges szófordulatok":
chord_ írta:
....Mert én nem sétálok bele a kelepcébe......Ha én összeszámolnám, hogy a saját baromságaim miatt kábelekkel mi pénzt vesztettem, én lennék elsőnek rosszul.:)
A kelepce itt a drága/rossz kábel megnevezési felhívása volt. Hiába sorolna bárki bármit, valaki előléphetne a sötétből, hogy hoppá, nála meg nagyon jó.
A hifizésben legalább annyiszor beleléptem kelepcékbe, mint ti. Még lehet, hogy többször is.

Hogy miért veszik meg a drága kábeleket, amikor az adott rendszerben nem is annyira jók?
Én is jártam így.
Nagyon komoly tudati torzítások zseniális hangot varázsoltak a szobába. Komolyan.
Meg is állhatna itt a történet, és akkor mindenki boldog, én is, a gyártó is, meg a kereskedő is. De nem állt meg, mert elmúlt a varázslat. Eloszlott a köd. Nálam ez hosszú heteket is jelentett, volt úgy.

És a jó kereskedők ezt atompontosan tudják: odaadják, lazán, ha nem tetszik, hozd vissza bátran, semmi gond. Tudják, hogy az első pár nap nem lesz gond. A tudatod egyszerűen előállítja a vágyott hangot. A komolyan drága kiadás ezt a háttérből finoman segíti.
Valaki itt mondta feljebb, hogy a nagyon jók meg a nagyon rosszak kihullanak a rostán hamarabb. Azt hiszem, igaza van. Barabási is ezt mondja. A maradék meg nem több, mint a 90%... :)
Ez elég nagy marhaság. Nem kell idealizàlni tárgyakat, és akkor rajongás nélkül lehet leülni tesztelni. Nyilván nem mindig sikerül teljesen, de többnyire igen. Mondjuk azért volt, hogy 2hétig engem is átvert egy kábel. Bár csak véletlen maradt a rendszerben, és eleledkeztem róla. Ami teszt céllal volt benn, azok max eddig 3napig tettek lóvá.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 704

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

sutemenyx írta:
2022.09.20., kedd 17:36
És?
Az sem lett volna meglepő, ha működik, de így a jobb. Nehogy feladd, tessék kideríteni, miért nem megy,
aztán aki kíváncsi, annak elmondod. És akkor biztosan sokan meglengetik a kalapjukat.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 889

Hozzászólás Szerző: fererencz »

chord_ írta:
Nem szotkam hibázni.

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1039

Hozzászólás Szerző: chord_ »

avl2 írta:
chord_ írta:

Én is jártam így.

Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

sutemenyx írta:
2022.09.20., kedd 13:40
istvan01 írta:
2022.09.20., kedd 13:18
sutemenyx írta:
2022.09.20., kedd 12:56
Akkor beteszem ide a legújabb elmebetegség csúcsát, a diy teliezüst, dupla pamutszigetelésű, csavart érpáros, duplán árnyékolt ún. CAT7-es STP lan kábelemet. Azért merem idetenni, mert annyira rohadék szívás megcsinálni, hogy soha többé mégegyszer, soha senkinek nem csinálok ilyet, még magamnak sem.
9592EC3E-4E33-4C14-87C7-080CAF81CE12.jpeg97ACBB0A-F1E1-4897-BDE6-36D45CB397E4.jpeg72DE016D-5561-434A-A706-87B618A5CD40.jpeg3CA3E205-051F-4939-9A00-14AB70ACD206.jpeg1D32CDBB-D577-4AA8-8F38-71A40BEEB949.jpeg
Ezt miből gondolod hogy megfelel a CAT7 norma előírásoknak? Impedancia, érpárok szeparálása, stb, stb.
10Gbps, 100m, 600Mhz
https://en.wikipedia.org/wiki/ISO/IEC_11801#CAT7
Semmiből, azonban eléggé hasonlít ehhez:
A207B483-053C-4FF0-B456-ED852CD0DD6C.jpeg

De nembaj az sem, ha CAT0-s, csak induljon el gigabiten(elindul), aztán majd meglátom jobb-e, mint ami van.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3473

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

fapaci írta:
2022.09.20., kedd 16:29
Alex_Aston írta:
2022.09.20., kedd 13:04
Ha nem is nekik, de sok más hifi kábel gyártó cégnek miért vannak akkor akár 100x-os árkülönbség kábelei? Mert ha jól sejtem, a legegyszerűbb is teljesíti a labor eredmények méréseit.
A Beldennél nincs ekkora szórás az árakban. A legdrágább tápkábelük - ami kismillió ipari előírásnak bizonyíthatóan megfelel - métere kb 25 USD, mégis bátran oda lehet tenni bármelyik középkategóriás HiFi tápkábel mellé és nem fog nagy csalódást okozni, sőt... A HiFi kábelgyártóknál szabad-(rablás)-árazás van és nem köti a kezüket a rengeteg szabványügyi előírás, mint az "ipari" gyártókét. Nem akarok abba a hibába esni, hogy minden HiFi gyártót egy kalap alá véve leszólok, de talán nem baj, ha némi objektivitás is kerül a folyamatba néha.
A kérdés nem is ez volt ;)
Csak a Marantz! :-D

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11028
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Alex_Aston írta:
Ha nem is nekik, de sok más hifi kábel gyártó cégnek miért vannak akkor akár 100x-os árkülönbség kábelei? Mert ha jól sejtem, a legegyszerűbb is teljesíti a labor eredmények méréseit.
A Beldennél nincs ekkora szórás az árakban. A legdrágább tápkábelük - ami kismillió ipari előírásnak bizonyíthatóan megfelel - métere kb 25 USD, mégis bátran oda lehet tenni bármelyik középkategóriás HiFi tápkábel mellé és nem fog nagy csalódást okozni, sőt... A HiFi kábelgyártóknál szabad-(rablás)-árazás van és nem köti a kezüket a rengeteg szabványügyi előírás, mint az "ipari" gyártókét. Nem akarok abba a hibába esni, hogy minden HiFi gyártót egy kalap alá véve leszólok, de talán nem baj, ha némi objektivitás is kerül a folyamatba néha.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11028
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

chord_ írta:
Vagyis, az van, hogy nincs olyan, hogy általánosan és mindenhol és mindenkinél 'drága és rossz' kábel.
...
Közben meg egy olyan terméket állítanak elő, és nyomják sok pénzért az arcunkba, ahol a felelősség, a lényeg iránt, hogy 'hogyan szól', az abszolute nulla. Semmi. Totálisan nulla. Nem követelhető, nem mérhető, nem nyomon követhető.
Nem tudom, mások hogy vannak vele, de én itt komoly ellentmondást érzékelek. Elismerjük, hogy a kábelek produkciója szubjektív és erősen függ a körülményektől, meg a hallgatótól, de közben követeljük a gyártóktól, hogy márpedig mondják meg, melyik kábelüknek milyen a hangja? A zsemlés példával élve várjuk el a pékektől, hogy mondják meg, mennyire finom a portékájuk? Szerintem ezt bátran elengedhetjük irrealitás okán.

avl2
V.I.P.
V.I.P.

pali923 írta:
2022.09.20., kedd 13:41

Van egy konkrét példám a zsemlére
....Nem voltak olyan látványosak, de megvolt a beltartalmuk
... Az eredmény az lett, hogy az áru fele visszajött a boltokból, mert a vevők már hozzászoktak az új
...Tanulság van? gondolkodik.gif
persze: rövidtáv vs. hosszabb táv

lehet, hogy 3 nap múlva több fogyott volna, mert azok, akik a kinezet ellenére kipróbálták, örültek a tartalomnak

elsö pillantásra / hallásra "benyom", de aztán kiderül a sekélyesség

...simán lehet drótokkal is így (meg autóval - ott régi mániám, hogy sajnos design lett a fö eladási elem a tartalom helyett -, emberekkel !! stb.)

avl2
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:

pali923
V.I.P.
V.I.P.

sutemenyx írta:
2022.09.20., kedd 12:51
Ez olyan lenne, hogy te vagy a pék, és csinálsz zsömléket. Legyen egy kinézete, az a legfontosabb, legyen valami állaga, hogy egy késsel pl. el tudjad vágni. És az íze, az teljesen és totálisan mindegy.
Van egy konkrét példám a zsemlére, szerintem nem teljesen off itt sem.
Van vagy 25 éve, hogy a győri kenyérgyárban jártam. Akkoriban jöttek ki mindenféle adalékanyagok, amivel felfújták a kenyereket, zsemléket, és a héja is ropogós, barna lett tőlük. Ettől jelentek meg azok a zsemlék, amik szép barnák voltak, de a közepük üres, egy normális szendvicset nem lehetett belőlük csinálni, mert összeroppantak, ha kettévágtad.

Az irodisták mesélték, hogy ezekkel a panaszokkal megkeresték a főpéket, aki egyik este némi vonakodás után hajlandó volt kihagyni az adalékot a zsemlékből. Nem voltak olyan látványosak, de megvolt a beltartalmuk, mint a régi jófajta zsemléknek.. Az eredmény az lett, hogy az áru fele visszajött a boltokból, mert a vevők már hozzászoktak az új formához, és nem vették a kisebbnek látszó, de jobb minőséget.
Tanulság van? gondolkodik.gif

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

istvan01 írta:
2022.09.20., kedd 13:18
sutemenyx írta:
Akkor beteszem ide a legújabb elmebetegség csúcsát, a diy teliezüst, dupla pamutszigetelésű, csavart érpáros, duplán árnyékolt ún. CAT7-es STP lan kábelemet. Azért merem idetenni, mert annyira rohadék szívás megcsinálni, hogy soha többé mégegyszer, soha senkinek nem csinálok ilyet, még magamnak sem.
9592EC3E-4E33-4C14-87C7-080CAF81CE12.jpeg97ACBB0A-F1E1-4897-BDE6-36D45CB397E4.jpeg72DE016D-5561-434A-A706-87B618A5CD40.jpeg3CA3E205-051F-4939-9A00-14AB70ACD206.jpeg1D32CDBB-D577-4AA8-8F38-71A40BEEB949.jpeg
Ezt miből gondolod hogy megfelel a CAT7 norma előírásoknak? Impedancia, érpárok szeparálása, stb, stb.
10Gbps, 100m, 600Mhz
Semmiből, azonban eléggé hasonlít ehhez:
A207B483-053C-4FF0-B456-ED852CD0DD6C.jpeg
A207B483-053C-4FF0-B456-ED852CD0DD6C.jpeg (2.68 MiB) Megtekintve 1367 alkalommal
De nembaj az sem, ha CAT0-s, csak induljon el gigabiten(elindul), aztán majd meglátom jobb-e, mint ami van.

pali923
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
2022.09.20., kedd 11:57
Ha kilépünk a HiFi szubjektivitásra épülő világából,
Az itt írogatók számára ez valami szóvicc legfeljebb, nem is értjük, mi lehet ez. 31_1_21.gif

Valószínűleg a hifistákat az érdekelné inkább a műszaki paraméterek helyett, amiket leírtál, hogy mivel és mitől tud többet egy (teljesen esetleges példa) 940.000Ft-os Hidiamond D8 hangfalkábel egy 650.000Ft-os D7-nél. Az itt olvasgatók 99.999%ának rendszerében szinte biztosan bármelyik tökéletes lenne. Az árcédula és a más szín többet nyom a latban a választásnál, mint a tudás? Szerintem erre jó eséllyel igen lenne a válasz a legtöbb esetben.

Ezeket a kábeleket is mérnökök (meg marketingesek?) gondolkodik.gif fejlesztgetik, de nekik biztosan vannak más szempontjaik is, mint az általad leírtak. Már csak azért is, mert (mint sokan leírták itt is) a legtöbb itt fontos paraméter nem mérhető. Valamiért mégis el tudják a drágább kábeleket is.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 889

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Alex_Aston írta:
Ha nem is nekik, de sok más hifi kábel gyártó cégnek miért vannak akkor akár 100x-os árkülönbség kábelei?
Mert ha jól sejtem, a legegyszerűbb is teljesíti a labor eredmények méréseit.
Ez egy érdekes magyarázat lehetne, de mi ebben a törvényszerű? Mivel 100x drágább, akor érdemben többet is ad? Van 1000 Ft-ért pamut póló egy kis céges logóval, és lehet valami hasonló, de dizájner darab 100x-os áron. Az is lehet, hogy az olcsó sokkal jobb, esetleg minőségben ugyan az. De adja azt az érzetet, amit a dizájner darab? Valószínűleg nem, ha ez téged érdekel, hogy mit hordasz.

(Nyilván a pelda rossz, a drágább simán lehet tényleg jobb. Csak a felvetésre reagáltam.)
Nem szotkam hibázni.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3523

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

sutemenyx írta:
10Gbps, 100m, 600Mhz

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 390

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

sutemenyx írta:
2022.09.19., hétf. 21:47
chord_ írta:
2022.09.19., hétf. 21:12
Snipi írta:
2022.09.19., hétf. 14:14

Az eset a következő : Adott egy rendszer egy XY kábellel. A rendszer (az enyém) hangja nekem tökéletes, immár kb. 15 éve megelégedéssel hallgatom. (Ezt már talán említettem.) Másoknak is tetszik állítólag, vagy csak nem merték eddig előttem fikázni, ha másért nem figyelembe véve, hogy kb. kétszer annyi vizet szorítok ki mint egy átlagember. :D
Jön egy másik kábel tesztelésre. Kb. 15-20-szor drágább mint az enyém. (Nem nehéz, az enyémnek kb. - ha jó tudom - 2-3 e FT métere.) Bekötöm, és sz&rul szól. De nagyon.
Majd visszakötöm az enyémet és tök jó lesz megint. (A hozott kábel sem új, bejáratott stb. ,csak éppen rohadt drága.) A tulaj megjegyzése : az ő kábele sokkal jobb, csak az a baj, hogy kihozza az én gagyi rendszerem hibáit. Még egyszer nyomatékosan hangsúlyozom : az én olcsó kábelemmel piszok jól szól a cucc.
Van ilyen? Egy drága és mennybe menesztett kábel, csak azért szól csapnivalóan a rendszeremben (amellett, hogy az én olcsó gagyi kábelemmel jó), mert kihozza az ócska, gagyi rendszerem összes hibáját?
Valahogy senkinek sincs mersze leírni azt a lehetőséget, hogy annak a drága kábelnek a hangja, ab ovo, rossz, gyenge, silány és átverés. Cserében (valószínűleg) remek a kinézete, mérnökileg OK, a csatik parádésak, az egész feeling igazi ipari műremek.
És semmilyen rendszerben nem lesz jó.
És eladják.
És kifizeted.
És kapod a szöveget, hogy 'a kis krumpli rendszered hibáit kihozza'.
És az ízlésed is hagy kívánnivalót maga után amúgy.
És ebben a kereskedő is benne van. Nem kicsit.

Láttunk ilyet?
Csak azért lehet kisiklani a válasszal, mert 'feltételezhetően lesz rendszer, ahol jól teljesít', és ezt elvileg nyilván nem lehet kizárni. És máris tiszta a kereskedő, ugye? Meg a gyártó is, aki 75% kinézetre fejleszt ad, és 25% hangra, mert úgyis megveszik.

Szóval, legyen ez az n-edik lehetőség csak, szigorúan magánvéleményként... :)
Azért egy példát mondj már légyszi drága és rossz kábelre.
Nordost,előző sorozat,most nem találom,Valhalla alatti.A villanydrót extra klasszis hozzá képest!(Vékony,basszus szegény,nylon hangú!

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 934

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

sutemenyx írta:

Ja kérem a jó hangért bármit meg tesz az ember? Gondolom elszöszmögtél vele egy napot esetleg többet? :smile52:
"Az igazi barát szemből támad."

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3473

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

fapaci írta:
2022.09.20., kedd 11:57
Az említett Belden (ami világszinten évtizedek óta a csúcson van kábelgyártás területén) laboratóriumairól sok fotó lelhető fel a Neten, egészen brutális műszerezettségük és minőségellenőrzési rendszerük van.
Ha nem is nekik, de sok más hifi kábel gyártó cégnek miért vannak akkor akár 100x-os árkülönbség kábelei?
Mert ha jól sejtem, a legegyszerűbb is teljesíti a labor eredmények méréseit.
Csak a Marantz! :-D

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”