Így van, nyugodtól, vagy akár punnyadtól a nagyon izgágáig létezik ezüst is és réz is, mert az alapanyag is teljesen változó a tisztaság, a kristályszerkezet és a felület függvényében, de a különféle bevonatok, kezelések, szigetelők, geometriai elrendezések az adott vezetőhöz KÉPEST elég kiszámítható eredményt produkálnak. Azért általában az már nagyon jelentős információ, ha valaki tudja azt, hogy egy adott gyártónak milyen hangú a milyen anyagú vezetéke. Rendszerint ugyanazokat az anyagokat használják különféle elrendezésekben a különféle kábeleikhez. Nem ritka, hogy ezért el is nevezik az anyagaikat, hogy egyértelmű legyen.fapaci írta: ↑2022.09.19., hétf. 19:40Irigylem a magabiztosságod, de sok esetet átéltem már az évek során, amik erőteljesen cáfolják a koncepciódat. Találkoztam nyugodt hangú ezüst kábellel és izgága hangú ónozott rézzel, amik ugye szembe mennek a hiedelmekkel. A kábel, ami az egyik rendszert valamilyen irányba tolja, az a kábel egy másik rendszert tolhat más irányba is, miközben a hallgatónak akár mindkettő, vagy akár egyik irány sem tetszik. Ha igazán alapos kábeltudor akarsz lenni, egy kábelt több tucatnyi rendszerben kell kipróbálni és napokon át használni. Na ehhez nekem már jó ideje nincs türelmem.sutemenyx írta: ↑2022.09.19., hétf. 18:17Különben egész biztos vagyok, hogy vannak bőven helyzetek, amikor tudsz ajánlani egy adott rendszerhez jól passzoló kábelt, vagy javasolni valamit, ami valamerre -egy kívànt irányba- változtat, csak legfeljebb nincs összeállva komplett gondolati rendszer erről.
Másrészt pedig a kivételek azért kivételek, mert a statisztikát nem erősítik, hanem gyengítik, de attól még a statisztika egy elég jó, prekoncepció kiakakítására alkalmas eszköz, ahogy az élet számos más területén is.