Nagyon jól összefoglaltad ennek a topiknak a legnehezebb kérdéseit.

Nagyon jól összefoglaltad ennek a topiknak a legnehezebb kérdéseit.
En peldaul ismerek olyat aki megtudja mondani milyen fuszerek vannak az etelben amit eleteszel meg azt is honnet szarmazik a fuszer. En meg a sorok teren erzem magam otthon, vannak kedvenc soreim es ha valaki kicserelne azt egy hasonlora akkor rogton megszolnam, hogy ez nem az amit ittam persze fiatalkoromban mindegy milyen sort ittam. :)pali923 írta: ↑2022.09.20., kedd 20:04Ez csak egy általános emberi tulajdonság, mindenre igaz.
Volt, hogy megtréfáltunk valakit borozás közben, amikor kiment a wc-re kicseréltük a borát a pohárban valami teszkós lőrére, és azt is jól megdicsérte. Egyetemen marketing órán csináltunk vakteszteket: előtte mindenki elmondta, melyik a kedvenc cigije, söre, aztán megpróbálta megkeresni mindenki a magáét vakon. Ki lehet találni, milyen hatásfokkal sikerült.
Ezekhez képest 2 kábel közti hangi különbség megtalálása heroikus feladat. Az meg elképzelhetetlen, hogy egy sokszoros árú kábel rosszabb legyen, mint az előtte használt villanydrót - különösen, ha tudod az árát is.
Ez csak egy általános emberi tulajdonság, mindenre igaz.
köszi !chord_ írta: ↑2022.09.20., kedd 17:56...A kelepce itt a drága/rossz kábel megnevezési felhívása volt. Hiába sorolna bárki bármit, valaki előléphetne a sötétből, hogy hoppá, nála meg nagyon jó.
...Én is jártam így.
Nagyon komoly tudati torzítások zseniális hangot varázsoltak a szobába.
...És a jó kereskedők ezt atompontosan tudják: odaadják, lazán, ha nem tetszik, hozd vissza bátran...
marhaság ? szerinted nincs "tudati torzítás" ? egyértelmüen van; kinek mire; ezek pszichológiai tények; nagyon-nagyon kicsi esély, hogy Nálad ne lenne
hogyhogy mi ? igazi "tudati torzítás" !!!
Mi van akkor, ha a “drága kábel” jó? Nagyon jó! Sőt, hetek, hónapok múlva egyre jobb?chord_ írta: ↑2022.09.20., kedd 17:56A kelepce itt a drága/rossz kábel megnevezési felhívása volt. Hiába sorolna bárki bármit, valaki előléphetne a sötétből, hogy hoppá, nála meg nagyon jó.
A hifizésben legalább annyiszor beleléptem kelepcékbe, mint ti. Még lehet, hogy többször is.
Hogy miért veszik meg a drága kábeleket, amikor az adott rendszerben nem is annyira jók?
Én is jártam így.
Nagyon komoly tudati torzítások zseniális hangot varázsoltak a szobába. Komolyan.
Meg is állhatna itt a történet, és akkor mindenki boldog, én is, a gyártó is, meg a kereskedő is. De nem állt meg, mert elmúlt a varázslat. Eloszlott a köd. Nálam ez hosszú heteket is jelentett, volt úgy.
És a jó kereskedők ezt atompontosan tudják: odaadják, lazán, ha nem tetszik, hozd vissza bátran, semmi gond. Tudják, hogy az első pár nap nem lesz gond. A tudatod egyszerűen előállítja a vágyott hangot. A komolyan drága kiadás ezt a háttérből finoman segíti.
Valaki itt mondta feljebb, hogy a nagyon jók meg a nagyon rosszak kihullanak a rostán hamarabb. Azt hiszem, igaza van. Barabási is ezt mondja. A maradék meg nem több, mint a 90%... :)
Ez elég nagy marhaság. Nem kell idealizàlni tárgyakat, és akkor rajongás nélkül lehet leülni tesztelni. Nyilván nem mindig sikerül teljesen, de többnyire igen. Mondjuk azért volt, hogy 2hétig engem is átvert egy kábel. Bár csak véletlen maradt a rendszerben, és eleledkeztem róla. Ami teszt céllal volt benn, azok max eddig 3napig tettek lóvá.chord_ írta: ↑2022.09.20., kedd 17:56A kelepce itt a drága/rossz kábel megnevezési felhívása volt. Hiába sorolna bárki bármit, valaki előléphetne a sötétből, hogy hoppá, nála meg nagyon jó.
A hifizésben legalább annyiszor beleléptem kelepcékbe, mint ti. Még lehet, hogy többször is.
Hogy miért veszik meg a drága kábeleket, amikor az adott rendszerben nem is annyira jók?
Én is jártam így.
Nagyon komoly tudati torzítások zseniális hangot varázsoltak a szobába. Komolyan.
Meg is állhatna itt a történet, és akkor mindenki boldog, én is, a gyártó is, meg a kereskedő is. De nem állt meg, mert elmúlt a varázslat. Eloszlott a köd. Nálam ez hosszú heteket is jelentett, volt úgy.
És a jó kereskedők ezt atompontosan tudják: odaadják, lazán, ha nem tetszik, hozd vissza bátran, semmi gond. Tudják, hogy az első pár nap nem lesz gond. A tudatod egyszerűen előállítja a vágyott hangot. A komolyan drága kiadás ezt a háttérből finoman segíti.
Valaki itt mondta feljebb, hogy a nagyon jók meg a nagyon rosszak kihullanak a rostán hamarabb. Azt hiszem, igaza van. Barabási is ezt mondja. A maradék meg nem több, mint a 90%... :)
És?
A kelepce itt a drága/rossz kábel megnevezési felhívása volt. Hiába sorolna bárki bármit, valaki előléphetne a sötétből, hogy hoppá, nála meg nagyon jó.
Mégsem indul el gigabiten. Hát ez nem sikerült.sutemenyx írta: ↑2022.09.20., kedd 13:40Semmiből, azonban eléggé hasonlít ehhez:istvan01 írta: ↑2022.09.20., kedd 13:18Ezt miből gondolod hogy megfelel a CAT7 norma előírásoknak? Impedancia, érpárok szeparálása, stb, stb.sutemenyx írta: ↑2022.09.20., kedd 12:56Akkor beteszem ide a legújabb elmebetegség csúcsát, a diy teliezüst, dupla pamutszigetelésű, csavart érpáros, duplán árnyékolt ún. CAT7-es STP lan kábelemet. Azért merem idetenni, mert annyira rohadék szívás megcsinálni, hogy soha többé mégegyszer, soha senkinek nem csinálok ilyet, még magamnak sem.
9592EC3E-4E33-4C14-87C7-080CAF81CE12.jpeg97ACBB0A-F1E1-4897-BDE6-36D45CB397E4.jpeg72DE016D-5561-434A-A706-87B618A5CD40.jpeg3CA3E205-051F-4939-9A00-14AB70ACD206.jpeg1D32CDBB-D577-4AA8-8F38-71A40BEEB949.jpeg
10Gbps, 100m, 600Mhz
https://en.wikipedia.org/wiki/ISO/IEC_11801#CAT7
A207B483-053C-4FF0-B456-ED852CD0DD6C.jpeg
De nembaj az sem, ha CAT0-s, csak induljon el gigabiten(elindul), aztán majd meglátom jobb-e, mint ami van.
A kérdés nem is ez voltfapaci írta: ↑2022.09.20., kedd 16:29A Beldennél nincs ekkora szórás az árakban. A legdrágább tápkábelük - ami kismillió ipari előírásnak bizonyíthatóan megfelel - métere kb 25 USD, mégis bátran oda lehet tenni bármelyik középkategóriás HiFi tápkábel mellé és nem fog nagy csalódást okozni, sőt... A HiFi kábelgyártóknál szabad-(rablás)-árazás van és nem köti a kezüket a rengeteg szabványügyi előírás, mint az "ipari" gyártókét. Nem akarok abba a hibába esni, hogy minden HiFi gyártót egy kalap alá véve leszólok, de talán nem baj, ha némi objektivitás is kerül a folyamatba néha.Alex_Aston írta: ↑2022.09.20., kedd 13:04Ha nem is nekik, de sok más hifi kábel gyártó cégnek miért vannak akkor akár 100x-os árkülönbség kábelei? Mert ha jól sejtem, a legegyszerűbb is teljesíti a labor eredmények méréseit.
A Beldennél nincs ekkora szórás az árakban. A legdrágább tápkábelük - ami kismillió ipari előírásnak bizonyíthatóan megfelel - métere kb 25 USD, mégis bátran oda lehet tenni bármelyik középkategóriás HiFi tápkábel mellé és nem fog nagy csalódást okozni, sőt... A HiFi kábelgyártóknál szabad-(rablás)-árazás van és nem köti a kezüket a rengeteg szabványügyi előírás, mint az "ipari" gyártókét. Nem akarok abba a hibába esni, hogy minden HiFi gyártót egy kalap alá véve leszólok, de talán nem baj, ha némi objektivitás is kerül a folyamatba néha.Alex_Aston írta: ↑2022.09.20., kedd 13:04Ha nem is nekik, de sok más hifi kábel gyártó cégnek miért vannak akkor akár 100x-os árkülönbség kábelei? Mert ha jól sejtem, a legegyszerűbb is teljesíti a labor eredmények méréseit.
Nem tudom, mások hogy vannak vele, de én itt komoly ellentmondást érzékelek. Elismerjük, hogy a kábelek produkciója szubjektív és erősen függ a körülményektől, meg a hallgatótól, de közben követeljük a gyártóktól, hogy márpedig mondják meg, melyik kábelüknek milyen a hangja? A zsemlés példával élve várjuk el a pékektől, hogy mondják meg, mennyire finom a portékájuk? Szerintem ezt bátran elengedhetjük irrealitás okán.chord_ írta: ↑2022.09.20., kedd 12:41Vagyis, az van, hogy nincs olyan, hogy általánosan és mindenhol és mindenkinél 'drága és rossz' kábel.
...
Közben meg egy olyan terméket állítanak elő, és nyomják sok pénzért az arcunkba, ahol a felelősség, a lényeg iránt, hogy 'hogyan szól', az abszolute nulla. Semmi. Totálisan nulla. Nem követelhető, nem mérhető, nem nyomon követhető.
persze: rövidtáv vs. hosszabb táv
ezek szerint: lehet az a kelepce, mibe nem ...és olyan is, amibe igen
Van egy konkrét példám a zsemlére, szerintem nem teljesen off itt sem.
Semmiből, azonban eléggé hasonlít ehhez: De nembaj az sem, ha CAT0-s, csak induljon el gigabiten(elindul), aztán majd meglátom jobb-e, mint ami van.istvan01 írta: ↑2022.09.20., kedd 13:18Ezt miből gondolod hogy megfelel a CAT7 norma előírásoknak? Impedancia, érpárok szeparálása, stb, stb.sutemenyx írta: ↑2022.09.20., kedd 12:56Akkor beteszem ide a legújabb elmebetegség csúcsát, a diy teliezüst, dupla pamutszigetelésű, csavart érpáros, duplán árnyékolt ún. CAT7-es STP lan kábelemet. Azért merem idetenni, mert annyira rohadék szívás megcsinálni, hogy soha többé mégegyszer, soha senkinek nem csinálok ilyet, még magamnak sem.
9592EC3E-4E33-4C14-87C7-080CAF81CE12.jpeg97ACBB0A-F1E1-4897-BDE6-36D45CB397E4.jpeg72DE016D-5561-434A-A706-87B618A5CD40.jpeg3CA3E205-051F-4939-9A00-14AB70ACD206.jpeg1D32CDBB-D577-4AA8-8F38-71A40BEEB949.jpeg
10Gbps, 100m, 600Mhz
https://en.wikipedia.org/wiki/ISO/IEC_11801#CAT7
Az itt írogatók számára ez valami szóvicc legfeljebb, nem is értjük, mi lehet ez.
Ez egy érdekes magyarázat lehetne, de mi ebben a törvényszerű? Mivel 100x drágább, akor érdemben többet is ad? Van 1000 Ft-ért pamut póló egy kis céges logóval, és lehet valami hasonló, de dizájner darab 100x-os áron. Az is lehet, hogy az olcsó sokkal jobb, esetleg minőségben ugyan az. De adja azt az érzetet, amit a dizájner darab? Valószínűleg nem, ha ez téged érdekel, hogy mit hordasz.Alex_Aston írta: ↑2022.09.20., kedd 13:04Ha nem is nekik, de sok más hifi kábel gyártó cégnek miért vannak akkor akár 100x-os árkülönbség kábelei?
Mert ha jól sejtem, a legegyszerűbb is teljesíti a labor eredmények méréseit.
Ezt miből gondolod hogy megfelel a CAT7 norma előírásoknak? Impedancia, érpárok szeparálása, stb, stb.sutemenyx írta: ↑2022.09.20., kedd 12:56Akkor beteszem ide a legújabb elmebetegség csúcsát, a diy teliezüst, dupla pamutszigetelésű, csavart érpáros, duplán árnyékolt ún. CAT7-es STP lan kábelemet. Azért merem idetenni, mert annyira rohadék szívás megcsinálni, hogy soha többé mégegyszer, soha senkinek nem csinálok ilyet, még magamnak sem.
Nordost,előző sorozat,most nem találom,Valhalla alatti.A villanydrót extra klasszis hozzá képest!(Vékony,basszus szegény,nylon hangú!sutemenyx írta: ↑2022.09.19., hétf. 21:47Azért egy példát mondj már légyszi drága és rossz kábelre.chord_ írta: ↑2022.09.19., hétf. 21:12Valahogy senkinek sincs mersze leírni azt a lehetőséget, hogy annak a drága kábelnek a hangja, ab ovo, rossz, gyenge, silány és átverés. Cserében (valószínűleg) remek a kinézete, mérnökileg OK, a csatik parádésak, az egész feeling igazi ipari műremek.Snipi írta: ↑2022.09.19., hétf. 14:14
Az eset a következő : Adott egy rendszer egy XY kábellel. A rendszer (az enyém) hangja nekem tökéletes, immár kb. 15 éve megelégedéssel hallgatom. (Ezt már talán említettem.) Másoknak is tetszik állítólag, vagy csak nem merték eddig előttem fikázni, ha másért nem figyelembe véve, hogy kb. kétszer annyi vizet szorítok ki mint egy átlagember.![]()
Jön egy másik kábel tesztelésre. Kb. 15-20-szor drágább mint az enyém. (Nem nehéz, az enyémnek kb. - ha jó tudom - 2-3 e FT métere.) Bekötöm, és sz&rul szól. De nagyon.
Majd visszakötöm az enyémet és tök jó lesz megint. (A hozott kábel sem új, bejáratott stb. ,csak éppen rohadt drága.) A tulaj megjegyzése : az ő kábele sokkal jobb, csak az a baj, hogy kihozza az én gagyi rendszerem hibáit. Még egyszer nyomatékosan hangsúlyozom : az én olcsó kábelemmel piszok jól szól a cucc.
Van ilyen? Egy drága és mennybe menesztett kábel, csak azért szól csapnivalóan a rendszeremben (amellett, hogy az én olcsó gagyi kábelemmel jó), mert kihozza az ócska, gagyi rendszerem összes hibáját?
És semmilyen rendszerben nem lesz jó.
És eladják.
És kifizeted.
És kapod a szöveget, hogy 'a kis krumpli rendszered hibáit kihozza'.
És az ízlésed is hagy kívánnivalót maga után amúgy.
És ebben a kereskedő is benne van. Nem kicsit.
Láttunk ilyet?
Csak azért lehet kisiklani a válasszal, mert 'feltételezhetően lesz rendszer, ahol jól teljesít', és ezt elvileg nyilván nem lehet kizárni. És máris tiszta a kereskedő, ugye? Meg a gyártó is, aki 75% kinézetre fejleszt ad, és 25% hangra, mert úgyis megveszik.
Szóval, legyen ez az n-edik lehetőség csak, szigorúan magánvéleményként... :)
sutemenyx írta: ↑2022.09.20., kedd 12:56Akkor beteszem ide a legújabb elmebetegség csúcsát, a diy teliezüst, dupla pamutszigetelésű, csavart érpáros, duplán árnyékolt ún. CAT7-es STP lan kábelemet. Azért merem idetenni, mert annyira rohadék szívás megcsinálni, hogy soha többé mégegyszer, soha senkinek nem csinálok ilyet, még magamnak sem.
Ha nem is nekik, de sok más hifi kábel gyártó cégnek miért vannak akkor akár 100x-os árkülönbség kábelei?